Přejít na obsah


Fotka

POI Garmin - GPX pro POI Loader (Oregon, Colorado, Dakota, GPSMap 62, Garmin XT, ...)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
398 odpovědí na toto téma

#361 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 799 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2012 - 9:38

V jiném vlákně se to už řešilo, ale pokud vím, bezvýsledně. Teď jsem v situaci, kdy POIloader rychle proběhne a skončí bez toho, aby cokoli uložil. Hned po hlášce, že třídí body podle kategorií. Když zkouším jednotlivé kousky, vyberu např. Nenalezené, Archivované, Nalezené... tak to nakonec všechno projde. Vypadalo to na problém v Nalezených, ale i ty nakonec prošly. Takže už mám pocit, že problém je v množství dat. Ale zase tolik toho nemám, celkem cca 2000 keší, 4500 waypointů, navíc nenalazených podstatně víc než nalezených. Postup s otevřením GPX webovým prohlížečem použít nemohu, protože se žádné nové GPX nevytvoří, zůstanou ve složce stará vytvořená dříve. Čili: jsem ve stavu, kdy si mohu podklady pro POIloader vytvořit, s oční kontrolou, zda se generovalo všechno, ale nemohu to použít v Combine. Mám zkusit tu dávku v Combine rozdělit na několik menších?
  • 0

#362 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 126 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2012 - 9:49

Pres POILoader davam najednou do GPS pres 60000 bodu a problem nemam. Neni problem v tom vytvareni GPX? Treba POILoader kontroluje stari zdrojovych souboru a pokud jsou stejne nebo starsi nec *.poi, ktere tim ma vzniknout, nic neudela. Moc tedy neverim, ze by Garmini pracovaly az tak sofistikovane, ale moznost by to byla.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#363 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 799 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2012 - 14:04

Ne, POIloader nahraje to co je vygenerováno. To staré. Spadne potichu to makro, co dělá ty GPX a nic nového nevygeneruje. Je to nějakou keší, ale nevím kterou. Myslel jsem, že to odhalím postupným generováním, ale to projde nakonec všechno. Snadno bych nějakou konkrétní zrušil a stáhnul znovu. A navíc, tím stahováním vlastních nálezů přes API se vždycky stáhnou všechny, do kterých jsem cokoli napsal (třeba jen WN) a to i tehdy, když jsem svůj log nakonec smazal. Takže i kdybych nějakou smazal z databáze, po importu ji mám zpátky.
  • 0

#364 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 126 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2012 - 16:43

Aha, tak to jsme doma. Medwynovo makro pada v pripade, kdy ma zpracovat kesku, ktera nema zadny typ nebo je bez souradnic. K tomu dochazi napr. v pripade, ze pres BM stahuje PM kese. Kdysi mi trvalo hodne dlouho, nez jsem na to prisel, a uz jsem si to i nekolikrat overil.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#365 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 799 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2012 - 17:35

PMO keše nestahuju, protože to nejde. Lze je založit ručně, což jsem několikrát udělal. Povedlo se mi udělat obtížnost třeba 2,5 místo 2.5 a s tím problémy byly. Jiné. Např. to neprošlo filtry. Všechny jsem si kontroloval. Ale pravda, typ jsem mohl zapomenout vyplnit. Podívám se na to.
  • 0

#366 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 799 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2012 - 17:58

Díky za upozornění. Měl jsem tam 6 keší bez souřadnic. Byly to ty, co jsem stahoval už jako archivované. Asi jsem tam napsal nějakou WN. Netuším, proč se stáhly bez souřadnic, asi by bylo lepší, kdyby se vlastní nálezy přes API stahovaly jen ty, které opravdu mají můj log FI, teď se stahují všechny, kam jsem napsal cokoli. A ověřil jsem si to. Jednu takovou jsem z databáze smazal a dal import nálezů, dostal jsem ji bez souřadnic. A nepomohla ani plná aktualizace přes API, musel jsem ji aktualizovat přes geojarry.
  • 0

#367 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 126 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2012 - 18:03

Navrhni Groundpeaku zmenu v API :) Kdyby toto byla jedina vec, ktera funguje tak napul nebo jinak nez by clovek ocekaval, to by nam vsem bylo opravdu hej. Uz by nemuselo existovat zadne vlakno podobne tomu s mapami, ...
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#368 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2012 - 18:03

Pres API souradnice z archivovany kese nevymlatis.... Bohuzel :(
  • 0

#369 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 799 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2012 - 18:25

Tak dobře, že to vím. Prostě si budu muset na to dávat pozor. A když někdy dojde k problému, už vím, kde ho hledat. Prozatím by možná stačilo, kdyby to makro jen upozornilo, že jsou tam keše bez souřadnic. Nebo napsat jednoduché jen na tuto kontrolu a dát ho před generování do Combine. Zatím nevím, jak bych ho napsal.
  • 0

#370 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 126 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2012 - 18:30

Tohle by melo jit najit filtrem - zobrazit jen kese, ktere maji prazne souradnice. Jen si ted neuvedomuju, jak napsat test v Combine tak, aby ne/pokracovalo ve zpracovani davky. EDIT: Prikazem ListCount si ulozis pocet takovych kesi do promenne a pak otestujes. Kdyz bude 0, pokracuje, kdyz ne, zastavit, opravit, ...
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#371 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 799 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2012 - 20:30

Tak pravděpodobně vyřešeno, zakázal jsem exportovat keše bez souřadnic, omylem jsem to měl povoleno. Ale ten filtr na keše bez souřadnic, co jsem si mezi tím vyrobil, se hodí na kontrolu.
  • 0

#372 Keres

Keres

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2012 - 6:59

Prosím o radu:
Geoget mám a do Dakoty 20 přes script GPX Garmin kešky dostanu. Chtěl jsem vyzkoušet i script POI Garmin, ale program Poi Loader mi nejde nainstalovat. Stále mi to hlásí:
" Spuštění této aplikace se nezdařilo, protože konfigurace aplikace není správná. Tyto potíže lze pravděpodobně vyřešit opakovanou instalací aplikace "
Neví nějaký zkušený kačer kde může být chyba?
  • 0

#373 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 799 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2012 - 7:13

A nepovedlo se ti tu první instalaci nějak zmršit a nezůstalo po ní něco? Zkoušel jsi to korektně odinstalovat a nainstalovat znovu? Pokud to nejde odinstalovat přímo z nabídky programů, tak přes Ovládací panely - přidat a odebrat programy?
  • 0

#374 Keres

Keres

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2012 - 7:33

mpik napsal/a:
A nepovedlo se ti tu první instalaci nějak zmršit a nezůstalo po ní něco? Zkoušel jsi to korektně odinstalovat a nainstalovat znovu? Pokud to nejde odinstalovat přímo z nabídky programů, tak přes Ovládací panely - přidat a odebrat programy?


Už po prvním pokusu o instalaci programu mi to hlásilo:
" Spuštění této aplikace se nezdařilo, protože konfigurace aplikace není správná. Tyto potíže lze pravděpodobně vyřešit opakovanou instalací aplikace "
Takže zbytky aplikace bych tam neměl mít.
  • 0

#375 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 967 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2012 - 9:50

opravdu, ale opravdu, tahas a instalujes http://www8.garmin.c...Windows_271.exe?
zkus stahnout znovu

prip. zkus tu instalacku rozbalit 7zipem, a spustit primo setup.exe (prip. s opravnenim spravce na win vista/7)
  • 0

#376 Keres

Keres

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2012 - 10:02

mikrom napsal/a:
opravdu, ale opravdu, tahas a instalujes http://www8.garmin.c...Windows_271.exe?
zkus stahnout znovu

prip. zkus tu instalacku rozbalit 7zipem, a spustit primo setup.exe (prip. s opravnenim spravce na win vista/7)



Tak mi pomohlo to rozbalit 7zipem a nebyl žádný problém. Mám XP. Nevím kde byla chyba, ale toto pomohlo. Děkuji moc za pomoc :)
  • 0

#377 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 688 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2012 - 9:26

Ahoj, mám drobný problém s tímhle jinak bezvadným pluginem. Když si chci do GPX uložit hodně bodů (mám udělaný polygon ČR+příhraničí, tj cca 47 tis. bodů), plugin proběhne fází "Třídím body podle kategorií" a pak se beze slova ukončí, prostě se mi objeví zpět seznam Geogetu a cílový adresář je prázdný. Když jsem to zkusil oříznout víc (udělal jsem jenom ČR, bez příhraničí, tj. cca 34 tis. bodů), plugin normálně proběhne. Stalo se vám to už někomu? Existuje nějaké omezneí na počet bodů? Co s tím? Chtěl bych si do POI nahrác všechno.
  • 0

#378 Sally&eL

Sally&eL

    Sally

  • Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2012 - 13:21

...právě jsem úspěšně vyexportoval z GG pomocí makra pro POIloader 100031 bodů, které následně POIloader převedl do GPI ...takže s tím tvým počtem bodů problém nebude - chybu bych hledal jinde
  • 0

#379 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 126 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2012 - 13:29

Poctem to urcite neni. Nepochybne tam mas kesku, ktera ma nulove souradnice budto sama nebo v nekterem z WP. Bohuzel, plugin je zatim stale vyhodit neumi a POILoader na tom spolehlive havaruje.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#380 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 799 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2012 - 14:13

Nulové WP jsou běžné. Ty tomu vadí? Nulové jsou všechny skryté FW, někdy i skryté stage u multin. A nulové souřadnice keše se dají vyfiltrovat filtrem. Dost dlouho mi trvalo, než jsem si toho zaškrtávátka všiml.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama