Přejít na obsah


Fotka

Změňte vzhled mapy - TYPky pro Topo Czech 2 a 3.1 (Pro), Slovakia Topo 2, Atlas Czech 8.1 a 2010 atd


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
714 odpovědí na toto téma

#1 HuntBehind

HuntBehind

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2009 - 2:30

TYPek je soubor v PC, který definuje barvu ploch, tvar a barvu čar a vzhled ikon ve vaší mapě od Garminu. Jeho změnou docílíte jiného (pochopitelně lepšího :-) vzhledu vaší mapy. Každá nainstalovaná mapa obsahuje jeden TYPek. Ten si můžete buď sami upravit ve webovém editoru ...

... nebo vyzkoušet moje upravené TÝPky (vhodné hlavně pro Oregon a Colorado a Dakotu) pro mapy:

- pozor, mapa v MapSource má trochu jiné barevné podání, než jak vypadá v GPS (tam vypadá lépe).


Albania Geopolitical GPS Basemap v2
Atlas Czech 7NT
Atlas Czech 8(.1)NT
Atlas Czech 2010 NT
City Navigator Europe NT v2009
City Navigator Europe NT v2010.1 & 2
City Navigator Europe NT v2011.1
GPMapa TOPO 2008 (Polsko)
Slovakia Topo v2
Topo Czech 2
Topo Czech 2 Pro
Topo Czech 3
Topo Czech 3 Pro
Topo Czech 3.1
Topo Czech 3.1 Pro
Topo Deutschland v2
Topo Österreich v 1.11
World Map v4


verze #7-5 - STAHUJTE ZDE (pokud už soubor neexistuje, napište mi prosím SZ ... pokud je překročen počet free slotů, zkuste později, nejlépe v noci)


změny: Albania Geopolitical GPS Basemap v2



- pro správné zobrazení mapových POI (ikonek) je nutné mít v gps minimálně tento firmware!
Oregon x00 (fw 3.81 beta), Oregon x50 (fw 3.51 beta), Dakota (fw 3.11 beta)


Pro velikost popisků mapových POI bodů jsou v Oregonu čtyři možnosti zobrazení:

"Žádné" - Používá nastavení velikosti popisků TYPku (středním písmem turistické a orientační body, občas města a vesnice, malým např. názvy hotelů a samoobsluh, atd.)

Malé, Střední a Velké - gps ignoruje nastavení TYPku a zobrazuje popisky všech povolených ikonek v takové velikosti, jak říká název ;-)

Důležité je následující:
- ne všechny kategorie POI zobrazují nějaký popisek
- ne všechny body jedné kategorie obsahují zobrazitelný popisek
- gps si dělá co chce
- některým kategoriím jsem zobrazování zakázal (např. Policie, Restaurace, Hasiči, atd. ... komu se to nelíbí, nechť si to upraví)




JAK VYMĚNIT TYPka v PC?

- otevřete složku s příslušnou mapou, standardně C:/Garmin/FAM_XXXX
- zálohujte původní týpek (zkopírujte ho někam jinam)
- upravený (nový) TYPek zkopírujte do složky s instalovanou mapou, po upozornění o nahrazení souboru zvolte možnost "ano"
- spusťte MapSource -> Mapa by se měla otevřít s novým TYPkem, pokud ne, mělo by stačit odzoomovat, případně MapSource vypnout a zase zapnout...
- pokud problémy se zobrazením v MapSource přetrvávají, zkuste v PC vymazat vše ve složce :\Documents and Settings\ (váš profil) \Data aplikací\GARMIN\MapSource\TileCache (Windows XP)
- vyberte požadované části mapy a exportujte je do gps


JAK VYMĚNIT TYPka v Macu?

- otevřete složku s příslušnou mapou, standardně /Users/~/Library/Application Support/Garmin/Maps/
- klikněte na upravovanou mapu pravým tlačítkem a z nabídky zvolte "Show Package Contents"
- zálohujte původní týpek (zkopírujte ho někam jinam)
- upravený (nový) TYPek zkopírujte do složky s instalovanou mapou, po upozornění o nahrazení souboru zvolte možnost "ano". Pokud se původní soubor odmítá nechat nahradit, tak jej nejprve odstraňte.
- zavřete okno složky a poklepejte na ikonu mapy.
- mapa se otevře v programu MapManager s dotazem "Chcete nainstalovat tyto mapy?"
- klepněte na Nainstalovat


[většinu TYPků jsem "konzultoval" s těmi od dandry]

[na náhledu jsou mapy s TYPky z verze #6: Topo Czech 3.1 Pro, Atlas Czech 2010 NT]

Přiložené miniatury

  • topoatlas.jpg

  • 0

#2 KarelMrak

KarelMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2009 - 11:19

Hmm, to zní zajimavě. Zajímalo by mě, než to budu zkoušet, jak se to projeví v zařízení (Oregonu)? Jsou ty změněné barvy příjemnější na koukání, anebo se pouze liší od defaultnich, anebo má to také vliv třeba na lepší čitelnost na slunci, která není u standardních moc dobrá? Pokud ovšem je tento Tvůj zásah stejně zdařilý jako Tvoje přepracované češtiny, nejspíš to vyzkouším tak jako tak, protože s Tvou češtinou jsem moc spokojen.B)
  • 0
KarelVložený obrázek

#3 HuntBehind

HuntBehind

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2009 - 12:22

KarelMrak napsal/a:
Hmm, to zní zajimavě. Zajímalo by mě, než to budu zkoušet, jak se to projeví v zařízení (Oregonu)? Jsou ty změněné barvy příjemnější na koukání, anebo se pouze liší od defaultnich, anebo má to také vliv třeba na lepší čitelnost na slunci, která není u standardních moc dobrá? Pokud ovšem je tento Tvůj zásah stejně zdařilý jako Tvoje přepracované češtiny, nejspíš to vyzkouším tak jako tak, protože s Tvou češtinou jsem moc spokojen.B)


Díky. Projeví se to tak, jak je to na náhledech, stáhni si ten soubor a mrkni na ukázky, jsou tam obrázky natípané přímo z Oregonu (nicméně naživo to vypadá přeci jen nejlépe). U autoatlasů jsem upravil hlavně barvu silnic tak, jak jsem zvyklý z papírového atlasu a rozlišil plochy nemocnice, školy, hřiště ... a vzhledem k tomu, že v aute se dá fungovat na zdroj s plným podsvícením, jsou mapy doufám kontrastnější a čitelnější... co se týká Topo Czech, zkoušel jsem zatím jen na balkóně na sluníčku B) , takže zatím úplně nevím, ale myslím že dobrý :D ... upravil jsem zbarvení měst, není tak růžové jako originál, není tak žluté jako od dandry, prostě něco mezi... upravil jsem tvar některých čar, některé potlačil, jiné trochu "vytáhl", doplnil a sjednotil popisky ... prostě vyzkoušej a uvidíš ... tu kompilaci map, co máš teď v Oregonu (gmapsupp.img) přetáhni do počítače, ať se k ní případně můžeš vrátit, vyměň TYPky, nahraj si do GPS jeden region a posuď to sám...
  • 0

#4 MLangr

MLangr

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2009 - 12:45

Dobrá práce. TOPO 2 PRO vypadá opravdu lépe. Vyzkoušel jsem sice zatím jen u stolu, ale mám z toho dobrý pocit. Atlas Czech 7 používam jen v autě, na první pohled se zdá také přehlednější. Díky !
  • 0

#5 KarelMrak

KarelMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2009 - 13:11

Ano, už teď se těším, jdu do toho bez dalšího váhání. Dík za tvé úsilí, dám vědět.
  • 0
KarelVložený obrázek

#6 dandra

dandra

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2009 - 15:39

HuntBehind napsal/a:
Pokud chcete zkusit moje TÝPky výše zmíněných map, STAHUJTE ZDE

Pěkný kousek ;) 60CSx ale umí jen 256 barev, takže ty drobné barevné nuance nebude umět správně zobrazit. Pro malý displej 60CSx jsou taky poněkud bohatýrsky široce pojaté dálnice a rychlostní silnice. Tolik pixelů nazbyt zase nemáme :o Mrknu na to a zkusím dodat ještě týpka aspoň pro City Navigator na 60CSx.
  • 0

#7 KarelMrak

KarelMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2009 - 17:33

Tak jsem vyzkoušel a vypadá to opravdu zajímavě. Změna je život a takovou změnu vítám. Dík.:)
  • 0
KarelVložený obrázek

#8 dandra

dandra

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2009 - 2:16

Blíží se dovolené, takže přidám ještě jeden týpek. Tentokrát pro City Navigator 200x NT s užšími silnicemi a ve 256 barvách pro 60CSx ;)
  • 0

#9 bertlak

bertlak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2009 - 8:44

Parádní TYPek. Díky.;)
  • 0

#10 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 766 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2009 - 19:22

bertlak napsal/a:
Parádní TYPek. Díky.;)

Ahojky
Dnes jsem vyzkousel a je to paradni. Moc diky za Typek.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#11 dandra

dandra

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2009 - 2:13

Sem zjistil, že ruzyňskýmu letišti v Czech Topo v2 PRO chyběla půlka runwaye. To, že se mistr tesař utnul v originální mapě, budiž. Že ale chyběla i v mnou přetypované, jsem zjistil, až když jsem minulý týden přistával do pole :D A že jste si nikdo nestěžoval... ;)
Takže posílám ještě jednou link na aktuální sadu týpků vytůněnou na 60CSx.
  • 0

#12 Raden of Pilsen

Raden of Pilsen

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2009 - 6:30

Krásná práce! Díky moc!
  • 0

#13 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 14 duben 2009 - 7:22

2 Dandra: Tak by to chtělo opravit ještě pro Oregon/Colorado. Kde je v TYPku chyba?
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#14 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 129 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2009 - 8:45

Člověče, hezké to máte... Dík.
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

 

#15 tomasCR

tomasCR

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2009 - 8:58

Tak jsem si stáhnul a vyzkoušel v TOPO a Atlase. Je to pěkné takže u mne zůstává natrvalo. Díky, dobrá práce
  • 0

#16 bloodsnake

bloodsnake

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2009 - 9:30

Tak jsem si vyzkoušel vaše upravené typ soubory a mohu vás jen pochválit za supr práci. Je to mnohem lepší než originál:) Jak v Atlase 7 tak v Topo Czech 2 to vypadá skvěle....supr práce.
  • 0
Anaconda Team

#17 HuntBehind

HuntBehind

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2009 - 10:47

XiXi_team napsal/a:
2 Dandra: Tak by to chtělo opravit ještě pro Oregon/Colorado. Kde je v TYPku chyba?


Chtělo by to.... :D Dandra má pravdu, chybička se vloudila, jak u City Navigator, tak i Topo Czech ... Mrknu ještě na Autoatlasy a odpoledne bych nahodil verzi TYPků číslo 2 ;-) (Chyba je v pořadí vykreslování 109/0b - "airport runway"...měla by být o "číslo" vyšší než plocha "airport" - u obou zmiňovaných map)
  • 0

#18 DUsoft

DUsoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2009 - 12:00

Ha ... tak jsem poprvé neinstaloval všechno hned (jako dosud) ale nýbrž čekal za bukem. Staženo mám, ale za bukem. Dnes jsem do toho chtěl jít. Počkám na verzi 2. Přesto děkuji velice velmi !!!
  • 0

#19 xaiver

xaiver

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2009 - 16:19

Muzete mi nekdo vysvetlit proc v mape CN Europe 2008 NT nemam ten TYP soubor?? V topo 2 PRO je a prepsal jsem ho, ale v city neni a rad bych si to taky upravil, mam 60CSx. Diky za radu
  • 0

#20 dandra

dandra

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2009 - 17:38

xaiver napsal/a:
Muzete mi nekdo vysvetlit proc v mape CN Europe 2008 NT nemam ten TYP soubor?? V topo 2 PRO je a prepsal jsem ho, ale v city neni a rad bych si to taky upravil, mam 60CSx. Diky za radu

Pokud tam v tvé verzi instalace není :o, je potřeba v registru přidat do klíče HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Garmin\MapSource\FamiliesNT\FAM_284 textovou položku TYP ukazující na soubor "I000011c.typ" Vzhledem k tomu, že netuším, kde máš mapu nainstalovanou a zda se potýkáš s originální nebo jinou verzí, nedokážu přesně poradit názvy příslušných klíčů. Zazálohoval bych registr a zkoušel štěstí, nebo si to nechal od někoho zkušenějšího za pivo ukázat ;)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama