Přejít na obsah


Fotka

Autostat - automatické statistiky z Geogetu pomocí GgStat a Geojarry


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1217 odpovědí na toto téma

#81 PinkyCZ

PinkyCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2009 - 20:46

A to jaky Halumo pls?? tohle jsem dosud nejak nezaregistroval.. nebo co B)
  • 0

#82 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 171 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2009 - 21:38

Obecny problem je ten, ze se nemuzes spolehat, ze aktualni pracovni adresar bude zrovna ten, ve kterem jsou vsechny ty soubory ulozeny. Takze volat ten perlovy skript a davat mu v parametrech odkazy na nekolik souboru (databaze, template) jako soubory s relativni cestou, to neni dobre, protoze jakmile bude pracovni adresar jinde nez ocekavas, nemuze to fungovat. Ostatne proto existuje preddefinovana promenna, ktera odkazuje na aktualni datovy adresar, takze skript by nemel mit problem s vykonstruovanim absolutnich cest pro volani ggstatu. Dalsi trabl je ten, ze normalne jsou v tech skriptech jmena souboru kodovana v ANSi kodovani. Ale SQlite potreuje jmeno v UTF8 kodovani. Takze pokud to ten Perl nejak neresi, je treba parametr se jmenem databaze prekodovat do UTF8 kodovani, aby to fungovalo i pro cesty s cestinou. Toz tak.
  • 0

#83 MaFa

MaFa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2009 - 21:43

Dalsi trabl je ten, ze normalne jsou v tech skriptech jmena souboru kodovana v ANSi kodovani. Ale SQlite potreuje jmeno v UTF8 kodovani. Takze pokud to ten Perl nejak neresi, je treba parametr se jmenem databaze prekodovat do UTF8 kodovani, aby to fungovalo i pro cesty s cestinou.

A to bude az vyjde dalsi verze GgStatu. Nicmene je mozne pouzivat 8.3 jmena - ta funguji bez problemu. Daji se vypsat pomoci dir /x .
  • 0
MaFa

#84 PinkyCZ

PinkyCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2009 - 21:45

No skript je vykonstruuje dobre, me hlasi prakticky totez co tu je postovano screenshotem o par prispevku vyse.. ale takhle neprobehne proste... a kdyz ho necham pustit bez -q tak zahlasi tuhle chybu (pusten z makra, tlaxitkem autostatu v GG). Rucne pusteno v cmd (jsme tedy cestou v dat, adresari GG aktualne) bezi normalne a html vytvori. Takze ty cesty se mi zdaji byt OK :(
  • 0

#85 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 171 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2009 - 21:48

Na tom screenshotu prave zadne absolutni cesty nevidim...
  • 0

#86 PinkyCZ

PinkyCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2009 - 22:27

Eeee.... mas pravdu :D

takze v Autostat-ggstat.ggp.pas by to melo vypadat takto

    Akce := '"' + GeoGet_datadir +'\GgStat.exe' +
            '" -d "' + GeoGet_datadir +'\geoget.db3' +
            '" -o "' + AnsiToOem(Statistics) +
            '" -t "' + AnsiToOem(Template) +
            '" -x ' + HomeLat +
            ' -y ' + HomeLon +
            ' -c ' + Geoget_Owner;

A me to uz jede...

akorat nerozumim tomu, proc si Autostat nezjisti ze jsou nejake nove kese lognute na gc.com? Pochopil jsem to spravne ze to ma fungovat tak ze nalez lognu na gc.com a autostat jej zjisti sam a dotahne muj log, ze???
  • 0

#87 MaFa

MaFa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2009 - 22:32

Na tom screenshotu prave zadne absolutni cesty nevidim...

Halumo, kdyby nebyl aktualni adresar ten spravny, tak se GgStat vubec nespusti.

DBD::SQLite:smileyb selectall_arrayref failed: database is locked(5) at dbdimp.c line 271 at script/GgStat.pl line 802.

Spis to vypada, ze je databaze blokovana, nejspis primo GG2. Mozna se nestihne dokoncit nejaka transakce, takze by bylo nejlepsi par sekund pred spustenim GgStatu pockat. Namas Halumo v zasobe nejakou funkci na otestovani aktivity databaze?

  • 0
MaFa

#88 PinkyCZ

PinkyCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2009 - 22:35

S vyse uvedenou upravou mi to pousti s plnou cestou (stejne jako geojarry) ale porad hlasi chybu v pristupu do db, tentokrat uz na radku 800 perl.zdroje, tedy pokus o dbi connect. EDIT A v hlasce se zda ze ma opravdu nejak posramocenou cestu... ale uvnitr toho Perlu.. takze volane to je OK ale ten perl to nepobere (?asi?) DBI connect('C:\Documents and Settings\Honza\Data aplikac├ş\GeoGet\geoget.db3',' ',...) failed: unable to open database file(1) at dbdimp.c line 94 at script/GgS tat.pl line 800
  • 0

#89 MaFa

MaFa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2009 - 23:08

EDIT
A v hlasce se zda ze ma opravdu nejak posramocenou cestu... ale uvnitr toho Perlu.. takze volane to je OK ale ten perl to nepobere (?asi?)

DBI connect('C:\Documents and Settings\Honza\Data aplikac├ş\GeoGet\geoget.db3','
',...) failed: unable to open database file(1) at dbdimp.c line 94 at script/GgS
tat.pl line 800

Proboha lidi ctete nejdriv co pisi ostatni, vzdyt uz jsem to tu dvakrat psal, ze to kodovani cesty k databazi bude az dalsi verzi GgStatu. Zatim musis pouzit kodovani 8.3
  • 0
MaFa

#90 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 935 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2009 - 6:26

1, stahovani logu na nalezenych kesich: makro imho nema jak jednoduse zjistit, ze jste nekde napsali Found log (no dobre slo by to, ale je to moc kodovani) funguje to tak, ze pokud je v GeoGetu kes, u ktery mate nastaveno, ze ji mate nalezenou (cas nastavuju radeji taky rucne), a NENI u ni vas Found log (coz se hodi prave do statistik, aby vam to vypsalo, ze pisete kratky/dlouhy logy), tak se pri tahani vlastnich kesi stahne a naimportuje i listing ty kese, kterou podle GeoGetu mate nalezenou ale neni u ni Found/Attended/PhotoTaken log treba tam nekdy zkusim domyslet, jak by to stahlo samo rovnou z webu, ale Pascal jsem se nikdy neucil, programuju metodou pokus-omyl a hlavne me programovani tezce nebavi :( 2. cesty ANO predavam je relativne a ne absolutne, protoze to je takhle jedinej zpusob jak mi to funguje. NIKDY jsem s tema cestama takhle problem nemel, tak nevim, pokud bude GgStat umet croupat cesty s diakritikou jako geojarry (kde mam cesty absolutni a jede to) tak je samo budu predavat absolutni co se 8.3 kodovani tyce, tak s tim to jede, ale toho nevim jak jednoduse doclit bez toho abych delal neco jako cesta := geoget datadir; cesta := NejakZtohoUdelatPrikazCoVyplivneTuOrezanouCestu(cesta) + ' > cesta.txt'; stringtofile(cesta,cesta.bat); filetostring(cesta.txt,cesta); jinak je verze 2.33a, ktera definitivne maze slozku par-, plus par minoritnich uprav (jako treba chyba pokud jste dali tridit do polygonu pomoci AutoStat a ne czdivide)
  • 0

#91 PinkyCZ

PinkyCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2009 - 8:15

mikrom napsal/a:
1, stahovani logu na nalezenych kesich:
makro imho nema jak jednoduse zjistit, ze jste nekde napsali Found log (no dobre slo by to, ale je to moc kodovani) funguje to tak, ze pokud je v GeoGetu kes, u ktery mate nastaveno, ze ji mate nalezenou (cas nastavuju radeji taky rucne), a NENI u ni vas Found log (coz se hodi prave do statistik, aby vam to vypsalo, ze pisete kratky/dlouhy logy), tak se pri tahani vlastnich kesi stahne a naimportuje i listing ty kese, kterou podle GeoGetu mate nalezenou ale neni u ni Found/Attended/PhotoTaken log
treba tam nekdy zkusim domyslet, jak by to stahlo samo rovnou z webu, ale Pascal jsem se nikdy neucil, programuju metodou pokus-omyl a hlavne me programovani tezce nebavi :(


Tak ono je to vlastne uz vyresene... je na to jedno z tech maker geojarry-my-found myslim... kdyz tohl epustim, omarkuje mi kese ktere mezitim dostaly na gc.com log o nalezu". Nasledne bezici autostat k nim uz jen dotahne samotny log, dekoduje z toho cas... takze by stacilo tohle makro predradit a volat Autostatem, netreba vymyslet co uz vymysleno ;)

Ad kodovani cesty, to neco by mohlo byt Win32::GetShortPathName nebo GetANSIPathName imho, zkusim to odpoledne...
  • 0

#92 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 636 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2009 - 9:14

Jo, spusteni gj-my-found by bylo docela sympaticke. Zmenil bych svuj postup logovani a usetril nejakou tu minutku.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#93 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 935 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2009 - 9:57

uz se na tom pracuje ;)
  • 0

#94 Pe_Bo

Pe_Bo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 556 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2009 - 13:08

Tak jsem rozchodill GgStat statistiky, s využitím Autostat makra a musím smeknout, je to paráda! Narazil jsem ovšem na pár drobností: - nevím, jestli lze, např. nějakou proměnnou, zjistit, kolik řádek tabulka typu TagCustomizedList obsahuje, aby se to dalo vložit do výsledku - chybí mi možnost třídění TagCustomizedList tabulky podle svého kritéria (např. podle poř. čísla) - Seznam FTF není upravitelný (např. já nepočítám STF, TTF, takže sloupec xTF není zajímavý)
  • 0

#95 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 935 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2009 - 13:36

Pe_Bo: to sou otazky spis na GgStat nez na AutoStat, kterej ho jen (sproste) vyuziva :)
ale co se FTF seznamu tyce, tak nevim jak ho chces upravovat, pokud u kesi budes psat jen FTF a ne STF, TTF, tak Ti to bude vypisovat jen cisty FTFka..

---
a co se tahani logu tyce tak jsem narazil na problem:
na zacatek makra (plugin start) jsem hodil, ze ma geojarry stahnout http://www.geocachin...y/logs.aspx?s=1 a pak se to naimportuje. to kes oznaci jako nalezenou, ale do statistik se to nepromitne (az pri druhem spusteni) coz by nemelo, kdyz na radu HaLuMy volam GgStat zvlast makrem.. :(

jinak zakomponuju do makra komplet tahani vlastnich a nalezenych kesi vcetne logu aby mohli statistiky vyuzivat i ti, kteri nechteji mit v GeoGetu natazenou celou CR.. takze dalsi zmena v configu :)
  • 0

#96 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 636 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2009 - 14:24

Pe_Bo:
- promenna %RESTVALUE% nedela to, co bys ocekaval?
- trideni jsem do ggstatu doplnoval, az bude mit MaFa cas, tak to treba v nove verzi zverejni. Nektere tabulky maji (uz ted) klikaci zahlavi, pri kliknuti na nej se pretridi spravne (pokud sloupec neobsahuje soucasne ciselne, textove a datum - samo to umi rozlisovat).
- s tim FTF tomu taky moc nerozumim
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#97 PinkyCZ

PinkyCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2009 - 14:24

Sqele, tak to uz fakt pujde jen zalogovat na GC.com a jeden klik..

Ad GGStat a problem s cestami 8.3.
Porad s emi nejak nezda ze by byl problem v GGStatu..
POkud je GGStat volan puvodnim GGStat2 makrem, vse porbehne normalne a statistiky se vygeneruji...
Jestlize v teze instalaci (tedy porad dlouhé názvy, "Data aplikací" atd... pustím Autostat, kiksuje to.:|
  • 0

#98 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 935 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2009 - 14:33

PinkyCZ: pokud Ti puvodni makro funguje a AutoStati ne, tak neni nic jednodussiho, nez toto:
UseGgStatMacro = 'yes'; //'no' generuje přes AutoStat, 'yes' použije GgStat.ggp.pas
tahle varianta je presne pro tydle pripady ;)
  • 0

#99 Pe_Bo

Pe_Bo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 556 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2009 - 17:43

gord napsal/a:
Pe_Bo:
- promenna %RESTVALUE% nedela to, co bys ocekaval?
- trideni jsem do ggstatu doplnoval, az bude mit MaFa cas, tak to treba v nove verzi zverejni. Nektere tabulky maji (uz ted) klikaci zahlavi, pri kliknuti na nej se pretridi spravne (pokud sloupec neobsahuje soucasne ciselne, textove a datum - samo to umi rozlisovat).
- s tim FTF tomu taky moc nerozumim


- RESTVALUE nepomůže - je počítána jen pokud je zadán max. počet řádků. Úprava by byla nejspíš jednoduchá (přes $total), ale nevím, kam nebo komu napsat.

- jde o to, že je v mém případě zcela zbytečný sloupec xTF v tabulce. Nicméně, vyřešil jsem to jinak, přes TagCustomizedList.
  • 0

#100 PinkyCZ

PinkyCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2009 - 18:00

mikrom napsal/a:
PinkyCZ: pokud Ti puvodni makro funguje a AutoStati ne, tak neni nic jednodussiho, nez toto:

UseGgStatMacro = 'yes'; //'no' generuje přes AutoStat, 'yes' použije GgStat.ggp.pas
tahle varianta je presne pro tydle pripady ;)


Tak zas taková trubka nejsem abych tady zaplavoval fórum a tohle nezkusil ;-)
Ale nejede to...
Funguje mi ve stejném prostředí když pustím GGStat2(..ggp.pas).. V autostatu at dam jedno nebo druhe tak to proste z nej nevygeneruje. Takze proto mam podezreni ze je 'něco' jinak v tom jak je to volaný samotný ggstat.exe z jednoho, resp. druhého makra
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama