Přejít na obsah


Fotka

Zájemci o funkci reviewera, hlaste se...


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2 odpovědí na toto téma

#1 TrainTour Reviewer

TrainTour Reviewer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2009 - 11:32

V souvislosti se sousedním vláknem, kde jsem já a posléze i kolega Geohorse oznámili rozhodnutí předat reviewerství "nové krvi" uveřejňuji i tuto výzvu.
Nejprve stručně k tomu, jak jsou noví revieweři voleni (to pro zvídavce, kteří mi píšou, ať nemusím odpovídat individuelně každému zvlášť ;)):
především je třeba si uvědomit, že celý proces volby je tajný - zkrátka Groundspeak funkci považuje za jakousi "odměnu" a "čestnou funkci" pro ty, co pro GC komunitu v dané zemi něco udělali apod., aby v aktivitě pro komunitu mohli pokračovat takto. Veřejné "dražení" kdo ano a kdo ne proto není košer. Též to umožňuje zachovat novému reviewerovi anonymitu, pokud je nakonec zvolen a pro anonymitu se sám rozhodne. I proto byl před 2 lety v létě kolega Geolens rev. torchu "popotahován" u Groundspeaku, když se právě kandidáti navrhovali a hlásili přímo zde na fórech veřejně (tehdy byl Poník veřejně navržen a veřejně to přijal a já se veřejně přihlásil, čili anonymita nebyla v podstatě pak možná, nicméně tehdy ještě tak třeba nebyla jako dnes). Čili takto ne. Postup je obecně takový, že jakmile máme my CZ revieweři určitou skupinu možných kandidátů (kdo se sám přihlásil či koho se sami optáme), tak ta skupina pak prochází několika filtry - námi, Groundspeakem, světovými reviewery apod. No to stručně k postupu, opravdu veřejně to z principu nelze.

Nyní k výzvě - ačkoliv se nám už pár kandidátů nahlásilo, tak bych byl rád, aby všichni ti, co opravdu mají o reviewerství vážný zájem, se mi ozvali mailem přes profil na Geocaching.com. Mezi reviewery si to předáme a budeme nad kandidáty dumat. Toto vlákno bude zamčeno, veřejná kandidatura ani návrhy ostatních koho by jste chtěli opravdu ne. Touto výzvou budeme mít my i Groundspeak k dispozici na výběr z více lidí a je větší šance, že budeme nahrazen někým, kdo to bude brát opravdu zodpovědně, dle pravidel a ne jen pro osobní zviditelnění, no a hlavně že se povede náhrada co nejdřív, aby nehrozilo že z dosavadního mála co máme budou všichni na GS odmítnuti. No a též nebude hrozit, že my bychom někoho zodpovědného vybrali, GS by ho schválil a dotyčný by pak činnost odmítl-čili hlaste se jen ti, kteří vycouvat nehodláte ;).
Předem (aniž bych chtěl kohokoliv diskriminovat) předesílám, že šanci uspět moc nemají ti, co toho pro komunitu moc viditelného neudělali (žádná kladná aktivita na fórech typu radění kačerům, ani žádný pořádaný event či jiná činnost pro komunitu apod.), též příliš mladí kačeři, a to jak věkem (pod řekněme 20 let), tak "služebně" (kešování rok či méně) by asi sítem neprošli. Též to chce aspoň minimální znalost angličtiny (ale opravdu není třeba nějak extra dobrá, to zas ne). Naopak příliš nerozhoduje počet nalezených keší, nicméně "zcestovalost" (tj. nálezy na větší ploše, v sousedních zemich apod.) může být výhodou. Ostatní, kterých není málo, nechť se mi tedy hlásí mailem. Jde o min. 2 kandidáty které potřebujeme sítem protlačit do února (za mě i kolegu Geohorse reviewera), případní další ale asi budou též brzy třeba, pokud tempo růstu zjara a v létě 2010 nepoleví.
Díky za všechny reakce kačerů, kteří o tom VÁŽNĚ uvažují a napíší!
  • 0

#2 TrainTour Reviewer

TrainTour Reviewer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2009 - 23:40

Děkuji moc všem, kteří se zatím ozvali. Oprotiu stavu před 2 lety je zájem nečekaně větší :), zatím se řádově přihlásilo 10-20 zájemců, čili na výběr pro nás i pro GS bude - čili pevně věřím, že nový kandidát bude kvalitní a ve schvalování nekompromisní. Další případní zájemci nechť se ozvou co nejdřív, pak to uzavřeme. No a ti co neuspějí ať nejsou smutní - nyní nahrazujeme mě a Poníka 2 novými kandidáty, ale vzhledem k rostoucímu počtu je možné, že už během roku 2010 (léto?) bude třeba nová posila, čili pak bude list zájemců třeba oprášen;). Zatím všem děkuji.
  • 0

#3 TrainTour Reviewer

TrainTour Reviewer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2009 - 22:51

Tak tímto bych rád uzavřel kandidaturu, už se nám přihlásilo cca 25 nicků, opravdu nečekané. Tak snad bude vybrán ten NEJ a snad to u GS bude rychle vyřízené, i když o tom pochybuji ;). Jinak všem hezké Vánoce a vše NEJ v r.2010 (nejen hodně pěkných keší, ale i jiné věci...)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama