Přejít na obsah






Fotka
* * * * * 11 hlasy

Keše ve schránce

Příspěvek od HaLuMa , 28 listopad 2013 · 2 364 Zobrazení

geoget
V jaké schránce? V Ammoboxu? Kdepak, je myšlena schránka Windows, tedy Clipboard. To je to, čím kopírujete třeba text pomocí klávesových zkratek CTRL+C a CTRL+V. Už jste se chytli? Víte, že schránka vám usnadní i hledání keší v databázi?

Spuštěný Geoget totiž monitoruje obsah schránky. A jakmile v ní zahlédne něco, co vypadá jako URL odkaz na kešku, nahledá kešku ve své databázi a přidá ji na aktuální seznam. Takže kdekoliv narazíte na odkaz na kešku, můžete si ten odkaz zkopírovat do schránky. Na geocaching.com, na mapě, tady v diskuzi, nebo třeba ve vašem mailu. A máte kešku na seznamu, aniž byste ji museli hledat.

gcclip


Dá se to využít všelijak. Například si vyfiltrujte keše, které si zobrazíte v cachemape. Budete si chtít naplánovat výlet! Až se cachemapa zobrazí, seznam v Geogetu smažte. A pak se kochejte mapou. A když v ní narazíte na kešku (nebo stačí i na libovolný její waypoint), na kterou se budete chtít podívat podrobněji, zkopírujte si její odkaz do schránky. Takto si postupně 'naklikáte' seznam těch kešek, které si třeba prostudujete, nebo vytisknete.

cachemapclip

A co to zkusit naopak? Potřebujete někomu sdělit odkaz na nějakou kešku? Dejte na ní v seznamu pravé tlačítko myši, a zkuste funkci Zkopírovat URL. Odkaz ze schránky pak vložte, kam je libo. A nemusíte se omezit jen na jednu kešku. Zkuste si jich na seznamu označit víc! A pak ten seznam URL odkazů odešlete třeba přes ICQ.

Zrovna jsem si uvědomil jednu věc. Psaní zdejších blogů není užitečné jen pro vás, ale i pro mne. Protože jak to tu tak zrovna píšu, hned mne napadlo několik věcí na vylepšení. Nechte se překvapit!

 Pokud se Vám tento blog líbil, přidělte mu hvězdičky nad nadpisem. Děkuji!

  • 8



Fotka
petulinka1
lis 29 2013 17:44

To abych se zacala bat, co se bude dopisovat na ararat :D

    • 0

A já myslel, že se už dávno bojíš!

    • 0

To kontextové menu, resp. 'Kopírovat adresu odkazu' se zobrazí asi jen pro čistokrevné kešky, že?

Třeba pro zobrazené ŘOPíky na Cachemapě se to nenabízí.

    • 0

Duben 2024

P Ú S Č P S N
1234567
891011121314
15 16 1718192021
22232425262728
2930     

Poslední příspěvky

Poslední komentáře

prohlíží si 0 uživatelů

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Hledat na mém blogu

Reklama