Přejít na obsah


Fotka

mapy.cz


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
76 odpovědí na toto téma

#21 Mau Loftin

Mau Loftin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 901 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2009 - 11:18

HaLuMa napsal/a:
On neni problem souradnice pro seznam zadat tak, aby ted fungovaly. NEz prechazet na jinou sluzbu, to je jednodussi ten jeden chybejici apostrof doplnit.

Problem je ale treba v tom, ze nelze vyhledat vice bodu najednou. Od podpory jsem se dozvedel toto"

Ja: Dobry den. mapy.cz mi prestaly vyhledavat dva GPS body najednou. Do vyhledavaciho pole jsem zadaval "loc:50.211233 13.983033,loc:50.2103 13.9811", ale od patku to nefunguje.

Seznam: Ano, nyní je sysatém zadávání souřadnic změněn, každopádně již pracujeme na tom, aby systém podporoval více formátů GPS souřadnic, jako dříve. Vyčkejte tedy, až budou změny provedeny .Děkuji

Ja: Mohu poprosit o nejaky casovy odhad, kdy by to mohlo byt v poradku?

Seznam: odhaduji to na několik týdnů.

Ja: No, to mne moc nepotesilo.

Seznam: Bohužel systém vyhledávání se nyní zcela předělává a proto to může trvat déle, vyčkejte prosím

Tak je taky otravujte, at nemaji pocit, ze je to marginani problem. ;)



Nová konverzace na základě podnětu, že máme otravovat :):

Lukáš Kadlec: souřadnice jsou již nyní funkční a to ve formátech:
Lukáš Kadlec: 50°4'17.698"N, 14°24'2.826"E"
Lukáš Kadlec: 50.0716 14.4008
Lukáš Kadlec: a 50,0716 14,4008
Lukáš Kadlec: více souřčadnic ale nyní dle mých informací zadávat nelze
Lukáš Kadlec: zkuste to tedy vždy po jedné
Jál: ale dříve šlo i více
Lukáš Kadlec: ano, nyní však byl systém změněn na toto nastavení
Já: a bude to opět někdy funkční nebo už ne?
Lukáš Kadlec: zda bude podporováno více souřadnic zároveň se zkuste zeptat na mapy@firma.seznam.cz. Já zde bohužel více informací nemám
  • 0

#22 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 421 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2009 - 11:34

No vida. Tak tohle je uz tuplem duvod, abychom je bombardovali rovnou na tom mailu. Jinak se na tuhle funkci vykaslou...
  • 0

#23 b7

b7

    b7

  • Members
  • PipPipPip
  • 148 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 7:44

Cekal jsem cca tyden, ze seznam jen neco kuti s mapy.cz a vypada to, ze tento stav tak zustane. nepodarilo se mi nijak rozumne vlozit souradnice ve formatech, ktere jsem pouzival. apostrofy nepomahaji a vetsinou me to hodi na spatne misto. taky jsem hojne pouzival pro rychlost souradnice ve formatu: 50d38.123 18d17.411, ktere uz taky zrusili. Jak teda zadat souradnice ve formatu geocachingu do map? to je musim konvertovat? vypada to na dalsi z duvodu proc opravdu prestat pouzivat mapy.cz...
  • 0

#24 alkes

alkes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 8:03

Já teda fakt nevim, ale v tomto formátu mi to stále funguje a vždy fungovalo.
loc: 50°13.606'N 14°54.111'E

Klidně i bez E a N.
edit: A teď už dokonce i bez apostrofů za minutami.
  • 0

#25 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 421 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 8:11

alkes napsal/a:
Já teda fakt nevim, ale v tomto formátu mi to stále funguje a vždy fungovalo.
loc: 50°13.606'N 14°54.111'E

Klidně i bez E a N.


Ze klidne i bez N a E? Kdepak, ne vzdy! Schvalne jsem to tez zkusil:

loc: 50°13.606'N 14°54.111'E OK
loc: 50°13.606' 14°54.111' Nenajde!
loc: 50°13.606N 14°54.111E OK
loc: N50°13.606' E14°54.111' Nenajde
loc: N 50°13.606' E 14°54.111' OK
loc: N 50°13.606 E 14°54.111 OK
loc: 50°13.606 14°54.111 OK

Jsou to umelci. :o
  • 0

#26 Skleba

Skleba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 8:15

jj uz to funguje, jako predtim ten format 50°00.000 14°00.000 Tohel me ted prislo na mejl: Dobrý den, nasazovali jsme nový systém, dnes by mělo být vše v pořádku. S pozdrave, ________________________________________________________ Blanka Kunčarová Administrátor katalogu Seznam.cz, a.s. Radlická 608/2 150 00 Praha 5 tel: +420 234 694 445 fax: +420 234 694 115 gsm: Blanka.Kuncarova@firma.seznam.cz
  • 0

#27 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 421 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 8:20

V tuto chvili vicenasobne souradnice stale nefunguji.
  • 0

#28 alkes

alkes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 8:20

HaLuMa napsal/a:
Jsou to umelci. :o

Jojo, máš pravdu, dařilo se mi trefovat do těch "OK" kombinací. Jinak se mi to chová stejně, jako tobě.
Aspoň, že víme, co zatím funguje.
  • 0

#29 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 30 červenec 2009 - 10:55

Doufám, že aspoň API nechaj na pokoji ...
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#30 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 025 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2009 - 9:42

HaLuMa napsal/a:
V tuto chvili vicenasobne souradnice stale nefunguji.


Poslal jsem mail na mapy@firma.seznam.cz
A znovu reklamoval nefunčnost zápisu 50d05.123, ty stupně se dost blbě zadávají a bez nich to nyní nejde.
Kolik z nás se ještě přidá, aby to spravili?
  • 0

#31 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 421 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2009 - 10:05

Vicenasobne souradnice byly prave opraveny! Slava! Dekuji vsem, kteri Seznam bombardovali. Z jejich puvodni prognozy "asi za nekolik tydnu" ci dokonce i "uz to asi nepujde", se nakonec stalo jen "par dnu". :D Uf!
  • 0

#32 messy1976

messy1976

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2009 - 11:57

Zdravím, mohl by mi někdo poradit v jakém formátu zadávat do google maps aplikaci v mobilu. Poslední dobou mi nejde najít přesné místo. Místo je cca v okolí desítkách metrů, ale je nepřesné a ukazuje třeba konkrétní objekt. Např. Jeruzalémská 5 a přitom je keška o pár desítek metrů jinde. Zadávala jsem ve formátu - např. N 50 13.606 E 14 54.111. díky za rady
  • 0

#33 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 355 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2017 - 19:17

Ode dneška fungují mapy.cz od Seznamu kompletně offline. Již není potřeba po stažení aplikace a map datové připojení.

 

 

Dlouho jste po tom volali a dnes to přišlo. Právě jsme spustili novou aplikaci Mapy.cz, která funguje kompletně offline. A po celém světě!

- offline mapový podklad
- offline vyhledávání
- offline plánování
- offline navigace
- možnost stažení pouze částí jednotlivých států
a spousta dalších vylepšení...

Zatím pro majitele Androidů, brzy se dočkají také uživatelé dalších systémů.


https://aplikace.seznam.cz/mapy.html


  • 3

#34 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 912 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2017 - 21:30

Díky za info, to potěšilo, stáhnu si do tabletu i mobilu. :)

Sice mám i další možnosti ve dvou různých autonavigacích, ale seznamácké mapy mám pro plánování cest pořád nejradši. Autonavigace kupodivu používám hodně málo, spíš se na cestu mrknu doma u počítače....Vím, jsem divná  :D , ale dřív to bylo jen se starou papírovou automapou a dotazy kolemjdoucím a dojela jsem taky.

Dnešní možnosti jsou fakt luxus, to se to cestuje. :wub:

 

Mno, ale když jsem si přečetla, co všechno apka může na mém zařízení tropit a získat, tak mě radost přešla.  :( Proč by měla lézt do kontaktů, fotek ( dokonce mazat? ), vytvářet nebo mazat účty a být zvědavější než já? Tohle dělá i TomTom nebo Sygic? :o Přečtěte si oprávnění, to mě přešel humor.


Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 26 červenec 2017 - 21:44

  • 0

#35 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 003 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2017 - 22:14

Mno, ale když jsem si přečetla, co všechno apka může na mém zařízení tropit a získat, tak mě radost přešla.  :( Proč by měla lézt do kontaktů, fotek ( dokonce mazat? ), vytvářet nebo mazat účty a být zvědavější než já? Tohle dělá i TomTom nebo Sygic? :o Přečtěte si oprávnění, to mě přešel humor.

Jen dva prstíčky ohřejeme, hned zase půjdeme :blink: .

 

Zlaté Speirsovy OS mapy.


  • 2

#36 miki6

miki6

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 724 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2017 - 23:18


 

Mno, ale když jsem si přečetla, co všechno apka může na mém zařízení tropit a získat, tak mě radost přešla.  :( Proč by měla lézt do kontaktů, fotek ( dokonce mazat? ), vytvářet nebo mazat účty a být zvědavější než já? Tohle dělá i TomTom nebo Sygic? :o Přečtěte si oprávnění, to mě přešel humor.

.. proč do kontaktů a účtů? Protože když máš v batůžku naplánované nějaké trasy, můžeš je sdílet se svými kontakty mailem, sms nebo mms, přes bluetooth, whatsapp atd.

.. proč fotky?  Fotky lze přidat do hlášení chyby aplikace nebo mapy.


  • 5

#37 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 355 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2017 - 23:21


 

Mno, ale když jsem si přečetla, co všechno apka může na mém zařízení tropit a získat, tak mě radost přešla.  :( Proč by měla lézt do kontaktů, fotek ( dokonce mazat? ), vytvářet nebo mazat účty a být zvědavější než já? Tohle dělá i TomTom nebo Sygic? :o Přečtěte si oprávnění, to mě přešel humor.


Podle mě se není čeho bát. Tyhle povolení chce dnes spoustu aplikací. Vysvětlením je i odpověď od miki6 nade mnou.


  • 0

#38 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 355 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2017 - 5:15

Jen dva prstíčky ohřejeme, hned zase půjdeme :blink: .

 

Zlaté Speirsovy OS mapy.

 
Myslíš tohle ?

osm6YDhZ.jpg

 


  • 0

#39 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 034 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2017 - 10:34

Jde nejak nastavit aby se ty offline mapy stahovaly kam chci ja? Tedy konkretne na SD kartu a ne do vnitrni pameti kde nemam misto?

 

Edit: Jo, jde, uz to vidim, samo se to zepta pri stahovani. TAk to vypada zajimave


Tento příspěvek byl upraven od Modrak: 27 červenec 2017 - 10:35

  • 1

#40 Petman02

Petman02

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2017 - 10:36

Jen dva prstíčky ohřejeme, hned zase půjdeme :blink: .

 

Zlaté Speirsovy OS mapy.

 

Ty zmíněné mapy jsou bez aplikace, které je zobrazí k ničemu, ... tak se podívej na oprávnění, které ta aplikace vyžaduje. Budou nejspíš podobné, jen se na na ně neptá. 

 

Však si projdi všechny nainstalované aplikace a asi se budeš divit, co vše některé aplikace, o kterých to nevíš, vyžadují za oprávnění. Když jsi takový paranoik, nejspíše je pak všechny smažeš.


Tento příspěvek byl upraven od Petman02: 27 červenec 2017 - 11:24

  • 2




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama