Přejít na obsah






Fotka
* - - - - 1 hlasy

Jak dostat děti na výlet za každého počasí? Geocaching to jistí

Příspěvek od mikisi , 01 říjen 2020 · 36 710 Zobrazení

doporučení
Jak dostat děti na výlet za každého počasí? Geocaching to jistí

Jak dostat děti na výlet za každého počasí? Geocaching to jistí

 

Pokud vedete aktivní partnerský život a do toho se vám narodí jedno, druhé, a nakonec i třetí dítě, tak to jde s vašimi aktivitami pěkně dole. Ale vy se jakožto uvědomělí rodiče nadále snažíte cestovat, plánovat výlety, jezdit na kole nebo prostě jen chodit na procházky, aby ty vaše ratolesti měli vztah k přírodě a aby se z nich nestali domasedové.

 

Pokud ještě děti nemáte, nebo jste momentálně v očekávání, určitě si říkáte, že to přece takový problém být nemůže, že váš život se s dětmi nezmění a že děti budou vždy dělat to, co zrovna chcete dělat vy. Ale to se šeredně mýlíte. Často budete muset zapojit všechny možné přesvědčovací taktiky, aby se včas, nebo vůbec někam vyrazilo. (foto - Zdroj: Bigstockphoto.com)

 

Přemluvit jedno dítě, aby šlo ven, to ještě jde. Ale zorganizovat tři děti, aby s vámi šly alespoň na krátkou procházku bez toho, aniž by alespoň jedno z nich natahovalo, to už je úkol hodný mistra.

 


Hledání kešek zabaví děti skoro na každém výletě. Zdroj: Archiv

 

I nám to chvilku trvalo, než jsme zjistili, že děti potřebují mít po cestě nějaké cíle, a tak jsme objevili geocaching. Nejdřív jsme si stáhli jen bezplatnou verzi aplikace Geocaching (stáhnout si ji můžete na iOS i na Android). Docela rychle jsme ale pochopili, že nám kvůli tomu uniká spousta informací a kešek, takže jsme appku upgradovali na placenou verzi.

 

Teď už jsme vždy připraveni. Ve chvíli, kdy začne jedno z dětí natahovat, že se mu nikam nechce, stačí použít magickou formuli: „Ale budou tam kešky”, a hned to všechno jde mnohem rychleji. Co nás geocaching s dětmi naučil?

  • Postupně jsem zjistili, že je třeba si dopředu pořádně nastudovat, jak náročné skrýše po cestě budou. Není nad to, když dítěti slíbíte kešku, a teprve na místě zjistíte, že se nachází asi pět metrů nad zemí a že se k ní dostanete jenom s horolezeckou výbavou. Teď už si pokaždé zjišťujeme náročnost a pečlivě pročítáme recenze lidí, kteří ji už hledali.
  • Taky jsme si začali dávat pozor, kam strkáme ruku, když kešku hledáme. Občas je tam společně s pokladem totiž schované i vosí hnízdo nebo jiná nepříjemné překvapení.
  • Zjistili jsme, že kryty na mobil nejsou jenom na okrasu. Ten, kdo je vytvořil, určitě myslel i na rodiče malých dětí. S přibývajícím věkem nám totiž děti při geocachingu berou mobily čím dál častěji z rukou s tím, že k té kešce dojdou podle mapy samy. Ne vždy to dopadne pro telefon dobře.
  • Vždy je třeba mít s sebou nějaké malé hračky na výměnu. To má u nás na starosti nejstarší dítě, takže má všude po kapsách nějaké drobnosti z kinderka a podobně. Vždy je tak připraveno, pokud narazí na kešku plnou hraček, které by rádo vyměnilo za ty svoje.


Díky geocachingu objeví děti nádherná zákoutí. Zdroj: Archiv

 

Geocaching je tak super aktivita, nejen pro dospěláky, ale i pro rodiny s dětmi. Vítězoslavný úsměv dítěte, když najde kešku je k nezaplacení. Hádka o to, kdo ji našel dřív, a kdo jich našel víc nebo míň, už tak pěkná není, ale to k rodinným výletům jednoduše patří.



  • 0



Celkem to fungovalo - ale asi tak do věku max. 13-14 let. Pak už ani náhodou. :-)

    • 1

U nás, když osmiletý robotek žadonil o vlastní nick a kešky zbožňoval, tak 6-letý chodit ven odmítal. Teď je té starší 10 a za žádnou cenu nikam nechce, nejraději by jen doma na tabletu a ta mladší žadoní o nick a razítko. Počítám že za dva roky už nedostanu ven nikoho. A manželka kešky nesnáší prý kvůli traumatu, že když byly děti malé, já hnal vepředu s nosem na GPSce a ona  za mnou táhla dvě děti :-)

    • 1

Podobných řečí o GC je internet plný,.... další článek o ničem

    • -2

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 293031

Poslední komentáře

Reklama