Přejít na obsah


Fotka

Google mapy - Garmin Colorado/Oregon


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
110 odpovědí na toto téma

#1 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 15 říjen 2009 - 11:28

Ahoj,
tak jsem dokončil práce na makru pro generování google ortofoto map. Inspirace přišla od Osika :) Suplere me přivedl na spousty nápadů, které jsem do makra zapracoval. DÍKY. Tím vznikly další myšlenky a tak se makro pěkně rozrostlo :D Zase si myslím, že má vše, co by mělo mít ... ;) Ale člověk nikdy neví.

K makru:
Garmin tvrdí, že podporuje 100 obrázků na KMZ soubor. Nastavil jsem pro jistotu 95.
Je potřeba si vytvořit API klíč na webu Googlu.
Mapy se budou generovat pouze pro ty keše, které jsou označeny (UserFlag).

Testujte a piště nedostatky.
Neděkujte. Až mě potkáte nebo Suplere, kupte nám pivo :D:D:D

Aktuální verze: 1.8 BETA

Historie:
1.0
Zakladni verze
1.1
Info o kopirovani KMZ souboru do navigace
Kontrola vstupniho adresare
1.2
Pridano tlacitko na pouhe ulozeni nastaveni
Oprava DrawOrder
1.3
Kontrola na mezery a cestinu v nazvech a kodech kesi (oboji odstraneno)
Pracuje se s aktualnim filtrem nebo s userflag
Opraveno pocitani TotChild, kdy nebral v uvahu ty body, pro ktere se nebudou stahovat mapy
1.4
Pridan vyber map (satelitni, silnicni, terenni, hybridni)
Moznost otevrit KMZ soubor v Google Earth
Zobrazeni kesi, pro ktere jsou vygenerovany mapy s danym nastavenim (zoom, typ)
Zmenen default zoom na 19 a pocet obrazku na 100
Pri prekroceni limitu makro na dotaz nastavi pevny limit a bude pokracovat
Pokud používáte verzi nižší, je třeba smazat soubor s nastavením (maps2garmin.xml) a nechat si vygenerovat nový. Nezapomeňte si schovat API klíč !!!
1.5
Oprava pri generovani KMZ souboru, pokud cesta k adresari obsahovala mezeru.
1.6
Nový firmware pro Garminy nepodporuje progressive jpg. Změna na non-progressive jpg.
1.7
Oprava chyby práce se špatnými čtverci, pokud došlo ke změně souřadnic
1.8
Odstranění nepodporovaných funkcí
Použití Google Maps API, které pro tvorbu statických map pro osobní užití nepotřebuje API klíč.

Problém: u blízkých keší nebo waypointů může zbytečně docházet k překrývání map.
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#2 PLAJ family

PLAJ family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2009 - 11:33

XiXi_team napsal/a:
Je potřeba si vytvořit API klíč na webu Googlu.

A jaké tam mám zadat URL?
  • 0

#3 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 15 říjen 2009 - 11:34

Zkusil jsem localhost ...
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#4 PLAJ family

PLAJ family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2009 - 11:41

JJ. už to jde. Dík
  • 0

#5 Paullow

Paullow

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 331 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2009 - 11:59

Mě to stále píše chybu: Error in Macro at line: 285 FileCopy From=$sSourceJpg To=$sTempJpg
  • 0
Pokud lovíš s partou přátel, pak i ta nejnudnější multina je jako procházka růžovou zahradou.

#6 PLAJ family

PLAJ family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2009 - 12:13

A vytvořil sis adresář ..\GSAK\MACROS\KMZ ?
  • 0

#7 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 15 říjen 2009 - 12:46

Paullow napsal/a:
Mě to stále píše chybu:
Error in Macro at line: 285
FileCopy From=$sSourceJpg To=$sTempJpg


Neměl jsi adresář kmz. Stáhni si opravenou verzi. Díky.
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#8 Betax

Betax

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)
  • LocationBrno, Vysočina

Publikováno 15 říjen 2009 - 13:30

Ja se omlouvam za maly OT, ale mam dotaz: Potrebuju docela casto (neptejte se proc) ulozit orthofoto z google do jpg soubor ve vysokem rozliseni (rekneme 2m/px). Bylo by mozne na to pouzit taky nejake makro? Nebo existuej na to nejaky SW? Ja jsem to makro tady moc nezkoumal, tak nevim, jak funguje. Ale pokud by mi to mohlo pomoct, koukl bych na to. Je to mozne? jeste jednou sorry za OT..
  • 0

#9 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2009 - 15:44

Vypadá to moc dobře, tleskám! Šlo by generovat obrázky spíš pro aktuální filtr než pro zaflagnuté waypointy? Flagy totiž používám na něco jiného a oflagováním aktuálního filtru by mi vznikl v databázi brutální a nevratný bordel. Další možnost je vytvořit si spešl databázi a tam to pořešit flagama, ale to už mi připadne jako drbání se pravou rukou za levým uchem.
  • 0

#10 djw

djw

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2009 - 15:47

primlouvam se take za vyber spise dle filtru a nikoliv vlajecek. nebo nejlepe dle obeho, volitelne



abakus napsal/a:
Vypadá to moc dobře, tleskám!

Šlo by generovat obrázky spíš pro aktuální filtr než pro zaflagnuté waypointy? Flagy totiž používám na něco jiného a oflagováním aktuálního filtru by mi vznikl v databázi brutální a nevratný bordel. Další možnost je vytvořit si spešl databázi a tam to pořešit flagama, ale to už mi připadne jako drbání se pravou rukou za levým uchem.


  • 0

#11 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2009 - 16:18

Jo a taky je škoda těch nevyužitých 10 obrázků do limitu. btw: Oregon je s 5 keškama s fotodlaždicema na jedné obrazovce nepoužitelně pomalej, takže to asi chce mít fotomapu defaultně vypnutou a zapínat ji jen v případě potřeby. To samozřejmě není problém tohoto makra, ale Oregona.
  • 0

#12 marekl

marekl

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 883 příspěvků(y)

Publikováno 15 říjen 2009 - 18:11

To zapínání/vypínání mapy by asi bylo nejjednodušší řešit přepnutím profilu. Ten si mapy pamatuje, a bude to rychlejší, než přepínat něco celkem hluboko v nastavení.
  • 0

#13 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 15 říjen 2009 - 18:29

Betax: existuje TrekBuddy Atlas Creator Abakus: doplněno. Update v prvním příspěvku. Jinak ve firmware je bug, který způsobuje zapnutí nebo vypnutí vlastních map pro všechny profily najednou. Takže nejde mít jeden profil, kde bude jen orto mapa. Ale aspoň jsem si udělal profil, kde mám TOPO mapu s minimálními detaily. Tím se trochu zrychli vykreslování. Ještě dotaz k makru. Vzhledem k tomu, že máme zdrojové mapy stáhnuté i pro další použití, je zde možnost pro majitelé mobilních zařízení, že by se jim posílaly tyto jpg do mobilu. Co vy na to? Jarda
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#14 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2009 - 8:00

XiXi_team napsal/a:

Abakus: doplněno. Update v prvním příspěvku.


Jéžiš... škoda těch 5 do limitu. ;) To tě musím ukecávat psotupně po pěti nebo dál už jen po jedné? :D
  • 0

#15 djw

djw

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2009 - 8:45

prosim, nebylo by mozne pro to makro ucinit nejake nastavovaaatko, ktere by, po oznameni, ze pocet kesi prekrocil povoleny pocet (aktualne 95 ;)), vzalo prvnich 95 z filtru a ostatni ignorovalo. tiim by se krute usnadnilo delani vyberu a filtrovani. priiklad, udelam v GSAKu centre point z jedne kese uprostred rajonu,kde se budu pohybovat, vyberu si i typ kesi a ja neviim co jeste, setridim to treba dle vzdalenosti od CP a hyjeeee. Makro projede co jde, ostatni bude ignorovat jestli je to neproveditelna kravina, omlouvam se.
  • 0

#16 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2009 - 8:50

abakus napsal/a:
Jéžiš... škoda těch 5 do limitu. ;) To tě musím ukecávat psotupně po pěti nebo dál už jen po jedné? :D


Omlouvám se, nějak mně to po ránu nemyslí. Zbytečně tady prudím, to makro se dá jednoduše upravit, což jsem právě udělal.
  • 0

#17 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 16 říjen 2009 - 10:12

abakus napsal/a:

abakus napsal/a:
Jéžiš... škoda těch 5 do limitu. ;) To tě musím ukecávat psotupně po pěti nebo dál už jen po jedné? :D


Omlouvám se, nějak mně to po ránu nemyslí. Zbytečně tady prudím, to makro se dá jednoduše upravit, což jsem právě udělal.


Klidně tu stovku nastavím, ale nemám to vyzkoušené. A nerad bych dostaval vzkazy, že vám tuhnou navigace :D
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#18 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 16 říjen 2009 - 10:15

djw napsal/a:
prosim, nebylo by mozne pro to makro ucinit nejake nastavovaaatko, ktere by, po oznameni, ze pocet kesi prekrocil povoleny pocet (aktualne 95 ;)), vzalo prvnich 95 z filtru a ostatni ignorovalo. tiim by se krute usnadnilo delani vyberu a filtrovani.

priiklad, udelam v GSAKu centre point z jedne kese uprostred rajonu,kde se budu pohybovat, vyberu si i typ kesi a ja neviim co jeste, setridim to treba dle vzdalenosti od CP a hyjeeee. Makro projede co jde, ostatni bude ignorovat

jestli je to neproveditelna kravina, omlouvam se.


Snad jsem to pochopil. Právě pracuji na možnosti vybrat si typ mapy (orto, terén, silnice, hybrid) a na vyfiltrování keší, které již mají mapy. Tak se na to pak podívám.
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#19 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2009 - 11:35

Zajímalo mě nastavení Google Zoom, tak jsem si udělal následující srovnání. Je tam uvedema hodnota zoomu a velikost fotodlaždice v reálu v metrech. Defaultní je 18, mně bude vyhovovat spíš 19. 17 je už nepoužitelné a 20 nic moc navíc oproti 19 nepřináší.
  • 0

#20 Osik

Osik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 493 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2009 - 11:48

abakus napsal/a:
Defaultní je 18, mně bude vyhovovat spíš 19. 17 je už nepoužitelné a 20 nic moc navíc oproti 19 nepřináší.

Pro GeoGet default jsem se rozhodl právě pro 19 ...
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama