Přejít na obsah






Fotka
* * * * - 2 hlasy

Jak na Garminy X. - Oregon 6x0 a vyluštěné mysterky (a GG)

Příspěvek od petulinka1 , 06 prosinec 2015 · 5 119 Zobrazení

garmin geoget návod

Pár dní zpátky jsem si po dlouhých pěti letech s Oregonem 200 pořídila jeho nástupce - Oregon 600. A hned jsem do něj musela naládovat GPXko a jít na keše...

 

Co mě ale překvapilo, byla neočekávaná absence vyluštěných mysterek - prostě tam nebyly. Začala jsem pátrat. Po chvilce jsem se dočetla, že můj nový Garmin má problém, pokud v je v nastavení exportu v GG zadaná Final category. A že prý musí být prázdná, jinak že to prostě nejde. S tím jsem se nedokázala smířit - vyluštěné mysterky chci poznat rovnou na mapě i v seznamu, a tak jsem začala hledat...

 

Strejda Google mi ovšem odmítal dát odpověď. To to vážně nejde? To se mi nějak nezdá. Chvíli jsem laborovala v GPXku. Pak jsem si vygooglia stránku na oregonwiki. To už začínalo vypadat zajímavě. Nějaká ta hodinka hraní pak způsobila pozitivní výsledek - dostala jsem tu zatracenou zavřenou trhuličku do Garmina a nebylo k tomu ani zapotřebí používat POI nebo vlastních ikon skrze Base Camp!

 

Jak na to?
Jak už je vidět o něco výš - používám GeoGet a jeho exportní makro pro nové Garminy. V makru jde nastavit, jaká ikona se má použít pro vyluštěné keše (=ty, co mají finálový waypoint). U starších Garminů (než je O600) se do Final category zadávalo "Final Location" a Garmin pak místo ikony mysterky ukázal zavřenou truhličku. U O600 to ale nefunguje - pro něj tímto keš přestává existovat.

 

Na již zmíněné wiki jsem ale našla seznam možných ikon a zaujala mě ta s názvem "Geocache Course". Protože už jsem byla opravdu zoufalá, tak jsem ji zkusila použít. A výsledek se brzy dostavil - truhlička byla zpátky!

 

Jediné, co tedy musíte, je mít tuto hodnotu v následujícím tagu v GPX (aneb zadáte ji do Final category v natavení exportu):

<groundspeak:type>Geocache Course</groundspeak:type>
Výsledek pak (třeba v seznamu) vypadá následovně:

 

Vložený obrázek

 

Jenže tak monstrozní ikona se mi nelíbí. Laboruju dál. Klasická změna ikony tím, že nahraju do složky Custom symbols v Garminu soubor s novou ikonou (která má název Geocache Course) nefunguje. Začínám opět nadávat na Garmin. Pak zkouším obyčejnou čuňačinu - ikoně dávám pouze název Geocache. A ono to funguje!

 

Vložený obrázek

 

Kdyby se vám zdálo, že keš stále nikde nevidíte, je třeba změnit filtr na "Zobrazit vše" - nestačí pouze všechno zakliknout. Ten si pak můžete dle libosti upravit, ale je nutné si dávat pozor, co upravujete. Filtr je prostě mocná zbraň.



  • 3



Je tedy fakt, že já s ikonami laboroval taky, ale hlavně u WP. Myslím, že finálky jsem tam měl vždy, jen s tou divnou velkou ikonou.

    • 0
Fotka
petulinka1
zář 20 2014 10:46

On to mozna nejakej FW mel jinak, ale ten posledni to ma proste takle. A abych to na mape/v seznamu nepoznala, to me desne sejrilo. A ta obri truhlice tuplem :D

    • 0

Ale já mám poslední FW.

 

Ale rozhodně jsem hned sahal do toho exportu a ladil exportní makro.

    • 0
Fotka
petulinka1
zář 20 2014 12:06

Kazdopadne jsem to nikde nenasla napsany (akorat na araratu bylo, ze zatim neni jasny, jak se tam da ta truhlicka dotlacit), tak jsem si to vykoumala a sesmolila (kdyz se o to nikdo jinej nechtel podelit a sulil si to pro sebe :)

    • 0

Já ty exporty začal řešit a dozvěděl jse se, že to nikdo nepoužívá a  nepotřebuje.

 

Tady http://www.geocachin...orty-gpx-a-poi/ jsem na to udělal vlákno.

    • 0
Fotka
petulinka1
zář 20 2014 12:24

Kdyz uz mam na cem testovat, tak se na to muzu taky mrknout, kdyz bude cas :)

    • 1

Ja tu velkou truhlu mam v 650tce od zacatku i v poslednim FW, plynule mi presla z 550tky, ale jak jsem toho v makru dosahnul netusim. Ty velke ikony v exportu jsem si taky zmenil na male, muj problem je ten, ze mi trva hrozne dlouho nez to vymyslim, zrealizuju a pak hrozne rychle zapomenu, jak jsem to udelal ;). Jinak ta mala ikonka se mi libi daleko vic, nez ten macek, dekuju za navod.

    • 0

Tak trochu nechápu o čem ten článek je. Jo, ono to vlastně není pro mě, protože používám funkční GSAK a ne chaotický GG, který jak vidím, má další složitou a nelogickou věc, jež je třeba řešit krkolomě :)

Dej u vyluštěné finálky "cc" a je po problému - ona se v mapě přesune a původní souřadnice v sobě nese skrytě. Zpětná kompatibilita mezi O200/300 (tvůj/můj) a O600 je stopro, O600 má jen některé fičury navíc ;) A pokud ti tam skáče jiná ikona (v navigaci), tak to může být koupenou finálkou ;) Pak je třeba dát změnu symbolu na "Geocache".

    • -2
Fotka
petulinka1
zář 22 2014 7:16

Vis ty co? Ja vam uz kaslu na nejaky navody, vsichni mate akorat furt nejakej problem s tim ci onim... na to fakt nemam nervy. Nikdo se tu nebyl schopnej podelit s necim konstruktivnim, vsude jsem akorat nachazela, ze to nejde. A ted, kdyz jsem si to zjistila sama, najednou vsichni prohlasujete "mne to funguje". Tak si trhnete nohou.

    • 1

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 293031

Poslední komentáře

Reklama