Přejít na obsah


Fotka

GeoKuk - kešky nad mapy.cz - nový desktopový program.


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
834 odpovědí na toto téma

#801 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 089 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2018 - 20:56

Klávesa F7 přidává vybranou keš do seznamu GeoGetu, dvouklik na keši nebo na ikoně "geocaching" ve stručném popisu keše (vpravo dole) předává do schránky http://coord.info/GC.... a otevírá browser.


  • 0

#802 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2018 - 21:09

@ProKesTom: OK, to bude hlavně info pro HaLuMu, že toto stále funguje, resp. pro ostatní, kteří mají v GK a GG kešky. Já v nich kešky nemám a tato funkčnost mi nechybí.


  • 0

#803 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 049 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2018 - 21:35

Tak moment:

 

1) mapy.cz v te moji mape normalne funguji. Funguji tam i vsechny mapy, ktere si nadefinujes v nastaveni Geogetu. Z ceho usuzujes, ze tam nejdou? pouzivam je tam bezne!

 

2-4) tohle je dano tim, ze ten mapovy engine tak obrovske mnozstvi bodu prostě nezvlada. Proto ta filozofie, ze nejprve najedes nad oblast, ktera te zajima, a na povel natahnes ikonky. A proto to shlukovani, u ktereho si mimochodem muzes nastavit, od jake urovne zoomu se nema delat.

 

5) ikonky jsou ciste subjektivni, tamty mi zase pripadaji humpolacke a neprakticke. Ale to je  kosmeticka vec, vymenit nejakych tricet obrazku za jine, to je to nejmensi.

 

6) vida. Ja, kratkozraky, s tim problem nemam. Ale spis to bude o barvocitu. Disablovane jsou cernobile, aktivni barevne. I ten event dokazu barevne rozeznat. Nicmene viz. bod 5. To je ten nejmensi problem.

 

7) ano, exporty a importy tam nejsou, tady je co zlepsovat.

 

9) u refresh tlacitka jsou dva cudliky. jednim zapnes popisky (a vygeneruje to i prehlednou tabulku pod map, kterou si muzes usporadat a vytisknout i s mapou), druhym zapnes zobrazovani ochrannych pasem kolem fyzickych kesi. Je ale potreba znovu zmacknout Refresh.

 

10) tady asi pracuji nejak opacne... hledam kese v geogetu, a pak si je kdyztak zobrazim na mape.

 

Geokuk je, pokud si dobre pamatuju, napsany v jave. To je opravdu neco uplne jineho nez javascript, ktery mimochodem umim velmi okrajove. To vam dohromady fakt nedam, ani kdybych chtel.

 

1) U mapy.cz funguje jen ortofoto - vyzkoušeno na chrome i na firefoxu. Viz. přiložené printscreeny.

2-4) Jenže je to dost těžkopádné a pomalé, proto i nadále, pokud bude GK budu používat ten. Snad to chápeš. Ptal ses, co je možné vylepšit - napsal jsem ti ze svého pohledu, co bych vylepšil. Je mi jasné, že jsou v tom problémy. GK zobrazuje max. 3000 mapových bodů, pak je nezobrazuje.

5) píšu, že je to zvyk :-). Ale přece jen dost výrazný.

6) spíš nevidím rozdíl archivované / disablované. Ale neviděl jsem rozdíl ani u eventu - aktivních či archivovaných. Ale třeba jsem se jen špatně díval. Zde jsem opravdu rozdíl vůbec neviděl...

9) Popisky jsou jen čísla?

10) Pokud hledám, kam jet na výlet, tak většinou přecházím mezi více místy. A kvůli každému z těch míst nejdříve hledat okruh od nějakého bodu, dávat v GG filtr, pak export do keškomapy - promiň, ale tohle je fakt hodně zdlouhavý postup. To je fakt pro mě daleko lepší mít i trochu méně aktuální databázi vyexportovanou v tom GK, kde si jen pošoupnu mapu a rovnou vidím, co kde je za kešky.

 

Dole v příloze je, jak se mi zobrazují 3 mapy od seznamu. 2 ze tří mi hlásí, že pro dané rozlišení nejsou mapové podklady. A je úplně jedno, jaký je zoom. Nevrtaly se mapy.cz poslední dobou zase v odkazech?

Mapa kešek - Mapy.cz - based.jpg Mapa kešek - Mapy.cz - orto.jpg Mapa kešek - Mapy.cz - turist.jpg


  • 0

#804 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 050 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2018 - 22:01

1. Skoro bych řekl, že nemáš aktuální GG, nebo se koukáš na nějakou vlastní definici mapy. Ty, co jsou distribuovány v současné verzi fungují normálně.

2-4. Jak dlouho trvá, než se ukáže tech 3000 bodů? Já mívám zobrazeno mnohem víc... běžně mám natáhnout celou Prahu, a zobrazenou bez clusteru. Podívej se, kolik těch kesi a waypointu to je. Tohle porad dokolečka nahrávat s každým pohybem mapy? To je naopak rychlejsi to nahrát jednou na povel, a pak se jen procházet statickým body.

6. Disablovane a archivovane fakt nerozlišují, protože mi to nikdy nestalo za námahu vyrábět na to zvláštní sadu ikonek. Není lepší se zabývat živými kesemi a ne zombie?

9. V nastaveni mapy si můžeš zapnout i gc kódy. (A ano, nastavení si to pamatuje)

10. Fakt si myslíš, že bych každý den dělal takto pitomý postup? Proč to neudělat úplně stejně, jako to děláš s tím Geokuk? Jednou za čas si do té mapy hodím všechno. Najedu nad oblast, která mně zajímá a zmáčknu refresh. A hotovo, tohle není žádná tragedie. Kdykoliv si pak pustím cachemapu (ani k tomu nepotřebují mít pusteny GG! Stačí otevřít mapa.html...), tak se na to podívám znova.
Ze bych si filtroval kese podle kružnic, to jsem fakt v životě nedělal.
  • 0

#805 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 538 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2018 - 22:12

1) Máš poslední verzi GG? Mi tam mapy fungují i turistické.
K té 10) pokud nevíš oblast, tak si můžeš přece vyexportovat všechny kešky třeba z celého Česka najednou do mapy keší. Pak už jen posun a refresh. To je rychle.
Co by bylo hezké vylepšení? Zobrazit tenkou čarou spojnici mezi WP a keší. Ideálně rozlišit dle typu WP. To je dobré nejen na rychlou orientaci, ale i k tomu, aby bylo vidět, kterým směrem jsou WP, pokud jsou mimo zobrazenou oblast. Případně pospojovat WP stage mezi sebou, aby byl vidět plán cesty, kudy jit.
  • 0

#806 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2018 - 23:17

Já se přiznám, že nemám úplně poslední verzi GG a všechny druhy map z mapy.cz mi fungují.

Ty screenshoty co přiložil Roman_Jaromer mi připomínají GK v.4 v době, kdy Seznam přestal podporovat 'to staré rozhraní' (prosím o shovívavost s touto definicí ;-)).

 

Jinak limit 3000 bodů už v GK neplatí. To bylo překonáno, už na GK v.4. Mě nyní GK ukazuje v seznamu kešoidů, že zobrazuje něco přes 11 tisíc bodů a mapa se všemi body se mi objeví cca za 4sec.

 

Já to vidím tak, že někomu vyhovuje víc GK a někomu Cachemapa. Záleží na potřebách a zvycích člověka. Spíš bychom se měli zaměřit na to ulovit nějakého Javistu pro údržbu GK a HaLuMu můžeme průběžně inspirovat pro rozvoj Cachemapy. :-)

 

Mě osobně v Cachemapě chybí možnost získání souřadnic z libovolného místa mapy, to umožňuje GK. S těmi souřadnicemi si pak mohu skočit do StreetView nebo do Panoramy.


Tento příspěvek byl upraven od ToRo61: 24 duben 2018 - 23:55

  • 1

#807 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 325 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2018 - 5:51

Mě osobně v Cachemapě chybí možnost získání souřadnic z libovolného místa mapy, to umožňuje GK. S těmi souřadnicemi si pak mohu skočit do StreetView nebo do Panoramy.

A právě toto Cachemapa od Norberta umí. Souřadnice libovolného místa ve všech formátech souřadnic, včetně geodetického S-JTSK, možnost jejich statického zablokování (okénko, ze kterého lze kopírovat) a Streetview má přímo v sobě, donedavna do určitých změn na Seznamu uměla i Panoramu. Já to používám spouštěné přímo, bez Geogetu, právě na zjišťování, co je kde. Vidím na půlce mapu, př. i s katastrálkou a na druhé půlce obrazovky Streetview.

A co se týče rychlého ovládání, s pomocí autora jsem si dodělal několik pro mě (a jen pro mě) důležitých akcí na klávesy. Je to na to dost připraveno.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 25 duben 2018 - 5:53

  • 0

#808 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 546 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2018 - 8:06

Mě osobně v Cachemapě chybí možnost získání souřadnic z libovolného místa mapy, to umožňuje GK. S těmi souřadnicemi si pak mohu skočit do StreetView nebo do Panoramy.

 

Co si pod tim predstavit? Geogeti mapa zobrazuje v kazdem okamziku polohu kurzoru ve dvou formatech. Jaky je problem jeden z tech formatu zadat kamkoli?

 

Navic umoznuje rovnou zobrazeni ve StreetView. Takze k nejakemu zadavani souradnic pro uvedeny ucel nevidim duvod. (Panorama zatim neumi nebo o tom nevim, ale hodila by se.)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#809 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 049 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2018 - 13:22

1. Skoro bych řekl, že nemáš aktuální GG, nebo se koukáš na nějakou vlastní definici mapy. Ty, co jsou distribuovány v současné verzi fungují normálně.

2-4. Jak dlouho trvá, než se ukáže tech 3000 bodů? Já mívám zobrazeno mnohem víc... běžně mám natáhnout celou Prahu, a zobrazenou bez clusteru. Podívej se, kolik těch kesi a waypointu to je. Tohle porad dokolečka nahrávat s každým pohybem mapy? To je naopak rychlejsi to nahrát jednou na povel, a pak se jen procházet statickým body.

6. Disablovane a archivovane fakt nerozlišují, protože mi to nikdy nestalo za námahu vyrábět na to zvláštní sadu ikonek. Není lepší se zabývat živými kesemi a ne zombie?

9. V nastaveni mapy si můžeš zapnout i gc kódy. (A ano, nastavení si to pamatuje)

10. Fakt si myslíš, že bych každý den dělal takto pitomý postup? Proč to neudělat úplně stejně, jako to děláš s tím Geokuk? Jednou za čas si do té mapy hodím všechno. Najedu nad oblast, která mně zajímá a zmáčknu refresh. A hotovo, tohle není žádná tragedie. Kdykoliv si pak pustím cachemapu (ani k tomu nepotřebují mít pusteny GG! Stačí otevřít mapa.html...), tak se na to podívám znova.
Ze bych si filtroval kese podle kružnic, to jsem fakt v životě nedělal.

 

Omlouvám se a sypu si popel na hlavu...

Ty mapy - mám GG 2.9.11. Přišlo mi, že jsem ho aktualizoval nedávno (fakt jsem si myslel, že to bylo tak před měsícem či před dvěma a koukám, že ony to budou min. 4 měsíce). Když jsem to včera psal, chtěl jsem si nainstalovat novou verzi, ale musel jsem odběhnout kvůli klukům a pak jsem na to zapomněl.

 

U toho GK - dříve tam byla hláška o 3000 bodech. Je pravda, že dnes se asi zobrazuje daleko více... Je to zobrazené za zlomek vteřiny (tedy, první načtení souboru při startu programu trvá asi 10-20 vteřin na PC bez SSD disku, u něj je to tak 5-10 vteřin, ale v tom souboru mám kolem 80-90 tisíc keší, tj. daleko více WP., Určitě se zobrazují daleko dříve, než po kliknutí na refresh u keško mapy

 

6. to je o přístupu každého a třeba já tuto informaci rád vidím přímo.

 

9. Aha, už jsem to asi našel. U vlaječky se ukáže kód a vše se pak musí hledat složitě pod mapou podle toho čísla...  U GK si můžeš nastavit, co chceš zobrazovat přímo v mapě. I když pokud je hodně keší zobrazených, není to pak moc přehledné (dá se ale vypínat zktratkovou klávesou).

 

10. Promiň, včera večer jsem si tohle neuvědomil, že si exportuješ vše. Ale stejně mi připadá to refreshování dost zdlouhavé, když stačí jen změnit zoom, posunout a v GK se body zobrazí samy.


  • 0

#810 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 050 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2018 - 13:48

Omlouvám se a sypu si popel na hlavu...

Ty mapy - mám GG 2.9.11. Přišlo mi, že jsem ho aktualizoval nedávno (fakt jsem si myslel, že to bylo tak před měsícem či před dvěma a koukám, že ony to budou min. 4 měsíce). Když jsem to včera psal, chtěl jsem si nainstalovat novou verzi, ale musel jsem odběhnout kvůli klukům a pak jsem na to zapomněl.

 

9. Aha, už jsem to asi našel. U vlaječky se ukáže kód a vše se pak musí hledat složitě pod mapou podle toho čísla...  U GK si můžeš nastavit, co chceš zobrazovat přímo v mapě. I když pokud je hodně keší zobrazených, není to pak moc přehledné (dá se ale vypínat zktratkovou klávesou).

 

Prijde mi, ze kdyz si schvalne vypnes ci ignoruje hlaseni o novych verzich, tak se semnou pak nehadej, ze neco nefunguje jak ma. B)

 

A k bodu 9 - bud tam mas cislo, coz se v seznamu cisel serazenych podle velikosti hleda velmi snadno. Nebo si tam zapnes misto toho GC kod, a ten se hleda blbe, ale lidi to chteli. Co jineho bys tam chtel napsat, aby ses odkazal na vytisteny seznam? Na nic jineho se tyhle stitky nehodi.


  • 0

#811 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 050 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2018 - 13:49

...ale uz mlcim, to jsme utekli od tematu zbytecne moc daleko. Pardon.


  • 0

#812 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2018 - 16:41

Co si pod tim predstavit? Geogeti mapa zobrazuje v kazdem okamziku polohu kurzoru ve dvou formatech. Jaky je problem jeden z tech formatu zadat kamkoli?

 

Navic umoznuje rovnou zobrazeni ve StreetView. Takze k nejakemu zadavani souradnic pro uvedeny ucel nevidim duvod. (Panorama zatim neumi nebo o tom nevim, ale hodila by se.)

 

Máš pravdu, ikona/panáček pro přepnutí do StreetView na Cachemapě je - to beru zpět, resp. až nás HaLuMa překvapí novou Cachemapou, tak si dávám za úkol se s ní více seznámit :-)

Máš také pravdu, že Cachemapa souřadnice zobrazuje, ale mě šlo o získání těch souřadnic bez ručního přepisování.

Jak GK, tak mapy.cz, tak Google mapy nabízí takovéto získání přes pravé tlačítko myši...

a) GK je rovnou do schránky zkopíruje

b ) Google mapy nabízí 'Co je tady'

c)  mapy.cz nabízí 'Přidat vlastní bod'

Případy b ) a c) pak umožní souřadnice získat/zkopírovat do schránky.

Ale to jsou moje potřeby, a nikdo jiný takové mít nemusí. Reagoval jsou pouze na HaLuMův dotaz proč GK používáme.


  • 0

#813 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 050 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2018 - 17:11

Však si tam u taky můžeš píchnout vlastní bod, a pak si jeho souřadnice zkopírovat do schránky a vložit do GG. Ano, je to trochu přes ruku, ale potřebuješ to výjimečně. Pokud si totiž chceš třeba při zakládání waypointu v GG vybrat souřadnice z mapy, tak na to extra mapu vůbec nepotřebuješ, je tam na to integrované udělátko.


  • 0

#814 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2018 - 17:25

Aha, ... 'píchnout vlastní bod' ...

myslíš přes to tlačítko/ikonu 'Přidat značku' vpravo nahoře?


  • 0

#815 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 325 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2018 - 17:41

No, já občas potřebuju znát souřadnice i v JTSK. A to na Keškomapě udělám. stačí stisknout q a mám okénko se všemi formáty, ze kterého můžu kopírovat.

Ale zase naopak, když si zadám ručně místo místa souřadnice, tak to na ně skočí, ale značka za chvíli zmizí. Což třeba když přepínám podklady a porovnávám, je nepříjemné. Dá se ale udělat vlastní bod a posunout na přesné souřadnice, ten nemizí až do shození okna.


  • 0

#816 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 089 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2018 - 18:33

 

10) ... mít i trochu méně aktuální databázi vyexportovanou v tom GK, ....

Proč méně aktuální a ještě k tomu export? GK umí číst aktuální databázi GG, není třeba nic exportovat.


  • 0

#817 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2018 - 19:08

@ProKesTom: ... GK umí číst aktuální databázi GG - jak se to prosím tě dělá?


Tento příspěvek byl upraven od ToRo61: 25 duben 2018 - 20:31

  • 0

#818 fatbozz

fatbozz

    fatbozz

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2018 - 19:36

Soubor > Umisteni souboru > Data > Datova složka Geogetu


  • 0

Mapy pro Locus zdarma a povídání o Openstreetmap >>> http://gpsfreemaps.net/

Přejděte na mapy Openstreetmap a buď členem komunity OSMcz >> http://openstreetmap.cz/

....jo a taky fotím >>> koukni se >>> Klikklak


#819 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2018 - 20:28

@fatbozz: Aha, díky za radu - zkusím,...

 

========

tak vyzkoušeno, ale pro mne toto není

z nějakých důvodů mám vícero GG databází, z nich dělám pro GK dílčí GPX exporty tak, abych využil možností vlastních ikon bodů, které GK podporuje

každopádně díky za radu


Tento příspěvek byl upraven od ToRo61: 25 duben 2018 - 20:57

  • 0

#820 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 089 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2018 - 21:16

Možná není, ale v Soubor > Přehled zdrojů si můžeš jednotlivé zdroje dat (např. ty db3 soubory, .gpx soubory,...) povolovat/zakazovat.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama