Domů · Fórum · Geowiki · Fotogalerie · Blogy · Ke stažení

Reklama

Anketa

Tajíte, že se věnujete geocachingu?

ano, přede všemi

ano, ale doma to ví

netajím, ví to všichni

neřeším to

Musíte být přihlášen, abyste mohl hlasovat.

Kdo je Online

Hosté Online: 20
Členové Online: gerdik, gozer.cz, Mufon&Pufon, VelkyVezir, Aniky, reeneee, Werki, Pehan, koumy, psmolda, slamenkar, m.martin, ivrys, trashcity
Nejnovější člen: deta25

Čist téma

Geocaching.cz | Hardware a software | Garmin (Od nejstarších)
Strana 36 z 58 << < 33 34 35 36 37 38 39 > >>
Autor RE: Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody
Leroj
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 20.07.2009 12:53
mohl by mi někdo napsat, co se stane, když do navigace pošlu /v souboru GPX z PQ/ po nějaké době keš, která už tam je uložena?
Mám na mysli co to udělá pokud byl v té době změněn listing /např. změna souřadnic, WP, hintu atd./ - přepíše se automaticky tím novým? Logicky by měl, ale logika občas neplatí...
pappp
Člen

Věk: 50
Přidán 22.07.2009 09:33
jajap napsal/a:
Moc prosím o radu, raduji se z nového Oregona 300, ale nevím si rady, po nahrání keší jako .gpx přes Skrýšotlač se mi nezobrazují keše s názvem? Pouze kód, něco dělám špatně. Mám několik souboru .gpx, ale ani když je soubor jen jeden, problém je furt smiley Díky předem moc za radu, znáte to, jak jednou začnete něco nějak dělat, nemůžete přijít na jiný zplsob smiley Tak přesně v týhle slepý uličce jsem. Díky a jestli už tady tento dotaz zazněl, omlouvám se, nenašla jsem ho.

Ahoj
možná už někdo odpověděl, ale já používám skrýšotlač a geoget. Ve skrýšotlači stáhnu, uložím. V geogetu otevřu (importuji) soubor gpx ze skrýšotlače a následně exportuji jako PocketQuery gpx. Výsledný soubor přetáhnu do Garmina a je tam vše - hint; listing.
Upravil pappp, 22.07.2009 09:34
kapsa
Člen

Obrázek uživatele

Věk: 40
Přidán 22.07.2009 10:13
pappp napsal/a:
jajap napsal/a:
Moc prosím o radu, raduji se z nového Oregona 300, ale nevím si rady, po nahrání keší jako .gpx přes Skrýšotlač se mi nezobrazují keše s názvem? Pouze kód, něco dělám špatně. Mám několik souboru .gpx, ale ani když je soubor jen jeden, problém je furt smiley Díky předem moc za radu, znáte to, jak jednou začnete něco nějak dělat, nemůžete přijít na jiný zplsob smiley Tak přesně v týhle slepý uličce jsem. Díky a jestli už tady tento dotaz zazněl, omlouvám se, nenašla jsem ho.

Ahoj
možná už někdo odpověděl, ale já používám skrýšotlač a geoget. Ve skrýšotlači stáhnu, uložím. V geogetu otevřu (importuji) soubor gpx ze skrýšotlače a následně exportuji jako PocketQuery gpx. Výsledný soubor přetáhnu do Garmina a je tam vše - hint; listing.

Tohle se da nastavit primo v Oregonu. Menu nastaveni - geocaching. Tam se da zvolit, zda se kesky maji zobrazovat jako kod nebo jako nazev.

Kapsa
http://www.michalkupsa.cz/
statusbar
household
Člen

Přidán 23.07.2009 13:36
http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,1859.msg20012.html#msg20012

Oregon:
NASTAVENIA / NÁMORNÍ FUNKCE / MÓD NÁMORNEJ MAPY / ak nastavíte NÁMORNÝ tak mapy sa budú zobrazovať v nočnom režime aspoň to tak vyzerá smiley
Upravil household, 23.07.2009 14:11
HuntBehind
Člen

Obrázek uživatele

Věk: 28
Přidán 23.07.2009 15:24

naozaj bohovský objav smiley

...jen by by mě zajímalo, k čemu je to dobré...já jsem to z TYPka Topo Czech 3 Pro úplně vypustil ... pokud je to k něčemu dobré, tak tedy na lodi, kde je možná dobré vidět mapu kontrastně, ale že by tohle měl být "noční režim"? Proč bych tohle používal v noci, když jedině za tmy je konečně s podsvícením vidět na "denní" mapu smiley Takže pokud to něco je, je to skutečně mód "námořní" mapy...

<i>

moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
statusbar
wlfmann
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 27.07.2009 14:50
Netusite jaky je rozdil mezi 400t a 400t PRO?
statusbar
DDno
Člen

Přidán 27.07.2009 15:01
HuntBehind napsal/a:

naozaj bohovský objav smiley

...jen by by mě zajímalo, k čemu je to dobré...já jsem to z TYPka Topo Czech 3 Pro úplně vypustil ... pokud je to k něčemu dobré, tak tedy na lodi, kde je možná dobré vidět mapu kontrastně, ale že by tohle měl být "noční režim"? Proč bych tohle používal v noci, když jedině za tmy je konečně s podsvícením vidět na "denní" mapu smiley Takže pokud to něco je, je to skutečně mód "námořní" mapy...

Nocni rezim v navigacich pouziva tmave nevyrazne barvy aby v pripade ze ses ridic te zaprve neoslnoval za jizdy a za 2. kdyz se na tu navigaci podivas tak aby pri zpetnem pohledu do nocni krajiny se tve oci dalsich nekolik vterin neprizpusobovali.
Sovic13
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 27.07.2009 16:21
Stala se mi takova nemila vec, Oregon se mi v kapse (bohuzel nezamcen) dostal do jakehosi modu ke kalibraci displeje kde bylo nutne klikat na rohove body na displeji, hledal jsem zrovna kesku v lese a prstem jsem to v rychlosti odklikal, ted se mi spendlik zapichuje cca 0,5 cm vedle a psani textu je take temer nemozne - mohl by mi nekdo poradit jak se k tomuto nastaveni dostat? (pisu z mobilu a pres Operu Mini mi nefunguje fce hledat)
warps
Člen

Obrázek uživatele

Věk: 35
Přidán 27.07.2009 16:40
Nic se nedeje snadna pomoc. Vypni gps a zapni a drz 30sec ( ne mene ) tlacitko na zapnuti a naskoci kalibracni obrazovka znovu ...
Coyote.cz
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 27.07.2009 16:42
wlfmann napsal/a:

Rozdíl je jen v mapě, u verze PRO je mapa Topo 3 PRO. U 400t jen Topo 3.

smiley Dál i blíž, výš i níž, sakra kde jen je ta skrýš ??? smiley

Panoramio Coyote.cz
statusbar
Upravil Coyote.cz, 27.07.2009 16:43
wlfmann
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 27.07.2009 17:43
Coyote.cz napsal/a:
wlfmann napsal/a:

Rozdíl je jen v mapě, u verze PRO je mapa Topo 3 PRO. U 400t jen Topo 3.

Diky
statusbar
Autor RE: pad systemu pri startu
djw
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 05.08.2009 10:50
nema nekdo obdobnou zkusenost jako ja, kdy se mi stale casteji stava, ze musim oregona startovat treba 5x nez opravdu nabehne?

obvykly prubeh je takovy, ze po stisku tlacitka obzivne displej, zobrazi se logo garmin a behem vteriny (ci nekolika vterin) se vyrobi vodorovne prouzky podobne tem, co se zjevovaly pri vypinani u jedne z betaverzi systemu. system zbuchne a hotovo, startuji znova

nabiti akumulatoru v tom nehraje roli. alespon se mi zda.

nemate, prosim, nekdo nejaky napad?
Upravil djw, 05.08.2009 10:52
Skleba
Člen

Obrázek uživatele

Věk: 37
Přidán 05.08.2009 11:23
djw: co tam mas za verzi FW? Me se presne tohle stalo u nejnovejsi bety 3.12. Ja bych zkusil jinou verzi FW.
statusbar
household
Člen

Přidán 05.08.2009 12:03
djw napsal/a:
nema nekdo obdobnou zkusenost jako ja, kdy se mi stale casteji stava, ze musim oregona startovat treba 5x nez opravdu nabehne?

obvykly prubeh je takovy, ze po stisku tlacitka obzivne displej, zobrazi se logo garmin a behem vteriny (ci nekolika vterin) se vyrobi vodorovne prouzky podobne tem, co se zjevovaly pri vypinani u jedne z betaverzi systemu. system zbuchne a hotovo, startuji znova

nabiti akumulatoru v tom nehraje roli. alespon se mi zda.

nemate, prosim, nekdo nejaky napad?

7 dní dozadu sa mi to stalo, tak 2 dni po sebe.
A skutočne to bolo v akumulátoroch.

1/2 ročné Energizer 2500mAh (4ks) boli vadné všetky smiley, bol som ich reklamovať a vymenili mi ich. od vtedy to nerobí.

Obetuj kojunky ako ja a kúp dve Duracelky a otestuj to. Budeš si istý či to je v baterkách smiley
djw
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 05.08.2009 12:12
jsem trouba, nenapsal jsem, ze je to u 3.01... ale do 3.12 se mi nechce...
Sally&eL
Člen

Obrázek uživatele

Věk: 33
Přidán 05.08.2009 12:15
djw napsal/a:
jsem trouba, nenapsal jsem, ze je to u 3.01... ale do 3.12 se mi nechce...

...tak proč si tam nedáš místo bety finální FW 3.10?
statusbar
gord
Člen

Obrázek uživatele

Věk: 46
Přidán 05.08.2009 14:15
Mne to vcera udelala 3.10 final - pred tim zadna (ani ta 3.10). Vyndal jsem kartu nastartoval, vypnul, zandal kartu a od te doby zase OK. Otazka jak dlouho.

MHD/PID Prahy jako POI (diskuse)
GeoGet:
- OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi - v1.1.3 (diskuse)
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti - v1.1.7.1 (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI - v1.1.1.2 (diskuse)
GgStat: (diskuse k pluginům)
- GgsIconList - 1.1.4
- GgsExpr - 1.2.3
- GgsCwgList - 1.3.1.1
statusbar
Autor RE: startup problemy
djw
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 05.08.2009 14:22
diky za napady, zkusim 3.10 tedy

ad baterky, dela mi to se vsemi akumulatory, ted mam dva pary zcela novych a nove nabitych eneloop napriklad. s alkalickymi to ani nechci zkouset, protoze je jednoduse nechci pouzivat. uvidime jestli pomuze upgrade
sekator
Člen

Věk: 32
Přidán 05.08.2009 20:10
Jak pise gord,nahrat 3.10 bez pametovky nechat nacist satelity a pak teprve vlozit kartu.
statusbar
prdlik
Člen

Obrázek uživatele

Přidán 08.08.2009 13:31
Vcera jsem narazil na dve neprijemne veci, se kteryma bych potreboval poradit.

1. pri zapnuti Oregona to trva snad dvacet minut, nez se mu podari nacist polohu. Pritom satelitu chytal tak osm (jeste nezelene obrysy kominku). 3.12 fimrware. Zlepseni presnosti s Upgradama firmwaru u sebe nepozoruju. Kdyz se dostanu pod "10metru presnost", tak jsem fakt rad. smiley

2. aktualizoval jsem si seznam kesek v navigaci exportem z GSAK pres Macro GPX_by_Cache_Type Oregon.gsk tak jako nekolikrat predtim. Vcera mne ale POILoader zahlasil, ze vytvoreny gpx je neplatny a do navigace nic nenaimportoval. Nemenil jsem nastaveni GSAKu ani Macra. Zkusil jsem export jeste nekolikrat a vzdy ten samy problem.
statusbar
Strana 36 z 58 << < 33 34 35 36 37 38 39 > >>
Přejít na:

Přihlášení

Nick

Heslo

Nejste členem?
Zaregistrujte se.

Zapomněl jste heslo?
Nechte si poslat nové.

Hledat

ve fóru v členech

Shoutbox

Musíte byt přihlášen/a, abyste mohl/a přidat zprávu.

TORES62
02.09.2010 14:28
Posílám krásné přáníčko do Havlbrodu ...vše nej Lemurku!!

LamaZ team
02.09.2010 11:22
tady je odkaz na instruktážní video..více na geowiki.. http://navigovat.mobilman
ia.cz/clanky/ar.asp?ari=1
13750

LamaZ team
02.09.2010 11:21
Zeptat se je dobrá věc..ale když jsem začínal já před rokem, měl jsem všechno tak načtené, protože jsem se bál něco pokazit..doporučuju před zběsilým zakládáním profilů první číst, myslet, pak psát..t

gajdos
02.09.2010 10:06
Dokončení prvního příspěvku: Ukázala se mi jen ta mapa. Jak tam jsou vyznačeny kešky?

gajdos
02.09.2010 10:05
Dobrý den, začínám s geocachingem a moc tomu nerozumím. ZAložila jsem si účet a koukala jsem se na mapu kde v mé blízkosti nějaké kešky najdu, ale navím kde přesně se mi mají zobrazit. Ukzala se mi je

Archív shoutboxu