Přejít na obsah






Fotka
* * * * * 3 hlasy

Krušnohorský kvérunk

Příspěvek od Čtyřhranka , 10 červenec 2017 · 4 876 Zobrazení

Krušnohorský kvérunk

Vážení přátelé,

 

v zimě letošního roku jsem se rozhodla etapovitě přejít jedno z našich nejrozsáhlejších pohoří, Krušné hory. Hledala jsem, zda již nebyla navržena nějaká oficiální pěší přechodová trasa, taková, která by byla prověřená, prochozená, jednoznačně nejlepší. Našla jsem však pouze přejezdovou cyklotrasu (Krušnohorská magistrála) a běžkařskou trať (Krušnohorská lyžařská magistrála). Pro chodce však dosud nikdo žádnou oficiální trasu nenačrtl.

 

Rozhodla jsem se tedy, že přechodovou turistickou trasu vytvořím sama. Navrhla jsem zhruba 240 km dlouhou cestu, která se snaží protínat zajímavé body, vyhýbat asfaltkám, vést krásnou přírodou. Její zdolání trvá 8 - 10 dnů, začíná v Lubech u Chebu, končí v Nakléřovském průsmyku a celá vede na české straně hranic. Při té příležitosti jsem také založila novou dálkovou multinu, kterou najdete pod kódem GC72VYR. A protože každou novou cestu je nutné nejdříve popsat, vytvořila jsem jsem k ní stručného turistického průvodce, kterého vám nyní předkládám v článku na svém blogu.

 

Tímto vás zvu k přečtení vůbec prvního turistického průvodce na přechod Krušných hor, který zatím vznikl. Vložený obrázek

 

Krušnohorský kvérunk - turistický průvodce na přechod Krušných hor

 

Vložený obrázek

 

Přeji vám hezké léto, ať už ho strávíte v Krušných horách či kdekoli jinde.
Zdraví Čtyřhranka

 

www.ctyrhranne-zapisky.cz



  • 4



Fotka
Viktor36005
čec 19 2017 8:40
Luxusní. Dovedu si představit kolik to dalo práce, a tím myslím projít celou trasu,sepsání průvodce, příprava multiny.......neskutečné. Tady jeden palec nahoru nestačí.
Díky, díky, díky.......jsi neskutečná.
    • 0
Přidávám se k Viktorovi
    • 0

Po krátkém váhání mezi Korunou Turca a Kvérunkem jsem se nakonec rozhodl pro Kvérunk. A už se moc těším. Zítra (v neděli 1. 9. 2019) si v Chebu hodím baťoh na záda a nultou etapou se zkusím přiblížit ke startu Kvérunku. Pak na to mám dva týdny, takže kajn štres. Hlavně se moc těším do ticha (půjdu sám, nalehko, jen s bivakovacím nádobíčkem, a budu se snažit co nejvíc vyhýbat civilizaci), k čemuž mám sebezáchovnou motivaci (něco jako tuhle od Trabandů). ;-) Když to nedojdu (což je i docela pravděpodobné, letos jsem se moc nehejbal), nenajdu, zabloudím, půjdu jinudy... nevadí - cesta je cíl. Možná, že se naopak tak rozchodím, že skončím až někde až na Děčínském Sněžníku, či v Českosaském Švýcarsku! :-D A začnu se připravovat na tu Korunu (případně na Český Ráj, Krkonoše, Nízké Tatry, Benátky či Pyreneje). :-D :-D :-D Tak díky, Čtyřhranko, za inspiraci i za průvodce!  

    • 0

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18 19 2021222324
25262728293031

Poslední příspěvky

Poslední komentáře

Reklama