Přejít na obsah






Fotka
- - - - -

Spojte hledání kešek s fotovýletem

Příspěvek od mikisi , 11 červenec 2022 · 250 407 Zobrazení

doporučení
Spojte hledání kešek s fotovýletem

Prodírat se divočinou je zábava, ale co takhle si vynaložené úsilí při hledání kešek příště i zdokumentovat? Budete tak mít důkaz pro rodinu a kamarády, že jste do přírody skutečně vyrazili a zároveň si uchováte i milou vzpomínku pro sebe.

 

Získejte zajímavé záběry

 

Ucházející fotky a videa samozřejmě pořídíte i s pomocí kamery v mobilním telefonu, ale co se pokusit také o záběry z ptačí perspektivy? Pokud se vám nechce házet s milovaným telefonem nebo foťákem do vzduchu, přibalte s sebou na další lov kešek dron s kamerou a vytvořte spoustu zajímavých záběrů, které ze země zkrátka nevyfotíte.

 

Před cestou můžete načerpat potřebnou inspiraci na internetu. Focení a natáčení dronem se v posledních letech těší stále větší oblibě. Ve fotobankách tak najdete dechberoucí záběry z výletů do přírody v České republice i v zahraničí a stejně tak i zajímavé fotky měst nebo hradů a zámků.
Zákony platí pro každého
Dron si samozřejmě nemusíte hned kupovat. V současné době funguje i celá řada půjčoven dronů. Na každý výlet si tak můžete půjčit jiný typ dronu a následně se rozhodnout, jestli se vám některý z nich zalíbil natolik, abyste si ho pořídili domů natrvalo.
Jste v droním světě úplným začátečníkem? V tom případě si nejprve pečlivě nastudujte základní pravidla pro létání s drony. Ve vzduchu totiž musíte za všech okolností dodržovat platnou legislativu. Neobejdete se bez řidičáku na dron a bezpilotní letoun je zároveň nutné před prvním vzletem zaregistrovat (resp. jeho provozovatele). Počítejte také s tím, že když se vydáte hledat kešky do zahraničí, pro používání dronů budou pravděpodobně platit jiná pravidla než na území ČR. Zjistěte si tedy, za jakých podmínek můžete vzlétnout a jaká pro vás platí omezení. V opačném případě riskujete vysoké pokutu nebo jiné problémy. Přehledně sepsaná pravidla pro jednotlivé státy světa najdete například na stránkách droneregulations.info.
Na internetu získáte základní informace o používání dronů, a to včetně praktických triků pro tvorbu leteckých záběrů z dronu. Jestliže dáváte přednost praktické výuce, můžete před prvním vzlétnutím navštívit specializovanou leteckou školu pro drony, kde se dozvíte vše o tom, jak správně ovládat dron, na co si dát ve vzduchu pozor nebo jak reagovat při ztrátě signálu.
Nepodceňte předpověď počasí
Pokud při hledání kešek předpověď počasí příliš neřešíte a spoléháte se jednoduše na kvalitní nepromokavé oblečení, případně outdoorové a trekové boty, nebo maximálně přibalíte do batohu deštník a pláštěnku, tak vězte, že při focení s dronem se rozhodně nevyplácí podceňovat předpovědi meteorologů. Nečekaná průtrž mračen, blesky nebo silný vítr totiž můžou mít za následek nejen nekvalitní záběry, ale dost možná se podepíší i na samotném dronu.
Před vzlétnutím ze země případně zvažte i pojištění pro drony. Zejména u dražších modelů může nutná oprava způsobit pořádný průvan v peněžence. Pojištění sice v současné době není pro hobby letce povinné, ale může vám zajistit klidnější spaní. A to tím spíš, když se vám výsledek z prvního focení dronem natolik zalíbí, že se rozhodnete zahrnout bezpilotní letoun do své stálé keškařské výbavy.

 



Zkontrolujte, že vám nic nechybí
Při plánování výletu si dejte záležet také na důkladné přípravě. Správný keškař by neměl vyrazit z domova bez dobré svačiny, pití, nabitého telefonu, propisky nebo třeba baterky. Mějte ale na paměti, že i dron si žádá svou speciální výbavu. Před odchodem z domova tak nezapomeňte zkontrolovat, že jste do batohu skutečně přibalili paměťovou kartu a náhradní baterii. Pokud se chystáte na lov kešek do zahraničí, vezměte s sebou také nabíječku. V opačném případě se může snadno stát, že vezmete droního parťáka na příjemný výlet, ale domů se vrátíte bez jediného záběru.



  • 1



A hlavně si zjistěte, jestli se vůbec v dané lokalitě smí létat. Problém může být třeba v národním parku, památkovém areálu, na festivalech, apod. Kašlou na to všichni, létá se nad davem lidí, mimo dohled jen přes displej, v rezervacích, ale asi jen do doby, než se něco stane.

    • 2
Fotka
blogsandar
zář 21 2022 8:56

The most important man or woman in my life
if you inquire from me who is the maximum crucial human beings to your life. i will respond my mother.
sure she is the most essential individual in my existence. at first she gave me my existence. she permit me alive and touch the world and see eveything.
alternatively, while i used to be very young she taught me how to talk and who to stroll. whilst i was in school she additionally involved about my research and if it became rainning outdoor she could also got here to high school and picked me up. she would really like to attend me in the raining and bloodless day. i instructed her i need to wear college uniform day after today. she could cleaned it at night and dry it. then fold it and put it beside my bed. i definitely impressed along with her.

business voip service

    • 0
Fotka
TomasMaringa
dub 12 2023 14:36

Ahojte, plánujeme jít hledat kešky na Šumavu. Ubytováni budeme v chatě v blízkosti Lipna (27.7. - 2.8.2023). Nenajde se nějaký fanda, který by se chtěl přidat k naší partii (zatím jsme 4)?

    • 0

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18 19 2021222324
25262728293031

Poslední komentáře

Reklama