Přejít na obsah


Fotka

GeoKuk - kešky nad mapy.cz - nový desktopový program.


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
821 odpovědí na toto téma

#21 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 477 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2009 - 11:02

Jen pripominam, ze zrovna mapove podklady z mapy.cz uz umi i obycejna cachemapa, co je primo v geogetu. Ale uznavam, ze ze tohle ma par peknych funkci navic. ;)
  • 0

#22 Hickos

Hickos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2009 - 11:08

HaLuMa napsal/a:
Jen pripominam, ze zrovna mapove podklady z mapy.cz uz umi i obycejna cachemapa, co je primo v geogetu. Ale uznavam, ze ze tohle ma par peknych funkci navic. ;)

Já zas doufám v to, že někdo udělá makro pro GSAK, abych do toho dostal data z GSAK a pak (s prominutím) GeoGet zase odinstaluji - nějak mi nesedí.
  • 0
Don't panic!

#23 Osik

Osik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 497 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2009 - 11:21

Veverky - TO JE BOMBA! Máte u mě pytel ořechů.
  • 0

#24 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 911 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2009 - 11:43

Další poznatky z testování: - 16000 keší nedělá problém, program pořád funguje relativně svižně - při překročení limitu 3000 zobrazených keší se sice nezobrazí, ale pořád se při přejetí myší ukazují tooltipy a jde na ně klikat ;) - pro rychlé přesuny na mapě by se hodilo vyhledávání podle města, tohle by nemělo být obtížné implementovat - po editaci políček bestof a hodnocení na nich zůstane focus a nejdou pak označovat kešky pomocí klávesy + a ani ostatní klávesové zkratky pak nefungují - fotomapa v nejvyšším zoomu je dostupná pouze v praze, šlo by nějak ošetřit aby na něj v ostatních oblastech nešlo přepnout? - azimut ve statusbaru bych zobrazil kromě šipečky i číslem, je to prkotina, ale může pomoci u luštění některých keší ;) - označení vice keši najednou ("zarámečkováním" myší) pro hromadný zařazení/vyřazení z výletu by se občas hodilo - ... až zas na něco přijdu tak doplním :)
  • 0

#25 Osik

Osik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 497 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2009 - 12:00

Ahoj Veverky, jak je to s off-line verzí? Co někde kešovat (keš jako cache, ne keš jako cache) mapové podklady? Pak by šlo "postahovat data do notebooku a hurá do terénu ...
  • 0

#26 Osik

Osik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 497 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2009 - 12:02

Dodatek ... už vidím adresář kachle ... To jsou normálně ty png/gif co se stahují z mapy.cz?
  • 0

#27 sHpy00n

sHpy00n

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 313 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2009 - 12:07

vcera na poradne prozkoumani nebyl cas, dnes uz jo. teda videt na mape celou multinu vcetne jednotlivych stage. to je panecku pecka! takze..

VEVERKY NA HRAD!! :D :D

OT: a ranni vypadek ic.cz mne primel zplodit tohle
  • 0

#28 brazajar

brazajar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 764 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2009 - 12:26

Veverky Pěkná práce, díky.
  • 0

Díky.

brazajar

 

Zítra je taky den!!! :)

Garmin Dakota 20 + OSM mapy // Samsung Galaxy S6  + Locus Pro // Suunto Ambit3 Peak // Dell Vostro 3360 + GeoGet // nohy / MHD / VW Passat B5 Variant / VW Sharan / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon

http://www.brazovic.cz


#29 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 811 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2009 - 12:37

Pekne. Primlouval bych se za moznost nastavit si adresare. Spoustim GG s ruznymi datovimi adresari (-d=...) a ted nemam moznost pouzit ten spravny. Nebo jsem nekde tuto moznost prehlidl?
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#30 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2009 - 12:58

Pěkné, chválím. Až praxe ukáže, jestli to bude užitečnější než gsak+mapsource (ve smyslu vizuálního přehledu o oblasti). Měl bych pár návrhů: 1. Mohl bys zveřejnit datovou strukturu texťáku (btw škoda, že to není xml) 2. V UI bych se přimlouval za 2 věci, kvůli kterým stále používám mapy.cz a ne googlmaps: - měření vzdálenosti naklikáním lomené čáry - zoomování výběrem myši (s podržením Shiftu třeba) 3. Možnost změnit datové adresáře 4. Import z gpx ;)
  • 0

#31 Hickos

Hickos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2009 - 13:05

abakus napsal/a:
2. V UI bych se přimlouval za 2 věci, kvůli kterým stále používám mapy.cz a ne googlmaps:
- zoomování výběrem myši (s podržením Shiftu třeba)

Já v mapě normálně zůmuju točením kolečka myši.
  • 0
Don't panic!

#32 sHpy00n

sHpy00n

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 313 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2009 - 13:17

Hickos napsal/a:

abakus napsal/a:
2. V UI bych se přimlouval za 2 věci, kvůli kterým stále používám mapy.cz a ne googlmaps:
- zoomování výběrem myši (s podržením Shiftu třeba)

Já v mapě normálně zůmuju točením kolečka myši.


To ja taky, ale myslim ze abakus mel na mysli neco jineho. Kdyz spustim mapy.cz, tak to chvilku da praci, nez se vyzoomuju na strakonice a okoli. rychlejsi je, kdyz nejprve kliknu na misto pravdepodobne polohy strakonic a koleckem zoomuju az pak. nejrychlejsi to ale je, kdyz podrzim shift a tazenim leveho mysitka ohranicim oblast, kterou chci zoomovat. pak ji mam ihned.
  • 0

#33 Hickos

Hickos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2009 - 13:17

Ajó. :)
  • 0
Don't panic!

#34 marram

marram

    marram.cz

  • Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2009 - 13:45

Tak sem nevydrzel cekani na opravdove programatory a napsal exportni makro pro GSAK sam, je to hodne amatersky vytvor, rozhodne nic friendly user, ale treba to nekdo zkuseny dotvori a nebo lepe udela lepsi. :) Po spusteni makra se vytvori soubor kesky.geokuk, najdete jej v adresari kde mate nainstalovany GSAK (vyber cesty se mi ted nechtel resit), pak ho musite zkopirovat tam, kde jej GeoKuk ocekava. Vyexportuje to vsechny kese v aktivnim filtru (aspon doufam). :)

Přiložený soubor (y)


  • 0

#35 marram

marram

    marram.cz

  • Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2009 - 13:47

Jo a uplne jsem zapudil hodnoceni, zatim jej nepouzivam a pokud vim, tak to gSAK stejne neumi, takze informace o hodnoceni jsou proste z meho exportu prazdne. A take jsem neresil zobrazeni vlastnich kesi, ale na to se jeste kouknu, muj export to proste zatim nepozna.
  • 0

#36 Hickos

Hickos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2009 - 13:53

Já myslím, že pro začátek je to určitě dostačující, dnes už se k tomu nedostanu, ale zítra to určitě testnu. Zatím díky. P.S. Taky vám geokuk asociuje na výslovnost se "š" skoro uprostřed? ;)
  • 0
Don't panic!

#37 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2009 - 13:56

To hodnocení možná jde přes nějaká UserData, ale nevím, kolik lidí to v GSAKu používá. Vlastní keše mám stejně v jiné databázi, takže to exportem u mě ani vyřešit nejde. Ale já na mapě nepotřebuju vidět vlastní keše, vím kde jsou ;) Spíš bys měl popřemýšlet o označování nalezených (i když ani tohle není pro mě)
  • 0

#38 marram

marram

    marram.cz

  • Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2009 - 14:01

Nalezene to pozna i u me, proste smajlik, stejne tak disablovane a archivovane, jenom ty vlastni proste neumim tak snadno oznacit. U sebe samotneho bych to umel, ale pak by to ostatnim u mych ukazalo ze jsou jejich, tak sem se na to vyprdl. :)
  • 0

#39 marram

marram

    marram.cz

  • Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2009 - 14:17

Tak se divam, ze mi to nalezene nezobrazuje, i kdyz je to vyexportovalo, i parametr je spravne nastavenej, tak teda nevim, pohledam. EDIT: Omyl, nalezene zobrazuje, chyba je v letterboxech, asi sptany nazev.
  • 0

#40 druzicka

druzicka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2009 - 14:23

Moc pekny pocin, klobouk dolu. Jeste bych se primluvil za pridani tlacitek lovim, nevim, ignoruju v tom oknyku s podrobnostmi kese at nemusim hopsat mys klavesnice, ale to je fakt detail :o) Diky za velmi ucinnou pomucku.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama