Přejít na obsah






Fotka
* * * * * 10 hlasy

No, konečně!

Příspěvek od HaLuMa , 11 prosinec 2014 · 7 811 Zobrazení

geoget
No, konečně! No, konečně! Řeknou si mnozí nad novou verzí Geogetu. Řeknou si to z mnoha důvodů. Že zase vyšel Geogetí blog? Nebo že se konečně objevila v Geogetu zaintegrovaná živá mapa? Od každého trochu.

Jé, to je toho, jiní mají takové mapy v programech dávno, jen ten blbý Geoget ji neměl! Cha, cha! Jako bych některé známé jedince slyšel... Ano, je to pravda, této technologii jsem se dlouho bránil.

Měl jsem pro to technické důvody (ten vložený Internet Explorer je sice téměř na každých Windows, ale na každých v jiné verzi...), praktické důvody (lze vložit i jiný prohlížeč, ale ten každý mít nebude...), kompatibilní důvody (mělo by to fungovat i na Linuxu), požadavky na konektivitu (prostě musíte být online na internetu), a v neposlední řadě i licenční (majitelé map se někdy zlobí...).

V průběhu času ale mnohé důvody už pominuly, a ty co zbyly, představují přiměřené riziko. A tak došlo k tomu, že jsem do Geogetu zaintegroval mapu. No, konečně!

Jak ale tu zaintegrovanou mapu pojmout? Chtěl jsem, aby uživatelé dostali do rukou nový komfortní nástroj, ale zároveň jsem chtěl, aby se dal Geoget dobře používat i ve chvíli, kdy ta mapa z nějakého důvodu fungovat nebude, třeba když chybí internet. Proto jsem se vydal cestou nadstavbových, nicméně šikovných, funkcí ukrytých v samostatném dialogovém okně.

První místo, kde na novou mapu narazíte, je libovolný editor souřadnic. U waypointu, referenčních bodů, atd. Souřadnice bodu lze změnit nejen jejich editací nebo projekcí, ale nyní lze i píchnout pomyslný špendlík do mapy. Do mapy, kterou jste si zvolili, protože k dispozici jsou všechny mapové podklady, které znáte z CacheMapy.

Fungovalo to, tak jsem zkusil jít ještě dál. Proč si při výběru polygonu ve filtrech ten polygon i neprohlédnout? Nebo, proč si tam i jednoduše a rychle nenačmárat svůj vlastní polygon? No prosím! A totéž i pro trasy ve filtrech, nebo pro skupiny bodů. Proč by ne?

Jen pozor! Zatímco prohlížení polygonů a tras je rychlé, editace je v Google mapách ostudně pomalá. Složitější polygony a trasy, jako třeba hranice krajů a okresů, vyžadují rychlý počítač a dostatek trpělivosti. Ale náhledy fungují téměř bleskově, takže si můžete snadno ověřit, jak přesné jsou třeba nové polygony s hranicemi vašeho oblíbeného kraje, a jestli jsou skutečně aktuální.

Ale proč nezajít ještě dál? Máme mapku, která umí použít mnoho mapových podkladů, podle libosti uživatele. A můžeme si na ni nakreslit co chceme a jak chceme. A tak to vyřešilo i jednu starou bolístku - náhled keše na mapě. Keš to ukáže i se všemi waypointy. S ikonkami, které znáte z náhledových map v listingu. Na mapovém podkladě, který jste si zvolili. To dříve možné nebylo!

Uznávám, že Geoget byl bez těchto věcí takový poloviční. Teď lze mnoho úloh vyřešit rychle a elegantně. A tak to berte v tento adventní čas jako Váš první dárek k Vánocům.

Ať se Vám líbí!


P.S. Pokud budete chtít Geoget provozovat na Linuxu, doinstalujte si tam alespoň IE8. Geogetu je to jedno, ale ty mapy od Googlu nižší verzi prachprostě neumí.

 Pokud se Vám tento blog líbil, přidělte mu hvězdičky nad nadpisem. Děkuji!

  • 20



Paráda - editace polygonů na externích mapách a jejich přenos do GG mne trápil, ale tohle je tedy paráda.
Kdybys nebyl "drobný vývojář" tak s marketingem bys to měl pojmout jako Geoget 2015 (poslední dobou se to klasické číslování major a minir verzí 2.9., 2.9.1., 2.9.2. už moc nenosí.
100x díky chlape!
    • 0

Díky!

    • 0
Fotka
kvasnicovy
pro 16 2014 21:09

Taky by bylo dobré přidat podporu GPS - jednak přes COM - port, jednak přes Windows Location API,  ale i manuální zadání ,ale to už je hudba budoucnosti

    • 0

To je nejaky nesmysl, ne? Jednak je docela otazka, co si predstavit tou "podporou". A druhak pripojis GPS pres USB a pak do ni nahrajes co je treba a kam je treba. Muzes takto pripojit ruzne typy GPS a je nesmysl si myslet, ze by GG mel umet pracovat se vsemi existujicimi znackami a verzemi GPS. 

    • 0

Tak jsem updatnul geoget. pred par dny. A dneska zpustil. udelal sync z a:Drake a prekvapeni:(

1. seznam neobsahoval zadne sloupce.

2. list s reference pointy je prazdny obsahuje pouze HOME a to resetovany na nejakou hodnotu 50 14

3. pri spusteni StatorCombine problika nejaka error hlaska s API. a pri provadeni Numbers, Podle polohy

errror:

StatorGen.ggp.pas, Exception: invalid float, Routine: NUMBERS_LOCATIONS

 

Bohuzel ted nemam cas to moc studovat. Takze az bude vice casu, zkusim pozjistovat. a dat pripadne logy( v radu dni). jeste zkusim udelat sync nekterych filu z notasu, zda to tim obnovim.

    • 0
Mel jsi nejake soubory v datovém adresáři s nulovou delkou, to si vyrid se svým počítačem.
    • 0

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 293031

Poslední příspěvky

Poslední komentáře

prohlíží si 0 uživatelů

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Hledat na mém blogu

Reklama