Přejít na obsah






Doporučeno
Fotka
- - - - -

Industriální památky a pár stromečků aneb jubilejní výprava do Německa

Příspěvek od kstavk , 07 září 2015 · 4 733 Zobrazení

Po zjištění, že začátkem května jsou 3 dny volna byla domluva na provedení T5 výpravy do Německa celkem rychlá. Na rozdíl od loňských „megavýprav“ jsme se dohodli na komornějším provedení v původní sestavě „kladenských lovců pětek“ – nemohl akorát Max, který se jel válet do bahna na Spartan race ;).


Tým by byl, následovala logická otázka „kam jet?“ – cizina byla jasná, v Rakousku a v Bavorsku jsme byli loni. Takže třeba zase do Německa? Ale do nějaké „neznámé spolkové země“ – co třeba Sasko-Anhaltsko a Duryňsko? Tam by T5 keše být mohly. Jo, jsou tam – a hele co to tam postavili za divnou stavbu? Zdymadlo v polích? Tak to musíme vidět… a hele tady! Jakej tam maj krásnej most….tam musíme taky… no nějaké ty krabice na stromech tam mají taky, takže pojedeme tam a uvidíme co z toho nakonec vznikne ;-)


Brzo ráno 1.května kstavk nakládá j@va, maariaa a ludvajse64 a už se jede směrem na Lipsko. Cesta ubíhá dobře, na dálnici jsme zabloudili jen 1x :). Kolem 8:00 přijíždíme k první T5 keši „ Centennial Light“. Smycování na lampu se ujímá Ludva, jde mu to dobře a dokonce se stačí při tom i nasnídat.


Přiložené obrázky

Pak přejíždíme do lesa, kde je T5 keší hned celá skupina. Celé se to jmenuje „T5-o-Drom LE“

Přiložené obrázky

– z celkového počtu 11-ti keší z této série zdoláváme osm T5 kousků a jeden T4,5 stromek - "Aufwärmen", „Poseidon's Dreizack“, "weit draußen", "Drehschlingel", "mach dich nackich", "Bäumeleinelchen", "Einwerfen üben" , "it's a long way to the top" a "Zahnstocher" kde požadovanou lanovku nahradíme odkloněním maariaa od kmene (poslední dobou nějaká oblíbená metoda ;))


Přiložené obrázky

Bonusová čísla máme, ale nějakým podivným způsobem vypočítáme souřadnice místa, kde keš není, pro jistotu ověříme i pár dalších míst a nic nenacházíme. Takže dvě 5/5 bonusové mysterky nám unikají. Ještě na místě odlovíme challenge keš „ "Der vielseitige T5-ling" Challenge-Cache“ kde se požaduje odlovení všech devíti variant T5 keší v průběhu jednoho dne (- někdo z nás to už má podmínku splněnou a kdo ne, tak to splnil tenhle den). Pak je načase jet dál. Směr Halle. Cestou se zastavíme pro „ Du schubst doch kleine Enten in den Teich... „ která je u rybníčka skoro na návsi jedné vesničky.

Přiložené obrázky

Pak projedem Halle a stavíme na parkingu v lese. Čeká nás příjemná procházka spojená s odlovem čtyř keší „ Klettern in der Heide #1 - #4“. Pak popojedeme kousek dál a čeká nás zklamání – zaznamenáváme DNF na keši „ Der Weihnachtsbaum (Die Qual der Wahl)“. Na souřadkách jsou stromy obrostlé břečťanem a beze stop lezení. Podle logu od Chevymy to bylo zase něco německého podivného, takže hledáme všude a nalézáme v dutině u země přivázanou filmovku – bohužel prázdnou….. No nic, keší nás čeká ještě dost…. Točíme to a jedem k jihu. Stavíme v nějakém městečku a jdeme se projít ke keši „ T5 in den Sackwiesen“ – cestou odlovíme i tři ne-T5 keše - „Die Sackwiesen Holleben“, „ Die vergessene Brücke“ a pěkně provedenou „ Grundschule Holleben“. Cesta vede podél říčky, rybáři sedí a loví, kolemjdoucí v sedácích je nezajímají. A i nějakýmu vodnímu hlodavci co plave ve vodě jsme ukradení…. Kstavk se snaží hlodavce identifikovat, ale ten nechce vylézt z vody… ani Jarda lezoucí na strom ho nenaláká. Asi bobr nebo ondatra. Pak přejíždíme do Merseburgu – jdeme na keš „Omas Marmeladengläser (OMG) #1 Erdbeeren“ a co nevidíme – pod ní je skupina kačerů a povzbuzují lezce u keše. Ten se nás hned ptá na nicky, že nás zaloguje. Odmítáme – není to vysoko, tohle vylezeme i sami ;-)


Přiložené obrázky


Ludva jim předvádí smycovací metodu co neznají. Oni pak zmizí neznámo kam a nás dneska čeká ještě jedna keš – „T5 Klettern am Südpark“ po jejím zdolání je už šero a my musíme najít místo k přenocování. Přejíždíme k nedostavěnému zdymadlu u vesničky Wusteneutzsch. Parkujeme u zdymadla, stavíme stany, večeříme, chvíli si povídáme a jdem spát. Čeká nás další náročný den.


Ráno je budíček brzo. Balíme stany, snídáme, berem cajky a hurá na zdymadlo.

Přiložené obrázky

Lezeme po něm, do něj a zase po něm. JE TO SUPER MÍSTO. Moc se nám tu líbí. Při této činnosti objevujeme i dvě keše co tu jsou ukryté „ The Blair Cache Project“ a „ The Blair Cache Project – BONUS“ – prostě skvělý zážitek, máme rádi staré stavby…..


Přiložené obrázky

Přiložené obrázky

Pak poblíž zdymadla odlovíme keš „ Bunkerstellung Wüsteneutsch [Mini-LP]“. Pak prozkoumáme zdymadlo i z druhé strany (plot zamezuje přístupu tam, kam bychom moc chtěli :() a jedeme zase dál.


Přiložené obrázky

Přiložené obrázky

Čeká nás série 13-ti T5 keší „Kletterrunde in BadDü“. Všechny relativně nevysoko a u pohodlné cestičky.

Přiložené obrázky

Všude se tu prochází spousta lidí. Jednu z těch keší nevidíme, kolemjdoucí nám radí kam vylézt, takže je poslechneme a na stromě nacházíme jen provázek s ouškem lock-lock krabičky. Dáváme tam náhradní petku. Po slezení zjišťujeme, že původní keš je schovaná asi 10metrů od stromu na zemi. Logujem pro jistotu i do ní ;). Pak dáme piknikovou pauzičku


Přiložené obrázky

A teď je na řadě komín – keš „ Der Feuerrüpel (T6)“. Dojdeme k němu jak na výlet. Maarioo s Ludvou lezou hned nahoru a tam nic! Kdepak je? …. Čteme hint a tam píšou cosi o jižní straně. Žebřík je na severní. Koukáme dalekohledem a je to jasné. Keš je sice na komíně, ale na druhé straně než je žebřík. Komínová skupina sebou nemá lano, mají jen sedáky a slaňovací osmu. Kstavk doběhne pro lano do auta a Jarda ho obětavě vynese nahoru. Ludva pak provede něco, pro co nemáme název – cvične tomu zatím říkáme „komínový oblet“ a najednou je u keše. Pak se prolítne ještě jednou a je na žebříku. Tak se pozná machr!

Přiložené obrázky

Pak chvíli prolejzáme zříceniny továrny okolo. Taky moc zajímavé. Sem by se náramně hodila nějaká nočka s děsivým příběhem…

Přiložené obrázky

Přiložené obrázky

Přiložené obrázky


A u těhlech zařízeních bych dal finálku….



Přiložené obrázky

A je na čase se zase posunout dál. Přesun k městu Gotha zpestříme odlovem drive-inek „!!! Pulleralarm !!!“ a „ Wächter der Autobahn“ a zdoláním T5 keše „ Lass krachen, Alter!!!“ – jednoduché zdolání bez výbavy, ale složitější otvírání keše, když nemáme pumpičku. Pak jedem k městu Jena a postupně odlovíme „ Du hast deine Skier vergessen“ s finálkou v podobě lyže, „ T5 - SAFETY FIRST“, „ Das schwarze Schaf“ která je dřevorubci pověšena na náhradním stromě – z původního tam zůstal velikánský pařez, „ 7. JSt – Wer hat Angst vorm bösen Wolf?“ kde je finálka jako vlčí lebka a „ 14. JSt – Partybaum“ kam leze jarda v domnění, že party je už pěkně rozjetá a něco nového se tam přiučí ;) a ona je tam jen krabička. Kousíček přejedeme k dalším T5 keším „ Gute-Laune-Cache“ – jééé, sluníčková budka :), „ Ein Baum, Ein Traum, Ein Cache“ nacházející se u lomu, kde je tábor nějakých zajímavých existencí – podle stejného oblečení to tipujeme na nějakou sektu a „ Kleines A...loch“ kde je na finálce nakreslená vystrčená pr… a keš je plná kreslených vtipů s erotickými náměty (bohužel pro nás v němčině, kterou neovládáme). Ještě stihneme odlovit multinku „ Tie Pfeif“ a je na čase hledat místo k noclehu. Přejíždíme k městu Gotha a ubytováváme se v lese u série „ Klettertour am Boxberg“.


Ráno po snídani je krátká porada – hlasuje se jestli pojedem na počet nebo na zážitky. Vyhrávají zážitky a my můžem vyrazit – začínáme sérií Boxberg. První keš nevidíme, přichází Maarioo, tahá vytištěný fotohint a identifikuje větev s keší. I když ve skutečnosti použil fotohint z úplně jiné keše tak na té větvi doopravdy černá PETka byla :D. Pak relativně v pohodě odlovíme i zbylých 5 kousků ze série, problémy jsou akorát na č.4 kde se zasekává pytlík vysoko v koruně, ale společným usilovným taháním se ho nakonec podaří i s větví sundat. Pak kousek přejedeme k nějakému koňskému závodišti a postupně lovíme „ T5 - Brennerfuerst “, „T5 - TeamKlaus “ a keš se zvonem u finálky „ T5 - Team VianneK“


Sedáme do auta a hurá dál do Ilmenau. Na začátek si Maarioo trochu zasmycuje na lampě„ Jetzt schlägt es 5!!!!! reloaded “ PS - dokonce je tady i T5 munzík :) pro kstavka a J@va.

Přiložené obrázky

Pak odlovíme multinku „ Klettercache zum Langewiesener Backofen - Event“ a už jedeme na další dvě T5 keše – stromovku "Nah am Wasser III" odlovíme a pak po asi kilometrové procházce podél říčky nenacházíme „ Nah am Wasser IV“, která má být pod mostem. Pod ním, ale nacházíme jen ptačí budku s hnízdem, které vypadá jako pravé.

Přiložené obrázky

Po příjezdu domů zjišťujeme, že obě keše jsou už v archívu. Odlovíme pak dvě blízké tradičky s nízkým T – „ Alte Pappmühle / Paperboard-Mill“ a „ Kurze Rast im Ilmtal „ a už nás čeká přejezd na zlatý hřeb výpravy – keš „ Kleine Inspektion“. Zastavujem na doporučeném parkingu a šlapeme za mírného deště po cestičce. Najednou ho vidíme – velikánskej železniční most!

Přiložené obrázky

Na něm je tradička „ Stein, Stahl, Holz“ a stage pro multinku „Kleine Inspektion“. Vylezeme na most. Multinka má 4 stage a všechny na pilířích a v „oknech“ mostu. Každý si bereme jednu stage na starost. Než stačím vybalit lano už se ozývá nadšený křik Maariaa houpajícího se pod mostem. Ludva se přidá za chvíli. Jen mě a J@vovi to chvíli trvá.

Přiložené obrázky


Slaňování po něčem co postavil člověk nemám rád, mám na to nějaký psychický blok, nebo co. J@va zase děsí Ludva výkřiky, že slyší jedoucí drezínu, která nám přefikne lana uvázaná ke kolejnicím...

No nakonec jsme všichni pod mostem, indicie zjistíme snadno, tradičku odlovíme a je čas na zábavu ;-)

Přiložené obrázky

Slaňování volným prostorem a točení J@vem v naději, že se pozvrací a bude úžasný videozáznam ;-)

Přiložené obrázky

Užíváme si to tady. Počasí není nejlepší – stále poprchává. Takže toho musíme nechat. Zalogujem tedy i multinku a jdem k autu. A protože se nám most líbil dáváme ještě jeden mostík navrch – keš „ .- -.. .-.. . .-. .- ..- --. . / .- -. / .- -.. .- „.

Přiložené obrázky

a jedno seflíčko na závěr

Přiložené obrázky

a pak už je čas na to jet domů…


Co říct na závěr – expedice se vydařila, s kvalitou i počtem odlovených keší jsme spokojeni.


Domlouváme se, že příští rok uděláme něco podobného v jiných německých spolkových zemích.

Jo a proč vlastně jubilejní výprava – Ludva a Jarda tady někde pokořili svou T5 keš č.1000 a oba Martinové svou T5 č.700. Osobně sem to sice nepočítal, ale považuju za ní to nejlepší co na výpravě bylo – „KLEINE INSPECTION“.



  • 3



Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 29 3031

Poslední komentáře

Reklama