Přejít na obsah






Fotka
* * * * * 1 hlasy

Reportáž v časopisu N.P.M.: Blíže nebi - Česká výprava přes Alpy

Příspěvek od Čtyřhranka , 18 říjen 2015 · 4 942 Zobrazení

Reportáž v časopisu N.P.M.: Blíže nebi - Česká výprava přes Alpy Loni v létě jsme společně s Matějem Kovalevským podnikli cestu přes Alpy z Mnichova do Benátek. Šli jsme celkem 29 dní a podle GPS naměřili 747,8 km. O reportáž z naší cesty se zajímala hlavně komunita hráčů geocachingu. Právě pro ni jsme s několika organizátory uspořádali sérii cestopisných přednášek, kterých se zúčastnilo několik stovek lidí. Jeden z těchto eventů se pod vedením organizátora Petra Jedelského (alias Jedeláka) konal na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Kromě posluchačů z řad hráčů geocachingu se na přednášku přijel podívat také polský novinář z Varšavy Piotr Machul. Po vyslechnutí našeho příběhu na FFUK a následném rozhovoru se rozhodl o naší cestě informovat polskou veřejnost prostřednictvím reportáže v časopisu horské turistiky N.P.M. – Magazyn turystyki górskiej. Reportáž vyšla v červencovém čísle roku 2015.

Vážení přátelé,
zvu vás k přečtení této reportáže na mém blogu. Text napsal Piotr Machul, z polského jazyka článek přeložila moje maličkost.

Přiznávám, že i když se polštinu intenzivně učím, nejsem profesionálním překladatelem, a proto prosím o shovívavost při případném posuzování správnosti překladu. Text prošel několika korekturami. ;-)

Reportáž v časopisu N.P.M.: Blíže nebi - Česká výprava přes Alpy


Přeji příjemné počtení!
Čtyřhranka
www.ctyrhranne-zapisky.cz

Vložený obrázek

Vložený obrázek

  • 6



Ahoj, reportáž jsem četla už před nějakou dobou v polštině, protože mě na její existenci upozornil už v době vzniku náš bratr dominikán Blažej - farář polské farnosti v Praze a kamarád Piotra. Moc se mi líbila a potěšilo mě, jakou nám děláš dobrou "mezinárodní reklamu". Díky! Kdybys někdy potřebovala vypomoct s menším překladem z polštiny (tím myslím např. článek a ne knihu :D), jsem k dispozici. S překladem do polštiny je to slabší, už jsem sice překládala nějaký ten listing pro příhraniční oblast, ale v každý větě mám minimálně tři hrubky - musí to pak opravit nějakej rodilej mluvčí.

    • 1

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 29 3031

Poslední příspěvky

Poslední komentáře

Reklama