Přejít na obsah






Fotka
* * * * * 9 hlasy

Přenášíme tagy

Příspěvek od HaLuMa , 12 prosinec 2013 · 3 108 Zobrazení

geoget
Z předchozích blogů už tušíte, že tagy v Geogetu jsou obecný nástroj, jak si k bodům v databázi něco poznamenat. Cokoliv! A protože jsou to vlastně Vaše doplňkové informace, může se občas hodit nějaké tagy hromadně naimportovat například z vaší jednoduché tabulky v Excelu. Jak na to?

tagtools

Od toho máme v menu Nástroje tagů. Tyto nástroje pracují se všemi tagy v databázi. Můžete odtud smazat nepotřebné kategorie tagů, nebo přejmenovat celou kategorii, pokud jste se někde překlepli. (To se hodí, i pro změnu velikosti písmen v názvu kategorie, protože zatím na tom ještě záleží.)

tagtools2

Nově tam přibyla možnost exportu. Tím vyexportujete hodnoty tagů u zvolené kategorie, ale jen pro právě zobrazené kešky na seznamu! Exportuje se do jednoduchého CSV textového souboru. Co řádek, to ID bodu (třeba GC kód keše) a hodnota tagu. Vypadá to pak nějak takto:
GC10111;"Slavonice"
GC1018T;"Šluknov"
GC101BA;"Prostějov"
GC101BN;"Lanškroun"
GC101D9;"Unhošť"
Proč zrovna CSV formát? To protože takový soubor lze jednoduše otevřít v tabulkových programech, třeba v Excelu. Vznikne tak list se dvěma sloupci. V prvním uvidíte GC kód, ve druhém ty vyexportované názvy pověřených úřadů, co jsem zvolil jako příklad.

A přesně naopak funguje import! Máte v Excelu nějaké údaje, co byste rádi dostali do Geogetu? Stačí udělat tabulku tak, aby v prvním sloupci byl GC kód, a ve druhém hodnota. To celé uložte jako CSV soubor. Ten pak v Nástrojích tagů naimportujte. Před importem se ještě Geoget zeptá na název kategorie, do které se mají hodnoty uložit, a je to! A pokud se náhodou v názvu kategorie překlepnete, nevadí, tamtéž si ji pak v klidu přejmenujete.

Import není závislý na zobrazeném seznamu. Co najde v importovaném souboru, to se pokusí uložit do databáze. Pokud keška v importu není, zůstane nezměněna.

Ukládali jste si dříve data do Excelu, než jste poznali Geoget? Toto je cesta, jak vaše data převést.

 Pokud se Vám tento blog líbil, přidělte mu hvězdičky nad nadpisem. Děkuji!

  • 3



Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 29 3031

Poslední příspěvky

Poslední komentáře

prohlíží si 0 uživatelů

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Hledat na mém blogu

Reklama