Přejít na obsah






Fotka
* * * * - 1 hlasy

Redakční test čelovky Fenix HP25

Příspěvek od mikisi , 02 prosinec 2013 · 5 333 Zobrazení

Redakční test čelovky Fenix HP25 Začátkem tohoto léta jsme získali na test čelovku Fenix HP25. Podrobili jsme ji dlouhodobému zátěžovému testu (takový ani výrobce nečekal :-))) a nyní, kdy spousty kačerů přemýšlí o co si napsat Ježíškovi a co chtěji najít pod stromkem, přinášíme naše dojmy z téměř půlročního testování.

Výrobce uvádí o čelovce
Čelovka Fenix HP25 se vyznačuje unikátní konstrukcí se dvěma reflektory. Jeden reflektor vytváří dobře zaostřený světelný paprsek s dosvitem až 153 metrů a druhý reflektor má světelnou stopu velmi širokou a plynulou. Světelný výkon každé LED je až 180 lumenů, takže při rozsvícení obou reflektorů na maximum dosahuje světelný tok hodnoty 360 lumenů. Ovládání obou LED je na sobě nezávislé, takže je možné oba kužely libovolně kombinovat dle vašich aktuálních potřeb. Široký reflektor nabízí čtyři stupně svícení a dálkový tři stupně svícení a SOS záblesky pro nouzové situace. Můžete tak získat až 12 libovolných kombinací světelných režimů. K napájení jsou použity čtyři tužkové baterie, se kterými vydrží čelovka svítit až 220 hodin v nejslabším režimu.

Čelovka je napájena digitálně regulovaným konstantním proudem pro zaručení stálého světelného výkonu i při snižování napětí v bateriích (při jejich pozvolném vybíjení). Voděodolná konstrukce dle standardu IPX-6 a volitelný tvar světelného kuželu činí z tohoto modelu nejlepší a nejuniverzálnější čelovku na tužkové baterie na trhu. Čelovka je vhodná pro různorodé sportovní aktivity (běh, cyklistika, lyžování...), do podzemí, pro rybáře a další použití. Zaručeně vám skvěle poslouží v každé situaci!

Fenix HP25 v rukou redakce Geocaching.cz
Na první pohled každého zaujmou dva reflektory svítilny. Velice rychle si člověk zvykne na obrovský světelný výkon, který v plném modu obou reflektorů vydrží s baterií Sanyo eneloop (v testu jsme použivali vylučně tyto baterie) necelé 2 hodiny. Plný výkon této svítilny není ovšem třeba využívat - ten je skutečně potřeba jen výjimečně.

Běžný geocacher využije světlo reflektoru s širokou stopou, který nabízí skutečně kužel s velmi širokým úhlem svitu. Při dohledávání keší v křoviskách a nočním lese naprosto ideální. Díky tomuto reflektoru je k dispozici čisté světlo, které skvěle pomůže při přehrabávání kamenů v lomu, prohledávání pařezů na pasece i nakukování do všech stromových štěrbin. Při takovém nočním huntu jsme se cítili, jako bychom hledali přes den.
T5 geocacher naopak využije zaostřený paprsek, který dobře poslouží při lovení stromových keší, objeví totiž jakýkoliv cizí objekt ve větvích. Nemluvě o skvělém svitu při nahazování arboristického pytlíku. Při slaňování a zdolávání keší na skalách čelovka ideálně poslouží díky své variabilitě svícení. Při hledání keše ve výšce využijete zaostřený kužel svitu, zatímco při samotném lezení vám reflektor komfortně poskytne svit se širokým úhlem svitu.

Čelovku jsme vzali i na powertrail v Dánsku, kde jsme měli možnost hledat dostatek hodin za tmy. Dohledávání v křovinách díky výkonu, který čelovka poskytuje, je velice příjemné. Ovšem výkon je velice návykový a při delším několikahodinovém lovu za tmy, je třeba se velice krotit, aby baterky vydržely a vřele doporučujeme využívat i méně výkonné režimy svitu.

Při běhu nebo rychlejší chůzi nám chyběla možnost přemístit bateriové pouzdro umístěné na týlu hlavy na opasek nebo jiné adekvátní místo, abychom si odlehčili popruh svítilny.

Hodnocení Geocaching.cz
Čelovku vřele doporučujeme všem geocacherům lovicích keše na skálách, stromech, v jeskyních ap. Oblíbí si ji i všichni milovnící nočních keší - žádná světluška vám neunikne - výkon vám dodá jistoty při hledání. Samozřejmě Fenix HP25 ocení každý, kdo se po tmě v lese bojí - s touto svítilnou se budete v noci v lese cítit jako za dne. Volbou čelovky Fenix HP25 zmiňované skupiny geocacherů určitě neudělají chybu.

Všem, kteří spíše hledají keše autem a příliš se od auta nevzdálí, stejně tak těm, co spíše vyhledávají powertraily, nebo jen občasným nočním hledačům, doporučujeme sáhnout po méně výkonných svítilnách Fenix.

Čelovku lze objednat v obchodě geocaching.cz - tady.

Vložený obrázek

Vložený obrázek

Vložený obrázek

Vložený obrázek

Vložený obrázek

Vložený obrázek



  • 0



Duben 2024

P Ú S Č P S N
1234567
891011121314
15161718 19 2021
22232425262728
2930     

Poslední komentáře

Reklama