Přejít na obsah


Fotka

GeoKuk - kešky nad mapy.cz - nový desktopový program.


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
821 odpovědí na toto téma

#741 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 471 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2016 - 20:52

Stator ma Diagnosticky profil, ten by tyto chyby mohl najit.

To jsem zkoušel a nic nenašel.

 

Pomohlo částečně jen vyfiltrování cache, které mají finální body a které jsem našel a pak okometricke zkoumání souřadníc, ale u 15000 cache to je mašli. Jinak to neumím.

 

Ale mezitím jsem přišel na to jak se mi poškodila databáze. Kvůli rozdílu v tabulkách D/T ve statistikách na mém profilu na geocaching.com a statistikách generovaných Statorem jsem zaktualizoval nalezené cache pomocí Aktualizování cache. Vybral jsem možnost Jen základni údaje. Kvůli aktualizaci cca 15000 cache jsem to dělal ve dvou dnech. Při tom se mi natáhly ty vadné waypointy, u některých cache to byly 2-3 finální waypointy. Jen netuším kde se ty waypointy vzaly. Jediné co mně napadá, že to bylo vygenerované z chlívečku Vlastní poznámka ke keši kam si zapisuji řešení a kromě finálních souřadnic tam mám i fůru jiných čisel které vedou k řešení.

 

Teď jsem to vyzkoušel znovu a zas tam ty waypointy byly, tak jsem se vratil k té databazi před tímto celým pokusem, což je ta týden stará databáze. A dál do toho nebudu štourat neb do toho nevidím a nechám ty statistiky rozdílné.

 

Ty rozdíly statistik v D/T vznikají z toho, že na geocaching.com se vychází z aktulního stavu cache (to jest jak je práve autoři změní), zatímco v GG po nálezu už ty nalezené cache znovu nenačítám (načítám jen nenalezené) a tak jakékoliv změny už GG nezaznamená. U mne ten rozdíl je u cca 50-100 cache.


Tento příspěvek byl upraven od Solim: 08 duben 2016 - 20:53

  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.03 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#742 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 478 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2016 - 20:58

Aaaaa, to je moje blbost, pardon.


  • 0

#743 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 044 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2016 - 7:55

Pomohlo částečně jen vyfiltrování cache, které mají finální body a které jsem našel a pak okometricke zkoumání souřadníc, ale u 15000 cache to je mašli. Jinak to neumím.
 

Použij SmartFilter a z něj přiložený select. Nedávno jsem to řešil v jiném vlákně.

Přiložený soubor (y)


  • 0

#744 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 812 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2016 - 20:41

Presne tento SQL je prave v tom diagnostickem profilu (prave kvuli Statoru je obsaha a jmeno sloupcu takto). Takze diagnosticky profil by mel ty podivne souradnice najit. To je divne.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#745 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 471 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2016 - 19:47

Po sobotním lovení cache pokračuji v pátrání a už jsem našel kde je chyba.

 

1.

Na prvním obrázku je vidět, co si zapisuju do poznámky k cache: je tam jakési číslo z internetové stránky a na konci vypočtené souřadnice.

groundspeak.jpg

 

2.

V druhém kroku jsem aktualizoval kešky (kliknutí pravým tlačítkem myši nad databází) a vybral jsem možnost Jen základní údaje , v mém případě jsem takto aktualizoval cca 4700 cache.

 

3.

pak jsem se podíval na výsledek v GG

GG.jpg

a tam jsem videl

a. bod =FI ... ten jsem zadával ručně přímo v GG

b. bod =N0 ... to natáhlo aktualizováni kešky z 1 řádky vlastní poznámky, a to jsou souřadnice N00°0.000' E2468°0.000' což je blbost, ale je to právě to číslo (2468) z internetové stránky, kterou tam mám uvedenou

c. bod =N4 ... to natáhlo aktualizováni kešky z 5 řádky vlastní poznámky, a to jsou souřadnice N50°1.123' E014°1.123' a to jsou správné souřadnice

 

4.

spustil jsem diagnostický modul a tem mi řekl:

chyba-diagnostika.jpg

 

takže podle něj je vše vpořádku.

 

 

Pokud pak spustím GeoKuk, tak ten se z toho může .... :wacko: a oznamí:

exc9a1    Proč se má normalizovat takový obludný úhel: -1.822187385E7 stupňů

Úplně vidím jak se ten GeoKuk motá okolo zeměkoule, taky se podstaně dýl spouští a ne všechny finalni body potom zobrazí.

 

 

Takže chyba je v interpretaci čísel ve vlastní poznámce v listingu cache a jejich následném přepisu do GG při aktualizaci kešky. Vypadá to, že každé číslo se bere jako souřadnice a pokud to nedá úplné souřadnice, tak to doplní nulami. Správné souřadnice interpretuje správně.

 

 

Poznámka: cache je reálná, jen ta poznámka je upravena tak, že souřadnice jsou vymyšlené (tak tam nechodte, ani netuším kam to ukazuje) a ten internetový odkaz jsem taktéž poupravil, tak odkazuje na nesmysl, ale to číslo jsem tam ponechal nezměněné.

 

 


  • 2

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.03 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#746 2pirko

2pirko

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2016 - 20:49

Mam dotaz (mozna zacatecnicky): Pouzivate nekdo GeoKuk z offline prohlizeni map? Dneska jsem to zkousel, ale mapy se stahnou ale po nejake dobe zmizi vetsina kachli. Jedine co jsem spolehlive rozchodil pro offline prohlizeni je stazeni jedne obrazovky.

Chtel bych stahnout mapy v nejake oblasti v ruznych meritkach. Idealne vetsi kus nez se vejde na obrazovku.


  • 0

#747 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 819 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2016 - 6:46

Kdysi jsem fungoval takto přes mapy - postahovat dlaždice.

Ovšem je pravda, že když jsem to nedávno zkoušel dělat v nové verzi, zdálo se mi, že to stáhne nějak málo dlaždic a GK je rychle hotový. Protože poslední dobou jsem skoro stále on-line neřešil jsem to.

Nyní ale při vypnutí Internetu mi připadá, že nejsou uchovány ani dlaždice, které se dříve automaticky uchovávaly (naposledy prohlížené mapy), protože mi to v dlaždicích nahlásilo web download - end error a je zobrazená jen poslední obrazovka. Dříve se takhle GK určitě nechoval. Měl jsem ho rád i kvůli tomu, že měl dlaždice postahované off-line.

Měl jsem takto postahovanou celou ČR a dokonce i některé mapy v zahraničí.

 

Tak jsem vyzkoušel i tu cestu mapy - postahovat dlaždice a ani po postahování se postahované dlaždice vůbec nezobrazují. Program už je asi vůbec neukládá :-(


  • 0

#748 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 06 červen 2016 - 9:19

Mám úplně stejný problém. Složka s geokukem vždy měla milion souborů s kachlema a nyní je skoro prázdná. :/

 

Dalším neduhem trpí podbarvení ikonek parkovišť, pokladů a jiných. (myslím tím ty v horní liště, kterými se dá filtrovat).

 

U předchozí verze byly krásně zeleně podbarvené, nyní to moc vidět nejde :( Kolikrát mám problém zjistit, zda jsou aktivní či ne :( 


  • 0

#749 Do-bby

Do-bby

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 304 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2016 - 9:43

Zdravím, 

 

po přeinstalování PC se mi nějak rozsypal stávající geoget i když byl ve verzi pro přenosná zařízení. Nicméně jsem si ho nainstaloval v klidu znovu, přetáhl databáze, takže OK. Ale je možné nějakými soubory přetáhnout také nastavení - hlavně teda co se týče filtrů, nastavených sloupečků, referenčních míst apod?? v datech jsem našel soubory s názvem mých filtrů a příponou .ggf, ale nevím, zda nejsou potřeba k přenesení ještě další soubory. 

 

Díky za pomoc :-)


  • 0

#750 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 478 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2016 - 10:35

Kdyz prekopirujes obsah celeho datoveho adresare, budes mit Geoget presne takovy, jaky jsi ho mel pred tim.


  • 0

#751 Do-bby

Do-bby

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 304 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2016 - 11:20

to jo, ale za ty roky je v tom geogetu spousta bordelu, pluginu atd... takže mi to ani nevadí, mít ho takto nový ... ale nastavení všech mých filtrů, sloupců atd bych si chtěl z tamajen vzít, ty jsem měl dobře vyřešené


  • 0

#752 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 478 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2016 - 11:59

A tohle jsi cetl? http://geoget.ararat...hp/user:soubory


  • 0

#753 Do-bby

Do-bby

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 304 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2016 - 12:15

jééé!! moc děkuju :-) 


  • 0

#754 Do-bby

Do-bby

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 304 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2016 - 12:23

A teď ještě koukám, že jsem se překlikl v tématu zde na foru a řeším geoget ve vlákně geokuku - omlouvám se

 

 

teď ke geokuku - poslední verze co teď mám - dlouho trvá načítání dlaždic, ale to se dá vydržet, Nicméně přestal fungovat relief a nevím proč - v předchozích verzích mi vyhovoval a hodně jsem ho používal .... dělám něco špatně?


  • 0

#755 Do-bby

Do-bby

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 304 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2016 - 16:25

Dělá mi to toto v různých přiblížených, buď se čtverce načítají pomalu, nebo spíše vůbec

Přiložené miniatury

  • geokuk.jpg

  • 0

#756 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2016 - 20:28

Ta rychlost načítání/zobrazení mapových kachlí se fakt změnila.

Kdybych neměl relativně slušnou rychlost připojení (cca 30-40 Mbit/s) tak bych hledal chybu u sebe. Ale já mám i ten problém, že některé kachle z určité mapy v určitém zoomu se v některý den (?) nenačtou vůbec https://github.com/m...okuk/issues/155


  • 0

#757 Do-bby

Do-bby

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 304 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2016 - 20:43

jj to je ono, právě ta fotka, co jsem ji sem dal, tak tam se ty dlaždice nenačetly vůbec. i jinak při zoomování to také pořád blbne


  • 0

#758 Do-bby

Do-bby

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 304 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2016 - 20:47

jo a taky třeba na základní mapě neudělám větší zoom jak 16 ... ale to už jsem zde psal někdy dříve tuším


  • 0

#759 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2016 - 21:26

max zoom 16 na základní mapě beru u GK jako 'vlastnost'

blbé je pro mě to nespolehlivé načítaní kachlí :-(


  • 0

#760 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 471 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2016 - 21:48

Tez mi to nekdy blbe nacte a rika mi to ze "bylo nacteno drivejsim pozadavkem". A tak v menu MAPY odskrtnu polozku "Online" a hned zas zaskrtnu a tim nactu vsechny kachle znovu.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.03 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama