Přejít na obsah


Fotka

Reviewer sdělení: nove pravidla - guidelines od 4.4.2009


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
Žádné odpovědi

#1 TrainTour Reviewer

TrainTour Reviewer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2009 - 23:35

Příspěvek obsahuje reviewerské sdělení kolegy Geolens Reviewera ke změnám pravidel, další informace a zejména cacherská diskuse k tomuto tématu probíhá ve skupině Oznámení zde.

==============================================
Dnes vyjdu inovovane pravidla, ktore budu platne od zajtra 4.4.
Nasledujuce texty vypadnu z pravidiel:
“Caches with mandatory requirements in addition to signing the logbook should be listed as mystery caches. Examples include sending the cache owner a verification codeword found inside the logbook, performing some task at the cache location and taking a photograph, or writing the online log in a format or with content that satisfies the cache requirements. The mystery cache designation assists finders in identifying that something extra is required in order to log a find.”
Taktiez toto ide prec:
“Caches that require the geocacher to do something beyond finding the container and signing the logbook generally do not qualify as traditional caches.”
Tu je cast z ceskeho prekladu:
Cache s povinným požadavkem pro uznání logu (nad rámec běžného zápisu do logbooku) by měly být rovněž označeny jako mystery cache. Příkladem je zaslání hesla nalezeného v logbooku vlastníkovi cache, vykonání nějakého úkolu v místě cache, přiložení fotografie či napsání online logu na Geocaching.com ve formátu či s takovým obsahem, který uspokojí požadavky cache. Označení cache jako mystery pak umožňuje hledačům na první pohled identifikovat, že je pořadováno něco speciálního pro logování nálezu (oproti tradičním cachím, kde je jedinou podmínkou uznání zápis v logbooku).

Takze dodatocne podmienky logovania skoncili. Mozu sa vyskytovat nadalej v listingoch ako dobrovolne podmienky a autor cache nemoze mazat log pri nesplneni. Na splnenie najdenia cache staci najst cache a zalogovat do logbooku. Tato zacina platit od 4.4. a na stare cache nie su udelene vynimky. Autori starych cache su tymto vyzvani na skontrolovanie listingov a zmenu pozadovanych podmienok na dobrovolne. Viac ukaze prax. Som zvedavy na presne znenie.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama