| Autor |
RE: Nový OziExplorer 2.0 pro PDA!!! |
Misha kulicka
Člen

Věk: 24 |
|
Hezký článek.
Jesťě budu otravovat s jednou věcí, na kterou jsem zatím nepřišel  Jak při navigaci vypnout kompas či co to je v levém horním rohu?
 |
| Autor |
RE: Jak na OZI ce |
honzal
Člen

|
|
Misha kulicka napsal/a:
Hezký článek.
Jesťě budu otravovat s jednou věcí, na kterou jsem zatím nepřišel  Jak při navigaci vypnout kompas či co to je v levém horním rohu?
Opravdu silnym nastrojem je stazitelny "OziExplorerCE Settings Manager", v tom lze editovat temer cele prostredi OZICE a vypnout vse co clovek zrovna nepotrebuje. Z tveho dotazu neni presne jasne co presne chces zlikvidovat. Tady to urcite pujde. H. 
 |
| Autor |
Misha kulicka
Člen

|
Tak jsem tady zase s problémem. Chtěl jsem v Ozim vyzkoušet Name search. Stáhl jsem si tedy databázi bodů ČR, převedl programem Name search creator a výsledné soubory nahrál do PDA. Ovšem, když v PDA spustím Name search, tak vidím, že názvy s diakritikou nejsou správně zobrazené.
Jde nějak odstranit diakritika? Nebo udělat něco, aby se správně zobrazovala?
 |
| Autor |
Misha kulicka
Člen

|
|
| Autor |
krokodyl
Člen

Věk: 43 |
|
Vrátím se o pár příspěvků zpět konkrétně k otáčení map , jelikož jsem novým majitelem PDA tak mohu reagovat až nyní.
Dva roky jsem používal stejné mapy, pouze ve vformátu OGF pro symbian apilkaci SmartComGps, kde v posledních dvou verzích se mapy již natáčí průběžně a to chodí celkem v pohodě. Je pravda že mi to v Ozim docela chybí. Člověk si velmi rychle zvykl že směr pohybu má vždy navrchu.
HTC Desire, SmartmapsLocator ...
 |
| Autor |
ebik
Člen

Věk: 31 |
|
Misha kulicka napsal/a:
Stáhl jsem si tedy databázi bodů ČR, ...
Jaké body máš? Mě zajímají třeba ulice (alespoň pražské). To my totiž trochu u plánu Prahy chybí.
 |
| Autor |
Misha kulicka
Člen

|
|
| Autor |
ZCh
Člen

|
|
Dnes se objevila nová Development Version 2.03
Změn resp. novinek je tam spoooousta
(např. zvětšení limitu počtu waypointů na 10.000 !)
ZCh
 |
| Autor |
solsais
Člen

|
|
Pozor, ze dneška je tam oprava: verze 2.03a  |
| Autor |
ebik
Člen

|
solsais napsal/a:
Pozor, ze dneška je tam oprava: verze 2.03a 
No, nejen oprava:
2.03a - Added ability to load .loc and .gpx geocaching file formats as waypoints.
To je myslim velmi dobra zprava.
 |
| Autor |
rsc_cz
Člen

Věk: 30 |
|
Mě spíš těší to vylepšení stability. Snad na tom něco bude, včera mi to při testování docela padalo
A pookud by měl někdo zájem o češtinu pro aktuální verzi OziExploreruCE, tak jí mám ke stažení na rsc.hyperlinx.cz/cp1250/gc/gc_prg_oziexplorer.php (pár drobností ještě přeložit chybí, ale nemělo by to být nic podstatného)
 |
| Autor |
czcharlie
Člen
Věk: 58 |
|
rsc_cz napsal/a:
Mě spíš těší to vylepšení stability. Snad na tom něco bude, včera mi to při testování docela padalo
A pookud by měl někdo zájem o češtinu pro aktuální verzi OziExploreruCE, tak jí mám ke stažení na rsc.hyperlinx.cz/cp1250/gc/gc_prg_oziexplorer.php (pár drobností ještě přeložit chybí, ale nemělo by to být nic podstatného) A k cemu, kdyz instalace cestinu obsahuje? |
| Autor |
rsc_cz
Člen

|
[quoteA k cemu, kdyz instalace cestinu obsahuje?[/quote]
Instalace obsahuje češtinu z verze 2.02. Ve verzi 2.03 byla přidána spousta dalších textů, které v přibaleném souboru přeložené nejsou (překlad nevytváří autor OziExploreru, ale někdo, kdo mu to po vydání nové verze programu pošle, takže překlad je vždy tak o jednu verzi pozadu. Kdyby verze 2.03a vyšla až za pár dní, tak by ta doplněná čeština byla její součástí  )
 |
| Autor |
ebik
Člen

|
rsc_cz napsal/a:
No, novou verzi taky umim schodit, ale dokud pada je to dobre. Stare verze (1.x i 2.0x) mi obcas zamrzly. Novou jsem jeste dost nezkousel. U ni muze byt zamrznuti potencialne vetsi problem (kdyz neni videt nabidka start), doufam, ze klavesa 'Today' pak nezklame...
 |
| Autor |
rsc_cz
Člen

|
No, novou verzi taky umim schodit, ale dokud pada je to dobre. Stare verze (1.x i 2.0x) mi obcas zamrzly. Novou jsem jeste dost nezkousel. U ni muze byt zamrznuti potencialne vetsi problem (kdyz neni videt nabidka start), doufam, ze klavesa 'Today' pak nezklame...
Mě zamrzla už i nová verze  , ale tlačítko na ukončení hovoru/vypnutí MDA jí klasicky minimalizovalo, takže se to pak dalo v seznamu spuštěných programů ukončit
 |
| Autor |
RE: Komunikace Oziho s Asusem P535 |
Ondraha
Člen
|
|
Zdravím všechny a zároveň prosím o užitečnou radu. Pořídil jsem si Asuse P535 a dal jsem se na geocaching. Cache dohledávám s BeelineGps nicméně jsem potřeboval mapový software pro hrubou orientaci v prostoru. Rozhodl jsem se pro Oziho Ce + PC. Avšak je tu problém, který se mi nedaří vyřešit. A to komunikace Asuse s Ozim PC. Stabilně mi to hlásá : Chyba otevírání portu, nelze navázat spojení. Porty mám v programu nastavené na com 2 stejně jako v samotném přístoji. Ví někdo, co s tím? Opravdu bych to ocenil.
 |
| Autor |
klama
Člen
|
|
Vyuzivat seriovy port moze v danom case len jeden program/existuju samozrejme aj postupy resp.sw ktory tento problem vedia obist ale o tom nexem teraz.../, to znamena aj gps moze pouzivat iba jeden program.
Cize predtym ako budes skusat rozchodit ozice nesmie byt ziaden program, ktory pouziva seriovy port spusteny/ani na pozadi/...
Dolezity je nielen port ale aj prenosova rychlost. Zmysel ma skusat v rozsaho 4800 az 57600Baudov...
Pripadne ak ti beeline ide tak si pozri s akymi parametrami a ktorym seriovym portom a toto nastavenie potom pouzi aj v settingse oziho...
Z tohto dovodu aj Oziho treba opustat z menu a nie krizikom, lebo ked das krizik tak ozi stale pouziva serial port...a beeline by ti zas nesiel...

Upravil klama, 17.04.2008 10:13 |
| Autor |
solsais
Člen

|
|
Anebo jde u WM nastavit, že se má aplikace po křížku ukončit a ne minimalizovat a pak se dá Ozi ukončit i tím křížkem  |
| Autor |
HONZA.CZ
Člen

Věk: 55 |
|
Už dlouho používám ve WM5 na MIO701 sdílený port pro GPS. Přímo v systemu se přemapuje COM2 GPS (tam opravdu jede jen jedna aplikace) na COM4 a tam klidně připojím i tři aplikace. Třeba TOMTOM, OZICE, BEELINE. Je to v nastavení, system, GPS settings.
 |
| Autor |
RE: Komunikace |
Ondraha
Člen
|
|
Všechny ostatní navigační softy mám vypnuté. V této chvíli pro změnu když dám exportovat body do gps, tak mi žádná hláška nevyskočí, ale body se ztratí nejspíš po cestě. Porty a komunikační rychlost mám nastavenou správně.
 |