Domů · Fórum · Geowiki · Fotogalerie · Blogy · Ke stažení

Reklama

Anketa

Tajíte, že se věnujete geocachingu?

ano, přede všemi

ano, ale doma to ví

netajím, ví to všichni

neřeším to

Musíte být přihlášen, abyste mohl hlasovat.

Kdo je Online

Hosté Online: 21
Členové Online: Snezka, noe1, Kamikaze Team, Mufon&Pufon, Aniky, tomula, pomala rota, Pajacher
Nejnovější člen: deta25

Čist téma

Geocaching.cz | Hardware a software | Aplikace pro mobilní přístroje (Od nejstarších)
Strana 4 z 16 < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
Autor RE: Nový OziExplorer 2.0 pro PDA!!!
Misha kulicka
Člen

Obrázek uživatele

Věk: 24
Přidán 12.03.2008 20:56
Hezký článek.
Jesťě budu otravovat s jednou věcí, na kterou jsem zatím nepřišel smiley Jak při navigaci vypnout kompas či co to je v levém horním rohu?
statusbar
Autor RE: Jak na OZI ce
honzal
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 16.03.2008 11:06
Misha kulicka napsal/a:
Hezký článek.
Jesťě budu otravovat s jednou věcí, na kterou jsem zatím nepřišel smiley Jak při navigaci vypnout kompas či co to je v levém horním rohu?

Opravdu silnym nastrojem je stazitelny "OziExplorerCE Settings Manager", v tom lze editovat temer cele prostredi OZICE a vypnout vse co clovek zrovna nepotrebuje. Z tveho dotazu neni presne jasne co presne chces zlikvidovat. Tady to urcite pujde. H. smiley
statusbar
Misha kulicka
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 19.03.2008 12:13
Tak jsem tady zase s problémem. Chtěl jsem v Ozim vyzkoušet Name search. Stáhl jsem si tedy databázi bodů ČR, převedl programem Name search creator a výsledné soubory nahrál do PDA. Ovšem, když v PDA spustím Name search, tak vidím, že názvy s diakritikou nejsou správně zobrazené.
Jde nějak odstranit diakritika? Nebo udělat něco, aby se správně zobrazovala?
statusbar
Misha kulicka
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 19.03.2008 22:01
Tak už jsem na to přišel. Na ce4you jsem našel stejný problém. Ze souboru ez.txt jsem odstranil diakritiku tímto programem: http://www.slunecnice.cz/sw/konvertor-diakritiky/ a funguje to.
statusbar
Upravil Misha kulicka, 19.03.2008 22:03
krokodyl
Člen

Obrázek uživatele

Věk: 43
Přidán 24.03.2008 00:21
Vrátím se o pár příspěvků zpět konkrétně k otáčení map , jelikož jsem novým majitelem PDA tak mohu reagovat až nyní.
Dva roky jsem používal stejné mapy, pouze ve vformátu OGF pro symbian apilkaci SmartComGps, kde v posledních dvou verzích se mapy již natáčí průběžně a to chodí celkem v pohodě. Je pravda že mi to v Ozim docela chybí. Člověk si velmi rychle zvykl že směr pohybu má vždy navrchu.

HTC Desire, SmartmapsLocator ...
statusbar
ebik
Člen

Obrázek uživatele

Věk: 31
Přidán 02.04.2008 17:35
Misha kulicka napsal/a:
Stáhl jsem si tedy databázi bodů ČR, ...

Jaké body máš? Mě zajímají třeba ulice (alespoň pražské). To my totiž trochu u plánu Prahy chybí.
statusbar
Misha kulicka
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 02.04.2008 20:06
Tak ulice tam nejsou, ale je tam i ta nejmenší vesnička, řeka...a při hledaní to značně ulehčuje práci. Mám databázi z těchto stránek http://earth-info.nga.mil/gns/html/cntry_files.html
statusbar
ZCh
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 12.04.2008 21:38
Dnes se objevila nová Development Version 2.03
Změn resp. novinek je tam spoooousta
(např. zvětšení limitu počtu waypointů na 10.000 !)

ZCh
statusbar
solsais
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 14.04.2008 15:45
Pozor, ze dneška je tam oprava: verze 2.03a smiley
ebik
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 14.04.2008 17:02
solsais napsal/a:
Pozor, ze dneška je tam oprava: verze 2.03a smiley

No, nejen oprava:

2.03a - Added ability to load .loc and .gpx geocaching file formats as waypoints.

To je myslim velmi dobra zprava.
statusbar
rsc_cz
Člen

Obrázek uživatele

Věk: 30
Přidán 14.04.2008 20:09
Mě spíš těší to vylepšení stability. Snad na tom něco bude, včera mi to při testování docela padalo smiley

A pookud by měl někdo zájem o češtinu pro aktuální verzi OziExploreruCE, tak jí mám ke stažení na rsc.hyperlinx.cz/cp1250/gc/gc_prg_oziexplorer.php (pár drobností ještě přeložit chybí, ale nemělo by to být nic podstatného)
statusbar
czcharlie
Člen

Věk: 58
Přidán 14.04.2008 22:25
rsc_cz napsal/a:
Mě spíš těší to vylepšení stability. Snad na tom něco bude, včera mi to při testování docela padalo smiley

A pookud by měl někdo zájem o češtinu pro aktuální verzi OziExploreruCE, tak jí mám ke stažení na rsc.hyperlinx.cz/cp1250/gc/gc_prg_oziexplorer.php (pár drobností ještě přeložit chybí, ale nemělo by to být nic podstatného)
A k cemu, kdyz instalace cestinu obsahuje?
rsc_cz
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 14.04.2008 23:19
[quoteA k cemu, kdyz instalace cestinu obsahuje?[/quote]

Instalace obsahuje češtinu z verze 2.02. Ve verzi 2.03 byla přidána spousta dalších textů, které v přibaleném souboru přeložené nejsou (překlad nevytváří autor OziExploreru, ale někdo, kdo mu to po vydání nové verze programu pošle, takže překlad je vždy tak o jednu verzi pozadu. Kdyby verze 2.03a vyšla až za pár dní, tak by ta doplněná čeština byla její součástí smiley)
statusbar
ebik
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 15.04.2008 01:06
rsc_cz napsal/a:

No, novou verzi taky umim schodit, ale dokud pada je to dobre. Stare verze (1.x i 2.0x) mi obcas zamrzly. Novou jsem jeste dost nezkousel. U ni muze byt zamrznuti potencialne vetsi problem (kdyz neni videt nabidka start), doufam, ze klavesa 'Today' pak nezklame...
statusbar
rsc_cz
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 15.04.2008 09:17
No, novou verzi taky umim schodit, ale dokud pada je to dobre. Stare verze (1.x i 2.0x) mi obcas zamrzly. Novou jsem jeste dost nezkousel. U ni muze byt zamrznuti potencialne vetsi problem (kdyz neni videt nabidka start), doufam, ze klavesa 'Today' pak nezklame...

Mě zamrzla už i nová verze smiley, ale tlačítko na ukončení hovoru/vypnutí MDA jí klasicky minimalizovalo, takže se to pak dalo v seznamu spuštěných programů ukončit
statusbar
Autor RE: Komunikace Oziho s Asusem P535
Ondraha
Člen

Přidán 17.04.2008 09:31
Zdravím všechny a zároveň prosím o užitečnou radu. Pořídil jsem si Asuse P535 a dal jsem se na geocaching. Cache dohledávám s BeelineGps nicméně jsem potřeboval mapový software pro hrubou orientaci v prostoru. Rozhodl jsem se pro Oziho Ce + PC. Avšak je tu problém, který se mi nedaří vyřešit. A to komunikace Asuse s Ozim PC. Stabilně mi to hlásá : Chyba otevírání portu, nelze navázat spojení. Porty mám v programu nastavené na com 2 stejně jako v samotném přístoji. Ví někdo, co s tím? Opravdu bych to ocenil.
statusbar
klama
Člen

Přidán 17.04.2008 10:11
Vyuzivat seriovy port moze v danom case len jeden program/existuju samozrejme aj postupy resp.sw ktory tento problem vedia obist ale o tom nexem teraz.../, to znamena aj gps moze pouzivat iba jeden program.
Cize predtym ako budes skusat rozchodit ozice nesmie byt ziaden program, ktory pouziva seriovy port spusteny/ani na pozadi/...
Dolezity je nielen port ale aj prenosova rychlost. Zmysel ma skusat v rozsaho 4800 az 57600Baudov...
Pripadne ak ti beeline ide tak si pozri s akymi parametrami a ktorym seriovym portom a toto nastavenie potom pouzi aj v settingse oziho...
Z tohto dovodu aj Oziho treba opustat z menu a nie krizikom, lebo ked das krizik tak ozi stale pouziva serial port...a beeline by ti zas nesiel...
statusbar
Upravil klama, 17.04.2008 10:13
solsais
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 17.04.2008 10:28
Anebo jde u WM nastavit, že se má aplikace po křížku ukončit a ne minimalizovat a pak se dá Ozi ukončit i tím křížkem smiley
HONZA.CZ
Člen

Obrázek uživatele

Věk: 55
Přidán 17.04.2008 10:47
Už dlouho používám ve WM5 na MIO701 sdílený port pro GPS. Přímo v systemu se přemapuje COM2 GPS (tam opravdu jede jen jedna aplikace) na COM4 a tam klidně připojím i tři aplikace. Třeba TOMTOM, OZICE, BEELINE. Je to v nastavení, system, GPS settings.
statusbar
Autor RE: Komunikace
Ondraha
Člen

Přidán 17.04.2008 10:49
Všechny ostatní navigační softy mám vypnuté. V této chvíli pro změnu když dám exportovat body do gps, tak mi žádná hláška nevyskočí, ale body se ztratí nejspíš po cestě. Porty a komunikační rychlost mám nastavenou správně.
statusbar
Strana 4 z 16 < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
Přejít na:

Přihlášení

Nick

Heslo

Nejste členem?
Zaregistrujte se.

Zapomněl jste heslo?
Nechte si poslat nové.

Hledat

ve fóru v členech

Shoutbox

Musíte byt přihlášen/a, abyste mohl/a přidat zprávu.

TORES62
02.09.2010 14:28
Posílám krásné přáníčko do Havlbrodu ...vše nej Lemurku!!

LamaZ team
02.09.2010 11:22
tady je odkaz na instruktážní video..více na geowiki.. http://navigovat.mobilman
ia.cz/clanky/ar.asp?ari=1
13750

LamaZ team
02.09.2010 11:21
Zeptat se je dobrá věc..ale když jsem začínal já před rokem, měl jsem všechno tak načtené, protože jsem se bál něco pokazit..doporučuju před zběsilým zakládáním profilů první číst, myslet, pak psát..t

gajdos
02.09.2010 10:06
Dokončení prvního příspěvku: Ukázala se mi jen ta mapa. Jak tam jsou vyznačeny kešky?

gajdos
02.09.2010 10:05
Dobrý den, začínám s geocachingem a moc tomu nerozumím. ZAložila jsem si účet a koukala jsem se na mapu kde v mé blízkosti nějaké kešky najdu, ale navím kde přesně se mi mají zobrazit. Ukzala se mi je

Archív shoutboxu