Přejít na obsah






Fotka
* * * * - 5 hlasy

K čemu vlastně je ta ikonka

Příspěvek od KRON family , v Suprové články 17 říjen 2013 · 4 103 Zobrazení

K čemu vlastně je ta ikonka Už když jsem představoval první trackovatelný předmět vlastní výroby, The Travel Lizard, někdo se zeptal, jakou to má ikonku. Odpověděl jsem stručně a jasně - žádnou.

Není pravdou, že by některé putovní předměty žádnou ikonku neměly. Pokud jim výrobce žádnou ikonu nezakoupí, Groundspeak jim automaticky přiřadí standartní ikonku Vložený obrázek (či Vložený obrázek, pokud se jedná o putovní předmět vyrobený k nějakému eventu)


Nikdo se tím sice dál nezaobíral, ale pojďme si vysvětlit, proč se té vlastní ikonky straním. Ano, kdekoho to už určitě napadá - ve všem jsou peníze. Když u GS coby výrobce putovních předětů nakupuji kódy, stojí mě jeden kód v přepočtu 30 korun. Minimální počet kódů, který je možné objednat, je 50. Celkem tedy 1500. Přiřazení ikony však v přepočtu stojí 3000. Bez ohledu na množství kódů.

Ikona putovních předmětů se zobrazuje vedle jejich názvů. Ikony se v zásadě dělí na dvě skupiny: ikony Groundspeaku a ikony výrobců. Zatímco ikony dodané od výrobců putovních předmětů zůstávají stejné, ty své Groundspeak občas mění - například ikonu pro The Travel Bug: Vložený obrázek


Samozřejmě můžete namítnout, že při objednání tří tisíc kódů to vychází koruna navíc ke každému kódu. Otázka však zní, co s třemi tisíci kódů dělat. To by byla zásoba tak na deset let. Samozřejmě je otázka, jak se daný putovní předmět uchytí. Pokud byl to byl hit jako The Travel Bug, kterých bylo za uplynulých zhruba 10 let vyrobeno celkem 1 207 534, asi by nebylo co řešit. Jenže taková jistota není nikdy. Navíc by pak ony putovní předměty nebyly ani tak cenné, jako např. Wooden Tagy, kterých bylo limitovaně vyrobeno pouze padesát kusů.
A také je otázka, kde naráz vzít na objednání těch 93 000.

Počet vyrobených putovních předmětů jednoho typu není těžké zjistit. Stačí najít někoho, kdo měl vámi hledaný předmět někdy v ruce (je uveden v záložce Trackables na veřejném profilu). Následně stačí kliknout na ikonku daného předmětu a v adresním řádku odmazat vše za znakem &


Proto padesát kódů, bez ikonky. Neboť koupit jich padesát s ikonkou, za jeden celek tedy dát 90 korun aniž bychom ještě začali vyrábět, to je trochu dost.
Jak to tedy vnímám já? Putovní předměty jsou podlě mě k tomu, aby putovaly. Pokud si rozeberu části putovního předmětu a jejich funkci, dostanu se zhruba k následujícímu:
- plíšek nesoucí kód, potřeba
- řetízek k přidělání čehosi, potřeba
- kód ke sledování pohybu na gc.com, potřeba
- ikonka, pár pixelů v listingu, pro okrasu

A jak to vnímáte vy? Je pro vás ikonka potřebná? A vrátíme-li se opět k penězům, při těch padesáti kódech, samozřejmě ještě daň navrch: kdo z vás by byl ochotný kvůli ikonce zaplatit za travel tag o 72 korun víc?

  • 13



proč mam pocit že se jedná o komerční příspěvek?

    • -2
Fotka
KRON family
říj 17 2013 20:42

proč mam pocit že se jedná o komerční příspěvek?

Bez ohledu na to, že to píšeš ke všem příspěvkům blogu: kdo jiný by podle tebe měl psát něco o výrobě putovních předmětů a jejich ikonkách, o kterých něco ví, kromě jeho výrobců?
Mám to snad chápat tak, že pokud v pekárně peču chleba, nesmím se nikomu zmínit o chlebu, jelikož je to "komerční příspěvek"?

    • 3
Já si myslím ze je to správný příspěvek. Spousta lidi si neuvědomuje, jak je Kusova nebo málo sériová výroba draha.
    • 2

proč mam pocit že se jedná o komerční příspěvek?

 

Je to především perfektně podaná informace, jak to s tím je.

 

Těžko by to mohl napsat někdo, kdo s tím nemá žádné zkušenosti.

    • 6

Zajímavé informace. Sice většinu jsem znal, ale ta možnost zjištění nejen počtu vyrobených kusů nějakého putovního předmětu, ale dále i kolik z nich bylo aktivováno a co se s nimi děje, je užitečné.

    • 1

to jsem třeba vůbec nevěděl, díky za info.

    • 0

Děkuji za zajimavé informace, škoda že si nemužem sami vyrobit ikony,když je TB nemá

    • 0

Poslední příspěvky

prohlíží si 0 uživatelů

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 293031

Poslední komentáře

Reklama