Přejít na obsah


Fotka

Změňte vzhled mapy - TYPky pro Topo Czech 2 a 3.1 (Pro), Slovakia Topo 2, Atlas Czech 8.1 a 2010 atd


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
714 odpovědí na toto téma

#641 ReVIZ

ReVIZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2012 - 9:55

..., takze zemedelsky podnik uz neni sedivej jako tovarna, ale je takovej pekne zlutej se zelenejma housenkama ;)

No zrovna zemědělský podniky a hospodářský budovy jsou dost prekerka, protože třeba pivovar Pegas se jeví jako hospodářská budova a eurovar Starobrno jako zemědělskej podnik, tak nevím jestli by to spíš neměla být výroba potravin, což by zase mohlo být matoucí...
  • 0

#642 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 886 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2012 - 13:02

pes13 napsal/a:
Ahoj,
díky za snahu.


vsak ja nerikam, ze je to definitivni podoba, ale v patek jsem odjizdel na vikend pryc, tak jsem chtel demonstrovat ze to neni problem. klidne tam muzou bejt screeny, typky ke stazeni, cokoli..
co se obrazku tyce tak reknete lokace, a ja ty screeny klidne natipu. ale v patek jsem na to rozodne nemel cas.

ja muzu udelat vyrez Trutnova, 90% lidi dela prahu, ale jak tu nekde padlo, bylo by pekny najit misto kde je vic zajimavejch veci k porovnani a ne jen reka a baraky.

btw pridan odkaz na typek pro OSM mapu a typek od REVIZe
  • 0

#643 bloodsnake

bloodsnake

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2012 - 19:05

Typek od REVIZ je super, jen mi to znázorňuje městské a obecní úřady jako soud.Chtělo by to změnu podbarvení. Jinak jsem na nic jiného nepřišel. Dík za supr týpek:)
  • 0
Anaconda Team

#644 ReVIZ

ReVIZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2012 - 20:16

2 bloodsnake: No jenže právě tohle nejde. ty budovy jsou totiž ve stejné vrstvě, na výběr byly 2 možnosti - nechat tam ty váhy, s tím, že to bude i třeba na budovách magistrátu, nebo je odmazat s tím, že nebudou ani na budovách soudu.

EDIT: Ok hodil jsem na to oko a opravil to, stejně jako popisky u ikon, který jsem už měl upravený, pak mě padl prohlížeč i s rozpracovaným TYPkem a pak jsem to zapoměl udělat znovu...
  • 0

#645 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 703 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2012 - 9:55

Opět jsem se dostal ke svým TYPkům a konečně je snad dodělal :D.
Vycházím z originálního TYPku, ale zcela jsem překreslil vrstvy, stejně tak i většinu čar, kde jsem navíc přidal silnice 1., 2. a 3. třídy + kruhové objezdy, nájezdy a dálnice. I v ikonkách jsem zapracoval a tak TYPek ovlivňuje zobrazování téměř všech ikon (nemění se snad jen letiště a ZOO). Vycházel jsem z TYPků od Dandry, HuntBehind a samozřejmě svých.
Jako malý bonus na závěr: Veškeré barvy jsem se snažil zoptimalizovat pro 256 barevné displeje, a stejně tak jsem se snažil přidat popisky k většině položek.
TYPky obsahují pouze denní barvy a pouze české popisy.

Stahovat můžete zde: http://caching.wz.cz/typky/index.html
  • 0

#646 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 841 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2012 - 19:36

A jak jsi na tom s velikosti znacek? tedy jestli je to delane pro male ci velke rozliseni displeje?
  • 0

#647 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 703 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2012 - 21:23

Spíše pro menší displeje (dělám to pro svoji GPSku Etrex Legend HCx). Pokud vím, tak žadná ikonka nepřesahuje rozměr 16x16 px. Jinak na odkazu jsou i náhledy.
  • 0

#648 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 841 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2012 - 20:36

Nejak mne zadny zde uvedeny typek nedokazal uspokojit. U kazdeho jsem nasel dosti vyrazne nedostatky. Asi nejlepsi byl od vasaM, nicmene i tam je par veci, ktere mi hlava nebere a nebere. Nicmene me trapeni skoncilo, nebot Dandra vydal svuj Typek, ktery mi sedne. ;) Diky moc!
  • 0

#649 budul

budul

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2013 - 1:57

Zdar fšici! tenhle TYP soubor je primárně určený pro ty, kteří používají TOPO Czech na velkých obrazovkách s plnou škálou barev (PDA, Tablet, mobil). Tedy Garmin Mobile XT (Symbian, Windows Mobile atd), Garmin StreetPilot (Android), autonavigace Garmin. Udělal jsem ho proto, abych dokázal, že vektorová mapa (Topo Czech) s vyladěným TYPkem dokáže plně nahradit rastrovou mapu i po vizuální stránce. Snažil jsem se maximálně se přiblížit rastrovým mapám SHOCARTu (viz třeba http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/). Začal jsem úpravou TYPku od Dandry, ale nakonec jsem ho celý předělal. Většinu polygonů, linií a bodů jsem udělal znova. Geocaching mě moc nebere, spíš si rád hraju s mapama :-) Třeba to někomu k něčemu bude. Snažil jsem se dodržovat pár pravidel: Polygony: - plochy světlé, budovy tmavší - slabá saturace barvami, aby plochy nekřičely a aby na nich byly dobře vidět body (ikony) - základní barvy (les, stavba) jsou v zásadě identické s barvami, které jsou používány v rastrových mapách (SHOCART, případně Smartmaps) na webu a v mobilních aplikacích - do polygonů nepatří žádné malůvky, složité vzory nebo symboly. Od toho jsou body (ikony). Takže jsem preferoval jednolitou plochu, případně šrafování nebo mřížku. Symboly zcela výjimečně (vinice, chmelnice atp.) Linie: - barvy podle SHOCARTu - sytější barvy než u ploch, důraz na turistické značky - linie jsou rozšířené, aby byly dobře vidět i na tabletu Body: - ikony jsou převzaté z turistických map SHOCARTu, případně z dalších map (Smartmaps, zabaged) - ruční práce, dolaďování, u ikon jsme si hrál pomalu s každým pixelem - maximální velikost (32x32) pro lepší čitelnost na velkém displeji tabletu - některé body jsem zneprůhlednil: věžovitá stavba, kóty. - některé body jsem nestihl předělat.... snad později Upravoval jsem trochu pořadí zobrazování. Vše je ale děláno s rozmyslem a funguje jak má. Upravoval jsem jenom denní barvy, ale (původní) noční barvy jsem v TYPku ponechal. Jo a poděkování Mischovi za jeho skvělý editor: http://ati.land.cz/g...comp/editor.cgi Testováno na Streetpilot pro Android (pro zájemce: hledejte Streetpilot na fóru noeman.org), který ale bohužel neumí zobrazovat body (ikony), podobně jako nové autonavigace od Garminu. Za to, že takto znehodnocuje práci tvůrců topo map (Picodas), by Garmin zasloužil nakopat do zadku... Enjoy!! Budulínek Následuje pár screenshotů...

Přiložený soubor (y)


  • 0

#650 budul

budul

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2013 - 2:02

1

Přiložené miniatury

  • mapsource1.jpg

  • 0

#651 budul

budul

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2013 - 2:03

2

Přiložené miniatury

  • mapsource4.jpg

  • 0

#652 budul

budul

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2013 - 2:04

3

Přiložené miniatury

  • mapsource6.jpg

  • 0

#653 budul

budul

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2013 - 2:06

No a teď něco ze Streetpilota pro Android.... Jak jsem psal, občas sice probleskne nějaký bod POI, ale jinak je Garmin zakázal. Nakopat do zadku...

Přiložené miniatury

  • screenshot2_1.jpg

  • 0

#654 budul

budul

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2013 - 2:08

Sorry za spamování :-))

Přiložené miniatury

  • screenshot3.jpg

  • 0

#655 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 886 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2013 - 15:05

pekne, pridano na http://typci.mikrom.cz/
  • 0

#656 rumcajs_tr

rumcajs_tr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2013 - 14:19

Čau, kde seženu nějaké bližší info o používání GARMIN map na androidu? Oficiálně to žádný SW nepodporuje?
  • 0

#657 budul

budul

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2013 - 1:15

Garmin Streetpilot pro Android se dá najít zde: http://www.noeman.or...black-wolf.html Jedná se o aplikaci Garmin Streetpilot, která je součástí ASUS PadFone2 prodávaného na Taiwanu. Nějaký šikula čínský/taiwanský ji vytáhl. Oficiálně bohužel tato aplikace k dispozici není. Proč? Na to se musíte zeptat Garminu, proč ignoruje platformu Androidu. Podle mě je součástí dohody Garmin - Asus i exkluzivita pro Asus, kdy se Garmin zavázal k tomu, že nebude volně nabízet/prodávat navigační software pro Androida. Jediný způsob, jak oficiálně získat Garmin pro Android je koupit si mobil od Asusu...

Přiložené miniatury

  • screen_14.jpg

  • 0

#658 rumcajs_tr

rumcajs_tr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2013 - 7:16

Ahoj, díky za odkaz. Akorát se mi ho nedaří zobrazit/stáhnout (ani po registraci). Stejně mám ale galaxy NOTE a na tu je asi trochu jiná verze (jiné rozlišení)... jenže všechny odkazy na těch stránkách jsou skryté a pokud nemám 10 příspěvků nebo nedáš LIKE (nepoužívám FB), tak je nezobrazím. I tak dík, chtěl jsem to spíš vyzkoušet. na seriózní "práci v terénu" používám Oregon 450 :-)
  • 0

#659 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 886 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2013 - 10:07

ono to podle popisu stejne jede jen na jedny verzi androidu a na GB ani JB nee.. jen na ICS tusim.. takze nezajimavy
  • 0

#660 budul

budul

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2013 - 0:50

Rumcajs: Stačí zmáčknout "like". Fejsbuk nepotřebuješ. Instalace Streetpilot na Androida není pro úplný začátečníky. Je potřeba stáhnout knihovnu (libgarminos.so) upravenou pro tvoje rozlišení, v hexeditoru upravit knihovnu (editovat cetu na SD kartu) atd. mikrom: Jo, jede v zásadě jenom na ICS. Některé verze Streetpilota prý jedou i na JB.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama