Přejít na obsah






Fotka
* * * * * 10 hlasy

Falešné PocketQuery

Příspěvek od HaLuMa , 29 listopad 2013 · 2 775 Zobrazení

geoget
Nic naplat, Geoget je databáze stavěná pro kešky. Tomu odpovídají i uchovávaná data. Když importujete PocketQuery GPX, v podstatě se berou údaje z jednotlivých políček vstupního souboru a ukládají se do databáze. Jednoduché! Jenže, co když byste si chtěli v Geogetu vést databázi nějakých jiných bodů, které vůbec nejsou kešky? Jak je tam dostanete?

Řešením je falešné PocketQuery! Falešné proto, že obsahuje zcela stejnou strukturu, jako by se jednalo o keše, ačkoliv v něm žádné keše nejsou. Místo keší jsou tam údaje o vašich bodech.

Je dobré vědět, že Geoget pozná, jestli se snažíte importovat kešku, nebo falešnou kešku. Pozná to podle toho, jestli používate GC kód, nebo jestli je to nějaký jiný identifikátor. Proto je dobré u vašich vlastních bodů nahradit počáteční GC v identifikátoru nějakou jinou dvoupísmennou zkratkou. Tím totiž i vypnete různé formální kontroly při importu.

Pak si například můžete použít naprosto libovolné "druhy keší", aniž by se vám ve filtrech pletly standardní typy keší, jako tradička, multina, atd. Zkrátka, i samotné uživatelské rozhraní pozná, že se nejedná o skutečné keše, a snaží se vám práci usnadnit.

Krom toho, samotnému uživatelskému rozhraní můžete ještě sami pomoci. Třeba tím, že si vyrobíte vlastní sadu sloupců pro seznam keší. Dáte pryč sloupce, které najednou nemají význam, a naopak doplníte sloupce, které potřebujete. Vyrobte si také nový základní filtr.

A až to budete mít, pomocí funkce databáze -> přidružené nastavení si propojte databázi vašich nekešových bodů s odpovídající sadou sloupců a s novým výchozím filtrem. Kdykoliv se pak přepnete do této databáze, Geoget si sám přepne vzhled sloupců i filtr.

Možná je mezi vámi někdo, kdo umí napsat prográmek, který odněkud vydoluje data nějakých bodů. Pokud přemýšlí, jak je pak nejjednodušeji dostat do Geogetu, už ví jak! Stačí je uložit do falešného PocketQuery.

 Pokud se Vám tento blog líbil, přidělte mu hvězdičky nad nadpisem. Děkuji!

  • 8



Doplnil bych, ze GG rozeznava dvoupismenny prefix 'GC' (geocaching), 'OC' (opencaching) a 'WM' (waymarking), ostatni je mozne pouzit pro vlastni body.

    • 0

OC, OX... vlastně všechno, co začíná na O, může být nějaká Opencache. Každá národní varianta opencache má za O nějaké vlastní písmenko.

 

A Garmini opencaching má to OX.

    • 0
Fotka
Pontiac_CZ
lis 29 2013 23:48

Databáze -> Přidružené nastavení (Associate settings) - zas něco nového, co jsem dosud neznal. Pravda, používám zatím jen jednu db, ale dobré vědět. :-)

    • 0

+Pontiac_CZ no ona už i ta druhá záložka v editoru sloupců je pěkná vychytávka :) co lidí si při otevření geogetu ručně řadí podle nějakého sloupce netušíc, že to gg umí sám od sebe..

    • 0

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 293031

Poslední příspěvky

Poslední komentáře

prohlíží si 1 uživatelů

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Hledat na mém blogu

Reklama

Naše nabídka