Přejít na obsah


Fotka

POI Garmin - GPX pro POI Loader (Oregon, Colorado, Dakota, GPSMap 62, Garmin XT, ...)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
398 odpovědí na toto téma

#1 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 10:00

Ahoj,

napsal jsem takovy pomerne pekny a lehce upravitelny export pro POI Loader urceny primarne pro Garmin XT (ikonky, listing).

Mohl by fungovat i na jina Garmin zarizeni (Colorado, Oregon; cokoliv co zvladne velke GPX soubory a html v popisu poi bodu)

EDIT: Prubehem veku se karty obratily. Nyni je export primerne pro Oregon, Colorado, Dakotu - a teprve druhotne pro Garmin XT.

Volitelne lze exportovat i listing.

Prosim, zkousejte, diskutujte, kritizujte (prijimam ROZUMNE podnety).

Zde je stránka exportu s podrobnějším popisem, screenshoty a souborem ke stažení.
  • 0

#2 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 867 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 10:09

Jeste jsem zapomnel k predchozim pripominkam (v jinem vlakne) napsat, ze jsem to zkousel na Oregonu.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 10:30

gord napsal/a:
1. s nekterymi listingy je problem. GC19PAA Vapenny Podol mi "zrusi" GPX, POILoader jej odmitne zpracovat, ze pry je neplatny

2. Nekdy se mi zeobrazuje listing vubec (napr.Sportem ku zdravi! na Strahove GCZCY0), nekdy necely a napr. Loreta GCPFZX, ma misto listingu jen "dlouhe bilo"


Tohle nemuze byt az tak moc chyba primo exportu, jako spis obsahu tech konkretnich listingu. Zkus ten text zabalit do nejakych funkci jako html2text nebo podobne, viz makrodokumentace GG.
Hledej GC.ShortDescription a GC.LongDescription v poi.ggp.pas.


gord napsal/a:
3. zelena barva (info o nalezeni kese) je prakticky necitelna


Ona ta ctecka poi v GXT zvladne jen vyjmenovane barvy rekl bych, takze bud zelena nebo zadna. Stejne je ten text statickej, tak bych to az tak moc neresil. Zalezi na pozadi co tam je nastaveny atp. U me to vypada jako nahore ve screenshotu. Ale obecne - jakmile je tam zelena smouha, uz jsi kesku nasel. Stejne nebudes casto otvirat listingy nalezenych kesi.. A ze je keska nalezena poznas i v nazvu (TMXX F Jmeno).


gord napsal/a:
4. uvital bych, kdyby WP byly na mape oznaceny alespon kodem kesky, ke ketre patri.


Tohle v GXT vubec nejde. Hod screeny, hod syntaxi, promyslime.

gord napsal/a:
5. cestu k ikonam bych uvital jako plnou, ne relativni vuci GG2 adresari (mam ikonek spoustu a proc mam zrovna tyto mit jinde nez ostatni)


Ja bych ji nechal tak jak je. BFU se tak vubec nedozvi, jak to ten medwyn dela ze to tam generuje i ty ikonky a vubec. Takhle je to hrozne blbuvzdorny: nakopirujes a jedes. Slozite nastavovani cesty je zbytecne.
Pokud o to skutecne stojis, uprav si v poigpx.library.pas metodu WriteFiles.

gord napsal/a:
6. nalezene kesky bych radeji mel vsechny pohromade (klidne bez ohledu na typ) a hlavne s jinou ikonou. A vynechal bych u nich vsechny WP s vyjimkou finalovych.


Tady je nekonecne mnoho moznosti a urcite se neshodnem. O zanorovani do vice slozek jsem premyslel, ale znamenalo by to docela velke upravy v knihovne. Ale nezatracuju to, taky by se mi libilo cleneni.
Pak si ale nejakej hejhula vymysli ze chce disabled kesky do vlastni slozky.. atd atd.. ze chce kesky s obtiznosti vetsi nez 1.5 s hvezdickou a srdickem a podbarvene ruzove a ja nevim co ;-)

Nicmene pokud chces nalezene do jedne slozky pod jednu ikonku, neni problem:
V poigpx.ggp.pas vyhledej wCategory := GC.CacheType; a misto toho si tam pridej rozskok podle isFound. Pak pridej do slozky s ikonama ikonu s patricnym jmenem.

gord napsal/a:
7. WP se souradnicemi 0;0 jsou k nicemu (jedna verze POILoaderu na nic dokonce padala)


No WP tam maji kontrolu na isEmptyCoord. Kesky ale ne, tak ji dodelam.

gord napsal/a:
8. ikonky mi pripadaji zbytecne velike


Tak si je davkove resizni :)
Mne zase pripadaji zbytecne male. Kdyz se podivas na screenshot, mozna pochopis proc.

gord napsal/a:
Prosim, neber to jako hledani much, mam zajem na tom, aby to fungovalo a chtel's pripominky. Pravda, zdrojak je pro me vyrazne citelnejsi nez u toho GSAKoveho makra, tak si to mohu sam zmenit (a neco jsem si i zmenil), ale myslim, ze jsou to veci, ktere by uvitali i jini. Neco treba i udelat volbu pres config.


Beru to jako prijemne hledani much. Tohle makro neni zatim hotovy a pouzivam ho sam jen malo, a to jeste bez listingu protoze je to v GXT desne pomaly (i na HTC TP s 528MHz proc a 288MB ram)

Snazim se programovat podle objektoveho dogmatu. Kdyz koukam na nektera makra co kolem litaji, dela se mi mdlo. Proto jsem se snazil to sve udelat jednoduche, citelne a dobre editovatelne - coz se predpokladam povedlo. Kdo pochopi kaskadu volani

PluginWork -> ProcessPoint -> CategorizePoint -> WriteFiles,

pochopi me makro

gord napsal/a:
V kazdem pripade dekuji za sikovne makro.


Neni zac.
V planu je jinak potom prevod na klasicke exportni makro, jakmile bude geoget podporovat vetsi mnozstvi vystupnich souboru s dotazem na slozku (jiz v todo na muj navrh)
  • 0

#4 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 867 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 10:50

Vzdyt jsem taky psal, ze je pro me citelne, a tedy jsem si leccos upravil. :) Jen mi pripada skoda delat nektere upravy ja i ty a pripadne i nekdo dalsi. Zasadni problem jsou ty listingy a neplatnost GPX, protoze prave kvuli tem listingum to chci pouzivat. To jsem zatimnevyresil. V tom GSAKovem makru je spousta replace na rozmanite znaky, zkusim se podivat, zda to nebude v necem takovem.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#5 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 11:16

Pokud se shodneme na nejakych rozumnych pozadavcich na zmenu, zapracuju je globalne. Takze se snazte, mili uzivatele. A ty gorde muzes zacit se sepisovanim.

Vapenny podol mi POIloader bez problemu vzal a GXT zobrazil. Hledej chybu u sebe v datech nebo verzi POIloaderu (ja mam 2.5.3.0)

Sportem ku zdravi! na Strahove mi GXT nakonec zobrazil a dokonce i v poradku, ale trvalo mu to asi 2 minuty.
Tohle v exportu neovlivnim - je tam moc textu.

Loreta se mi nacetla uplne v pohode a cela.

Nemas nahodou neporadek v databazi? (Stare listingy s paznaky, chyba GC.com)

Placni se pres kapsu a stahni si listingy znova..
  • 0

#6 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 867 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 11:24

Tak teba ten Starahov mam stazeny naposledy 5.3.2009. V tom to nebude. Budto ten Loader, ale mam tutez verzi co ty, nebo Oregon. Sazim na druhou moznost, tedy stejne to znamena exportm upravit listing k jeho obrazu. Az budu mit chvilku, kouknu na to, do te doby jsou to, myslim, plane diskuse.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#7 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 722 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 15:52

[quote]medwyn_cz napsal/a:
Ahoj,

napsal jsem takovy pomerne pekny a lehce upravitelny export pro POI Loader urceny primarne pro Garmin XT (ikonky, listing).

Mohl by fungovat i na jina Garmin zarizeni (Colorado, Oregon; cokoliv co zvladne velke GPX soubory a html v popisu poi bodu)

Volitelne lze exportovat i listing

Prosim, zkousejte, diskutujte, kritizujte (prijimam ROZUMNE podnety).
JEDNA SE O TESTOVACI VERZI
Ahojky.
Diky medwyne za supr makro. Vyzkousel jsem tve makro na Oregonu a mam několik poznamek.
1. Zkousel jsem vyexportovat POI body do vzdalenosti 50km od zadanych souradnic, ale vzdy mi to stahlo celou CR kterou mam v databazi, zkousel jsem to nekolikrat a vzdy se stejnym vysledkem.

2. S listingy jsem zadny problem nemel, vsechny se zobrazovaly korektne, vyzkousel jsem jich asi 300.

3. Zelena barva (info o nalezeni kese) je opravdu spatne citelna, ale pokud to takhle zustane vim, ze znaci nalez.

4. WP by mohly byt na mape oznaceny kodem kesky.

5. Uvital bych aby nalezene kesky byly vsechny pohromade, bez ohledu na typ.

6. Ikonky mi prijdou tak akorat

7. Nemohla by se v listingu zobrazovat velikost kesky, kdyz budu hledat krabku abych vedel jak velkou.

8. V listingu se nezobrazuji logy, nevim jestli to jde nebo jsou s tim problemy.

9. V listingu mam mam vsechny hinty zasifrovane, půjde je rozkodovat?.

10. Po exportu do POI Geoget vyhodil tuto hlasku viz odkaz, ale nevim jak ti to poslat je to log soubor,


Jsem v tomhle naprosty laik a tohle jsou me postrehy z puldenniho hrani si s timto sikovnym makrem moc se mi libi. Diky
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#8 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 19:53

Archi1 napsal/a:
1. Zkousel jsem vyexportovat POI body do vzdalenosti 50km od zadanych souradnic, ale vzdy mi to stahlo celou CR kterou mam v databazi, zkousel jsem to nekolikrat a vzdy se stejnym vysledkem.


Zatim to tak funguje a je to tak v poradku. V prvni rade je nutne vedet, ze jsem makro zatim vubec nechtel davat k dispozici a bylo urcene pro takove to domaci zvykani... tedy... exportovani.

Ma flag GLOBAL, takze exportuje vsechny kese v databazi. Neni ale problem v souboru poigpx.ggp.pas najit radek Result := 'toolbar,global'; a upravit na Result := 'toolbar'; Pak bude exportovat presne to, co je zrovna nahledano v okne GG.

Jakmile bude pridana do geogetu podpora pro makra exportujici vice souboru, tohle upravim a vyresim lepe. Rekneme, ze soucasny stav je provizorium

Archi1 napsal/a:
2. S listingy jsem zadny problem nemel, vsechny se zobrazovaly korektne, vyzkousel jsem jich asi 300.


To jsem rad. Tim bychom mohli omezit gorduv problem na problem importu do GG z HTML listingu.

Archi1 napsal/a:
3. Zelena barva (info o nalezeni kese) je opravdu spatne citelna, ale pokud to takhle zustane vim, ze znaci nalez.


Nejake screenshoty nebo fotky jak to u vas vypada? Ja oregon nikdy ani NEVIDEL tak nevim na jakem pozadi to ctete a podobne. U me to zas tak necitelne neni - na bilem pozadi.

Archi1 napsal/a:
4. WP by mohly byt na mape oznaceny kodem kesky.


Opet rikam, ze tohle neumim udelat. Jaky TAG ma mit vysledne GPX, aby byl waypoint na mape s popisem? Ja to milerad doprogramuju, kdyz budu vedet syntaxi.

Archi1 napsal/a:
5. Uvital bych aby nalezene kesky byly vsechny pohromade, bez ohledu na typ.


Ano, nad timhle se zamyslim. Ja bych to nejradeji zpracoval jako tripatrovou adresarovou strukturu

Geocache
- Nenalezene
- Nalezene
- Disablovane
- %co si kdo vymysli%

V kazde z techto slozek potom jeste znova podle typu. Nevim ale, jestli to Garmin POI zvladne.

Samostatne strkani nalezenych kesi do jednoho adresare je otazka na 30 sekund programovani.

Archi1 napsal/a:
7. Nemohla by se v listingu zobrazovat velikost kesky, kdyz budu hledat krabku abych vedel jak velkou.


Ta tam samozrejme je.. Podivej se na tag v nazvu kese. Ta vec
TM11 rika, ze hledas Traditional Microcache s obtiznosti i terenem 1.

Archi1 napsal/a:
8. V listingu se nezobrazuji logy, nevim jestli to jde nebo jsou s tim problemy.


Slo by to vicemene bez problemu. Do pristi verze muzu zapracovat. Udelam to volitelne a omezim take pocet logu - cislo opet volitelne.
Pak se to prohlizeni ale muze stat nesnesitelne pomale.

Archi1 napsal/a:
9. V listingu mam mam vsechny hinty zasifrovane, půjde je rozkodovat?.


Hinty jsou pozpatku :-D .. rozumny kompromis, ze?

Archi1 napsal/a:
10. Po exportu do POI Geoget vyhodil tuto hlasku viz odkaz, ale nevim jak ti to poslat je to log soubor,


Zadny soubor ani odkaz nevidim.


Diky za pripominky.

Upozornuju, ze k zapracovani se dostanu nejdriv behem vikendu, takze uzivejte soucasne verze ;-)
  • 0

#9 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 20:13

gord napsal/a:
Vzdyt jsem taky psal, ze je pro me citelne, a tedy jsem si leccos upravil. :) Jen mi pripada skoda delat nektere upravy ja i ty a pripadne i nekdo dalsi.

Zasadni problem jsou ty listingy a neplatnost GPX, protoze prave kvuli tem listingum to chci pouzivat. To jsem zatimnevyresil. V tom GSAKovem makru je spousta replace na rozmanite znaky, zkusim se podivat, zda to nebude v necem takovem.

To GSAKové makro není (v části exportu listingu) až tak komplikovaný. Jsem ti schopen popsat, co ten kód dělá. Největší boj při tvorbě listingu je právě odstraňování nevhodných HTML tagů a znaků...
Pokud budeš stát o ten komentář, napiš mi přes profil.
  • 0

#10 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 20:16

Tak jsem prave vygooglil/vyzkousel/vymyslel jak zaridit vicevrstvou adresarovou strukturu v POI. Ted jdu do vany premyslet, jak napsat dostatecne obecny kod, abych ho mohl pouzivat na vytvareni mnoha do sebe vnorenych adresarovych struktur a ke vsemu tak, abych ho pak bez uprav mohl pouzit i minimalne v jednom dalsim svem exportu (kmlexport pro iGO a Google Earth; jiz publikovany a funkcni).
  • 0

#11 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 722 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 20:18

[quote]medwyn_cz napsal/a:
[quote]Archi1 napsal/a:
1. Zkousel jsem vyexportovat POI body do vzdalenosti 50km od zadanych souradnic, ale vzdy mi to stahlo celou CR kterou mam v databazi, zkousel jsem to nekolikrat a vzdy se stejnym vysledkem.
[/quote]

Zatim to tak funguje a je to tak v poradku. V prvni rade je nutne vedet, ze jsem makro zatim vubec nechtel davat k dispozici a bylo urcene pro takove to domaci zvykani... tedy... exportovani.[quote][/quote]

Ahojky.
To makro jsem chtel vyzkouset jak se chova s Oregonem a to byly me postrehy za tu chvili co jsem si s tim hral. jinak jsem v tomhle lama a o programovani nic nevim. Chtel jsem jen pomoci s testovanim. Rad bych ti nejaky screenshoty poslal nebo je umistil sem, ale nevim jak je sem dostat. Kdyz poradis jak je sem dostat tak je poslu.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#12 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 20:21

Mely by jit prilozit jako priloha (uplne posledni radek nad tlacitkem odeslat pri tvorbe noveho prispevku), pripadne se mi ozvi pres SZ nebo mejl v profilu.
  • 0

#13 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 722 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 22:08

medwyn_cz napsal/a:
Mely by jit prilozit jako priloha (uplne posledni radek nad tlacitkem odeslat pri tvorbe noveho prispevku), pripadne se mi ozvi pres SZ nebo mejl v profilu.


Zde nekolik screenshotu z Oregona.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#14 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 22:24

Archi1 napsal/a:
Zde nekolik screenshotu z Oregona.

Screenshoty jednodušeji pořídíš, když si je zapneš v menu Setup->Display->Screen Capture (Nastavení->Zobrazení->Snímek obrazovky). Každý stisk vypínacího tlačítka ti potom uloží do složky Garmin\scrn perfektní obtisk na displeji viděného...
  • 0

#15 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 722 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 22:26

Hlaska, kterou po exportu do POI Geoget vyhodil : Cannot create file "" Název nebo přípona souboru je příliš dlohá. -------------------------------------------------------------------------- Exception class: EFCreateError Exception message: Cannot create file"" Název nebo přípona souboru je příliš dlohá. Exception address: 005D6CE4
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#16 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 722 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 22:51

kiReGPS napsal/a:

Archi1 napsal/a:
Zde nekolik screenshotu z Oregona.

Screenshoty jednodušeji pořídíš, když si je zapneš v menu Setup->Display->Screen Capture (Nastavení->Zobrazení->Snímek obrazovky). Každý stisk vypínacího tlačítka ti potom uloží do složky Garmin\scrn perfektní obtisk na displeji viděného...

Ahojky.
Diky za upozornení, to mně nenapadlo,ze to jde takhle jednoduse udelat. Porad musi se pak screenshoty jeste zmensovat a pokud ano jak to delas a v jakem programu? Diky za radu.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#17 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 22:56

Ta chyba mi prijde dost zajimava. Zrejme mas v databazi nejakou kesku, ktera u sebe nema zvoleny zadny typ. Tak si ji oprav ;-) Jmena souboru se totiz lizou automaticky podle typu kese a tim ze se snazi sapsat soubor s prazdnym jmenem bych tohle zpetne povazoval za jedine rozumne vysvetleni.
  • 0

#18 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 23:02

Archi1 napsal/a:

kiReGPS napsal/a:

Archi1 napsal/a:
Zde nekolik screenshotu z Oregona.

Screenshoty jednodušeji pořídíš, když si je zapneš v menu Setup->Display->Screen Capture (Nastavení->Zobrazení->Snímek obrazovky). Každý stisk vypínacího tlačítka ti potom uloží do složky Garmin\scrn perfektní obtisk na displeji viděného...

Ahojky.
Diky za upozornení, to mně nenapadlo,ze to jde takhle jednoduse udelat. Porad musi se pak screenshoty jeste zmensovat a pokud ano jak to delas a v jakem programu? Diky za radu.

Screenshoty jsou BMP soubory 281 kB velký. Doporučuju převést do PNG (cca 80 kB ve stejné velikosti bez ztráty kvality). Používám IrfanView, je to rychlý prohlížeč, snadno pochopitelně použiješ i na zmenšení a konverzi formátu, včetně výborného dávkového zpracování. Doporučuju...
  • 0

#19 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 722 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 23:14

medwyn_cz napsal/a:
Ta chyba mi prijde dost zajimava.
Zrejme mas v databazi nejakou kesku, ktera u sebe nema zvoleny zadny typ. Tak si ji oprav ;-)
Jmena souboru se totiz lizou automaticky podle typu kese a tim ze se snazi sapsat soubor s prazdnym jmenem bych tohle zpetne povazoval za jedine rozumne vysvetleni.


Jestli mas zajem mam celou tu hlasku okopcenou posli mi svou adresu pres muj email v profilu a ja ti to poslu.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#20 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 23:24

Spis nejaky vyber z datoveho adresare geogetu, abych to mohl otestovat doma. Muzes mi napsat pres profil zrovna tak rovnou :)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama