Přejít na obsah


Fotka

GeoKuk - kešky nad mapy.cz - nový desktopový program.


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
834 odpovědí na toto téma

#821 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 037 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2018 - 6:19

Tak o té možnosti číst přímo databázi GG jsem nevěděl. Bohužel mou hlavní - velkou databázi GG to nepřečte (Skončí chybou). Používám GK 5.0.1 kompilovaný v EXE souboru.


  • 0

#822 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 410 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2018 - 6:51

9. Aha, už jsem to asi našel. U vlaječky se ukáže kód a vše se pak musí hledat složitě pod mapou podle toho čísla...  U GK si můžeš nastavit, co chceš zobrazovat přímo v mapě. I když pokud je hodně keší zobrazených, není to pak moc přehledné (dá se ale vypínat zktratkovou klávesou).

 

 

A vyhledavat pres CTRL+F jsi zkousel? To je hned.

 

On ten seznam slouzi take k tomu, aby se to dalo rovnou tisknout. Pak mas na jedne strane mapu a na druhe (a dalsich) seznam kesi s udaji, ktere si sam vyberes.

 

Ale to je jedno, kazdy pouziva to, co mu lepe vyhovuje. To plati obecne, ne jen s mapou pro zobrazeni kesek.

 

Haluma chtel inspiraci pro upravu mapy, ma ji a my se muzem ted tesit na vysledek. A ja se tesim, protoze tuto mapu pouzivam porad. (Naopak nepouzivam GK ani ten plugin, nejak ty funkce navic nepotrebuji.)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#823 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 758 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2019 - 22:32

Je nová verze GeoKůk 5.0.2.

 

Umožnuje větší rozsah zoomu a má lepší načítání mapových dlaždic. U verze 5.0.1 jsem měl někdy černou nenačtenou dlaždici, tak jsem to řešil že jsem vypnul zaškrtávátko MAPY - ONLINE a hned ho zas zapnul a mapy se načetly celé znovu, zde se mi to dosud nestalo.

 

Avast mne ho nechtel spustit, ale hoši z Avastu ho už otestovali a je čistý, tak by jste s nim už neměli mít problémy, neb ho už mají v databázi.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#824 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2019 - 9:22

Tak to je skvělá zpráva. :-)


  • 0

#825 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 037 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2019 - 20:47

Úžasná zpráva, to patří přímo do georadostného koutku...

Díky mnohokráte autorovi!!!


  • 0

#826 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 248 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2019 - 11:27

Zkusil jsem to stáhnout, zatím bez keší, ty mám v Geogetu, takže vyexportovat je nebude problém. Asi zůstanu u Keškomapy, ta má víc podkladů a vychytávek, které se mi hodí, třeba streetview. Ale protože ta už není vyvíjená a čím dál víc věcí tam začíná nefungovat, je dobré znát alternativu. Jinak v geogetu je teď taky nová verze mapy, provázaná přímo na databázi, na většinu věcí bude vyhovovat.


  • 0

#827 VPLK

VPLK

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2019 - 11:58

Díky za novou verzi GK, to udělalo velkou radost ....


  • 1

#828 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 758 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2019 - 19:56

Je nová verze GeoKůk 5.1.0

 

Některé součásti byly docela vnitřne předělány.

  • Předšlána genetika na Immutable objekty, její zprůhlednění.
  • Předeláno indexování waypointů v mapě na immutable index z čehož pramení zrychlení.
  • Podpora jednotlivých druhů kešoidů ve vlastních balících, aby bylo možno
    přidávat jednodušeji další druhy kešoidů. (Není hotovo.)

Přitom bylo odstraněno několik chyb a zrychleno načítání a filtrování keší.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#829 Do-bby

Do-bby

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 307 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2020 - 16:13

Ahoj, 

 

potřebuji poradit. Nějakou dobu jsem nepoužíval geoget a nešlo už nic spustit. Takže jsem si jej nainstaloval znovu, dostal tam původní databázi, stáhl nový geokuk, nainstaloval plugin. Ale plugin nespustí geokuk. Píše, že ho nemůže najít, a jestli chci instalovat. Instalace se nespustí a víc s tím nenadělám. 

 

Nepamatuju si, do které složky mám soubor geokuk nahrát - zkoušek jsem do hlavní, zkoušel jsem do slošky data/script/geokuk ale také nic. 

 

Můžete mi poradit, co dělám blbě? Geoget bez geokuku si nedokážu představit :-)

 

moc předem děkuji


  • 0

#830 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 758 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2020 - 18:20

Já používám geokuk.exe v adresáři /geokuk, který jsem si vytvořil mimo geogeti adresáře a tam expotruji pomoci   <ctrl> e   databazi geogetu, kde vyberu export do geokuku. Ta databaze v geokuku je pak štíhleší a tudíž rychlejší. Jen s musí počítat s tím, že v geokuku je právě ta vyexportovaná databáze a tak po každé změně v databázi geogetu musím provést nový export.

 

Ten plugin na spuštěni geokuku z geogetu mne taky nefunguje.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#831 Do-bby

Do-bby

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 307 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2020 - 19:06

Díky, toto jsem bral jako nouzové řešení. Ten plugin byl super. Funguje někomu??


  • 0

#832 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 079 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2020 - 22:44

Plugin už dlouho není potřeba, GeoKuk umí číst přímo databázi GeoGetu. Nastavíš v GeoKuku.


  • 0

#833 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 758 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2020 - 10:31

Ta vyexportovaná databáze je lepší, neb GeoKuk pak nabíhá podstatně rychleji (nejsou tam listingy a logy), ale musí se exportovat. Navic se mi několikrát stalo, že jsem měl v databazi GeoGetu pár bodu s nesmyslou souřadnicí třeba 100 000°, to se pak GeoKuk při načitání zastavil a poctivě tu souradnici protočil mnohokrát dokola než byl zas v rozsahu 0-360°a pak pokračoval dál, než narazil na další podobný bod.

 

Ty body jsem už vyhledal a opravil, ale s exportem byly ty souřadnice vpořádku.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#834 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 029 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2020 - 10:38

takove hodnoty sis tam ale vyrobil sam, importem ze standardnich zdroju ti to v databazi nevznikne. Takze to bych jako nevyhodu neuvadel.


  • 0

#835 Do-bby

Do-bby

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 307 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2020 - 19:37

Perfektní, sice chvíli čeká, než načte geokuk celou databázi, ale dobré :-) Díky :-)


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama