Přejít na obsah






Fotka
* * * - - 2 hlasy

Jak si užít geocaching ve Španělsku

Příspěvek od mikisi , 10 květen 2018 · 52 504 Zobrazení

doporučení
Jak si užít geocaching ve Španělsku

Jaro je ideální doba na vyzkoušení geocachingu v jižní části Evropy. Španělsko nabízí na jaře nádhernou přírodu, živá města a zároveň klidnou atmosféru bez přetlaku turistů. Ať už jdete na slavnou pouť do Santiaga de Compostella, chcete navštívit slavnou architekturu Antonia Gaudího, nebo si užít pláží na Gibraltaru, můžete využít bohaté sítě španělských kešek a objevit nové úkryty.

 

 

No hablo inglés
Španělsko je rozlehlá země se 17 autonomními společenstvími, které mají vlastní tradice, kulturu a někdy i jazyk. Pokud si chcete užít geocaching ve velkém, je tato země skvělou příležitostí. Podle svých časových možností si můžete zvolit trasu, kterou můžete projet třeba i celou zemi od Pyrenejí až po Gibraltar. Připravte se především na to, že zejména v menších městech a obcích budete mít bez znalosti španělštiny ztíženou komunikaci, je proto praktické si přibalit nebo stáhnout slovník, jak pro komunikaci s místními, tak při čtení informací ke keškám.
Španělské keše jsou obvykle dobře zaměřené a často také chytře schované. Mnohdy si při jejich hledání ale můžete pomoci fotohinty, které vás ušetří případného bloudění. Španělsko nabízí série v přírodě i ve městě, pěšky i na kole, na své si tak přijdou všichni. Na své výpravy se nikdy nezapomeňte vybavit dostatečným množstvím vody, španělská krajina dokáže být velmi horká a suchá, pokud se navíc u nějakého „pokladu“ zaseknete, bude se vám hodit o to víc.

 

Adrenalinové sporty, architektura, gastronomie
Na severu země si v Pyrenejích můžete vychutnat průzračné čistě modré laguny a vyzkoušet si adrenalinový sport canyoning, pokud pojedete přes severozápadní Galicii, nezapomeňte ochutnat místní proslulé chobotnice a v Oviedu zkvašený jablečný nápoj sidra. Východní pobřeží se pyšní proslavenou Barcelonou a populární Valencií, za pěkným koupáním však počkejte až na jižní pobřeží. Zde také můžete obdivovat specifickou arabskou architekturu v Cádizu a v Seville a ochutnat typické místní sherry.

 

Chytejte kešky i bronz
Láká vás vidina pěkného koupání a občasných výletů za keškami? Vydejte se do Katalánska k pobřeží Costa Brava. Turistické letovisko Lloret de Mar bývá v letních měsících plné lidí, na jaře ale můžete obdivovat okolí téměř sami. V okolí je více jak 100 tradičních keší a mnoho různých sérií. Některé jsou doporučené pro cyklisty, jiné vám umožní procházet okolní přírodu a města pěšky.
Ani v honbě za novými poklady zbytečně neriskujte a ještě před cestou si sjednejte kvalitní cestovní pojištění. Pro prvotní přehled můžete využít online srovnávačů pojištění, nezapomeňte ale, že ty mnohdy nepokrývají veškeré nabídky, které jsou na trhu, a nabízejí upravené produkty, které mohou obsahovat méně služeb, a neodpovídat tak své ceně. Pokud se v nabídce nebudete orientovat, kontaktujte raději přímo pojišťovnu.. Pokud si sjednáte cestovní pojištění online u ČSOB Pojišťovny, dostanete navíc 10% slevu.



  • -5



Nechci být nějaký rejpal. Zkušenost s keškama ze Španělska mám zkušenosti (Barcelona, Monserat...) a dle zkušeností je článek dosti povrchoě zpracovaný....

    • 3

Nechci být nějaký rejpal. Zkušenost s keškama ze Španělska mám zkušenosti (Barcelona, Monserat...) a dle zkušeností je článek dosti povrchoě zpracovaný....

Přesně, v Barceloně dost bída, ale proti Madridu ještě o dost lepší. 

Ale furt lepší než v Římě, to zas jo ... 

    • 0

Trošku mám dojem, že článek byl sepsán jen proto, aby na konci mohla být reklama na ČSOB pojišťovnu...

    • 12
Fotka
lemrousek
kvě 11 2018 8:25

Těšila jsem se na článek (španělsky se trochu učim a do Španělska bych jela ráda), ale tohle je opravdu reklamní článek o ničem.

​Splácanej canyoning s Gaudím do dortu od pejska a kočičky:)))

 

    • 1

Těšila jsem se na článek (španělsky se trochu učim a do Španělska bych jela ráda), ale tohle je opravdu reklamní článek o ničem.

​Splácanej canyoning s Gaudím do dortu od pejska a kočičky:)))

 

Pokud jsi se těšila, zkus kontaktovat někoho z kačerů, kdo již tyto končiny navštívil. Jako každá země má svoje specifika.......

    • 0

Pekna reklama na CSOB ..

    • 0

Pekna reklama na CSOB ..

Njn, penize na prvnim miste

    • 0

Tohle komerční sdělení se fakt nepovedlo. Mám zkušenosti s Mallorcou a manžel i s Madridem/Toledem. Mallorcu táhnou Němci (přesněji řečeno německojazyční uživatelé), v Madridu pár znamenitých nápadů je, ale jinak se spíše vidět, že geocasching tam není zas až tak populární jako ve středozápadní Evropě.

    • 0
Fotka
JohnyRusher
srp 15 2018 13:02

Tak to je solidní blivajz :D
Ve Španělsku jsme teď byli na 14 dní s přítelkyní, odloveno asi 20 kešek, ale dalších 30 jsme nenašli, nebo se o to ani nepokusili. Španělé a angličtina je jako Čech a eskymáčtina, to je jedna věc, o kešky se nikdo nestará a většinou tam ani nejsou, věc druhá a odhad terénu, kdy je hodnocen 1.5 hvězdy a pak člověk musí vylézt na vrchol La Picosy, to je věc třetí. Španělsko je krásná země, obzvlášť Katalánsko, kde jsme kešky lovili, ale to s článkem nemá nic společného.

    • 0
Já si zase na Španělsko nemůžu stěžovat. Toulal jsem se týden v Barceloně a i když keše byly většinou pohozene PETky, dostaly mě na velmi zajímavá místa, za což jim nezbývá než poděkovat. Zajímavé bylo i hledání v lese či parku, když jsou nápovědy stylu pod olivovnikem, u mandarinkovniku atp. to u nás člověk nezažije
    • 0

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 293031

Poslední komentáře

Reklama