Přejít na obsah






Fotka
* * * * - 4 hlasy

Stratostrašení

Příspěvek od Jezci-sokolov , 17 listopad 2013 · 2 255 Zobrazení

Stratocaching...


Sedli jsme do auta a jeli daleko víc, než nějakých 100 km.
Vyrazili jsme ze Sokolova, Nové Role, Karlových Varů, abychom byli u téhle úžasné události.
Mohli jsme se dopoledne účastnit vypuštění Dropionu. Dokonce z bezprostřední blízkosti. Start nabral zpoždění cca. 1,5 hodiny, což nám nijak nevadilo. Že balón vzletí jako svíčka a dopadne zpátky do Prahy si snad ani nemohl nikdo se zdravým rozumem představovat. Takže podle informací z různých zdrojů jsme vyrazili směrem na Karlštejn, Beroun a posléze jsme skončili na plzeňsku. Že budeme někde první jsme vůbec nepočítali, ale že se budeme dozvídat z tabulky polohy stratokeší, až když je budou oprašovat na meteorologické stanici (nadsázka?), tak to jsme fakt nečekali.
Lidé sedící doma u PC měli víc informací, než my v terénu.
Aplikace pro Android má skoro 14 MB (stahoval jsem si jí na benzínce u Berouna) a přitom je úplně k ničemu. Stránku s tabulkou jsme načítali na dvou mobilech a pokaždé tam bylo něco jiného. Přece i kdybych měl do tabulky zapisovat ručně, tak to je záležitost pár minut a ne hodiny nejistoty, lítání po kraji, potkávání desítek kačerských aut, stovek kačerů a celou dobu absolutně bez kontaktu s děním kolem stratokešek.
Vydrželi jsme docela dlouho. Ovšem po spatření obrovské kolony vozidel, chumlů kačerů na silnici, pobíhajících postaviček v polích...jedeme domů. Tohle nemá cenu.
Snad někdy příště...nápad senzační, velitelské stanoviště ovšem zcela ztratilo kontakt s vojáky v terénu.
Bez spojení není velení :-)

Vložený obrázek

  • 4



Mohu potvrdit, snad jen na omluvu organizátorů ... bylo to poprvé:-)

    • 1
Fotka
KrysaHelena
lis 18 2013 13:36

I když jsem byla doma u PC, cestování pro mě do takové "dálky" bylo nemožné, stejně jsem se dozvěděla skoro prd. Respektive, jsme se všichni na PC dozvěděli až s "křížkem po funusu".

    • 0
Fotka
zvedavkanocni
lis 26 2013 21:41
Taktiku jsme měli trochu jinou, ale výsledek podobný. Byli jsme v terénu cca od půl deváté, vesele jsme keškovali kolem Klatov a rozhodli se podle zpráv kamaráda od počítače, že směr Chrást se hnát nebudeme a místo toho si užijeme místní keše. Tipli jsme si, že "vlčáků" z Prahy, Plzně i odjinud bude víc než dost.
Spíš mě lákalo se vydat na přímku dopadu dohledávat po víkendu - náhoda je.....jenže na to už chyběla společnost.
    • 0

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18 19 2021222324
25262728293031

Poslední příspěvky

Poslední komentáře

Reklama