Přejít na obsah






Doporučeno
Fotka
* - - - - 1 hlasy

Moje turistická výbava na vícedenní lovy kešek

Příspěvek od Vestas , 03 říjen 2019 · 9 585 Zobrazení

Vždycky jsem býval nadšený turista a cestovatel + se k tomuto koníčku asi 2 roky zpět přidal i geocaching. Rád proto vyrážím do míst, kde je umístěných hodně kešek a přitom je tam i krásná příroda. Někdy jedu jen tak na otočku, ale často vyrážím i na víkend, nebo několikadenní túry. Pár mých přátel už se mě ptalo na mé vybavení a vůbec na to, jak v přírodě teď na podzim funguju a přespávám, protože moc dobře ví, že na nějaké hotely a wellness centra moc nejsem. Proto jsem si řekl, že se o této mé turistické výbavě pro kempování v přírodě a lov kešek rozepíšu.

 

Co se týká vybavení na léto, tak tady asi není vůbec co řešit- prakticky stačí klasické oblečení, lehký spacák, stan (podle mě ideálně kopule, která je hodně skladná s tím, že stačí lehké jednoplášťové provedení). Pokud se ale někdo nechce vzdát turistiky a lovu kešek ani na podzim, kdy noční teploty často padají klidně k nule, pak to bude chtít větší přípravu a především lepší vybavení.

 

Oblečení

 

Kvalitní oblečení je základ s tím, že je dobré snažit na sebe dostat více vrstev, které pak případně i můžete mezi sebou prohazovat, když se Vám spodní vrstvy zpotí. Základem je teplejší termoprádlo na celé tělo a následně nějaká savá vrstva (klidně klasická bavlna). Je potřeba zahřát především trup, takže je vhodné vzít si s sebou kvalitní silnější nátělníky, které hodně zahřejí, ale přitom nezaberou příliš prostoru. Dejte si pozor na různé softsheelové bundy z nepromokavých materiálů apod. - často nepropustí déšť, ale ani nepustí ven pot, takže se v nich budete cítit jako v igelitovém pytli.

 

Karimatka

 

Kvalitní karimatka je základ a je možná ještě důležitější, než spacák samotný. Na výlety za chladnějších dnů doporučuji samonafukovací karimatku s tepelnou izolací a radši příliš nešetřit. Kvalitní a teplé za dobré ceny mají např. v oddělení kempování v Decathlonu.

 

Spacák

 

Počítejte s tím, že krajní teploty udávané u spacáků jsou opravdu krajní teploty- tzn. teploty, při kterých nezmrznete, ale rozhodně Vám při nich ve spacáku nebude teplo. Tady opravdu nešetřete a volte spacák, který je určený i pro minusové teploty i když nepočítáte s tím, že by byla přes noc taková zima. Do spacáku si určitě vezměte dvoje teplé ponožky- nezaberou skoro žádné místo a přitom hodně zahřejí.



  • 1



já spacákuju zásadně bez ponožek a jen v trenclích a tenkém tričku....jakákoli jiná kombinace končí klepáním kosy....

    • 1

Současný softshellový oblečení už rozhodně pot propouští. Mám bundu, která nestála ani tisícovku a člověk se v ní nezapaří, ani když jde do kopce.

    • 0

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 293031

Poslední příspěvky

Poslední komentáře

Reklama