Jelikož jsem asi tři dny bojoval s nastavením GgStat a kloudné souhrnné (a mně srozumitelné) info jsem na fóru nenašel, dovolil bych si popsat postup (který mi nakonec fungoval) pro takové "experty" jako já...takže co je třeba:
GeoGet2,
GgStat,
geojarry,
GeoGet makro GgStat2 od mikroma.
- nainstalujte GeoGet, mně vyhovuje instalace "
portable", tzn. že složka "data", ve které je databáze keší a veškeré nastavení, implicitně v adresáři
c:\program files\geoget\data\ (v dalším textu s tím budu počítat - jinak to prý? dělá bordel v cestách ke složkám, které se musí měnit)
- pokud budete instalovat jako portable, ještě před spuštěním geogetu ve složce
c:\program files\geoget\ vytvořte pomocí poznámkového bloku soubor s názvem geogetboot.txt Napište (zkopírujte) do něj
[boot]
datadir=C:\Program Files\GeoGet\data
soubor uložte a přejmenujte na
geogetboot.ini
- teď už GeoGet ví, kde je složka s databází keší a veškeré nastavení
- do složky "data" umístěte soubory
geojarry.exe,
geojarry.ini a všechny
soubory s koncovkou .pas (ze složky gg2plugin)
- vyplňte v souboru
geojarry.config.pas (otevřete pomocí poznámkového bloku) údaje
gjUsername a
gjPassword mezi znaménka
' ' (pravděpodobně je záhodno, aby byly údaje stejné na gc.com i na gc.cz) a
gjCountryID (pro českou republiku je to 56)
- vyplňte
geojarry.ini jako předchozí, u položky
datadir=C:\Program Files\GeoGet\data\geoget.db3 Nemá to sice přímou souvislost s GeoGetem ani s vytvářením statistik [viz příspěvek od HaLuMy podemnou], ale může se hodit...
- vyplňte požadované údaje i v souboru
geocaching-cz.config.pas
- do složky "data" přesuňte soubory GgStat (tzn.
GgStat.exe,
Template.cz, Template.en)
- do složky "data" přesuňte soubory makra od mikroma (tzn.
GgStat2.config.pas,
GgStat2.ggp.pas)
- zapněte GeoGet, jděte na horní lištu
tools/settings/plugins tady můžete editovat již dříve vyplněné údaje
- přejděte na GgStat2 (tím budete editovat soubor
GgStat2.config.pas ve složce "data" ): "
Statistics" nechte jak je, "
Template" změňte na Template.cz, pak vyplňte domácí souřadnice ve formátu xx.xxxxx yy.yyyyy, opět přihlašovací údaje,
GenerateFTFindex nastavte jako
no, pokud máte méně než 200 nálezů a navíc třeba žádné FTF; ostatní položky neměňte.
- pokud jste zvolili u "GenerateFTFindex" hodnotu
no, editujte raději soubor
Template.cz a před řádek MyxTFList FTF seznam dejte znak # , tedy ve výsledku
#MyxTFList FTF seznam. (Toto rozhodně udělejte, pokud se vám generování statistiky zasekne v geojarry na "uploading profile" - pravděpodobně byla vygenerována nesmyslně velká statistika FTF, která nejde nahrát do profilu - jestli je to tak si můžete ověřit otevřením souboru
GgStats.html, který místo pár desítek kB bude mít velikost třeba několik tisíc kB.)
- to, jak bude výsledná statistika vypadat, jak budou rozmístěné grafy atd. záleží pouze na souboru
Template.cz
- opět upravujte třeba poznámkovým blokem. Jedná se o html kód, kterému za mák nerozumím, ale při troše snahy lze pochopit základy toho, co co dělá (bohužel až po té, co se vám povede vygenerovat první statistika

)...ale pokud máte
zvolen soubor template.cz, zatím se v tom nevrtejte. Obecně platí, že znak
# znamená, že řádka (funkce) se ve statistikách nepoužije.
- nyní musíte do GeoGetu dostat nalezené kešky, např.
importem PQ (gpx) nebo zkuste nějakou z ikon na liště

. Poté buď ručně označte keše jako nalezené nebo opět zkuste nějakou tu ikonku...až budete mít všechny vaše nálezy
zeleně označené stiskněte pátou ikonku zleva
(nahraje nálezy na server geocaching.cz) no a pokud se podaří, stiskněte konečně (!) ikonku sloupcového grafu
(GgStat2) a pokud jste vyřešili mysterku generování statistik na jeden klik

a všechno správně vyplnili, budete odměněni krásnými statistikami
! - Pokud vám zmizí z GeoGetu ikonka nebo máte jiný problém, zkuste soubory
GgStat2.config.pas a
GgStat2.ggp.pas (složka "data" ) prověřit debuggerem v programu GeoGet (tools / script debugger - syntax check - vypíše na jakém řádku a pozici je chyba) a nebo makro znovu stáhněte, nakopírujte do složky "data" a znovu vyplňte
GgStat2.config.pas ... mělo by pomoct.
!! - V souboru
Template je funkce HOMECOORDINATES, která slouží k zadání domácích souřadnic a následnému výpočtu vzdáleností. Tato funkce může být buď povolena nebo zakázána. Když je povolena, souřadnice v Template mají prioritu nad souřadnicemi v makru GgStat2. Aby vám výpočet vzdáleností ve statistikách fungoval správně, buď nechte řádek ve formátu
#HOMECOORDINATES (zakázáno = použijí se souřadnice z makra GgStat2), anebo ve formátu
HOMECOORDINATES (povoleno = souřadnice z makra GgStat2 se neberou v potaz), ale v tom případě musíte mít v Template tyto souřadnice vyplněny na vámi požadovanou hodnotu, ve formátu xx.xxxxx yy.yyyyy
!!! - Pokud jste nepostupovali přesně podle návodu a nemáte portable verzi, je možné, že i když si myslíte, že máte cesty k datovému adresáři vyplněny správně, můžete tam mít chybu, cesty někdy vyžadují "dosovský formát" - po tom, jaká má pravidla jsem nechtěl pátrat...proto jsem si nainstaloval portable verzi!
!!!! - Čtěte návod a ostatní dokumentaci v distribuci programu GgStat (
GgStatDoc)
Pokud vám to stále nefunguje pak jsou v zásadě dvě možnosti:
1. - opakovat pečlivě a přesně postup
nebo
2. - tu du dum dum (znělka z "Riskuj" )
<i>
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra:
GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a
POI export .. k tomuhle makru
moje alternativní ikonky

Upravil
HuntBehind, 06.03.2009 02:57