Přejít na obsah






Doporučeno
Fotka
- - - - -

Za holí praotce Čecha – ze zákulisí 3.

Příspěvek od Za holí praotce Čecha , 15 září 2015 · 5 140 Zobrazení

event reportáž
Za holí praotce Čecha – ze zákulisí 3. Sobota 12. Září. Čas 05:30. Zvoní budík. Jedna část organizačního týmu hry „Za holí praotce Čecha“ se zvolna probírá z komatu a s nevybíravým slovníkem komentuje nápad, že se všichni potkají na kraje lesa v osm. Prochází koupelnou, upravuje zevnějšek do stavu, na který snese pohled i někdo jiný – závěrečný kritický (a lehce nechápavý) pohled do zrcadla – aha, to je Pet@s! Tedy já.

Vložený obrázek
Rychle se nasnídám, vezmu do ruky seznam věcí, které musím mít s sebou a jdu balit – proč jsem to neudělal večer?! Prádelní koš se zvolna plní, snad budeme mít všechno na to , abychom rozmístnili několik desítek keší do terénu. Část keší je třeba ještě trochu doupravit, (obrazně a někde i doslova dopilovat). Konečně všechno! Nakládám věci do auta, znova projíždím seznam, nechápu, proč poslední položkou na seznamu je „SEZNAM“. Aha, seznam mých keší, přibaluji poslední část proviantu, prohlížím věci v kufru auta, vyhazuji kočku z auta, vyjíždím.

Vložený obrázek

Luxusní počasí – zima, mlha, krápe, snad se to z toho nerozhodného stavu vybere během cesty. Vybere se to během chvíle do pěkného deště, ale naštěstí ho nechávám během pár kilometrů za sebou a na místo setkání už přijíždím jemným mlžným oparem do sluníčkové louky. Zbytek týmu přijíždí během pár minut, přiložíme od ostatních vše potřebné do koše, co se nevejde, cpeme do baťohů a co se nevejde ani tam, neseme v ruce. Smůla – do lesa se prostě jezdit nesmí, takže pěšky i s proviantem – kolem rybníka směr les.

Vložený obrázek

Nyní si dovolím požádat milého čtenáře, aby se vžil do role rybáře znuděně sedícího na břehu rybníka. Voda klidná, splávek se nehne, prohlíží si okolí a v tom si všimne skupiny pěti lidí s divným nákladem, jak se blíží po hrázi. Dva pánové nesou prádelní koš, ze kterého vykukuje sekera, kladiva, kříž, ptačí budka, jeden z nich má v ruce rýč. Z obou stran doplňují řadu dámy nesoucí neméně zajímavé vybavení – další ptačí budku o velikosti menšího karavanu, pařez – ano, pozůstatek po vzrostlém jehličnanu a profi fotoaparát. Na rybářovi je vidět, že mozkové závity pracují na plné obrátky, ale nezeptá se, jen vyjeveně civí a pohledem nás provází až za zatáčku – alespoň má námět na několik dalších hodin přemýšelní u vody.

Vložený obrázek

První již dříve pečlivě vybraný bod dosažen, nastává čas instalace. Pověšeno, zajištěno, vyzkoušeno, zkontrolován obsah, vyfoceno, odšktrnuto v seznamu – hurá na další. Dalších několik hodin pokračuje ve stejném stylu, jen se mění místo, krabička a owner. V polovině cesty nám připravuje menší vyrušení hlídka státní Policie zaparkovaná v lese. Ten pohled policisty na náš proviant je mi nějaký povědomý – aha, už vím, je to patrně bratr toho rybáře dole. Po nezbytné kontrole dokladů (během které zjišťuji, že moji kolegové mají také občanská jména a nikoliv jen GC nicky) pokračujeme v trase, kešky přibývají a za chvíli už instalujeme poslední krabičku.

Vložený obrázek

Založeno, zdokumentováno, nasedáme do aut a vracíme se k domovu připravovat listingy. Myslím, že si to účastníci eventu opravdu užijí, těším se.


Pet@s

  • 1



Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 293031

Reklama