Přejít na obsah






Doporučeno
Fotka
* * * * - 2 hlasy

Jízdenka na léto – kam vyrazit?

Příspěvek od Dany8 , 03 červenec 2016 · 7 143 Zobrazení

doporučení
Jízdenka na léto – kam vyrazit? Jízdenka na léto je oblíbená prázdninová akce Českých drah. Za skvělou cenu dává jejímu majiteli křídla v podobě čtrnácti dní volného ježdění po celé vlakové síti Českých drah. Letos poprvé jsou prodávány i jízdenky sedmidenní. Jízdenky jsou k dispozici jen od 1. července do 31. srpna. Pokud jste duší cestovatelé, je nejvyšší čas naplánovat si, kdy vyrazíte. Pro milovníky hezkých keší přináším několik námětů, kam se vyplatí zajet a užít si výletu naplno.

Série GeoWest
V lesích severně od Karlových Varů se nachází shluk keší různých autorů, jejichž název začíná slovem GeoWest. Pozor na severní část GeoWestu – jde o T5 keše a bez výbavy nemá cenu sem vyrážet. Mezi kešemi naleznete opravdu všehochuť, však i jejich autoři jsou různí. Ve Varech pak naleznete další zdařilé kousky, doporučuji keše od Dacinky a dále se řídit počtem FP. A samozřejmě po večerech korzovat kolonádou, křupat lázeňské oplatky a zapíjet je místními léčivými prameny.

Františkovy Lázně
Nápadité a hezké keše od klonxe, které vám odhalí, co všechno lze ještě vyrobit ze dřeva. Zároveň si prohlédnete celé lázeňské městečko a budete mít možnost ochutnat místní prameny.

Koráb
Koráb u Kdyně je nejvyšším vrcholem Chudenické vrchoviny. Kolem něj vede hezká série velmi nápaditých keší od kubidla vedoucí podpalubím i palubou Korábu. Vrcholek Korábu se vám navíc hodí do vrcholového puzzle, pokud jej sestavujete.

Gmünd
Gmünd začíná na hranicích za Českými Velenicemi (kam samozřejmě jede vlak). V kopcích nad městem i ve městě samém lze doporučit keše od A.D.2012 (mnohé z nich má nyní adoptovány tuxtux), které jsou skutečně nápadité a při jejichž odlovu se i zadýcháte (pokud vám tedy dojde, jak se dostat k logbooku). Pokud máte rádi keše od Berxe, je Gmünd tím pravým místem, kam chcete jet ;)

Žebrák a Točník
Působiště Alke04 a kartagoo. Cesta na Točník vás zavede do dob husitů a vyzkoušíte si tu, co to je Škola hrou. Alke04 vám předvede, proč je ownerem s nejvíce FP u nás. Bohužel jeho série ZOO byla přesunuta daleko z dosahu vlaku.

Geozem a Klobouk
Ve skalách za Úštěkem na vás čeká série Geozem od Kerry_1. Nápadité keše důvtipně ukryté v místních skalách a lesích, na které budete dlouho vzpomínat a celý den si náramně užijete. Klobouk od liskjo je jen o stanici vedle a ani na něm jednotliví kačeři nešetří favoritními body.

Hořice
Pozoruhodně vysoko hodnocená série mystery keší od Tailor team, k jejichž odlovu je třeba se orientovat v českých komediích. Zatím nemám odloveno, tak netuším, proč jsou tak oblíbené, snad stihnu vyluštit a stavit se sem letos.

TDK
V pískovcových skalách broumovského výběžku u Rtyně v Podkrkonoší se nachází série TDK od Wetu. Jednotlivé keše na sebe navazují a vedou k odlovu finálního letterboxu. Jde o terénně náročnou sérii!

Tišnov
V Tišnově má sídlo berx.cz, další přeborník žebříčku ownerů, jejichž keše mají nejvíce favoritních bodů. Berx je hračička a každá jeho keš je originálem. Někdy není vůbec lehké se dostat k logbooku. Je dobré nepodcenit domácí přípravu, číst listing a být připraven na vše. Berxovky najdete i v blízkém Brně, jsou však rozmístěné po celém městě a jejich odlov bude nejspíše komplikovaný.

Valašské Meziříčí
Město je domovem pinkturtle. Její keše jsou prostě jiné. Ownerka ovládá velkou škálu řemesel, které využívá při výrobě mnohých keší. Její série skřítků jsou již legendou, bohužel se skřítci budou muset v blízké době opět někam stěhovat. Určitě se vyplatí vyluštit i její nepříliš složité mysterky a vyrazit z Valašského Meziříčí přes Malou Lhotu na vlak do Jarcové.

Fóbie pod Radhoštěm
Koncem roku 2015 se v kopci mezi Rožnovem pod Radhoštěm a Radhoštěm objevila zajímavá série keší uvedená nápisem: Vítejte u děsuplné série, kde se všechny vaše noční můry stanou realitou... Pozoruhodně rychle získala mnoho favoritních bodů a jistě nebude od věci jet prozkoumat, čím jednotlivé kačery tyto krabičky zaujaly.

Frýdlant nad Ostravicí
Kromě železniční stanice zaujmou vysoce hodnocené mysterky od daflenM, jejichž odlov si lze zpestřit odlovem nedaleké série Ptáci.

Doufám, že jsem vás dostatečně navnadila, už brouzdáte v e-shopu Českých drah a zároveň zjišťujete, kdy vám jede vlak. Jsou prázdniny a ty si musíme užít všichni, abychom měli na co vzpomínat a zároveň se i těšit, že snad příští rok zase někam vyrazíme. A co je lepší než cestovat po skvělých keších? Přeji šťastnou cestu!

  • 1



Pro ty, kteří mají mobil od O2 existuje ještě jedna varianta a tou je 50% sleva na Celodenní jízdenku ČD pro 1 osobu.

Najdete jí zde- http://www.o2extravy...#pos=1&#lis=all

Celodenní jízdenka vás potom vyjde na 290 Kč.
Sleva ale platí pouze v sobotu nebo neděli.

    • 0
A v Gmündu je také parádní termální akvapark
    • 0

Duben 2024

P Ú S Č P S N
1234567
891011121314
15161718 19 2021
22232425262728
2930     

Poslední příspěvky

Poslední komentáře

Reklama