Přejít na obsah






Fotka
- - - - -

HQ Newsletter 03-09-2014 - Geocaching slaví 14 let - Málo známá fakta odhalena

Příspěvek od geocaching.cz , 03 září 2014 · 3 298 Zobrazení

groundspeak
HQ Newsletter 03-09-2014 - Geocaching slaví 14 let - Málo známá fakta odhalena Serveru Geocaching.com je 14 let

Pamatujete si rok 2000? V USA stála libra slaniny pouhé 3 dolary a galon benzínu přišel na dolar a 26 centů. iPhone ještě nebude 7 let známý. Ale druhého září roku 2000 několik veselých dobrodruhů, kteří již byli unaveni z toho, jak musí být den za dnem uvázaní v kanclu, spustili Geocaching.com. Dobrodružství inspirované outdoorovou hrou začalo za použití GPS technologie.
Stejně jako každá cesta hodná vyprávění i začátky Geocaching.com byly naplněny nejistotou. Předtím než se slovo "geocache" zařadilo do schválených slov Scrabblu nebo kousíček geocachingové hry byl vyslán v raketě na Mezinárodní vesmírnou stanici, geocaching se rozbíhal s pouhými 75 kačery. Dnes na stránkách najdete pozici a popis skoro 2,5 milionu keší. Dobrodružství na vás opravdu čeká všude okolo vás, pokud tedy jste v těch 180+ zemích světa, kde jsou keše schovány (hint: JSTE).


Zde je pár méně známých faktů o hře, kterou milujete
  • Geocaching byl původně znám jako GPS Stash Hunt (stash = tajný úkryt, hunt = lov)
  • Pokud víme, tak úplně první keš byla založena 3. května 2000
  • Náklady na chod Geocaching.com byly původně placeny z prodeje darovaných triček
  • Více než 9 milionů lidí si již vytvořilo geocachingový účet
  • Slovo "geocache" znamená "skryté místo na Zemi", protože "geo" znamená Země a "cache" je francouzské slovo pro skryté místo nebo lokaci
  • Hugh Jackman dělá geocaching (stejně jako další celebrity, třeba cyklista Jens Voigt)
  • Sdílejte svá geocachingová narozeninová přání a osobní úsměvné zážitky z geocachingu (jako jak jste začínali kešovat) na oficiální geocachingové facebookové stránce nebo na stránce geocaching.cz
Toto je automatický newsletter zaslaný Geocaching HQ (N 47° 38.938 W 122° 20.887) přeložený Markétou mikisi Heczko pro geocaching.cz.
© 2000–2014, Geocaching, a Groundspeak, Inc. Project. All Rights Reserved.


  • 1



Reklama