Přejít na obsah






Fotka
* - - - - 3 hlasy

Co byste měli vědět, než koupíte pánskou zimní bundu?

Příspěvek od mikisi , 20 prosinec 2019 · 109 435 Zobrazení

doporučení
Co byste měli vědět, než koupíte pánskou zimní bundu?

Nákup zimní bundy pro většinu z nás není otázkou několika minut. Zimní bundu jakmile totiž jednou koupíme, s největší pravděpodobností ji užijeme několik dalších sezón. A faktem je, že mnozí z nás mají v šatníku jen pár těchto kousků oblečení, nebo dokonce jen jeden jediný.
Čemu bychom tedy při výběru pánské zimní bundy měli věnovat pozornost?
Kam budete bundu nosit. To je při koupi té nejvhodnější zimní bundy naprosto zásadní faktor. Tady bude hrát roli váš samotný životní styl. Pobíháte většinu zimy po lese, nebo spíše sedíte v kanceláři? Zimní bundy totiž můžeme tak trochu simplisticky rozdělit na technické a městské.

 

S technickou zimní bundou se nemusíte hned šplhat do základního tábora Everestu, pokud právě tuto představu ve vás pojem technická bunda evokuje. Ve skutečnosti technickou bundu definuje v první řadě úroveň pohybu, který v ní můžete vykonávat. Měla by být dostatečně pohodlná k vykonávání široké řady sportovních aktivit od běžných procházek v přírodě po lyžování nebo třeba taky všemi oblíbené odhazování sněhu. Kromě toho mají tyto bundy většinou velkou kapuci a více či méně užitečných kapsiček vevnitř i venku. Z těch „naducaných“ zde najdete bundy z peří nebo ze syntetického vlákna. Kromě mírou požadované údržby se tyto dva typy liší také cenovkou. Bundu z dutého vlákna pořídíte za zlomek ceny jejího nesyntetického protějšku třeba na https://www.bolf.cz/...-bundy-805.html, a nebudete od vás vyžadovat tolik pozornosti, jako její kachní nebo husí kamarádka. Zahřeje vás ale dostatečně? Toť otázka. Ale
vzhledem k tomu, že u nás naštěstí teploty neklesají do tak závratných hloubek, jako třeba u soudruhů na Sibiři, s termoprádlem nebo svetrem byste neměli mít problém ani v těch
nejchladnějších zimních dnech. Dneska díky všestrannosti a neustávající popularitě těchto bund navíc na ulici nemusíte vypadat jako fungl nový tenisový míček, protože takovou bundu seženete i
v tlumenějších barvách, jako je například šedá nebo černá.
Druhým typem technické bundy je například bunda lyžařská. U té najdete dokonce ještě více funkčních vychytávek, ale její využití je například pro městské nošení ještě menší, než u naducané syntetiky. Do kanceláře byste se přece jenom v lyžařské bundě nevydali.

 

Budeme-li se bavit o každodenním nošení, zde přicházejí na řadu bundy městské. Jak již název napovídá, takovou bundu nejlépe vynosíte do města nebo do práce. Městské bundy se vyznačují větší hmotností, délkou a odlišnými vychytávkami zaměřenými na každodenní nošení. Místo kapsy na láhev nebo poutka na trekové hole zde najdete třeba kapsu na sluchátka nebo mobilní telefon,
odepínací kapuci s kožešinou a více prvků zapínání. Svými střihy a délkami většinou neumožňují takovou svobodu pohybu, jako bundy technické.

 

Nejstylovější volbou zimních svršků jsou dnes tzv. „parky“, tedy zimní bundy kabátové délky s límečkem a kožešinou. Kořeny těchto zimních krasavic sahají až k dávným Inuitům, kteří si je kdysi dávno začali vyrábět z tulení a sobí kůže. Většina z nás si ale parku pravděpodobně spojí s padesátými lety minulého století, kdy jimi byli vybaveni vojáci dlouhodobě nasazeni do nehostinných území.
Parka přežila nehostinná území i několik dalších desetiletí a dnes se může pochlubit titulem nejpopulárnější zimní bundy. Najdete na ní spoustu doplňkových prvků, jako jsou například knoflíky,
šňůrky, zipy, přezky nebo nášivky a díky jejímu mohutnému provedení vám při dojíždění do práce nebo zimních městských procházkách nebude zima. Parku navíc dnes seženete v téměř jakékoliv
barvě, i když nejvíce mužů stále volí klasickou khaki, béžovou, černou nebo šedou. Ale ať už jsou vaše barevné preference jakékoliv, tento povedený zimní kousek s vojenským rodokmenem by ve vašem šatníku zkrátka neměl chybět.



  • -7



Fotka
lemrousek
pro 25 2019 21:49

To je reklama nebo co?

    • 0
Však je to správně zařazeno do vlákna Komerční sdělení
    • 0

zase nic neříkající plky, ani jeden konkrétní technický parametr........

    • 1
Fotka
ladislavappl
led 01 2020 0:55

Vyzkoušejte si ještě v prodejně kapuci. Některá bunda ji má příliš "krátkou" a na temeni hlavy tlačí. A zkuste to i s batohem, ramena si sednou níž a tlačit bude o to víc. A bude tlačit ještě víc, když si v zimě dáte na hlavu kulicha.

    • 0

Nevadilo by mi, kdyby se stávající web celkově překopal, ale kompletně. Včetně podpory z reklamy v podobě reklamních článků, testů vybavení apod. Ale kvalitního vybavení!

Tohle oblečení je dost zoufalé, stejně jako fakt, že se to tady objevilo.

    • 2

Zimní bunda je zbytečná, žádná zima není, už léta nosím pořád tu samou tenkou, jen si pod ní oblékám různě silný (nebo žádný) svetr.

Ale souhlasím s tím, že takovéto obecné články by měly být zřetelně označené jako reklama, tohle není žádná recenze založená na osobních zkušenostech s konkrétním výrobkem. Ale asi i takovéto články jsou třeba pro udržení provozu stránek. Radši už mám reklamní články o nějakém konkrétním výrobku (noži, baterce, stanu...), který si pro předraženost nebo (pro mě) zbytečnost určitě nekoupím, ale je vidět, že ten co to psal, s tím má osobní zkušenost.

    • 0

No já si při koupi bundy vždy dávám pozor aby neměla nohavice protože potom to jsou kalhoty !!!

    • 0

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 293031

Poslední komentáře

Reklama