Přejít na obsah


Fotka

Doplnek do Mozilla Firefox - GPX Download


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
227 odpovědí na toto téma

#1 lubik

lubik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2009 - 10:29

Nasel jsem zajimavy doplnek pro Mozillu Firefox pro ukladani GPX souboru.Vhodne zejmena pro non PM uzivatele.Po nainstalovani se na liste nahore vpravo objevi ikona GPX, na tu pak staci jen kliknout pri prohlizeni stranky s kesi a GPXko se vytvori a ulozi na disk.
V GPXku jsou vsechny potrebne udaje, souradnice, obtiznost, teren, listing, logy, hint.
Waypointy se neukladaji jako klasicke waypointy, ale ukladaji se jako trasa.
Celkova velikost je mensi nez klasicke GPSko ztazene jako PM uzivatel. Co jsem tak koukal v textovem editoru, tak jsou tam odebrane nektere html tagy, a par drobnosti.Pokud je ukladany soubor vetsi nez 8kb tak vyskoci hlaska, ktera oznami, ze soubor je vetsi nez 8kb a kolik procent textu se vejde do zarizeni ( pravdepodobne odladeno na Garminu ) a ze bude mozna potreba upravit listing.To je docela dobra funkce, protoze nekdy je listing tak dlouhy, ze se tam nevejde a treba u multin byva vypocet az na konci listingu a ten pak treba v Garminu uplne chybi.
Tak testujte, zatim jsem to vyzkousel jen tak zbezne, tak zatim pisu jen co jsem zjistil.
No a tady je odkaz: https://addons.mozil...fox/addon/45777
  • 0
Nas team: Lubik, Peta a Lubik junior Nase pristrojecky: Garmin Oregon 300 FW 4.20, Samsung Galaxy Y + a: drake, c:geo, Geocaching from GS, PC + Geoget

#2 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2009 - 17:34

První připomínka... bylo by možné nastavit pokud je parking area jako první bod trasy? Kdo nepřijede autem, přeskoči na další první bod multinky. Kdo přijel autem, potěší to.
  • 0

#3 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2009 - 17:56

On je tu nekde autor toho doplnku? :o
  • 0

#4 lubik

lubik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2009 - 19:34

To s tim parkingem bylo prvni co me napadlo kdyz jsem takto nahral prvni multinu do Oregouse.Ono to tam ty body proste seradi tak jak jsou na strance listingu.Zatim je asi jedina moznost si to rucne posunout v seznamu bodu trasy nahoru, coz jsem take udelal.
  • 0
Nas team: Lubik, Peta a Lubik junior Nase pristrojecky: Garmin Oregon 300 FW 4.20, Samsung Galaxy Y + a: drake, c:geo, Geocaching from GS, PC + Geoget

#5 drevorubac

drevorubac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2009 - 16:20

HaLuMa: Tak uz som tu. sobikovi: Priznam sa ze teraz si ma dostal. Este som nevidel kesku ktora by mala parkovisko na inom ako prvom mieste. Spravim s tym nieco ked sa k tomu dostanem.
  • 0

#6 mirotiro

mirotiro

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 094 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2009 - 16:59

drevorubac napsal/a:
HaLuMa: Tak uz som tu.
.

Hlásím, že to nechodí...
  • 0

#7 vousac

vousac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 134 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2009 - 19:02

lubik napsal/a:
Pokud je ukladany soubor vetsi nez 8kb tak vyskoci hlaska, ktera oznami, ze soubor je vetsi nez 8kb a kolik procent textu se vejde do zarizeni ( pravdepodobne odladeno na Garminu ) a ze bude mozna potreba upravit listing.To je docela dobra funkce, protoze nekdy je listing tak dlouhy, ze se tam nevejde a treba u multin byva vypocet az na konci listingu a ten pak treba v Garminu uplne chybi.

No a tady je odkaz: https://addons.mozil...fox/addon/45777


Tak mam asi opet zcela primitivni 2 dotazy.
1. jsem nikde nenasel jak dlouhy muze byt GPX soubor, ktery ukladam do Oregonu a proc je dulezitych prave 8kB.
2. Dale nevim jak ziskany soubor GPX dale editovat (v moznostech editoru je jen mozne na pr. celou kes smazat, ale do listingu vstup mozny neni).
To ale pro mne neznamena, ze by tento zpusob stahovani jednotlivych kesek nebyl zajimavy, jen by to chtelo od autora trochu vysvetleni. Diky.
  • 0

#8 Gitt

Gitt

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2009 - 19:07

Nevíte, jestli by šel odstranit listing z toho .gpx? Jinak to paradne funguje na telefonu - JAVA aplikace TrekBuddy
  • 0
Honza

#9 lubik

lubik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2009 - 19:38

mirotiro - jak nechodi, co to dela nebo nedela. Me to treba neuklada primo do zarizeni nebo na kartu, musim to ulozit na HDD a pak zkopirovat do zarizeni, ale to je asi muj interni problem, mam s timto vseobecne problem (win7).

vousac - take nevim, proc zrovna zrovna 8kb, nevim pro jake pristrojecky je to odladeno, ja jen vim, ze Oregon ( a asi i jine Garminy ) mi nezobrazi u nekterych kesek uplny listing, proste od urcite velikosti listingu tam vzdy cast chybi, ale jaka muze byt ta maximalni velikost, to jsem jeste nezkoumal.
GPX soubor v Oregonu uz editovat nejde.
  • 0
Nas team: Lubik, Peta a Lubik junior Nase pristrojecky: Garmin Oregon 300 FW 4.20, Samsung Galaxy Y + a: drake, c:geo, Geocaching from GS, PC + Geoget

#10 vousac

vousac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 134 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2009 - 19:52

lubik napsal/a:
[]
GPX soubor v Oregonu uz editovat nejde.


Ja jsem nemyslel soubor primo v GPS - Oregonu. Ja myslel editovat stazeny GPX soubor na disku (tedy soubor s priponou GPX). Treba se k tomu autor casem vyjadri jak to vse mysli.
  • 0

#11 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 048 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2009 - 21:28

Tak u mne kešku bez wazpointů uloží, pokud keš obsahuje waypointy, skončí s chybou:
  • 0

#12 maruki

maruki

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2009 - 11:11

EDIT: Aha. :)
  • 0
SE K750i, GPS modul Nokia LD-4W; GeoGet, Trekbuddy, Handy Geocaching Arcao Edition

#13 drevorubac

drevorubac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2009 - 11:12

vousac: Moj Oregon 300 mi odreze listing niekde tesne za 8kB, tak som si tam dal to upozornenie, kedze jednu multinu som uz kvoli tomu nenasiel. Editovat to mozes v hocijakom textovom editore. Ked budem mat niekedy hodne vela casu, tak na to spravim nejake okienko (snad do pol roka ;)) Gitt: Mozes ho v hocijakom textovom editore vymazat. Naco to potrebujes? ProKesTom: Mne fungovalo aj (zopar konkretnych) kesi s waypointami. Posli mi pls adresu tej kese ktora ti nejde.
  • 0

#14 maruki

maruki

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2009 - 12:17

A.. Šlo by udělat, aby to jednotlivé Additional Waypoints přidávalo jako jednotlivé body? Mně to nefunguje, (má-li) ;)
  • 0
SE K750i, GPS modul Nokia LD-4W; GeoGet, Trekbuddy, Handy Geocaching Arcao Edition

#15 drevorubac

drevorubac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2009 - 18:04

maruki napsal/a:
A.. Šlo by udělat, aby to jednotlivé Additional Waypoints přidávalo jako jednotlivé body? Mně to nefunguje, (má-li) ;)

Z Additional Waypoints to vytvara trasu, aby sa zachovalo aj poradie a aby si vedel ku ktorej keske patria. Cim tie gpx subory otvaras? Podporuje to zobrazovanie tras?
  • 0

#16 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 048 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2010 - 17:10

drevorubac napsal/a:
ProKesTom: Mne fungovalo aj (zopar konkretnych) kesi s waypointami. Posli mi pls adresu tej kese ktora ti nejde.

http://www.geocachin...71-a1c624b70350
http://www.geocachin...6c-cc3155e526ef
http://www.geocachin...51-9a85470218ff
http://www.geocachin...c1-9d8412b4c1fc
Napadá mě, že všechny mají nějaký bod s neveřejnými souřadnicemi - jestli by to nemohlo být ono.
  • 0

#17 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 048 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2010 - 22:18

Něco podobného pro GeoGet viz: http://www.geocachin...972#post_172972
  • 0

#18 drevorubac

drevorubac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2010 - 20:25

ProKesTom: S waypointami bez suradnic to bude nejak suvisiet, ale to je len jedna z okolnosti. Na stranku som dal novu verziu, ktora ulozi dump ked nevie vyrobit gpx subor. Mohol by si ju pls nainstalovat, skusit stiahnut niektoru z tych kesi a poslat mi ten dump?
  • 0

#19 BrAtKo

BrAtKo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 42 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2010 - 21:03

A kde sa mi ma zjavit ta ikonka po instalacii do FF ? Lebo nic nevdim nikde...
  • 0
Garmin Dakota 20 SK Topo - iPhone 3GS Geocaching - TomTom One XL - GeoGet

#20 vop.cz

vop.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2010 - 2:44

standardne by se ti mela objevit jako nove tlacitko na Liste navigace FF, tedy (pokud jsi si prilis neupravoval FF podle svych predstav) nekde patrne vpravo od okna pro zadani hledane interenetove adresy... v nove verzi lze tlacitkou presouvat na jine listy obdobne jako vsechny prvky hornich list a prizpusobit si tak jeho pozici...
  • 0
geoBrnění 2012, 28.-29. září v Brně:
Vložený obrázek

------------------------
OziExplorer support and Czech language editor
OziExplorer + Garmin Oregon 300 | Nokia E51 + BT GPS + HandyGC




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama