Přejít na obsah






Fotka
* * * * * 3 hlasy

Prvomájové FTF aneb prstýnek za „ANO“

Příspěvek od Roman_Jaromer , 29 říjen 2013 · 4 750 Zobrazení

log
Prvomájové FTF aneb prstýnek za „ANO“ Už dlouho jsem letos plánoval na prvního máje výlet po keškách. Danu jsem lákal na fajn výlet za Tajemství Dobrých kamarádů. Docela mě pak naštvalo, když čtrnáct dní před výletem Dana řekla, že musí na 1.5. do práce na školení. Ale naštěstí školení probíhalo jen dopoledne, takže odpoledne jsme mohli vyrazit na kešky.

Vložený obrázek

Cestou asi 10 kilometrů před parkovištěm na naší dnešní trase se najednou rozpípá mobil. Vezmu ho během řízení do ruky, a koukám – nová keška. Dám otevřít odkaz v A:Drake a předávám mobil Daně, ať přečte listing. Nějaký K.H. Mácha nás slovy známé básně zve na prvního máje na Prvomájovou keš na Kirilově vyhlídce. Tu naštěstí znám, protože mě zaujala už loni, když jsme nedaleko byli na táboře. A tak jsem řekl, že když už jsme nějakých 15 km odsud, tak si tam zajedeme...
Vložený obrázek
Raději jsem nespěchal, přece jen nejsem typ, co by se při honu za FTF zabil :-). Dojedeme na místo – u nádherné vyhlídky jen pár turistů, kteří naštěstí brzy odcházejí. A tak to vypadá vše nadějně... Nenápadně nechávám hledat Danu, přece jen proč nenechat někdy najít kešku taky přítelkyni, kterou jsem notabene hledat kešky sám naučil a kterou to také moc baví... (I když Dana o geokešingu slyšela už dříve, ale až se mnou nějakou tu keš skutečně odlovila). Ta po chvíli nachází krásně provedené vyřezávané srdce se dvěma jmény na jednom ze stromů kousek od vyhlídky. To už Dana začala něco tušit.
Pod srdíčkem jsme pak společně našli opravdový poklad. Dana našla prstýnek a já Danino „ANO“ :-). Asi už všichni pochopí, že jsem zde takto netradičně Danu požádal na prvního máje na zdejší krásné vyhlídce o ruku prostřednictvím dosud nepublikované kešky. A v tomto případě mi vůbec nevadilo, že proběhla „nefér“ výměna, protože to, co já dostal nebylo hmatatelné, ale o to pro mě cennější :-). Taky už možná chápete, proč jsem se pěkně naštval na Daninu šéfovou, když Daně naplánovala školení zrovna na 1. května a to ještě v půlce dubna. Naštěstí však vše dopadlo dobře, Dana stihla nejen školení, ale i FTF-ko a to bylo hlavní.
Samozřejmě keš zatím publikovaná nebyla. Nahraný email s odkazem na „zveřejněnou keš“ jsem si na mobil odeslal sám a pak už stačilo jen prokliknout odkaz do A:Drake, kde jsem měl už listing keše uložený pomocí předělaného GPX-PQ, takže mi ho program bez problémů otevřel a Dana mohla číst informace o „nově zveřejněné kešce“. Nechtěl jsem si zkazit naši krásnou chvíli hordami FTF-kařů.
Vložený obrázek
Chviličku jsme ještě poseděli rozechvělí na vyhlídce a nakonec jsem s Daniným svolením poslal kešku i k opravdové publikaci. S M@xem jsem byl domluvený, že ji pustí, takže za pár minutek opravdu pípla. My jsme pak asi ještě tři čtvrtě hodiny čekali a povídali si plni dojmů z pro nás oba moc krásné kešky, jestli nakonec nepřijede nějaký FTFkař. Ale v tomto kraji asi není tolik FTF-kařů, takže jsme se po hodině sezení na vyhlídce nakonec vydali na další cestu.
Společnou pouť nejen po keškách, ale i naším společným životem.


Přiložené obrázky Přiložené obrázky
Úvodní strana logbooku a startovní obsah kešky pro FTF-kařku :-)

Musím také moc poděkovat Wetuovi za zprostředkování pěkného obrázku a řezbáře, který mi ke krásné kešce pomohl. Doufám, že dlouho vydrží na svém místě a bude dělat radost i dalším kačerům. Pro keš jsem se snažil vybrat pěkné místo, které by oslovilo nejen pěknou keší, ale i krásnou okolní přírodou.



Kyrrilova vyhlídka a výhledy z ní
Přiložené obrázky Přiložené obrázky Přiložené obrázky


PS.: Skutečné FTF měl asi deset minut po našem odjezdu jiný kačer :-).

  • 7



Poslední komentáře

Reklama