mohl by mi někdo napsat, co se stane, když do navigace pošlu /v souboru GPX z PQ/ po nějaké době keš, která už tam je uložena?
Mám na mysli co to udělá pokud byl v té době změněn listing /např. změna souřadnic, WP, hintu atd./ - přepíše se automaticky tím novým? Logicky by měl, ale logika občas neplatí...
jajap napsal/a:
Moc prosím o radu, raduji se z nového Oregona 300, ale nevím si rady, po nahrání keší jako .gpx přes Skrýšotlač se mi nezobrazují keše s názvem? Pouze kód, něco dělám špatně. Mám několik souboru .gpx, ale ani když je soubor jen jeden, problém je furt Díky předem moc za radu, znáte to, jak jednou začnete něco nějak dělat, nemůžete přijít na jiný zplsob Tak přesně v týhle slepý uličce jsem. Díky a jestli už tady tento dotaz zazněl, omlouvám se, nenašla jsem ho.
Ahoj
možná už někdo odpověděl, ale já používám skrýšotlač a geoget. Ve skrýšotlači stáhnu, uložím. V geogetu otevřu (importuji) soubor gpx ze skrýšotlače a následně exportuji jako PocketQuery gpx. Výsledný soubor přetáhnu do Garmina a je tam vše - hint; listing.
Upravil pappp, 22.07.2009 09:34
Přidán 22.07.2009 10:13
pappp napsal/a:
jajap napsal/a:
Moc prosím o radu, raduji se z nového Oregona 300, ale nevím si rady, po nahrání keší jako .gpx přes Skrýšotlač se mi nezobrazují keše s názvem? Pouze kód, něco dělám špatně. Mám několik souboru .gpx, ale ani když je soubor jen jeden, problém je furt Díky předem moc za radu, znáte to, jak jednou začnete něco nějak dělat, nemůžete přijít na jiný zplsob Tak přesně v týhle slepý uličce jsem. Díky a jestli už tady tento dotaz zazněl, omlouvám se, nenašla jsem ho.
Ahoj
možná už někdo odpověděl, ale já používám skrýšotlač a geoget. Ve skrýšotlači stáhnu, uložím. V geogetu otevřu (importuji) soubor gpx ze skrýšotlače a následně exportuji jako PocketQuery gpx. Výsledný soubor přetáhnu do Garmina a je tam vše - hint; listing.
Tohle se da nastavit primo v Oregonu. Menu nastaveni - geocaching. Tam se da zvolit, zda se kesky maji zobrazovat jako kod nebo jako nazev.
Oregon:
NASTAVENIA / NÁMORNÍ FUNKCE / MÓD NÁMORNEJ MAPY / ak nastavíte NÁMORNÝ tak mapy sa budú zobrazovať v nočnom režime aspoň to tak vyzerá
Upravil household, 23.07.2009 14:11
...jen by by mě zajímalo, k čemu je to dobré...já jsem to z TYPka Topo Czech 3 Pro úplně vypustil ... pokud je to k něčemu dobré, tak tedy na lodi, kde je možná dobré vidět mapu kontrastně, ale že by tohle měl být "noční režim"? Proč bych tohle používal v noci, když jedině za tmy je konečně s podsvícením vidět na "denní" mapu Takže pokud to něco je, je to skutečně mód "námořní" mapy...
...jen by by mě zajímalo, k čemu je to dobré...já jsem to z TYPka Topo Czech 3 Pro úplně vypustil ... pokud je to k něčemu dobré, tak tedy na lodi, kde je možná dobré vidět mapu kontrastně, ale že by tohle měl být "noční režim"? Proč bych tohle používal v noci, když jedině za tmy je konečně s podsvícením vidět na "denní" mapu Takže pokud to něco je, je to skutečně mód "námořní" mapy...
Nocni rezim v navigacich pouziva tmave nevyrazne barvy aby v pripade ze ses ridic te zaprve neoslnoval za jizdy a za 2. kdyz se na tu navigaci podivas tak aby pri zpetnem pohledu do nocni krajiny se tve oci dalsich nekolik vterin neprizpusobovali.
Stala se mi takova nemila vec, Oregon se mi v kapse (bohuzel nezamcen) dostal do jakehosi modu ke kalibraci displeje kde bylo nutne klikat na rohove body na displeji, hledal jsem zrovna kesku v lese a prstem jsem to v rychlosti odklikal, ted se mi spendlik zapichuje cca 0,5 cm vedle a psani textu je take temer nemozne - mohl by mi nekdo poradit jak se k tomuto nastaveni dostat? (pisu z mobilu a pres Operu Mini mi nefunguje fce hledat)
nema nekdo obdobnou zkusenost jako ja, kdy se mi stale casteji stava, ze musim oregona startovat treba 5x nez opravdu nabehne?
obvykly prubeh je takovy, ze po stisku tlacitka obzivne displej, zobrazi se logo garmin a behem vteriny (ci nekolika vterin) se vyrobi vodorovne prouzky podobne tem, co se zjevovaly pri vypinani u jedne z betaverzi systemu. system zbuchne a hotovo, startuji znova
nabiti akumulatoru v tom nehraje roli. alespon se mi zda.
djw napsal/a:
nema nekdo obdobnou zkusenost jako ja, kdy se mi stale casteji stava, ze musim oregona startovat treba 5x nez opravdu nabehne?
obvykly prubeh je takovy, ze po stisku tlacitka obzivne displej, zobrazi se logo garmin a behem vteriny (ci nekolika vterin) se vyrobi vodorovne prouzky podobne tem, co se zjevovaly pri vypinani u jedne z betaverzi systemu. system zbuchne a hotovo, startuji znova
nabiti akumulatoru v tom nehraje roli. alespon se mi zda.
nemate, prosim, nekdo nejaky napad?
7 dní dozadu sa mi to stalo, tak 2 dni po sebe.
A skutočne to bolo v akumulátoroch.
1/2 ročné Energizer 2500mAh (4ks) boli vadné všetky , bol som ich reklamovať a vymenili mi ich. od vtedy to nerobí.
Obetuj kojunky ako ja a kúp dve Duracelky a otestuj to. Budeš si istý či to je v baterkách
Mne to vcera udelala 3.10 final - pred tim zadna (ani ta 3.10). Vyndal jsem kartu nastartoval, vypnul, zandal kartu a od te doby zase OK. Otazka jak dlouho.
ad baterky, dela mi to se vsemi akumulatory, ted mam dva pary zcela novych a nove nabitych eneloop napriklad. s alkalickymi to ani nechci zkouset, protoze je jednoduse nechci pouzivat. uvidime jestli pomuze upgrade
Vcera jsem narazil na dve neprijemne veci, se kteryma bych potreboval poradit.
1. pri zapnuti Oregona to trva snad dvacet minut, nez se mu podari nacist polohu. Pritom satelitu chytal tak osm (jeste nezelene obrysy kominku). 3.12 fimrware. Zlepseni presnosti s Upgradama firmwaru u sebe nepozoruju. Kdyz se dostanu pod "10metru presnost", tak jsem fakt rad.
2. aktualizoval jsem si seznam kesek v navigaci exportem z GSAK pres Macro GPX_by_Cache_Type Oregon.gsk tak jako nekolikrat predtim. Vcera mne ale POILoader zahlasil, ze vytvoreny gpx je neplatny a do navigace nic nenaimportoval. Nemenil jsem nastaveni GSAKu ani Macra. Zkusil jsem export jeste nekolikrat a vzdy ten samy problem.
TORES62 02.09.2010 14:28 Posílám krásné přáníčko do Havlbrodu ...vše nej Lemurku!!
LamaZ team 02.09.2010 11:22 tady je odkaz na instruktážní video..více na geowiki.. http://navigovat.mobilman ia.cz/clanky/ar.asp?ari=1 13750
LamaZ team 02.09.2010 11:21 Zeptat se je dobrá věc..ale když jsem začínal já před rokem, měl jsem všechno tak načtené, protože jsem se bál něco pokazit..doporučuju před zběsilým zakládáním profilů první číst, myslet, pak psát..t
gajdos 02.09.2010 10:06 Dokončení prvního příspěvku: Ukázala se mi jen ta mapa. Jak tam jsou vyznačeny kešky?
gajdos 02.09.2010 10:05 Dobrý den, začínám s geocachingem a moc tomu nerozumím. ZAložila jsem si účet a koukala jsem se na mapu kde v mé blízkosti nějaké kešky najdu, ale navím kde přesně se mi mají zobrazit. Ukzala se mi je