Přejít na obsah


Fotka

mapy.cz


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
76 odpovědí na toto téma

#1 vetrnik_cr

vetrnik_cr

    vetrnik_cr

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2009 - 15:48

Dnes se mi nepovedlo zadat do vyhledávání na mapy.cz souřadnice ve formatu SS°MM,MMM SS°MM.MMM ještě nedávno to šlo. Nevíte někdo, co se stalo? šlo vybrat waypoint na listingu GC.COM, jen z něj odstranitt písmena N a E a mapa zobrazila přesné místo. Taky Vám to už nejde?
  • 0

#2 Ludvajs64

Ludvajs64

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 136 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2009 - 15:54

Nejde! Rano jsem to zkousel na mobilu a hlasilo to nenalezeny objekt. Myslel jsem, ze je to rukama:). Treba v tom bude nejaka nova finta.
  • 0

#3 Joz-in

Joz-in

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2009 - 15:57

Mně to nešlo už ani včera...
  • 0
Někde tady musí být... Podej krompáč!

#4 alkes

alkes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2009 - 16:26

Je potřeba přidat apostrof... koukni sem.
Problém asi ale bude, že se v tom buď hrabou, nebo se něco pokazilo. Některé další věci střídavě jdou a nejdou (například odkazy z listingů - souřadnice přímo v URL)
Vlákno přesunu do vhodnější sekce. S Garminem mnoho společného nemá.
  • 0

#5 pezik1

pezik1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 219 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2009 - 14:32

pridavam se k davu, taky mi bezne zadavani souradnic nefunguje, uz od vcera, rikal jsem si, jestli je problem nekde u me, ale asi to vypada, ze je nekde u nich
  • 0

#6 T.M.S. family

T.M.S. family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2009 - 7:10

Nebývá, než vložit souřadnice v tomto formátu: Loc: 49°55'57.541"N, 15°45'49.055"E
  • 0

#7 Vladasa

Vladasa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2009 - 7:32

Ahoj, tohle je odpověď přímo z map.cz: Lukáš Kadlec: Dobrý den, jak Vám mohu pomoci ? Nyní s Vámi hovoří Lukáš Kadlec (Mapy.cz) Vl: Dobrý den, chtěla bych se zeptat, proč již není možné zadávat do map souřadnice ve formátu SS°MM.MMM SS°MM.MMM . Díky Lukáš Kadlec: Ano, nyní je sysatém zadávání souřadnic změněn, každopádně již pracujeme na tom, aby systém podporoval více formátů GPS souřadnic, jako dříve. Vyčkejte tedy, až budou změny provedeny .Děkuji Vl: Děkuji za odpověď. Nashledanou. Lukáš Kadlec: Není zač, přeji Vám hezký den. Takže to snad bude zase jako dřív :).
  • 1

#8 SpeedyGT

SpeedyGT

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2009 - 7:37

Potřeboval jsem narychlo zjistit polohu finálky a mapy.cz mi taky nefungovaly. Pomohlo mi http://maps.google.cz/ v podobě: 50° 05.822 015° 11.469
  • 0
zeland.hermansky.net - Web kačerů Speediholky & Simála o cestě po Novém Zélandu
geo.hermansky.net - Můj web pro kačery (gps kontrolor, převodník souřadnic)

Náš profil na geocaching.com

#9 Paw&lucima

Paw&lucima

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 185 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2009 - 7:38

Pokud akutne nepotrebujete funkce, ktere jsou na mapy.cz, tak je asi nejjednodussi pouzit google maps (maps.google.com) - sezerou i souradnice v tomhle tvaru - 50 11.132 15 45.878. Paw
  • 0

#10 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 421 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2009 - 7:52

On neni problem souradnice pro seznam zadat tak, aby ted fungovaly. NEz prechazet na jinou sluzbu, to je jednodussi ten jeden chybejici apostrof doplnit. Problem je ale treba v tom, ze nelze vyhledat vice bodu najednou. Od podpory jsem se dozvedel toto" Ja: Dobry den. mapy.cz mi prestaly vyhledavat dva GPS body najednou. Do vyhledavaciho pole jsem zadaval "loc:50.211233 13.983033,loc:50.2103 13.9811", ale od patku to nefunguje. Seznam: Ano, nyní je sysatém zadávání souřadnic změněn, každopádně již pracujeme na tom, aby systém podporoval více formátů GPS souřadnic, jako dříve. Vyčkejte tedy, až budou změny provedeny .Děkuji Ja: Mohu poprosit o nejaky casovy odhad, kdy by to mohlo byt v poradku? Seznam: odhaduji to na několik týdnů. Ja: No, to mne moc nepotesilo. Seznam: Bohužel systém vyhledávání se nyní zcela předělává a proto to může trvat déle, vyčkejte prosím Tak je taky otravujte, at nemaji pocit, ze je to marginani problem. ;)
  • 0

#11 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 025 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2009 - 8:47

HaLuMa napsal/a:
...
Tak je taky otravujte, at nemaji pocit, ze je to marginani problem. ;)


Zdeněk Drvota: dobrý den, proč přestalo fungovat na mapy.cz hledání podle souřadnic Loc:50d10.543n 15d48.667e, kdy to spravíte? A nejde zobrazit víc bodů souřadnic najednou v žádném formátu, jak to dřív taky fungovalo
Lukáš Kadlec: Ano, nyní je sysatém zadávání souřadnic změněn, každopádně již pracujeme na tom, aby systém podporoval více formátů GPS souřadnic, jako dříve. Vyčkejte tedy, až budou změny provedeny .Děkuji
Zdeněk Drvota: to bude kdy?
Lukáš Kadlec: termín není znám
Lukáš Kadlec: může to být několik dní i týdnů
Lukáš Kadlec: vyčkejte
Zdeněk Drvota: to je práce asi tak na hodinu pro jednoho programátora. děláte si srandu?
Lukáš Kadlec: bohužel nikoliv - předělává se celý vyhledávací systém. Vyčkejte tedy. Děkuji a přeji hezký zbytek dne


odpověď stylu CTRL-A CTRL-C CTRL-V i s tím překlepem
  • 0

#12 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 421 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2009 - 9:11

Ale termin se zacina opatrne zkracovat. :D
  • 0

#13 Crocky

Crocky

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 472 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2009 - 9:59

Vypadá to totiž, že zk... to javascriptové api (nechodí mi ani offlinová aplikace). Zkusím se na to večer podívat (nedám-li přednost červenému vínu B)).
  • 0

#14 Crocky

Crocky

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 472 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2009 - 20:38

Napsal jsem jednoduchou nouzovou aplikaci, která použije api z mapy.cz a umožní do ní kreslit body. Body jsou ve formátu Ndd°mm.sss Eddd°mm.sss a když jich je víc, oddělují se čárkou.
Pro toho, koho to zajímá: přiložený zip rozbalte na adresáři a spusťte v něm obsažený mapycz.html. To je všechno. Zkoušel jsem to ve Firefoxu.

Přiložený soubor (y)

  • Přiložený soubor  mapa.zip   2,51K   0 Počet stažení

  • 0

#15 jt-k

jt-k

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2009 - 8:13

Crocky, mapycz.html je fajn, škoda, že se mapa sama nepřesune na pozici první zadané souřadnice ... ;)
  • 0

#16 Czekelici

Czekelici

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2009 - 8:33

HaLuMa napsal/a:
Tak je taky otravujte, at nemaji pocit, ze je to marginani problem. ;)

Tak přesně tohle je ta největší blbost, co může kdo udělat.
Jelikož pracuju na ServiceDesku jedné nejmenované společnosti, tohle je přesně ta věc, která ze strany uživatelů naprosto nejvíc zdržuje.
A jestli si někdo myslí, že čím víc lidí napíše, tím rychleji se problém vyřeší, je naprosto naivní.
  • 0
Geocaching is highly addictive, don´t start !!!

#17 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 421 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2009 - 8:45

Ale jdi ty, brepto. Clovek, ktery odpovida uzivatelum, neni ten stejny clovek, ktery problem resi. Takze to tezko muze zdrzovat reseni problemu, ze? Naopak jsem se mnohokrate setkal s tim, ze dokud problem nebyl nekolikrat nahlasen, tak se k tem spravnym lidem ani nedostal (nebo se nedostal hned). Zkratka, helpdesk neprikladal problemu tak velkou prioritu.
  • 0

#18 Crocky

Crocky

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 472 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2009 - 9:05

jt-k napsal/a:
škoda, že se mapa sama nepřesune na pozici první zadané souřadnice ... ;)

Nová verze: přesune se.

Přiložený soubor (y)


  • 0

#19 xpj

xpj

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 625 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2009 - 9:06

Neříkejte mi, že seznam nepoužívá nějakou bugzillu. Člověk na helpdesku samozřejmě neřeší problém, ale zapisuje do této bugzilly chyby. A když ho budou lidi "otravovat" (tj. reportovat) stejným problémem, měl by kliknout "vote for this bug" nebo něco podobného. Řešením by bylo, zveřejnit bugzillu :-)
  • 0
Garmin GPSMAP 60CSx + Topo Czech 1.2
Sony Ericsson K750i + Opera Mini 4.1beta + Handy Geocaching 3.2.5
Apple iPod Nano + Pocket Queries as VCards (via GPSBabel :-)

#20 Czekelici

Czekelici

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2009 - 9:10

A to je někdy právě mýlka, protože třeba u nás zrovna spoustu problémů řeší přímo HelpDesk. Nevím jak to mají u Seznamu, u nás to tak je. Takže to klidně řešení problému zdržovat může, že? ;) Ale zrovna tohle budou určitě dělat vývojáři a podle toho, co jsem četl, nejde až tak o chybu v systému, ale o změnu v systému a ta si svůj čas určitě vezme :) A pokud to dělají plánovaně, což u tohohle případu vypadá že ano, tak nějaké popohánění od uživatelů nebude mít vůbec žádnou váhu :)
  • 0
Geocaching is highly addictive, don´t start !!!




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama