Přejít na obsah






Fotka
- - - - -

Geocaching.cz a plánovaná modernizace webu

Příspěvek od mikisi , 12 duben 2022 · 129 202 Zobrazení

gc.cz
Geocaching.cz a plánovaná modernizace webu

Od poslední větší úpravy webu Geocaching.cz uběhlo už téměř desetř let, tak už nastal ten pravý čas aktuální podobu zmodernizovat, vylepšit a přizpůsobit dnešní době. Tuto celkovou obměnu a přechod na novou verzi webu plánujeme uskutečnit už toto léto a tak postupně rozbíháme práce na připravovaných změnách.

 

Právě teď pracujeme na konceptu budoucí podoby Geocaching.cz a procházíme postupně všechny sekce. Některé určitě chceme zachovat, jiné už asi nebudou potřeba. A teď přichází na řadu otázka ze všech nejdůležitější směřující na vás uživatele. Co chcete na webu zachovat, co vám zde naopak chybí a co absolutně nevyužíváte? Napište nám všechny své postřehy zde pod článek nebo rovnou na e-mail geofashion@geofashion.eu. Jakékoliv nápady a připomínky uvítáme.

 

Při příležitosti těchto úprav se také nabízí prostor pro ty, kteří by se rádi podíleli na změnách a nové úpravě webu (konceptuální složení, grafická a obsahová podoba webu, apod.) V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat. Tešíme se na budoucí spolupráci a věříme, že společně dokážeme vytvořit friendly platformu pro všechny geocachingové nadšence.



  • 0



Za mě zachovat fórum a sdílené prostory. Nikdy jsem nepoužil Galerii, Video, Obchod, Inzerci, Kalendář. Spousta lidí to ale bude vidět jinak. A doporučil bych jednu technickou zásadu. Nehrabat do něčeho, co funguje. I když ta definice fungování bude taky zcela různá, pro mě, ostatní uživatele, provozovatele stránek, atd.

    • 2

Používám jen fórum

    • 0

Ještě tak 6-7 letu tu bylo solidní diskuzní fórum a pár článků. Následně díky určité skupině, která měla ty nejlepší a jediné správné názory se tu z toho stala ****** a dost lidí odradilo.

Také se nedivím, že se nový majitel nechlubí důvody ukončení serveru geokladno

tomy.22: to slovo tady prostě nebude. Donekonečna to vysvětlovat opravdu nebudu.

    • -1

Jsem tu už nějaký ten pátek a 90 % času to vždy bylo kvůli fóru (to má asi většina). Dalších 7 % je rozcestník na všechno možné, ať už stránky Reviewerů, GeoWiki, CWG katalogy a tak dál. V tom je GC.cz, myslím, naprosto fenomenální už jen svojí webovou adresou a přimlouval bych se za zachování. 2% času jsem rád využíval na tečkované mapy po nahrání PQ, ale poslední dobou už to moc nevyužívám. Poslední 1 % je zbytek typu blogy apod.

 

Co se mi tu líbí:

  • systém moderování a palců,
  • pěkné "nové" logo.

Co mě tu rozesmutňuje:

  • reklamy,
  • trolové,
  • geopodvodnící hájící si tu svůj způsob hraní.
    • 1

Osobně jsem pro zachování fóra včetně historie (nebo alespoň co největšího rozsahu současného obsahu) tak, aby bylo šlo na sekce/vlákna/příspěvky odkázat URL. Hlavně ne nic, kde se musí pořád na něco klikat, protože se nelze jednoduše odkázat. A také bych prosil nesnažit se jít cestou bílých prázdných míst. Současná podoba také není dokonalá, ale je v rámci možností celkem kompaktní na zobrazení, což je rozhodně fajn. Dále bych také byl v rámci fóra také pro zachování systému hodnocení příspěvků.

Co se výše zmíněného rozcestníku týče, klidně bych jej nějak zvýraznil. Prostě odkazy na užitečné stránky (RV, Labgpx, ČAGeo, přímý odkaz na oficiální Help Center, GeoWiki atd.) na jednom místě. Ani bych se nebál odkázat na největší české FB skupiny a oficiální profily GS na hlavních sociálních sítích (FB, TW, IG).

Ohledně GeoWiki, která je také pod GC.cz, jsem rozhodně pro její zachování a i jsem měl během minulých let celkem snahy upravovat dost článků. Nechci úplně napsat, že bych třeba já chtěl pro ni nějaká správcovská práva, na to bych stejně asi neměl kapacitu, ale rozhodně bych se rád v budoucnu zase někdy věnoval úpravám tamních článků, které rozhodně mohou být zrojem vědění nejen pro nováčky, ale i pro ty z nám, kteří prostě hledáme něco, o čem víme, že bychom mohli najít právě tam.

A jak tu také už padlo, rozhodně zachovat adresu. :-)

    • 4
Fotka
pepa.z.pocernic
dub 28 2022 16:46

současný převozník se dočkal a konečně má příležitost po někom hodit veslem :-)

    • -1
Fotka
Shashlick
dub 29 2022 7:18

Také používám pouze fórum - pro mě cenný a často jediný zdroj informací. 

    • 0
Fotka
Roman_Jaromer
dub 29 2022 20:18

Taky myslím, že nejsilnější věc těchto stránek je diskuzní fórum a mně se líbí v té formě, jaká je - včetně historie. Jen proboha ne nic podobného moderním facebookům apod.

Určitě je dobrý i rozcestník a hodilo by se i aktualizovat wikipedie apod. I když já osobně ji nepoužívám a vlastně ani nevím, jak je přesně aktuální. Jak jsem se tak na ní v rychlosti podíval, tak by potřebovala hodně aktualizovat. Hlavně kvůli nováčkům.

    • 2
Pre mňa dôležité fórum, občas články. Určite by bolo vhodné v dobe falošných a podhodených správ zaviesť pre systémový email openPGP podpis.
    • 0

Používám z 99 procent fórum.

    • -1
Fotka
Kytka2001
pro 04 2022 10:25

Myslím, že vynikající je diskuzní fórum... nicméně i zde je prostor ke zlepšení. Například bych uvítal možnost lepší indexace pro vyhledávání příspěvků a taky co nejpodrobnější návod pro Geoget (zejména v souvislosti s komunikací s webem geocaching.cz a Statorem - kdysi mi to fungovalo, mohl jsem mít statistiky na geocachin.cz, pak to fungovat přestalo, byl jsem nucen přejít na sweb, který ovšem k 30.11.2022 zrušili).

Čili proto bych uvítal lepší informace o Geogetu (v podobě, kterou zvládne i laik). 

    • -1
Fotka
zmijovkar
úno 10 2023 9:03

99% fórum (zachovat, nemrvit), 1% geowiki.
Dříve tečkované mapy, dokud kvůli nim nebyl potřeba Geoget.

    • -1

Týden už server hlásí problémy s databází, ale nový majitel na to peče.
Byla to tedy jen omáčka? Nikde ani nejmenší krok, ani údržba, natož modernizace.
Tak nevím. Mám pocit, že nás někdo taháí za nos.

    • 0

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 293031

Poslední komentáře

Reklama

Naše nabídka