Přejít na obsah






Doporučeno
Fotka
* * * * * 1 hlasy

Jak se dostat podruhé do finále GIFF

Příspěvek od brutefilm , 24 září 2017 · 10 006 Zobrazení

doporučení event
Jak se dostat podruhé do finále GIFF

GIFF 2013 (u diváků druzí, u odborné poroty pátí)

 

FTF song
Nejdřív musíte mít St@ndu. Toho napadne refrén písničky. Třeba: "Už dávno nespím nahý, už dávno nespíš nahá, když signál z družic s postele nás do neznáma tahá..." St@nda chvíli dumá až obalí refrén písničkou.

 

Vložený obrázek
(z leva St@nda)

 

Pak už jde natáčení klipu, jako na "drátku". Stačí využít místního fóra a hudebníci, filmaři, hlavní hrdinové se sami hrnou. Tady je pár milníků BF filmu z fóra:

 

St@nda: "Kdysi jsem měl nápad tenhle svůj text nechat někým zhudebnit, natočit klip a udělat díru do světa na Youtube. Ale chybí mi na to lidi. Nevíte o někom, kdo by mi s tím píchnul? Potřeboval bych hudebníka, zpěváka, kameramana a partu herců. Jinak všechno mám..."
Kapsa: "Ja piju jen nealkoholicky pivo, takze se klidne obetuju i na toho sodofkare !"
DUsoft: "Kameru neřeš, ta je už teď daná."
Kapsa: "O jednom muzikantovi vim, kapelnik F.T.Primu (neco mezi folkem a trampskou) je taky aktivni kacer."(objevil se Agi s Bojánkama)
Jelca "Rozhodně si dám pivo s Noferatu, v tomhle chci taky hrát"
Lucík7: "Kdyby jste potřebovali dalšího herce klidně se hlásím, obzvlášť když můj přítel je nejznámější FTFkař"
Agi: "Ano, už je to i nahrané. Večer k tomu St@nda něco napíše"
Lucík7: "No vypadá to supr, přemýšlela jsem nad tím a napadá mě skvělej scénář. Jo a když už jsme u těch FTFkařů a nejznámější je Benjo5 a sinuthed a poté asi lakus."
St@nda: "Ano, už je to i nahrané a je to super. Agi musel lehce přitesat a přibrousit můj text (nutno podotknout, že ten můj ani mě samotnému na pár místech do huby zrovna moc dobře poskládat nešel, aby se dal napasovat do melodie, a chopil se toho skvěle. A teď hurá na vymýšlení nějakého geniálního scénáře na klip."
Wetu: "Tak tahle diskuse se mi fakt líbí. Taky to téma. Filmováním se zabývám mrtě let a hlavně reportážema, tedy rád bych natočil film o filmu, případně jinak vypomohl." (netušil, že bude kameraman klipu)
Zličíňák: "Tak děcka, tleskám. To mě fakt pobavilo, dobrá práce." (netušil, že jednou bude slavný herec právě klipu FTF)
Geo.scorpions "Jsem myšlenkou nadšený a je nám velkou ctí, že o této možnosti uvažujete. Prostor pro Vaši píseň určitě bude, viděl bych to nejspíše po vystoupení Waldy Matušky."(owner Mega Nebílovy)
DUsoft: "NIC se nemá prozrazovat dopředu. Ani pro film o filmu. Ten je na první dobrou. To je holt život .."(nakonec měl pravdu, nebylo co prozrazovat)

 

A tak jsme najednou byli na Megaeventu v Nebílovech. Žádny scénář, žádný kameraman, jenom hlavní hrdinka - Lucík7.

 

Vložený obrázek
(Bojánci - Tomík, Agi, Ondra)

 

Agi s Bojánky dal premiéru FTF songu. Písnička měla mezi kačery nečekaný úspěch. Co s klipem? Stojíme tu St@nda, Agi, Lucík7, Wetu a záhadné nic. "Znám jednoho super týpka, co je pro všechno!" Rozčísne ticho Lucík7. Objevil se Zličíňák. Dobrá. Hlavní hrdiny máme. Text písničky bude, jako scénář a Wetu, proč by točil film o filmu, když se muže rovnou dát do klipu.

 

Vložený obrázek
(Zličíňák, Lucík7 - fotka z filmu Revírníkův den, kde si zahrál i Etik vpravo)

 

Natáčení začalo. Postupně jsme se učili točit hraný film. St@nda si zvykal na režii, znáte to "A, akce." "Stop." Aby nebylo porušeno pravidlo osy pohybu v záběrech, využili jsme simulaci pomocí dětských stavebnic, děti tak odháněli brzo spát a inspiraci doplňovali po večerech podpůrnými nápoji.

 

Vložený obrázek
(Párovka nesmí chybět v BF filmech nebo alespoň koleje)

 

Situací v klipu bylo víc než dost a tak jsme uspořádali dva speciální filmovací eventy a zapojili spoustu kačerů do společného díla. Po roce nás vítá Mega Morávia. Premiéra FTF songu je tu. Máme trému. Kačeři tleskají a my dostáváme odvahu přihlásit klip na první GIFF 2013. Máme štěsí. V Seattle pod mostem je zrovna kamarád Sigma1 a dává rady kačerům, který že to FTF song mají SMSkou označit pro cenu diváka. Získává nám tak skvělé druhé místo. Škoda, že neměl trochu víc času.

 

Vložený obrázek
(Marcy, St@nda, Tomík, Wetu, Agi, Ondra)

 

 

GIFF 2015 (nepovedl se překlad písničky do angličtiny, nejsme ve finále, zato máme v klipu hru)

 

TKSH (Ten Kdo Si Hraje)
St@ndu opět napadl refrén, obalil ho písničkou a Agi text pozohýbal a zhudebnil. Hlavní hrdiny BF filmu posílili Heulwen a Sára, Akytka, Čudlis a všichni georobotci, co jich v týmu máme. Lůcka, V@šík a St@ník.

 

Vložený obrázek
(Čudlis s Luckou, Heulwen, Wetu, Marcy, St@nda, Sára, Akytka s V@šíkem, Zličíňák)

 

Tentokrát jsme nenechali nic náhodě a pořídili si obrázkový scénář. St@nda objevil spoustu atraktivních lokalit. Prověřili jsme hlavní hrdiny v kaskadérských situacích. Kameramana zranili o most a úspěšně natáčeli, natáčeli. Opakovali a opakovali.

 

Vložený obrázek

 

Protože se nám naše fantazie nevešla do prostého textu písničky, trošku jsme ji nafoukli vložením orchestrálních pasáží. Nedařil se nám stále anglický překlad. Jednoduše, memáme pro určité české geočinnosti anglických slov. Aby písnička měla přesah, vložili jsme do ní deset indícií a vytvořili tak doposud otevřenou hru k oslavě 15-tin geocachingu. Můžeš se přidat i Ty.

 

Vložený obrázek
(K dnešnímu dni má série TKSH 24 keší se společným klíčem)

 

Premiéru klipu tentokrát hostil M@xův Čaj o páté. Kačeři přijali klip nadšeně a tak nezbylo, než řádně uspěch zapít a byla tu inspirace pro příště. Žádná písnička, kterou nepřeložíme. Žádná slova. M@xovi se zalíbil náš tým a my tak získali dalšího hlavního hrdinu.

 

Vložený obrázek
(Zličíňák, Lucík, M@x, Wetu)

 

 

GIFF 2017 (jdeme podruhé do finále)

 

The Reviewer´s Day (Revírníkův den)
St@ndu napadlo hned několik refrénů a tak se pustil do Geomuzikálu. Mimochodem pokud umíš zpívat, komponovat hudbu, chceš si vyzkoušet a prožít opravdu amatérské natáčení, dej nám vědět. Ale k tématu. Proč jenom kačeři? Co takový revírník, který hlídá pravidla. Fantazie zapracovala a nápad byl na světě. Máme přece v týmu M@xe, alias reviewera Alexe. Naučíme ho levitovat, aby byl všude a včas a je to.

 

Vložený obrázek
(klíčovací pozadí nejhorší možné barvy)

 

Nápad vznikl, jako obvykle, při večerní bouři mozků za pomocí podpůrného nápoje. Ráno jsme zjistili, že zelenou ani modrou klíčovací plochu neseženeme a tak přišla na řadu bílá zeď a prostěradlo. Filmařská hrůza. Nakonec pomohlo pár kouzel, trošku šalby a klamu a Alex se začal lehce vznášet krajem. Co bylo dál a do jakých situací se Alex dostane neřenu, uvidíte v našich geokinech spolu s dalšími 15 finalisty GIFF 2017.

 

Vložený obrázek

 

Není to super mít kousek Českého geocachingu po celém světě? Měsíc před GIFF víkendem je publikováno přes 250 eventů. Fandíme i Slovákům s jejich filmem Antarctica, kteří české FTF podporovali v roce 2013.

 

Vložený obrázek

 

Abych nezapomněl. Pokud chceš sedět vedle hlavního hrdiny Zličíňáka hledej GIFF 2017 - event od Čagea. Roman sedí v první řadě na sedadle 10. Jak ho znám, líbila by se mu pěkná geokačerka.

 

Vložený obrázek

 

ODKAZY:
FTF song forum
http://www.geocachin.../?hl= ftf song

 

FTF song Geo Brodwey eventy
http://www.geocaching.cz/topic/21823-geobrodwey-eventy/?hl=%2Bftf+%2Bsong

 

FTF song rozhovor s Agim
http://www.geocaching.cz/topic/27908-rozhovor-s-autorem-ftf-songu/?hl=%2Bftf+%2Bsong#entry458227

 

FTF song dotočná
https://www.geocachi...bc-525cdd173ceb

 

TKSH forum
http://www.geocaching.cz/topic/29410-ten-kdo-si-hraje/

 

GIFF 2017
http://www.geocachingfilmfestival.com/

 

FTF song

 

TKSH film o filmu

 

TKSH pozvánka (o praotci Kačerovi)

 

TKSH klip s indiciemi

 

TKSH premiéra

 

Kanál, který by Tě mohl zajímat (Časem tu budou přibývat videa z dávných i současných časů)
https://www.youtube.com/channel/UCkc4mZX0rvfvez8DT9PxatA

 

Za BF film Wetu



  • 3



Fotka
Roman_Jaromer
zář 25 2017 14:18

Moc pěkný článeček Vašku!

Škoda, že jsi event na Broďáku pořádal naposledy před 5-ti lety! Ty eventy byly skvělé, tam by se dělaly další filmy :-). Sice jsem jen pomáhal držet světlo nebo něco podobného (nejsem fotogenickej), ale užívali jsme si to všichni...

 

PS.: Těch filmů ti tam chybí opravdu hodně... Třeba to pěkné PFkové :-).

    • 0
Tak jsem dnes zhlédl trailer na GIFF 2017 a koho nevidím: zlčíňák na posledním záběru.
    • 0
Fotka
zvedavkanocni
říj 16 2017 19:18

Když jsem  letos psala WA na třetí GIFF, tentokrát do Sezimáku, říkala jsem si, kterýpak revírník se nechal ukecat. :-) Po tom, co jsem neplánovaně letos v létě Alexe poznala, ani mě nepřekvapuje, že jste si ho vybrali -  sympaťák se smyslem pro humor ( mohu si dovolit to napsat, protože moje eventy neschvaluje ), už se těším, co všechno bude v klipu podnikat.

Budu vám všem nejen držet palce, ale pokud se nevyskytne nějak výjimečně dobrý jiný klip, máte i můj hlas. .) Podobně ráda v bodování ohodnotím Slováky, pokud budou mít dobrý klip

PS:  V jednom ročníku GIFFu překvapilo, že jeden z finálové party posílal děkovné maily. Docela by mě zajímalo, jestli mohl vědět, jak kdo hlasoval, jestli je někde na americkém fóru statistika nebo jestli byl tak pilný a přes nějaký prográmek rozeslal poděkování všem účastníkům ze všech GIFF eventů. To mi tak trochu vrtá mou hlavinkou blonďatou. .-) Kdo to ví a odpoví?

    • 0

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 293031

Poslední příspěvky

Poslední komentáře

Reklama