| Autor |
RE: TOP 100 Liberecka a Jablonecka |
pes13
Člen

Věk: 48 |
|
Smrk napsal/a:
.
Ale co nás zarazilo, v každém takovém lesíčku a u každé takové skalky v něm smetiště jako hrom. Namátkou třeba keše Rochlice, Rušička, Nebezpečné klesání, Opičák... Kdyby se v Liberci každý měsíc udělalo jedno uklízecí CITO v těchto městských lesících se skalami, velice rádi bychom z Prahy přijeli. A vaše městské keše by tím ještě získaly. Pátral jsem po takových akcích v minulosti nebo budoucnosti a zjistil, že se akorát jezdí sázet stromky do Oldřichova. Třeba se toho někdo chytí...
Jako bývalý liberečák a současný pražák musím konstatovat, že po včerejším cyklovýletu z Kyjí do Klánovic a okolí mi bylo na blití. Osobně bych se podobné akce zúčastnil, pokud bych měl možnost si postavit někde zadarmo stan, někdo mi zaplatil obyčejnou večeři a 3 piva. Samozřejmě pytle na odpad. Úplně za své už asi těžko. Jiná věc je jít někam pomoct se skautskou osadou nebo s rekonstrukcí hradu. Neschopnost státu regulovat bordel a černé skládky už jde mimo mě (ve srovnání s akceschopností jak z lidí vytlouct nepřímé i přímé daně, pokud se nejedná o miliony).
Jako CITO by to nebylo marné - v pátek seznamka, v sobotu úklid, večer pařba a v neděli případná prodloužená s odlovem keší.
Ale reálně to nevidím
 |
| Autor |
kolombo
Člen

Věk: 55 |
|
Smrk napsal/a:
Ale co nás zarazilo, v každém takovém lesíčku a u každé takové skalky v něm smetiště jako hrom. Namátkou třeba keše Rochlice, Rušička, Nebezpečné klesání, Opičák... Kdyby se v Liberci každý měsíc udělalo jedno uklízecí CITO v těchto městských lesících se skalami, velice rádi bychom z Prahy přijeli. A vaše městské keše by tím ještě získaly. Pátral jsem po takových akcích v minulosti nebo budoucnosti a zjistil, že se akorát jezdí sázet stromky do Oldřichova. Třeba se toho někdo chytí...
V Liberci už kdysi CITO bylo, uklízel se lesík nedaleko rušičky.
Ona je otázka, jestli má CITO sloužit úklidu ve městě, když naprostá většina míst, co jsi napsal, jsou lokality zahrádek a rodinných domků a ty odpadky si tam hází sami.
Ale kdyby to šlo udělat jako bohatě zaplacená akce některé ze stavebních firem v Liberci, nejlépe za dotace EU, to mi věř, že by se úklidu ve městě ochotně ujal sám magistrát.
Miroslav Kolombo, k.t.
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
 |
| Autor |
Smrk
Člen

Věk: 32 |
|
Ahoj Liberečáci, na Velikonoční víkend jsem se vydal s manželkou na čtyřdenní lov do Liberce a okolí. Ulovili jsme pár keší z vašich top, několik "normálních" a překvapila nás megasérie telefonních budek (i když po páté nás to už nebavilo). Docela jsme z libereckého lovu nadšeni, i městské keše tady mají docela dobrou úroveň, určitě lepší, než mnohde jinde. Teď nám to sice zkomplikovalo intenzivní chumelení, ale nevadí :-)
Co se nám tady líbí, je unikátní spojení města a přírody, prazvláštní panelová sídliště proložená stoletými něměckými vilami, ulice, kde se střídají krásné domy s naprosto opelichanými, skoro v každé ulici maličký žulový lom, v každém údolíčku lesík, občas i s potůčkem... Prostě paráda.
 |
| Autor |
Ivank
Člen

|
|
Přátelé milí,
je moc fajn, že se nakonec ta vyostřující debata ozdobila smějícími se ksichtíčky a omluvami. Tato akce je, myslím, první svého druhu a tak se všichni učíme novému pohledu na naši zábavnou hru. Hrajeme si, že? Ale i ve hře příliš mnoho demokracie škodí, takže kolombo určitě dotáhne způsob hodnocení do konce, vymezí jakási pravidla, hranice a uvidíme, jak to bude fungovat. A jen tak na okraj, makat je potřeba, ne jen kritizovat, nejsme parlament.
1.
 |
| Autor |
kolombo
Člen

|
Prima, díky :-)
Miroslav Kolombo, k.t.
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
 |
| Autor |
dr.vota
Člen

|
|
|
| Autor |
kolombo
Člen

|
|
| Autor |
rasg
Člen
Věk: 112 |
|
Dain a Olik napsal/a:
LudekV napsal/a:
Tak se mi zdá, že je nejvyšší čas tohle téma zamknout
za me sorry, nejak nekdy nejsem schopny prejit neci nadavani na cizi praci a starosti. ale muzes byt v klidu, uz toho necham. Taky se omlouvam, ze si delam srandu z TOP1000 prazskych okapovek.
 |
| Autor |
kolombo
Člen

|
pes13 napsal/a:
Dain a Olik napsal/a:
ty si nejdriv zjisti, kde ze je to liberecko, jablonecko a pak se teprve starej o jiny casti republiky.
No jo, jeden můj kámoš vyvezl svého ruského klienta na Sněžku a dotyčný prohlásil: "To jsem netušil, že přímo u hlavního města mohou být tak krásné hory."
Fakt je ten, že příští rok bude mapka s hranicí oblasti.
Sice nejsem příznivcem ostrého ohraničení oblastí, ale koukám, že to bude nutné :-(
Miroslav Kolombo, k.t.
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
 |
| Autor |
Dain & Olik
Člen

Věk: 37 |
|
|
| Autor |
pes13
Člen

|
Dain a Olik napsal/a:
ty si nejdriv zjisti, kde ze je to liberecko, jablonecko a pak se teprve starej o jiny casti republiky.
No jo, jeden můj kámoš vyvezl svého ruského klienta na Sněžku a dotyčný prohlásil: "To jsem netušil, že přímo u hlavního města mohou být tak krásné hory."
 |
| Autor |
LudekV
Člen

Věk: 39 |
|
|
| Autor |
Dain & Olik
Člen

Věk: 37 |
|
|
| Autor |
pes13
Člen

|
kolombo napsal/a:
5. Mikuláš je 6.12.
Jak to napsal Chris u mé kešky (která je shodou okolností ve výběru), Mikuláš má šmejdit 6.12. a ne dělat FTF 1.12.
Ať naděluje na Mikuláše.
Jináč: bando z liberecka a okolí - díky za tohle téma a práci, kterou si s tím dáváte. Přiznávám se, že jako pražská "renaplavenina" s láskou vzpomínám na keše z okolí Liberce a České Lípy.

Upravil pes13, 04.02.2012 20:55 |
| Autor |
rasg
Člen
|
Dain a Olik napsal/a:
rasg napsal/a:
Ty vole, luxusni vyhledovou kes mi vyhodej a nechaj tam pi.ovinu - Vlakové nestesti u Spalova. Plechova, rezava krabka v rohu zabradli. A jak to ted projizdim, tak bych jich nasel vic.
Spis nez TOP100 byste meli udelat TOP 10, aby tam fakt ty vostry kese byly.
Tot muj nazor...
hod se do klidu, kdyby ti udelali top10, tak stejne tu budes protestovat, proc tam neni ta jedenacta, dvanacta, trinacta a tahle a tamhleta ...... a co tam dela zase naopak jina ... . Prazaci necht se drzi svych TOP100 prazskych filmovek za okapem.
 |
| Autor |
rasg
Člen
|
kolombo napsal/a:
rasg napsal/a:
Ty vole, luxusni vyhledovou kes mi vyhodej a nechaj tam pi.ovinu - Vlakové nestesti u Spalova. Plechova, rezava krabka v rohu zabradli. A jak to ted projizdim, tak bych jich nasel vic.
Tot muj nazor...
A kde jsi byl, když se řešilo, kam až bude výběr sahat ??
Prostě se prosadil názor, že tak daleko už to není Liberecko a Jablonecko ...
Mimochodem, to Vlakové neštěstí jsem nominoval já. Už dlouho jsem neviděl místo, kde by tak mrazilo v zádech, jako u toho mostu ... Kde jsem byl? Njespis na ceste domu, prptoze me nebavilo poslouchat jak rvete jeden pres druhyho. A jinak existuji hranice okresu... Tady jde ale videt, ze jste si vymysleli svuj vlastni.
 |
| Autor |
rasg
Člen
|
Pupkovi napsal/a:
rasg napsal/a:
Tot muj nazor...
Je to fajn, že si každý na geocachingu najde co se mu líbí a že jsou názory různé. Vybrat 100 TOP Liberecka a Jablonecka objektivně ani nelze, byl to komromis možného a aby se víc přiblížil většinovému názoru, tak by musela předcházet delší plodná diskuse. Krabka u Vlakového neštěstí se mně taky nelíbí, ale převládl názor, že je to silný příběh. Ale čím se kačer zasloužil na kvalitě kešky, že je z místa uložení pěkný výhled? Tim, ze to misto nasel a tu pixlu tam dal.
 |
| Autor |
sobikovi
Člen

|
|
| Autor |
kolombo
Člen

|
Pozdni sber napsal/a:
......
Domnívám se, že vaše oblast je dost navštěvovaná (nejen mnou) a je teď potřeba aby tyto vaše seznamy byly snadno nalezitelné i za půl roku. Hledání v místním fóru je někdy dost obtížné.
Kromě seznamu tady na fóru mám bookmarky TOP100 v profilu.
Pod pojem snadno nalezitelné se nevejdou ani odkazy na úvodní stránce webu :-(
Myslím, že na vytvoření odkazové stránky na oblastní výběry by mohlo být i tady, na webu.
Miroslav Kolombo, k.t.
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
 |
| Autor |
Pozdni sber
Člen
Věk: 56 |
|
Mě se ty seznamy líbí a až zase pojedu do vašich končin, tak ho určitě využiji. Delší a plodné diskuse většinou vedou buď do ztracena, nebo k hádce zúčastněných. Takže vaše metoda je správná a vedla rychle k výsledku. A to jestli z těch 206 keší se mi nějaké nebudou líbit není důležité. Stejně si vždycky dělám výběr co chci navštívit a toto beru jako pomůcku která mi výběr zjednodušší.
Domnívám se, že vaše oblast je dost navštěvovaná (nejen mnou) a je teď potřeba aby tyto vaše seznamy byly snadno nalezitelné i za půl roku. Hledání v místním fóru je někdy dost obtížné.
 |