Přejít na obsah


O Geogetu



Fotka

Jak se tvoří Geoget

Příspěvek od HaLuMa , 08 leden 2014 - * * * * * · 5 376 Zobrazení
geoget
Pro mnohé je programátor divný tvor. V tom lepším případě ve vašich představách vypadáme jako ctihodní profesoři v bílých pláštích, rozvážně chodící po výpočetním sále plném velikých beden se světýlky. V tom horším případě vypadáme jako pohublí brejlouni s nedojezenou pizzou vedle klávesnice, zahrabaní v nějakém pokoji, kam dlouho nevkročilo ani slunce, n...


Fotka

Vizualizační skripty

Příspěvek od HaLuMa , 28 prosinec 2013 - * * * * * · 3 459 Zobrazení
geoget
Alfou a omegou Geogetu je zobrazení kešek (nebo jiných bodů) na seznamu. Jen každý má jiný názor na to, jak má ten seznam vypadat. Naštěstí je vzhled seznamu přizpůsobitelný. Můžete si definovat, jaké sloupce chcete vidět, ba i v jakém pořadí. Ale co když chcete vidět něco v jiné podobě, než se vám teď ukazuje? Nebo dokonce, co když chcete ve sloupci vidě...


Fotka

Vražedné tempo

Příspěvek od HaLuMa , 19 prosinec 2013 - * * * * * · 3 761 Zobrazení

Ačkoliv revírem nebyla dálnice, tempo bylo vražedné! A asi všichni ví, o čem mluvím. Ano, o proběhnuvší blogové soutěži.

Byla to právě ta soutěž, která mne dokopala konečně něco o Geogetu napsat. Motivace to byla pořádná, a já psal, a psal, a psal... Vy četli a hodnotili. Děkuji všem za podporu, která vyústila v to, že jsem poprvé v životě něco velkého v...


Fotka

Lab Cache v Geogetu

Příspěvek od HaLuMa , 16 prosinec 2013 - * * * * * · 9 226 Zobrazení
geoget, groundspeak, event
Letošní tradiční megaevent Geoskořápky 2013 přinesl všem kačerům překvapení v podobě Lab Cache . To je takový experiment Groundspeaku, jak si vyzkoušet nový druh keší přímo na lidech. Tentokráte šlo o zkoušení eventových keší, které by někdy v budoucnu mohly sloužit jako dočasné keše po dobu trvání nějakého významného eventu. Myslím, že v neděli to vyzko...


Fotka

Waypointové triky

Příspěvek od HaLuMa , 14 prosinec 2013 - * * * * * · 3 898 Zobrazení
geoget
Jednou z možností, jak do Geogetu vkládat vlastní údaje, jsou waypointy. Nejčastěji si pomocí nich uložíte vyluštěné souřadnice. Dělá to asi každý. Ale možná ne každý ví, co se tam při zadávání dá dělat za kouzla. Všechna se vám snaží ušetřit práci!


Waypoint se přidává pro kešku označenou v seznamu. Můžete ale mít označený i nějaký jiný waypoint té keš...


Fotka

Přenášíme tagy

Příspěvek od HaLuMa , 12 prosinec 2013 - * * * * * · 3 141 Zobrazení
geoget
Z předchozích blogů už tušíte, že tagy v Geogetu jsou obecný nástroj, jak si k bodům v databázi něco poznamenat. Cokoliv! A protože jsou to vlastně Vaše doplňkové informace, může se občas hodit nějaké tagy hromadně naimportovat například z vaší jednoduché tabulky v Excelu. Jak na to?


Od toho máme v menu Nástroje tagů . Tyto nástroje pracují se všemi t...


Fotka

Kešky v kapse

Příspěvek od HaLuMa , 11 prosinec 2013 - * * * * * · 5 183 Zobrazení
geoget
Už jsme si vysvětlili, že je dobré mít v počítači svoji vlastní databázi kešek . Ale tu budete mít někde doma v počítači. Kešky doma nemáte, za nimi chodíte ven, kde počítač není. Jo, to by bylo fajn, mít takový Geoget v kapse v mobilu!

Ono to naštěstí jde!

Existuje hned několik aplikací pro mobily, které umí úzce spolupracovat s Geogetem. Tím je myšle...


Fotka

Papírová mapa

Příspěvek od HaLuMa , 10 prosinec 2013 - * * * * * · 4 021 Zobrazení
geoget
Žijeme v době digitálních map. Máme je v počítačích i v mobilech. Máme je i v GPS přijímačích. Máme mapy na internetu, kdejaká internetová stránka používá něco z digitálních map. Ale je to jako s knihami. Ačkoliv jsou e-knihy všude kolem nás, papírové knihy pořád existují. A podobně existují i papírové mapy!

A funguje to tak i u kačerů. Jistě se i mezi v...


Fotka

Mapa keší

Příspěvek od HaLuMa , 09 prosinec 2013 - * * * * * · 29 601 Zobrazení
geoget
Všichni ji asi znáte - mapu keší na geocaching.com webu. Je užitečná hlavně tehdy, když se chcete podívat na nějakou neznámou oblast. Bez ní byste neměli tušení, kde jsou jaké kešky, aniž byste si dopředu tu oblast stáhli. To je nezpochybnitelný přínos!

Někteří z vás ale tuto mapu používají i pro podrobnou přípravu výletu. Abych se přiznal, nechápu to....


Fotka

Jak nakrmit Geoget?

Příspěvek od HaLuMa , 07 prosinec 2013 - * * * * * · 3 025 Zobrazení
geoget
Geoget je program, který razí strategii sysla. Nashromáždit spousty informací do jeho databáze, a pak si z ní jednoduše filtrovat právě ta data, o které máte zrovna zájem. Proto je potřeba do databáze data neustále dodávat a aktualizovat je. Tím zajistíte, že se koukáte na data úplná a čerstvá. Jak na to? Jak doplníte nová data do databáze?

Import Pocket...






Duben 2024

P Ú S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
2223 24 25262728
2930     

Poslední příspěvky

Poslední komentáře

prohlíží si 0 uživatelů

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Hledat na mém blogu

Reklama