Přejít na obsah


Fotka

GeoKuk - kešky nad mapy.cz - nový desktopový program.


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
870 odpovědí na toto téma

#861 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 524 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2023 - 14:16

1) Jak to říct kulantně... dali jasně najevo, že se jejich mapy takto používat nemají, a tak mi přijde rozumné je z instalačky odstranit. Na druhou stranu GG umožňuje uživateli si přidat jakýkoliv mapový zdroj, a schopnosti mapového engine se postuopem času zlepšují,,,

 

2) ano, starou mapu je možné smazat.


  • 0

#862 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 524 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2023 - 18:06

Jj, vzhledem k mým atypickým kategoriím bodů, mám teď GGmapu sytě zelenou ;-)

Ukázka s možností přiohnutí by  byla skvělá  :).

 

Tak vlastní ikonky se mají takto:

 

Primitivní způsob spočívá v nahrazení obrázků  v podadresáři ikony_mapa. Ty se načítají podle textových souborů ikony.txt, ikonyna.txt a ikonymy.txt, kam si případně můžeš přidat další řádky pro vlastní typy bodů, nebo nasměrovat na jinou sadu obrázků. Tento způsob je kompatibilní se starou mapou, takže tam jsou i položky, které se už reálně nepoužívají, jako třeba definice stínu, nebo GIF verze ikonky pro tisk. Taktéž je dobré si modifikaci nechat stranou, kdyby se někdy přepsala nějakou aktualizací. Proto je to spíše řešení pro pokusy a hraní.

 

Pro hezčí řešení je třeba napsat plugin, co se pověsí na událost 'loadicons'. Plugin pak může jakkoliv nakrmit data do interních polí se seznamem ikon a vrátí true/false. Při true se tím načítání ikon ukončí (když nahrazuješ stávajcí ikonky), při false se pak pokračuje v načítání ikonek podle těch textáků (když chceš jen přidat nějaké ikonky). Až bude nějaký ten čas, tak zkusím vymyslet příklad.


  • 0

#863 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 524 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2023 - 18:11

 

 1) to zaříznutí Seznam map postihlo i GGmapu, jak  to bude řeššit? vyškrtnutím ze zdrojů map?

Jen bych nesměle upozornil na aktualizaci GG.


  • 0

#864 Crocky

Crocky

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 477 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2023 - 18:56

Ahoj,

když se vrátím k tématu tohoto vlákna: Geokuk má s mapy.cz problém kvůli chybějícím headerům.

Doplnil jsem je a můžete ho vyzkoušet na http://www.crocky.cz...eokuk-5.1.1.jar
Mám to hotové pár minut, tak snad v tom není nějaká další chyba. Budu rád za vaše poznatky.

P.S. Moc bych za to nedal, že si seznam své mapy bude nějak víc chránit, pak můžeme být v háji. Takovéhle stahování map je podle mne mimo licenci.

Tento příspěvek byl upraven od Crocky: 16 březen 2023 - 18:57

  • 6

#865 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 505 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2023 - 22:44

Skvělé, funguje :-)


  • 0

#866 VPLK

VPLK

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2023 - 18:54

Ahoj,

když se vrátím k tématu tohoto vlákna: Geokuk má s mapy.cz problém kvůli chybějícím headerům.

Doplnil jsem je a můžete ho vyzkoušet na http://www.crocky.cz...eokuk-5.1.1.jar
Mám to hotové pár minut, tak snad v tom není nějaká další chyba. Budu rád za vaše poznatky.

P.S. Moc bych za to nedal, že si seznam své mapy bude nějak víc chránit, pak můžeme být v háji. Takovéhle stahování map je podle mne mimo licenci.

To jste mi udělal radost ani nevíte jakou ... a jako bonus jeste drobna uprava ikonek. Velký dík ....


  • 1

#867 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 190 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2023 - 20:48

Mně taky. Obrovský dík!!!


  • 0

#868 phoenix-76

phoenix-76

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2023 - 10:58

Ahoj,

když se vrátím k tématu tohoto vlákna: Geokuk má s mapy.cz problém kvůli chybějícím headerům.

Doplnil jsem je a můžete ho vyzkoušet na http://www.crocky.cz...eokuk-5.1.1.jar
Mám to hotové pár minut, tak snad v tom není nějaká další chyba. Budu rád za vaše poznatky.

P.S. Moc bych za to nedal, že si seznam své mapy bude nějak víc chránit, pak můžeme být v háji. Takovéhle stahování map je podle mne mimo licenci.

 

Ahoj, mockrát díky za oživení aplikace. Já se ke GeoKuku vrátil po několikaleté pauze a trošku teď zápasím s tím, že se mi na mapě mnou nalezené a nyní již archivované keše zobrazují jako aktivní keše nenalezené. Proklikal jsem, co šlo, filtry zpřenastavoval tam a zpátky, ale řešení jsem se svépomocí nedobral. Dovolil bych si proto požádat o asistenci a/nebo kontrolu kódu aplikace.


  • 0

#869 Crocky

Crocky

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 477 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2023 - 16:59

Ahoj,
nejdřív si ověř, že v seznamu načítaných zdrojů (klikni vpravo dole ve statusbaru na "Zdroje") máš opravdu jenom to, co chceš zobrazovat. Kdybys tam měl povolený nějaký starý soubor nebo databázi, tak by se to chovalo přesně takhle.
  • 0

#870 HubdaTeam

HubdaTeam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2023 - 11:18

Doplnil jsem je a můžete ho vyzkoušet na http://www.crocky.cz...eokuk-5.1.1.jar
Mám to hotové pár minut, tak snad v tom není nějaká další chyba. Budu rád za vaše poznatky.

 

Přidávám se také mezi vděčné uživatele, a také velmi děkuji za novou verzi!

Moje radost se ale rozplynula v okamžiku :) , kdy se začaly načítat kešky s GG databáze a skončilo to s těmito chybami (samozřejmě se na mapě následně nic nezobrazí):

Výjimka vypadla až z vlákna Thread[AWT-EventQueue-0,6,main]

    EXC-1: 1/3 java.lang.RuntimeException : Vyjimka pri zpracovani na pozadi.
    EXC-1: 2/3 getCause(): java.util.concurrent.ExecutionException : java.lang.RuntimeException: Nemozne pridavat alely ter0:ter k zamcenemu genu Gen [nazev=ter, alely=[~~, ter10, ter15, ter20, ter25, ter30, ter35, ter40, ter45, ter50], vychoziAlela="~~"]
    EXC-1: 3/3 getCause(): java.lang.RuntimeException : Nemozne pridavat alely ter0:ter k zamcenemu genu Gen [nazev=ter, alely=[~~, ter10, ter15, ter20, ter25, ter30, ter35, ter40, ter45, ter50], vychoziAlela="~~"]

Stará verze 5.0.2 normálně tuto GG databázi načte.

Nainstalovánu mám 32bit Java jre1.8.0_361 na Win10.

Detailní log (z něhož nahoře cituji) mohu poslat, kdyby byl třeba.

Je chyba někde na mém přijímači a mám něco udělat?  ;) Díky za rady, nápady.


Tento příspěvek byl upraven od HubdaTeam: 07 duben 2023 - 11:20

  • 0

#871 Crocky

Crocky

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 477 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2023 - 6:46

Mrkni na hodnotu terénu v Geogetu. Nevím, jak je tam uchovávaná, spíš zkontroluj, zda tam není očividná anomálie.
Já se na to příležitostně podívám do kódu.

Tento příspěvek byl upraven od Crocky: 12 duben 2023 - 6:46

  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama