Přejít na obsah


Fotka

Google mapy - Garmin Colorado/Oregon


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
110 odpovědí na toto téma

#21 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2009 - 12:25

Nacpal jsem tam 100 obrázků a je to OK. Změnil jsem zoom na 19, takže dlaždice jsou menší a zdá se mi, že se mapa překresluje rychleji. Myslím, že je v makru malej bug. Přišel jsem na to, když jsem si hrál s nastavením zoomu. Když udělám nové nastavení, tak se mi mapa vygeneruje podle starého nastavení, ale když to dám provést ještě jednou, tak už je to OK. Odhaduju, že to bude tím, že se mapa generuje podle souboru xml na disku, ale nastavení se do něj ukládá až na konci makra, takže aktuálně zvolené hodnoty běžící makro nemá jak načíst.
  • 0

#22 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 16 říjen 2009 - 12:40

abakus napsal/a:
Nacpal jsem tam 100 obrázků a je to OK.

Změnil jsem zoom na 19, takže dlaždice jsou menší a zdá se mi, že se mapa překresluje rychleji.

Myslím, že je v makru malej bug. Přišel jsem na to, když jsem si hrál s nastavením zoomu. Když udělám nové nastavení, tak se mi mapa vygeneruje podle starého nastavení, ale když to dám provést ještě jednou, tak už je to OK.
Odhaduju, že to bude tím, že se mapa generuje podle souboru xml na disku, ale nastavení se do něj ukládá až na konci makra, takže aktuálně zvolené hodnoty běžící makro nemá jak načíst.


Tento bug jsem už odstranil. Přišel jsem na něj, když se mi generovali jiné mapy, než jsem si vybral. Verzi 1.4 dám odpoledne.
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#23 djw

djw

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2009 - 17:00

ja neviim, mozna se to neda tak generalizovat, ponevaaaadz zalezi na tom, v jakem rozliseni jsou k dispozici obraazky na samotneeem Google. viz treba praha versus vesnice na sumave (nic proti sumavaaakuum ;). pro me je treba praha v zoomu 20 uuplne idealni.



abakus napsal/a:
Zajímalo mě nastavení Google Zoom, tak jsem si udělal následující srovnání. Je tam uvedema hodnota zoomu a velikost fotodlaždice v reálu v metrech.

Defaultní je 18, mně bude vyhovovat spíš 19. 17 je už nepoužitelné a 20 nic moc navíc oproti 19 nepřináší.


  • 0

#24 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 16 říjen 2009 - 18:29

Jasně, že záleží na rozlišení, které Google nabízí. A u velkých měst je to prostě ostřejší.

Vložena nová verze 1.4 opravující bug, na který příšel Abakus.

Jinak v jiném vláknu měl HaLuMa dobrý postřech, který se mi taky stal. U generováání map pro waypointy se mapy zbytečně překrývají :( Pokud by byly nápady, jak to ošetřit, sem s nimi :)
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#25 alicek

alicek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2009 - 19:20

Nevím, kde dělám chybu. Po aktulaizaci to hlásí tuto chybu a vymazání a nové nahrání makra nepomohlo
  • 0

#26 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 16 říjen 2009 - 19:43

To je chyba, kterou způsobuje funkce GSAKu pro volání nastavení z XML souboru. Ta tučná věta tam není zbytečně. Je NUTNÉ smazat původní soubor s nastavením (maps2garmin.xml). Pozor na uchování si API klíče!!!
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#27 alicek

alicek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2009 - 19:51

Omlouvám se, a díky, už to funguje.
  • 0

#28 djw

djw

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2009 - 19:56

to je naadhera a opravdu dekuji, posledni verze nema chybu! * makro zpracovava jednoduse az prvnich sto kesi ve filtru! * prepinatko mezi pouzitim "filtru" a "user flag" je dokonale * makro bezproblemove prezvejkaavaa i WP psane s cestinou * vyber typu mapy nabizi velkou variabilitu * tresinka na dortu: vygenerovane obrazky prefixovane typem mapy a velikosti dlazdice! paraadnii za me tedy dokonalee diilo. diiiiq! v sobotu a nedeli jiz budu leezt po praaglu s obraazkovou mapou ;)
  • 0

#29 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 16 říjen 2009 - 20:02

djw: Diky. V pondělí hoď report, jak jsi tu v Práglu pochodil :)
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#30 Skleba

Skleba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2009 - 11:13

Tak jsem konecne ozkousel tohle makro a je to fakt PARADA!!! Diky moc, tohle se fakt hodi, do mesta na kesky. Uz se clovek nebude muset zdrzovat poustet GCZ nebo poustet GoogleMaps :). Diky moc!
  • 0

http://www.munzee.com/m/Skleba/    Garmin Oregon 650 + iPhone 6



#31 kvapa

kvapa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 495 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2009 - 11:33

Ahoj Jardo (Xixi), super makro, ale vratil bych se k dotazu kolegy prede mnou. A to ke stahnuti a kalibraci gmap, ne jen okolo kesi ,ale treba celeho mesta. Ten programek co jsi psal (Trek Buddy Atlas Creator) jsem zkousel, ale ma ruzne vystupy jen ne KLM, ktere bych pak primo nahral do GPSky a pri generaci napr. pro OZI se vygeneruje velky obrazek, ktery podle me Oregon nezkousne. Neslo by udelat upravu makra, ktera by stahla okoli kese v definovanem okruhu s definovanym zoomem a rozdelilo ho to na dlazdice?
  • 0

#32 Mau Loftin

Mau Loftin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 901 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2009 - 11:52

No já bych se také zeptal. Jak co nejjednodušeji udělat mapu pro Garmina třeba z obrázku - např. oskenované mapy apod. - jako rozdělovat je na dané čtverce (které jsou dost malé) a každý zvláště kalibrovat v goog.Earth je dost asi opruz. Neexistuje něco, co daný obrázek rozkouskuje a nakalibruje?
  • 0

#33 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 766 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2009 - 11:53

Vyskusaj
http://mozigo.zubor....Kmz_uni_lng.zip

  • 0

#34 kvapa

kvapa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 495 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2009 - 11:57

2Klama: diky testnu a dam vedet
  • 0

#35 MarHan

MarHan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 371 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2009 - 12:32

Super makro, nicmene si dovolim jednu takovou troufalost... Dalo by se udelat, aby to stahlo nejblizsi mozne priblizeni? Hodilo mi to par cernych ploch. Dalo by se to poznat podle hodne male velikosti obrazku... misto prumernych 85kB to ma 7,1kB. Diky dobra prace:-)
  • 0
Garmin Oregon 650, Samsung Galaxy S + Locus + GSAK

#36 djw

djw

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2009 - 13:17

clovece do toho bych nesel. kazda cast sveta ma jine rozliseni zakladni ortofotomapy a nektera priblizeni, i kdyz existuji jsou k nicemu. vlastniii empirii jsem dosel k tomu, ze praha treba stoji zato vyzvetsovat do 20, venkov, kde je rozliseni mapmensi, snese 18. ale viic je uz neostre jako beyk


MarHan napsal/a:
Super makro, nicmene si dovolim jednu takovou troufalost...
Dalo by se udelat, aby to stahlo nejblizsi mozne priblizeni?
Hodilo mi to par cernych ploch. Dalo by se to poznat podle hodne male velikosti obrazku... misto prumernych 85kB to ma 7,1kB.

Diky dobra prace:-)


  • 0

#37 kvapa

kvapa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 495 příspěvků(y)

Publikováno 17 říjen 2009 - 13:50

klama napsal/a:
Vyskusaj
http://mozigo.zubor....Kmz_uni_lng.zip


Tak, vyzkouseno a spokojenost. Jen me prijde, ze deleni na vetsi pocet dlazdic se odrazi na kvalite zobrazovanych obrazku. Kdyz jsem dal deleni jen na 2x2 sli precist popisky ulic a v 10x10 nesli. Zkousel jsem si pohrat s kvalitou JPEG, ale bez ucinku.
Myslim, ze to Garmin stejne za chvilku zase ve FW zakaze. Vygeneroval jsem si takto dost podrobnou mapu Bangkoku zadarmo :))). Diky.
  • 0

#38 marekl

marekl

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 883 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2009 - 9:44

Zřejmě bug. V cestě pro uložení KMZ souboru na PC asi nesmí být adresář s mezerou. Pokaždé mi to skončilo s chybou, a když jsem udělal adresář bez mezery, už to šlo.
  • 0

#39 djw

djw

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2009 - 6:50

v nedeli jsem si hodil asi tricet mestsko-prazskyyyych kesek a musim rici, ze moznost videt finalku na ortofotomape maaa neco do sebe (tedy pokud neni umistena v nekterem z prazskych lesiiikuuu ;)

oproti vektorove mape to u mnoha kesek opravdu pomohlo, u zbyvajicich jen ujistilo, napriklad o spravnem smeru pristupu ke kesi.

neprijemnosti je to, ze za denniho svetla jiz tak spatne citelnyyy displej fotomapu temer neni schopen rozumne zobrazit, respektive prosvitit. ale to je problem celeee rodiny oregonuuu.

shrnuji. je to vyborna pomucka, dalsi hint. jeho pouziti si kazdy musi rozmyslet ;)




djw napsal/a:
to je naadhera a opravdu dekuji, posledni verze nema chybu!

* makro zpracovava jednoduse az prvnich sto kesi ve filtru!
* prepinatko mezi pouzitim "filtru" a "user flag" je dokonale
* makro bezproblemove prezvejkaavaa i WP psane s cestinou
* vyber typu mapy nabizi velkou variabilitu
* tresinka na dortu: vygenerovane obrazky prefixovane typem mapy a velikosti dlazdice! paraadnii


za me tedy dokonalee diilo. diiiiq!

v sobotu a nedeli jiz budu leezt po praaglu s obraazkovou mapou ;)


  • 0

#40 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 19 říjen 2009 - 13:27

marekl napsal/a:
Zřejmě bug. V cestě pro uložení KMZ souboru na PC asi nesmí být adresář s mezerou. Pokaždé mi to skončilo s chybou, a když jsem udělal adresář bez mezery, už to šlo.


Díky za upozornění. Opraveno. Stahujte verzi 1.5.
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama