Přejít na obsah


Fotka

mapy.cz


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
76 odpovědí na toto téma

#41 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 087 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2017 - 11:34

Ode dneška fungují mapy.cz od Seznamu kompletně offline. Již není potřeba po stažení aplikace a map datové připojení.

 

https://aplikace.seznam.cz/mapy.html

Četl jsem někde v komentářích, že bez připojení online to sice ukazuje mapy, ale nespočítá trasu, takže bych to zase tak optimisticky neviděl.

Zkoušel to někdo, jestli naviguje opravdu komplet offline?


  • 0

#42 Petman02

Petman02

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 675 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2017 - 11:38

Pokud máš stažené offline regiony, tak to na nich opravdu offline naviguje. Zkoušel jsem teda jen jednoduchou pěší trasu na 75km :-)


Tento příspěvek byl upraven od Petman02: 27 červenec 2017 - 11:42

  • 1

#43 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 418 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2017 - 11:38

Já to zkoušel, a trasu z Kladna do Benátek (Itálie) to při vypnuté wifi a datech spočítalo bez problémů


  • 1
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#44 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 413 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2017 - 11:45

Například právo na čtení kontaktů kvůli sdílení batůžku ještě chápu. Ale pokud ti opravdu požaduje právo na úpravu a mazání kontaktů? :o To je docela bezpečnostní díra. I kdyby neměli špatné úmysly, tak programátoři jsou jen lidi a občas chybují. A co když něco omylem smažou nebo přepíšou?
  • 0

#45 miki6

miki6

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 731 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2017 - 13:57

..... Ale pokud ti opravdu požaduje právo na úpravu a mazání kontaktů? :o To je docela bezpečnostní díra........

Tak znovu, nic takového nepožaduje.

Screenshot_20170727-144939.JPG


Tento příspěvek byl upraven od miki6: 27 červenec 2017 - 14:00

  • 2

#46 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 413 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2017 - 14:17

Tak znovu, nic takového nepožaduje.attachicon.gifScreenshot_20170727-144939.png

Tak to je jiná, to se ospravedlňuji. Zdálo se mi to podivné. Takhle to vypadá, že mapy.cz vykročily správným směrem (k Locusu :-).

A nevím, proč píšeš znovu, když o tom píšeš sem poprvé. Jsem to psal jako repliku na Zvědavku na hlášku, co požaduje za povolení, a na Tomyho, že se není čeho bát., předtím jsi psal jen o tom, proč to potřebuje povolení na čtení kontaktů.


  • 1

#47 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 372 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2017 - 15:56

Četl jsem někde v komentářích, že bez připojení online to sice ukazuje mapy, ale nespočítá trasu, takže bych to zase tak optimisticky neviděl.

Zkoušel to někdo, jestli naviguje opravdu komplet offline?

 

 

Pokud tohle někdo psal, po této avizované aktualizaci, může to tak být. A je to tím, že nemá stažené poslední mapy, nýbrž má starší mapy, které fungují i nadále. Ale nedá se v nich právě navigovat v offline režimu.  


  • 0

#48 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 087 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2017 - 17:35

Pokud tohle někdo psal, po této avizované aktualizaci, může to tak být. A je to tím, že nemá stažené poslední mapy, nýbrž má starší mapy, které fungují i nadále. Ale nedá se v nich právě navigovat v offline režimu.  

aha, takže raději smazat a stáhnout znovu


  • 1

#49 turist

turist

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 173 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2017 - 17:48

nejde bez připojení na internet najít keš... předtím to bez problému fungovalo...jak dlouho to nepůjde?Máme nově aktualizované mapy a od té chvíle to nejde.


  • 0

#50 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 418 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2017 - 18:35

A oni se na mapy.cz daly kešky najít? Já žil v domnění, že po tom pokusu, který zvedl vlnu nevole, kešky zase rychle přestali zobrazovat
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#51 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 372 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2017 - 19:10

aha, takže raději smazat a stáhnout znovu

 

Přesně takhle jsem to udělal a vše běží tak jak má.


  • 0

#52 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 372 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2017 - 19:26

nejde bez připojení na internet najít keš... předtím to bez problému fungovalo...jak dlouho to nepůjde?Máme nově aktualizované mapy a od té chvíle to nejde.

Ale jde. Doma jsem si do batůžku v režimu online uložil souřadnice keše jako bod a poté už není problém se na dotyčný bod nechat navigovat.

for.png


 

 

A oni se na mapy.cz daly kešky najít? Já žil v domnění, že po tom pokusu, který zvedl vlnu nevole, kešky zase rychle přestali zobrazovat

V tomto smyslu je to přesně tak jak píšeš. GS zrušil pro porušení podmínek se seznamem smlouvu. Keše se na mapy.cz byly jen dá se říci chvilku.

Keše se podle mapy.cz dají nyní najít podle toho, jak jsem napsal vejš.


  • 0

#53 turist

turist

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 173 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2017 - 20:10

A oni se na mapy.cz daly kešky najít? Já žil v domnění, že po tom pokusu, který zvedl vlnu nevole, kešky zase rychle přestali zobrazovat

Bylo to myšleno takto po aktualizaci map seznamu v aplikaci Android mi nejde přes aplikaci C:GEO zobrazit umístění keše na vlastní mapě, napíše mi to, že k zobrazení všech informací je nutné internetové připojení.Když byly mapy Seznamu před aktualizací tak se po zadání v listingu keše na C:GEO a postupu na další externí aplikace a následně mapy Seznamu, zobrazilo na mapě místo uložení keše teď však dojde k tomu co jsem popsala výše.Nepumůže ani odinstalace a opětovné nainstalování map.

Problém lze vyřešit následovně v listingu keše v aplikaci C:GEO kliknout na souřadnice a pak zvolit kopírovat poté si otevřít mapu Seznamu (ofline) a vložit do vyhledávání souřadnice které jsme zkopírovaly a potvrdit je a po té se mi již keš zobrazí na mapě.Tento postup není nutný pokud jsme online tam funguje vše jak má.Toto platí pokud máme keše uložené ofline a mapa Seznamu je taktéž v režimu Ofline.


  • 0

#54 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 372 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2017 - 20:32

No jo, ale tady ten thread, není vůbec o c:geo. To musíš do jiného vlákna. :-)


  • 0

#55 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 843 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2017 - 6:28

Chápu to tak, že mluví o předání (sdílení) souřadnic ze c:geo do mapy.cz. Taky to používám v a:Drake. A zřejmě nové mapy.cz mají chybku na vstupu a souřadnice neberou? V tom případě je stále ve správném vlákně.

 

Já mám ve frontě několik aktualizací a mezi nimi vidím i mapy.cz, ale před zítřejší výpravou se mi jen kvůli testu aktualizovat nechce, když vidím potenciální problém...


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#56 mtauf

mtauf

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 694 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2017 - 10:33

Možná to dělám trochu krkolomně, ale mně to funguje a postup mi vyhovuje. Otevřu keš, spustím volbu "Další externí aplikace" a tam se mi nově objevila volba "Mapy.cz". Jako první se mi sice objeví obrázek daného místa, ale po klepnutí na ikonku autíčka (navigace) mi to zobrazí místo na mapě a rovnou mě to tam naviguje.

Stejným způsobem si spouším Waze, případně další aplikace, které potřebuji.


  • 0

#57 Kas.

Kas.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2017 - 14:22

mtauf: Ale toto v C:geu nefunguje když si offline.


Tento příspěvek byl upraven od Kas.: 30 červenec 2017 - 14:25

  • 0

#58 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 418 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2017 - 15:41

Tak můj tablet Acer Iconia Tab 8 je "nějakej divnej", takže mapy.cz nevidí vloženou SD kartu. Když jsem jim to poslal jako chybu, tak jen zkonstatovali "bohužel tady to vypadá na nějaký nestandard" a dál se tím nezabývali, takže mě to donutilo si najít postup, jak tablet rootnout, nainstalovat si LINK2SD, který umí udělat symlinky na jednotlivé aplikace z interního úložiště na SD kartu a najednou i mapy.cz vidí dvě úložiště a to jedno má těch 28GB volných, takže se mi tam pohodlně vejdou mapy na zahraniční dovolenou.
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#59 šaman3

šaman3

    šaman3

  • Banned
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2018 - 4:14

Dá se do mapy.cz nějak importovat GPX soubor s kešemi?


  • 0

#60 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 244 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2018 - 5:26

U webu funguje drag&drop (tzn. jen pretahnout mysi do mapy), u appky to neni.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama