Přejít na obsah






Fotka
- - - - -

Nejpodivnější věci nalezené během kešování

Příspěvek od mikisi , 23 listopad 2016 · 8 850 Zobrazení

groundspeak reportáž
Nejpodivnější věci nalezené během kešování

Některé věci nalezené v keších jsou prostě skvělé: geocoiny, kartičky na kávu nebo skvělé hračky. Ale některé věci objevené při geocachingu jsou vyloženě divné.

 

Na blogu geocaching.com najdete seznam nejneobvyklejších, nejzáhadnějších a nejujetějších předmětů, které potkali kačeři během kešování.

 

Tady je prvních 5:

 

1) Kozí lebka na ostrově
Tuto kozí lebku můžete najít plácnutou uprostřed Mississippi, uprostřed jezera, na malém ostrůvku, na kterém vůbec žádné kozy nežijí. (GC3RK5N)

 

 

2) Souřadnicová lama
Tato namyšlená lama by k vám mohla přijít a ukázat souřadnice nejbližší keše, ale pouze pokud máte plnou hrst ovsa. Zajímavý TOTT (TOTT = Tools Of The Trade = předmět k výměně)

 

 

3) Vojákova ztracená známka
Mladý Raymond se procházel a ztratil svoji vojenskou známku. Dvacepět let později ji našla zapálená kačerka Kelley Piekare a vrátila mu ji.

 

 

4) Zlatý snubní prsten
Ztracen kačerme v lednu a nalezen o tři měsíce později jiným, který ho v pořádku vrátil majiteli.

 

 

5) Geocacher našel ztracenou malou holčičku
Osmiletá holčička byla nalezena plačící u potoka po tom, co se před třemi hodinami zatoulala rodičům. Naštěstí náruživý kačer Mark Case se pohyboval poblíž, našel ji a dopravil zpátky k rodičům.

 

 

Dalších 10 zajímavostí, které překvapily kačery u keše, najdete na blogu geocaching.com.

 

Co nejzajímavějšího, nejstrašidelnějšího a nejzvláštnějšího jste objevili při svých toulkách VY?

 

Toto je automatický newsletter zaslaný Geocaching HQ (N 47° 38.938 W 122° 20.887) přeložený Markétou mikisi Heczko pro geocaching.cz.
© 2000–2016, Geocaching, a Groundspeak, Inc. Project. All Rights Reserved.



  • 3



Fotka
Paha Ahma
lis 24 2016 7:15

Mě nejvíce vyděsily artefakty, doprovázející mysterku Plaváček ve Špindlu. Byly to ovšem "věci" zanechané zde ounerem, tudíž jsem asi lehce MT (mimo téma, nikoli Moravia Team) ;-)

Finále bylo ze všeho nejstrašidelnější... :)

 

Pak stojí za zmínku živý spící kanec u jedné multiny při Chlumci (rákosina) a mrtvá ovce u finále multiny v Pečkách... Dost často slýchávám "urban legend" o pytlících marihuany v keších, ale zatím jsem neměl kliku ;-)

    • 3

Dost často slýchávám "urban legend" o pytlících marihuany v keších, ale zatím jsem neměl kliku ;-)

Vsecky pytliky nekdo vyprazdnil a cpe do nich cwgcka jak to tak vypada :D

    • 4
Fotka
Roman_Jaromer
lis 25 2016 11:25

Jednou jsme u silnice pár metrů od kešky našli s Danou mobil. Naštěstí tam byl kontakt "máma", tak jsme na něj zavolali a nakonec si po půl hodině zajel vyzvednout tatínek s tím, že synovi bude muset vynadat... Jinak kačer ten syn nebyl, byla to jen náhoda...

 

Ty lebky z článku mi připomněly jedno hledání na místě, kde někdo vyvezl ovčí mršiny včetně hlav. Dost nechutné... Jinak by keš byla na celkem pěkném místě, ale tohle ji úplně zkazilo zážitek...

 

Ale větší zkušenosti mám se ztrácením věcí u keší... Razítko už jsem nechal u keše několikrát, už jsem se vracel i několik kilometrů. Jednou jsem na Ploučnici v Mimoni u mostu zapomněl GPSku pod stromem, ve kterém byla keš. Všiml jsem si toho až po asi 3 hodinách na vodě na Ploučnici. Jenže otočte si loď, to nejde... A kdo zná Ploučnici ví, že nejlepším řešením je dojet do cíle a až odtamtud se vracet :-). No, nakonec jsme zavolali pár lidí co na tom eventu byli s námi a pluli po nás. Že prý někdo tu GPSku našel... Naštěstí nám ji přivezli na lodi, tak jsme jen napnutí čekali, jestli GPSka dojede :-).

 

Nebo jednou při obnově mé keše jsme to stříhali lesem k finálce. Po návratu k autu jsme zjistili, že nemám klíčky. Bohužel jsme nešli po cestě, ale zkracovali jsme si to lesem... Hledali jsme hodinu, nic, potkali jsme tam hledače pokladů (ne kačery, ale ty s hledačkami), jeden byl známý, tak jsem ho poprosil, aby když najdou klíčky, aby mi dali vědět a zkoušeli i tu naši trasu, a nic... Po dvou hodinách hledání nic a šeřilo se... Tak jsme si zavolali o náhradní klíčky a odjeli jsme. Druhý den jsme ještě pokračovali v hledání - a asi po dalších hodinách pátrání jsme nakonec klíčky našli :-).

    • 0
Fotka
MikiHamza
lis 25 2016 12:38

Brýle i GPSku taky občas někde u kešky zapomenu - přiběhnu ke kešce, a abych ji mohl vytáhnout, odložím GPSku, pak otevřu krabičku, vytáhnu logbook, brýle, abych zalogoval, ty pak odložím, abych kešku zase ukryl, a při odchodu občas něco zapomenu (nechci slyšet, že GPSku mám mít na karabině u pasu a brýle na šňůře na krku - nemám rád, když mi při chůzi něco někde bimbá). Zatím vždy jsem si ztrátu brzy uvědomil a vrátil se (no, občas to bylo i po pár km), akorát jednou jsem ztrátu brýlí zaznamenal až doma po návratu z delšího výletu, navíc jsem si nepamatoval, kde jsem ty brýle měl naposledy. Ale když po pár dnech nálezce jedné z navštívených kešek v logu napsal, že u ní našel brýle a vložil je do kešky, tak jsem se tam vrátil s nadějí, že nějaký další nálezce neprovede downtrade. Naštěstí se brýle asi nikomu nehodily, takže nález vlastních brýlí v kešce mohu řadit k překvapivým nálezům.

Bohužel zdechliny zvířat u kešek, či v nich (většinou jen bezobratlí) jsou poměrně časté. Místní pověru mi třeba připomněla už dosti zapáchající mrtvolka koťátka těsně u jedné kešky. Možná někdo vzal oslavu jubilea doslovně.

Také mne překvapuje výskyt živých zvířat v hermeticky zavřených lock'n'lock krabičkách. Že z nich vylévám občas vodu mne nepřekvapuje, ale když je tam mraveniště nebo pavouk s pavučinou, tak přemýšlím, čím se tam asi živí. Posledním pěkným úlovkem byl velký tučný slimák - viz.

I kuřácké potřeby (sirky, zapalovače, cigarety) nejsou v keškách neobvyklé.

    • 1

To Paha Ahma: Našli jsme jednou, ale bylo to jen listí, prostě takový marihuanový odpad. Těžko by to mělo nějaké účinky. Dali jsme to pryč.

    • 0

Jednou jsme u silnice pár metrů od kešky našli s Danou mobil. Naštěstí tam byl kontakt "máma", tak jsme na něj zavolali a nakonec si po půl hodině zajel vyzvednout tatínek s tím, že synovi bude muset vynadat... Jinak kačer ten syn nebyl, byla to jen náhoda...

 

Tak tohle se mi stalo taky a shodou okolností jsem se dovolal na maminku, kterou jsem znal.

 

A asi jsem byl tak trochu i důvodem té ztráty, protože když jsem k tomu jezírku přijel, všimnul jsem si nějaké mladé dvojičky, která chvatně opouštěla prostor...

    • 1
Fotka
Paha Ahma
lis 25 2016 18:18

To Paha Ahma: Našli jsme jednou, ale bylo to jen listí, prostě takový marihuanový odpad. Těžko by to mělo nějaké účinky. Dali jsme to pryč.

Dobře jste udělali. V kešce to nemá co dělat, stejně jako cigára. To občas v keši potěší, jsa kuřákem, ale vždycky si o vkladateli myslím svý. Jinač - oni hulikačeři by museli být blázni, kdyby v keškách nechávali třeba Jacka H. ;-)

    • 0

Duben 2024

P Ú S Č P S N
1234567
891011121314
15 16 1718192021
22232425262728
2930     

Poslední komentáře

Reklama