Přejít na obsah


Fotka

GSAK - export pro GeoKuk


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
37 odpovědí na toto téma

#1 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 17 prosinec 2009 - 9:37

Ahoj,
tady je GSAK verze makra pro exporty keší do programu GeoKuk.

K makru:
Vždy pracuje s aktuálně vybranými kešemi.
Z hodnocení exportuje celkové a vlastní hodnocení (pokud používáte).
Neumí pracovat s bestof bookmarky.
Před exportem je potřeba ukončit program GeoKuk! On si "drží" soubory a nejde do nich zapisovat.

Volba "Finálové souřadnice jako waypoint"
Při této volbě se nechají původní souřadnice u mystery/multi keší. Vyluštěné souřadnice se uloží jako další waypoint.

Makro podporuje funkcionalitu výletů GeoKuku.
Volba "Označit keše pro výlet"
Uloží do souboru "lovim.ggt" GC kódy keší. GeoKuk pak s tímto souborem pracuje.

Volba "Označit keše jako vynechané pro výlet"
Uloží do souboru "tedne.ggt" GC kódy keší. GeoKuk pak s tímto souborem pracuje.


Testujte a piště nedostatky.
Neděkujte. Na eventu mi kupte pivo :D:D:D:D

Aktuální verze: 1.7

Historie:
1.0
Zakladní verze bez formuláře nastavení.
1.1
Formulář s výběrem exportu.
Formulář pro nastavení makra.
1.2.
Oprava lomítka v cestě adresáře.
1.3
Možno přidávat export k existujícímu souboru.
1.4
Přidána volba pro možnost exportovat jen základní údaje (LITE verze) :)
Oprava chyby spouštění programu GeoKuk, pokud je nenalezen
1.5
Makro ukládá keše do souboru po 100 kusech nebo při dosažení konce (VA3)
Možnost exportovat lokace z GSAKu pro GeoKuk. V nastavení GeoKuku je pak třeba nastavit cestu "Datová složka GeoGetu", jako adresář pro export.´

Pokud používáte verzi nižší, je třeba smazat soubor s nastavením v adresáři GSAK maker (export_to_geokuk.xml) a nechat si vygenerovat nový.

1.6
Oprava chyby zapisování hlavičky souboru. (bohusz)

1.7
Oprava chyby s UserData
Prevod Final location na Reference point (Crocky)

Přiložený soubor (y)


  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#2 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2009 - 21:13

A šlo by tam taky přidat možnost načíst kešu z více databází? Nalezené mám totiž v jiné databázi než nenalezené. Rád bych je viděl najednou.


Načítání z více databází by asi bylo složité, ale podle všeho by neměl být problém k již existujícímu vyexportovanému souboru „přilepit” další export z jiné databáze (přidat do rozhraní programu volby "vytvořit nový soubor" a "přidat k existujícímu souboru")
  • 0

#3 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2009 - 21:36

A mám problém s nastavením - proměnná exportFolder se ukládá bez lomítka na konci, takže výsledný soubor se uloží „o adresář níž” a se špatným jménem

<Var>
    <Name>exportFolder</Name>
    <Type>String</Type>
    <Data>C:\Documents and Settings\rsc\geokuk</Data>
  </Var>
Ve zdrojovém kódu makra by mělo stačit změnit

$exportFile = $exportFolder + "kesky.geokuk"
$flagFile = $exportFolder + "lovim.ggt"
$unFlagFile = $exportFolder + "tedne.ggt"
na

$exportFile = $exportFolder + "[color=red]\[/color]kesky.geokuk"
$flagFile = $exportFolder + "[color=red]\[/color]lovim.ggt"
$unFlagFile = $exportFolder + "[color=red]\[/color]tedne.ggt"

  • 0

#4 PLAJ family

PLAJ family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2009 - 8:09

rsc_cz napsal/a:
Načítání z více databází by asi bylo složité, ale podle všeho by neměl být problém k již existujícímu vyexportovanému souboru „přilepit” další export z jiné databáze (přidat do rozhraní programu volby "vytvořit nový soubor" a "přidat k existujícímu souboru")

Právě to by stačilo. V dialogu dát možnost volby databáze nebo tam přidat jen volbu "přidat do existujícího souboru" a nebo obojí.
  • 0

#5 A+T

A+T

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2009 - 8:45

Nějak mi neběhhá to makro pro export z GSAKu. cestu k souborům mám navolenou: C:\Documents and Settings\Tomáš\geokuk ale když makro proběhne, tak se tam nic nezapíše a v geokuku se nic nezobrazí. Jinak se mi ani nespouští geokuk i když si myslím že mám cestu zadanou správně a to políčko zaškrtlé. Když jsem ručně nahrál ten soubor z geogetu do adresáře geokku tak to šlapalo ok. Netušíte kde je problém ??
  • 0

#6 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 18 prosinec 2009 - 9:47

Opravena chyba s chybějícím lomítkem v ceste. To by mohlo i pořešit problém A+T ...
Zkusil jsem si nasimulovat tvojí cestu a soubor se mi uložil správne. I když jsem měl strach z češtiny ve jménu adresáře.

Ohledně více databází nevím, jestli se do toho pouštět, když autor geokuku slibuje podporu GPX souborů s možností práce s více soubory.

Ale ta myšlenka od PLAJ je jednoduchá. Jeden checkbox pro přidání ke stávajícímu. Přidám snad během dneška.

Jarda
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#7 A+T

A+T

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2009 - 9:59

jj pomohlo ale udělá mi to jenom šedé kolo 161 m nic víc
  • 0

#8 Colonel74

Colonel74

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 636 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2009 - 10:06

To by bylo perfektni, to by vyresilo i moji puvodni ideu nacitani vic souboru s keskami najednou...Diky predem za implementaci ;)

XiXi_team napsal/a:
Ale ta myšlenka od PLAJ je jednoduchá. Jeden checkbox pro přidání ke stávajícímu. Přidám snad během dneška.

Jarda


  • 0
Proud member of Quick Georesponse Team

#9 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 18 prosinec 2009 - 10:10

A+T napsal/a:
jj pomohlo ale udělá mi to jenom šedé kolo 161 m nic víc


To už je snad ale vlastnost geokuku.
Včera vyšla nová verze 1.1, proto to třeba taky nešlo spusit.
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#10 A+T

A+T

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2009 - 10:19

to jo ale když to vypnu, tak na mapě nemám vůbec nic. když zapnu 161m kruhy, tak tam mám zase jenom ty šedivé kruhy - žádná ikona, nic
  • 0

#11 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 18 prosinec 2009 - 10:25

A+T napsal/a:
to jo ale když to vypnu, tak na mapě nemám vůbec nic. když zapnu 161m kruhy, tak tam mám zase jenom ty šedivé kruhy - žádná ikona, nic


Zkus poslat dotaz s exportovaným souborem na autora geokuku ...
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#12 A+T

A+T

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2009 - 10:32

Tak už jsem na to asi přišel. omylem jsem měl v kolonce hodnocení místo 0 jedničku. když jsemm tam dal nulu tak se ikony keší objevily.
  • 0

#13 Colonel74

Colonel74

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 636 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2009 - 0:01

Tak pripojovani exportu funguje perfektne, diky moc, to je presne to, co jsem potreboval :) Jeste me nefunguje spousteni GeoKuku po dokonceni exportu, v nastaveni tam zadam zkopirovany cil z vlastnosti ikonky GeoKuku na plose, ale stejne se nic nestane...je na to nejaka specialni finta?
  • 0
Proud member of Quick Georesponse Team

#14 A+T

A+T

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2009 - 5:12

Colonel74 napsal/a:
Tak pripojovani exportu funguje perfektne, diky moc, to je presne to, co jsem potreboval :) Jeste me nefunguje spousteni GeoKuku po dokonceni exportu, v nastaveni tam zadam zkopirovany cil z vlastnosti ikonky GeoKuku na plose, ale stejne se nic nestane...je na to nejaka specialni finta?


Tak to jsem tady řešil,ale ten odkaz na cíl z ikony je jiny. jestli máš geokuk na ploše zadej svou cestu na plochu\geokuk a pojede to. U mě je to : C:\Documents and Settings\Tomáš\plocha\geokuk
  • 0

#15 Colonel74

Colonel74

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 636 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2009 - 13:18

Geokuk ma na plose, odkaz zadany tak jak pises (samozrejme krome jmena Tomas ;)), ale bohuzel to stale nejde. Ne ze by to bylo nejak tragicky, umim na tu ikonku kliknout rucne, spis by me z principu zajimalo, co delam spatne..
  • 0
Proud member of Quick Georesponse Team

#16 madbin

madbin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 160 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2009 - 18:09

Musi tam byt jeste pripona .lnk takze nejak takhle: C:\Documents and Settings\Uzivatel\plocha\geokuk.lnk
  • 0

#17 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 20 prosinec 2009 - 9:04

Cesta k geokuku musí být včetně jména souboru.
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#18 hreg

hreg

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 61 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2009 - 10:35

Může mi někdo poradit, kde najdu soubor, který mi makro vytvoří ?
  • 0

#19 marram

marram

    marram.cz

  • Members
  • PipPipPip
  • 679 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2009 - 10:44

V makru mas tlacitko Nastaveni a tam jsou dve cesty, ta horni je primo k souborum GeoKuku a primo tam se uklada soubor s kesemi (kesky.geokuk).
  • 0

#20 Colonel74

Colonel74

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 636 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2009 - 11:03

Mam uvedenou cestu vcetne pripony, tedy GeoKuk.lnk presto mi to nefunguje...
  • 0
Proud member of Quick Georesponse Team




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama