Domů · Fórum · Geowiki · Fotogalerie · Blogy · Ke stažení

Reklama

Anketa

Tajíte, že se věnujete geocachingu?

ano, přede všemi

ano, ale doma to ví

netajím, ví to všichni

neřeším to

Musíte být přihlášen, abyste mohl hlasovat.

Kdo je Online

Hosté Online: 13
Členové Online: mpik, FISATA, vivetka, astr443, MZ-CZ, Mufon&Pufon, Bo.T.L., noe1, dardalion, vojtadd, reeneee, mce_007, nunca007, Vodrazci
Nejnovější člen: mce_007

Čist téma

Geocaching.cz | Hardware a software | Programy na PC (Od nejstarších)
Strana 1 z 24 1 2 3 4 > >>
Autor Makra GSAK
suplere
Člen

Obrázek uživatele

Věk: 36
Přidán 07.04.2008 12:20
Doufam, ze nikoho neurazim, ze se tu zminim o nekolika podle me uzitecnych (a ne zcela znamych) maker pro GSAK:

1.Email Log Reader
http://gsak.net/board/index.php?s=2ee16976d39d1045063da414719d9d69&showtopic=7604
Velmi pekne makro a copak umi.. Jedna se o "stahovac" notifikacnich a jinych mailu do GSAKu ze schranky.
Jak ho pouzivam:
Mam na gmailu zrizeny ucet, kam mi chodi veskere maily (notifikace, watchlisty, bookmarky, owner, atd). Toto makro se mi pripoji na schranku a tyto informace zapracuje do GSAKu. Napr. Nova kes - zapise do databaze a stahne GPX (ve spolupraci s makrem RefreshGPX), prijde notifikace update coordinates, makro upravi souradnice v GSAKu, log enabled - keska je enablovana.
POZOR: Verze 1.6 ma chybku, nestahuje GPX (musite si najit MACRO File=$GpxDlMacro a odstarnit #pred radkem)

Pred pouzitim makra je treba si pripravit dva dialogy pro zpracovani [GEO] Notify a [LOG], podle uvodniho prispevku na strankach GSAKu.
A pote si nastavit moznosti v makru (hlavne cestu k macru RefreshGPX).

Makro ve verzi 1.6, a nenahrazuje makro Addlogs.

2. GenUploadStats
http://gsak.net/board/index.php?showtopic=6960&st=0&#entry41979
Toto makro je urcene k tomu, aby automaticky nahralo vytvorenou statistiku na GC.com do profilu.
Ja jsem si makro upravil, nebot mam v profilu i neco jineho, takze na web se mi nahrava jednak hlavicka (uvodni informace), logy za poslednich 30 dni od Miona a nakonec FindStatsGen....

3. Nastav kraje
http://gsak.mioncz.net/NastavKraje/index.htm
Makro, ktere do polozky UserData2 vlozi kraj kde je kes. Nastaveni viz. link

4. FullMapyCZ
http://gsak.mioncz.net/FullMapyCZ/index.htm
Diskuse a komentare k programu je take tady:
http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=6970&sort=&rowstart=0

5. ExportTomTomITN
http://gsak.net/board/index.php?showtopic=4359&st=0&#entry37155
Tak tohle male udelatko se da vyuzit pro planovani itenerare software TomTom. Jak na to:
1. nejprve si srovnate kese podle nejakeho pole, tak je chcete navstivit (ja vyuzivam pole UserData)
2. spustite makro, zvolite si nazev bodu v TT, vyberete zda se ma pouzit Parkoviste jako cilovy bod u kese (pokud ho kes obsahuje, autor ho definoval, ja si pri planovani obcas pridavam vlastni parkoviste podle OZIho a Ortomap)
3. a uz zbyva jen spustit a pote soubor ITN nakopirovat do adresare ITN v TomTomu...

6. Create FiledNotes
http://gsak.net/board/index.php?showtopic=7946&view=findpost&p=49345
Jelikoz si chci casem poridit Colorado a vyuzivat jeho ficuru s FieldNotes, tak jsem ted v nedeli vyzkousel toto makro, ktere vytvori txt soubor pro dalsi nahrani na GC.com. Toto makro vam tuto funkci vyuzit s
i bez Colorada.
Pred spustenim makra si oznacte found zaznam v GSAKu a makro pustite, makro najde kes se zaskrtnutym Found, ale bez found logu, otevre dialogove okno na text logu, a to se opakuje az do posledni kese... Pote jiz hotovy TXT soubor muzete nahrat na GC.com.
Prakticky je to ale nanic, je to spis jen na vyzkouseni, protoze pokud pouzivate LOG section v User note, tak kes muzete zalogovat pres tlacitko Log Cache, akorat musite dat CTRL+V do textu logu a zaskrtnout found log, coz u logovani pres field notes nemusite......
Pro "Coloradisty" je vyhoda tvorby souboru v terenu a pokud jde psat i text logu primo v terenu (i pres kostrbate ovladani), tak potom maji Field Notes vyznam. Mozna by stalo za to zkusit dodelat import TXT do GSAKU, ktery by zaskrtnul found a doplnil text logu, to by bylo asi zajimavejsi. No Colorado nemam tak se do toho zatim poustet nebudu....

7. GarminCsvPoiExport
http://gsak.net/board/index.php?showtopic=3172&st=0&#entry32637
Toto makro pouzivam na generovani POI pro mou 60CSx a nahrani POILOaderem do pristroje. Makro vytvari pro kazdou kes jednak informacni POI s nazvem, autorem, obtiznosti, terenm, poslednich 5 logu a dalsim bodem, ktery obsahuje dekodovany HINT (pokud je hint dlouhy, je pridano vice bodu s hintem). Makro vytvori v urcenem adresari sadu CSV souboru, ktere pote mohou byt nahrany POILOaderem do pristroje.

8. TomTomPoiExport
http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=5468&sort=&rowstart=0
Toto makro jsem udelal predelanim predchoziho makra. Makro vygeneruje OV2 soubory (pro rypaly s pouzitim GPSBabelu) sadu ov2 souboru, ktere pote muzete uploadnout do TomToma.

9. Wide View Split-Screen Display Macro
http://gsak.net/board/index.php?showtopic=8114&st=0&#entry50984
Tohle makro mi pripadne jako jedno z nejlepsich moznych maker na "split screen". Uvazuju o doplneni tohoto makra o zobrazeni kesi. Dale toto makro obsahuje zajimave resenou konfiguracni obrazovku, spusti se tak, ze stisknete SHIFT a zvolite nejaky waypoint....

Toto makro jsem upravil, ze zobrazuje stazene minimapy z MapyCZ...

10. WideMapyCZ
http://gsak.mioncz.net/WideMapyCZ/
Popis viz Wide View Split-Screen Display Macro
Pridal jsem moznost zobrazovat minimapy (jednu nebo dve vedle sebe).

(postupne zde budu doplnovat dalsi makra, klidne pridejte i svoje postrehy)
statusbar
Upravil suplere, 20.04.2008 22:42
Autor RE: Žádný předmět
PeSt
Člen

Přidán 07.04.2008 12:54
Zkoušel jsem to macro na upload, ale pořád mi to píše login incorrect. I když to mám nastavený správně. Nevíte co s tím?
statusbar
Autor RE: Makra GSAK
suplere
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 07.04.2008 13:27
Je treba nastavit jmeno a heslo:
V makru najdete toto a do uvozovek napiste svuj user name a pod nej heslo... a melo by to fungovat...
###########################################
# Set you username and password below #
$strUserName = ""
$strPassword = ""
#############################################
# Set which "setting group" you want to use #
$intSettings = 1
statusbar
PLAJ family
Člen

Obrázek uživatele

Věk: 40
Přidán 07.04.2008 13:28
suplere napsal/a:

2. GenUploadStats
Toto makro je urcene k tomu, aby automaticky nahralo vytvorenou statistiku na GC.com do profilu.
Ja jsem si makro upravil, nebot mam v profilu i neco jineho, takze na web se mi nahrava jednak hlavicka (uvodni informace), logy za poslednich 30 dni od Miona a nakonec FindStatsGen....

Mohl bys poskytnout to upravene makro? Taky mam v profilu krome statistik neco jineho. Diky.
statusbar
bertlak
Člen

Obrázek uživatele

Věk: 45
Přidán 07.04.2008 13:43
Skvele vlakno. Zrovna vcera jsem si registroval GSAK a trcel u toho do pul treti v noci, jak jsem vsechno nastavoval a tridil. To uploudovaci makro je super. Jenze jak jsem ted spechal to vyzkouset, tak jak jsem mel v profilu par jinych veci nez jen statistku a tim makrem jsem to prepsal. Tak to budu muset vybudovat znova, protoze zalohu nemam. To jsem ale truhlik. Ach jo. smiley Aspon jsem vyzkousel, ze to funguje.smiley

statusbar
PeSt
Člen

Přidán 07.04.2008 13:52
suplere napsal/a:
Je treba nastavit jmeno a heslo:
V makru najdete toto a do uvozovek napiste svuj user name a pod nej heslo... a melo by to fungovat...
$strUserName = ""
$strPassword = ""
# Set which "setting group" you want to use #
$intSettings = 1

To jsem si nastavil, ale přesto nefunguje ...
statusbar
bertlak
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 07.04.2008 14:04
No a ja to tak nastavil a hned jsem mel v profilu jen statistiku. Proc to nejede to ti asi povi Suplere. Me to bohuzel jelo hned.

statusbar
PeSt
Člen

Přidán 07.04.2008 14:14
bertlak napsal/a:
No a ja to tak nastavil a hned jsem mel v profilu jen statistiku. Proc to nejede to ti asi povi Suplere. Me to bohuzel jelo hned.

Snad bohudík, ne? smiley
statusbar
suplere
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 07.04.2008 14:50
PLAJ family napsal/a:
suplere napsal/a:

2. GenUploadStats

Mohl bys poskytnout to upravene makro? Taky mam v profilu krome statistik neco jineho. Diky.

Mohl..... viz prilozeny soubor, udelal jsem to trosku uzivatelsky privetivy...
$strUserName = ""
$strPassword = ""
$PouzitLogy=True
$PouzitHlavicku=True

Pouzit logy.... True/False...mate v profilu Mionovo Macro
PouzitHlavicku.... pokud mate neco pred statistikou..tak co tam mate dejte do zaloha.htm a tento soubor mejte v \Macros\zaloha.htm.

No a snad to bude fungovat....

MALA CHYBKA STAHNETE SI TO ZNOVU...
Posledni verzi si stahnete nize....
statusbar
Upravil suplere, 07.04.2008 19:42
suplere
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 07.04.2008 14:51
PeSt napsal/a:
Zkoušel jsem to macro na upload, ale pořád mi to píše login incorrect. I když to mám nastavený správně. Nevíte co s tím?

A co firewall? nemuze to blokovat on?

Dále jsem upravil ten uvodni prispevek.....
statusbar
Upravil suplere, 07.04.2008 15:13
bertlak
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 07.04.2008 15:27
Jeste bych mel jeden dotaz. Kdyz mam neco za statistikou, jak mam prepsat macro, aby mi to tam po uploadu zustalo?

statusbar
VladiczeK
Člen

Obrázek uživatele

Věk: 25
Přidán 07.04.2008 15:31
Ja bych rozhodne doporucil TomTomExport makro od Suplere viz http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=5468&sort=&rowstart=0, ktere se bohuzel rozhodlo prestat fungovat pred nedavnem a nedari se mi ho zprovoznit, Vam ale urcite bude fungovat bez problemu... Vyzkousejte!
statusbar
suplere
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 07.04.2008 16:04
bertlak napsal/a:
Jeste bych mel jeden dotaz. Kdyz mam neco za statistikou, jak mam prepsat macro, aby mi to tam po uploadu zustalo?

V makru je toto:

$CoDoProfilu = $Uvod + "<BR>" + $Logy + $_NewLine+ "<BR><!-- Statistiky --><BR>" + $_NewLine + $status

V $Uvod je uvod smiley (takze ho klidne muzes hodit dozadu)
v $Logy jsou logy
v $status je statistika, takze treba to takto prehod:

$CoDoProfilu = "<BR><!-- Statistiky --><BR>" + $_NewLine + $status + $_NewLine+ $Uvod

Ja mozna do budoucna tomu pridam nejaky formular, ale nebude to hned......

Jinak Makro FindStatsGen ma jeste polozku Notes a tam se pripadne da taky neco hodit.....
statusbar
bertlak
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 07.04.2008 16:13
Diky moc. Profil na GCCOM jsem prave znovu vybudoval, zazalohoval, tak ted budu moci zkouset. To macro je skvely nastroj, mnohem lepsi, nez to rucne uploadovat.

statusbar
suplere
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 07.04.2008 16:29
To jo, ale moc se o nem nevi....
statusbar
PeSt
Člen

Přidán 07.04.2008 17:53
Mě to prostě nefunguje. Firewall vypnutej username i password mám dobře... Nechápu ...
statusbar
bertlak
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 07.04.2008 18:22
A co to napise, dela nebo nedela???

statusbar
suplere
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 07.04.2008 18:58
Napis co to to presne dela (to co je zobrazeny v tom okne) a mas opravdu spravny jmeno a heslo?
statusbar
suplere
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 07.04.2008 19:41
Takze nova verze:

do profilu jiz jde ladovat i zapati
$strUserName = ""
$strPassword = ""
$PouzitLogy=True
$PouzitHlavicku=True
$PouzitZapati=True

Pokud nechcete neco pouzit napiste misto True, False. Statistika se nahrava vzdy.

vydrzte chvilku, pracuju na novem uzivatelskem rozhrani....
statusbar
Upravil suplere, 07.04.2008 22:24
bertlak
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 07.04.2008 21:11
Hmm. Kdo umi, umi. Ja jen cumim, jak to funguje. Spocital jsem to presne. V GSAK staci trikrat kliknout a na GCCOM mam statistiky up to date, a vsechno co bylo okolo zustane tak jak ma. Perfektni nastroj. Jeste jednou diky.smileysmileysmiley

statusbar
Strana 1 z 24 1 2 3 4 > >>
Přejít na:

Přihlášení

Nick

Heslo

Nejste členem?
Zaregistrujte se.

Zapomněl jste heslo?
Nechte si poslat nové.

Hledat

ve fóru v členech

Shoutbox

Musíte byt přihlášen/a, abyste mohl/a přidat zprávu.

TORES62
02.09.2010 14:28
Posílám krásné přáníčko do Havlbrodu ...vše nej Lemurku!!

LamaZ team
02.09.2010 11:22
tady je odkaz na instruktážní video..více na geowiki.. http://navigovat.mobilman
ia.cz/clanky/ar.asp?ari=1
13750

LamaZ team
02.09.2010 11:21
Zeptat se je dobrá věc..ale když jsem začínal já před rokem, měl jsem všechno tak načtené, protože jsem se bál něco pokazit..doporučuju před zběsilým zakládáním profilů první číst, myslet, pak psát..t

gajdos
02.09.2010 10:06
Dokončení prvního příspěvku: Ukázala se mi jen ta mapa. Jak tam jsou vyznačeny kešky?

gajdos
02.09.2010 10:05
Dobrý den, začínám s geocachingem a moc tomu nerozumím. ZAložila jsem si účet a koukala jsem se na mapu kde v mé blízkosti nějaké kešky najdu, ale navím kde přesně se mi mají zobrazit. Ukzala se mi je

Archív shoutboxu