Přejít na obsah


Fotka

GeoKuk - kešky nad mapy.cz - nový desktopový program.


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
826 odpovědí na toto téma

#701 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 128 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2015 - 19:52

Seznam měnil mapy, za prvé lze používat projekci stejnou jako v OSM, za druhé se zřejmě změnilo původní url http://m1.mapserver....ist/{z}_{x}_{y}

na

http://m1.mapserver....ist/{z}-{x}-{y}

Tj. změnil podtržítka na pomlčky. Bude potřeba úprava programu.


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 07 květen 2015 - 19:54

  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#702 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 472 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2015 - 19:53

Já už delší dobu mám v GK nastaveno dlaždice neukládat. Zobrazení map mi funguje vesměs dobře. Jen jsem teď byl mimo domov (a tudíž jsem neměl tak rychle připojení) a narazil jsem na to, že při zoomu 11 se mi přes mapu zobrazily jakési šedé kruhy, ale nebylo to plošně jen určité oblasti. Teď když jsem doma tak se mi ty kruhy neobjevují.

Pro úplnost dodávám, že už používám pouze Danův poslední http://dan-stahr.tk/geokuk_nightly.jar

Přiložené miniatury

  • geokuk_kruhy_z11.png

Tento příspěvek byl upraven od ToRo61: 07 květen 2015 - 19:55

  • 0

#703 Danstahr

Danstahr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2015 - 20:59

Hm, ty zmeny vypadaji zajimace. Treba se konecne dokopu k tomu pridat podporu pro jine mapy nez Mapy. 

 

Momentalne mi jak ofiko verze, tak ta moje funguji bez problemu. Mozna, ze novou verzi nasadili jen na nejake servery nebo ji zapli pouze na chvilku, tezko rict. 

 

@ToRo: Sede kruhy se zobrazuji, pokud se obrazek nedari nacist. V tvem pripade se nenacetla ta horni vrstva s turistickymi trasami, proto se zobrazuji takhle pres.


  • 0

#704 Danstahr

Danstahr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2015 - 21:20

Verze s pomlckou pouziva stejne rozlozeni tiles jako OSM (a dalsi mapy), verze s podtrzitkem jsou stare Mapovske souradnice. Predelani podtrzitka na pomlcku by tedy samo o sobe nepomohlo.


  • 0

#705 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 128 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2015 - 21:46

Máš pravdu, špatně jsem koukal.

Asi by se vyplatilo předělat to na OSM formát, tím pak získáš hafo map bez další práce.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#706 rodinka veverek

rodinka veverek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 530 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2016 - 19:55

Ahoj všichni. Probudil jsem se a oficiálně vydistribuoval verzi Danstahr. Geokuk má vstupní stránku http://geokuk.cz, na které najdete odkazy na další zdroje.

 

Protože mnoho uživatelů dává přednost komunikaci na Facebooku, přestal jsem tuto sociální síť ignorovat a založil jsem skupinu Geokuk. Odkaz na ni také najdete na hlavní stránce programu.

 

Zdrojové kódy jsou nyní na Githubu, je zde i správa požadavků, kdo chce a umí, může přispět svým programátorským uměním.

 

 


  • 2

#707 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 048 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2016 - 13:19

4.0.0  bohužel padá, zdá se, že nedokáže zpracovat stejné množství bodů, jako verze 3.6.

Mám tam aktuální keše ČR+nalezené i jinde (123MB), vybrané WM (12MB) a výběr z geodetických bodů DATAZ_...gpx (pouze ty, které odpovídají definici WayMarku Czech Geodetic Points), někdo je tu dával k dispozici v lednu 2015.

 

 


  • 0

#708 Danstahr

Danstahr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2016 - 14:25

Nějaké konkrétnější projevy "padání"? Zkusil jsem otevřít Geokuk se 100000 náhodně vytvořenými kešemi nad územím ČR. Vše funguje bez potíží i při omezení dostupné paměti na 512 MB. 

Přiložené miniatury

  • geokuk2.png

Tento příspěvek byl upraven od Danstahr: 21 únor 2016 - 14:26

  • 0

#709 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 048 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2016 - 15:17

Aha, koukám, že log se nepodařilo přiložit. Druhý pokus ....

Teď, když jsem to chtěl zkusit znovu a přidat i screenshot, tak běží, běží, žere 80% CPU a 700MB RAM, podle TaskManageru příkazová řádka obsahuje -Xmx512m (spouštím geokuk_4.0.0.EXE), ale to je taky vše, co se stane.

Napadlo mne teď jedno možné vysvětlení: neotevírá třeba verze 4, na rozdíl od 3.6 i ZIP soubory?

Přiložený soubor (y)


  • 0

#710 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 048 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2016 - 15:22

Zkusil jsem dát pryč ty ZIPy, ale stejně to skončilo výjimkou při zpracování na pozadí, jako je v logu.


  • 0

#711 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 472 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2016 - 15:50

V tom souboru s výjimkou vidím mimo jiné.. .OutOfMemoryError

 

já nepoužívám GK jako exe, ale od počátku mám BAT soubor, kde můžu řídít množství přidělené paměti ...

java.exe  -Xmx1g -jar c:\cesta_ke\geokuk.jar

 

Zobrazuji taky všechny geodetické body
(cca 25000) a pak adhoc tisíce až deseticíce dalších bodů. To 1GB paměti jsem přidal, když mi GK tak začal padat. Ale to už je řádově 2 roky zpět.

 

Ještě dodám, že ty geodetické body mám exportované z GSAKu ve formátu 'geokuk', nikoliv GPX - tipnul bych si, že to taky může mít vliv.


Tento příspěvek byl upraven od ToRo61: 21 únor 2016 - 15:53

  • 0

#712 rodinka veverek

rodinka veverek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 530 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2016 - 16:03

Také mně to zezačátku padalo na OutOfMemory. A teď už ne.

 

Zkus promazat HOME\geokuk\prchave\kachle\. Nová verze už nedělá hromadu souborů, ale používá databázi. Když tam bylo oboje, měl jsem s tím problém, ale možná to bylo něčím jiným. Jinak, pokud se to bude opakovat, založ issue na githubu, tzřeba přes geokuk. A nahrej tam veškeré soubory, které máš.


  • 0

#713 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 048 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2016 - 16:45

Promazání HOME\geokuk\prchave\kachle\ nestačilo, volání s 1G RAM potom ale pomohlo. A startuje to teď krásně rychle.:-)

 

Moc díky.


  • 0

#714 trotak

trotak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2016 - 18:08

Ahoj. slo by nejak donutit Geokuk zobrazovat kesky i za E 29° 59.999 ? Docela by se mi hodil Kyjev a Cernobyl. Dik


  • 0
Půjdeme tudy. Je to sice dál, ale zato horší cesta.

#715 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 839 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2016 - 20:16

Díky za nový rozvoj programu... Mám ho moc rád a používám ho prakticky denně pro plánování výletů za keškami :-).

Psal jsem mail ohledně nějaké podpory, ale asi nedošel...


  • 0

#716 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 472 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2016 - 22:59

Možná došel, možná nedošel...

pokud námět/bug přidáš sem -> https://github.com/marvertin/geokuk/issues tak se jistě neztratí :-)


  • 0

#717 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 839 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2016 - 7:14

To nebyl námět...

Kde se píší náměty atp. vím.


  • 0

#718 vandrovecz

vandrovecz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 83 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2016 - 11:06

Poradil by mi někdo prosím, jak nastavit Pocket Drake na použití s nejnovější verzí, která vytváří jen jeden soubor mapový? Používám spokojeně versi 3.5 a nechci si nějakými experimenty PDA rozhodit...


  • 0
Celý život jsou vyhozené peníze...

#719 Do-bby

Do-bby

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 304 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2016 - 16:06

Ahoj, potřebuju poradit s provázáním GeoKuku a Geogetu...

 

občas se mi stává, že po naistalování na nějaký PC se mi je nedaří propojit a někdy to zase jde. Do teď jsem oba programy plně využíval, dokud mi nezačal geokuk hlásit novou verzi. Po stažení se mi stále otevírala stará. Zjistil jsem, že byla na více místech (asi jsem v tom měl binec). Když však v PC zůstala jen nová, geoget ji neotevřel. 

 

Přeinstaloval jsem i plugin pro spouštění Geokuku a nic

Vyzkoušel jsem různá umístění exe i jar souboru Geokuku a nic

Nainstaloval poslední Javu a nic

 

a tak už nevím, co s tím. A je fakt, že se mi tento problém čas od času vrací vždy po přeinstalování NTB a myslím, že jsem to tam nikdy nezprovoznil. Na stolním PC to jelo, dokud jsem jej nevyměnil za novou verzi. 

 

Máte nějaké návrhy co s tím??

 

Při spuštění pluginu najede hláška, že Geokuk nebyl nalezen a jestli jej chci nainstalovat, po odsouhlasení mě vyfuckuje, že se instalace nezdařila....


  • 0

#720 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2016 - 18:24

Mel jsem uplne.stejny problem. Vyreseno nakopirovanim noveho geokuk v jar do datagasp / script / geokuk. ( pisu z tel. Nevim presnou cestu). Musi byt pojmenovan geokuk.jar a do souboru verse jsem prepsal cislo verse noveho geokuku. Od te doby ok
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama