Přejít na obsah


Fotka

Vychytávky do Windows


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
42 odpovědí na toto téma

#1 sHpy00n

sHpy00n

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 313 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2009 - 13:16

Protoze se nam cast vlakna GeoKuk - kešky nad mapy.cz - nový desktopový program odklonila od tematu spise timto smerem, dovolim si tedy zalozit samostane vlakno (jen doufam safra ze uz to tu nekdy nebylo :D). Bud se chytne a jestli ne, necht potupne zhyne v propadlisti dejin.

prekopirovano a mirne upraveno z GeoKuk - kešky nad mapy.cz - nový desktopový program

O.T.:
tohle bude uz asi uplne mimo tema, ale ja pouzivam uz spoustu let tyhle vychytavky. okrajove by se daly pouzit i pro tento ucel.

vytvorim si nekde adresar, a pojmenuju ho ToolBar. cesta pak obycejne vypada C:\Documents and Settings\Toolbar\
pak stejnym zpusobem jako rsc_cz vytvorim novy panel nastroju a vyhledam ten ToolBar. pak ho pretahnu prez cely monitor az uplne nahoru. zvolim velke ikony, odskrtnu zobrazeni textu i nazvu a zaskrtnu vzdy navrchu. nataham tam potrebne zastupce a nakonec zaskrtnu i automaticke schovani.

Vložený obrázek

jako bonbonek tam pouzivam zastupce shutdown s paramettrama pro vypnuti a restart complu. asi neni nic rychlejsiho. najedu mysi navrch monouru, klik a compl se vypina, nebo restartuje.

Vložený obrázek

Tento počítač kvuli zkraceni nazvu prejmenuju na MyComp. opet stejnym zpusobem jako rsc_cz vytvorim novy panel nastroju > MyComp a nechavam ho vedle systraye. hlavni panel pak uzamknu a ten MyComp je podle mne nejrychlejsi pruzkumnik co muze existovat.

Vložený obrázek

delam to tak na kazdem compu, ktery sestavim a ozivuju. clovek si musi zvyknout, zvlaste na horni ToolBar, ale mam spoustu uzivatelu, kteri si nemuzou vynachvalit.


  • 0

#2 sHpy00n

sHpy00n

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 313 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2009 - 13:17

Kvety napsal/a:
Mám 22 palcový monitor a spostu ikonek a souborů na ploše, tak jsem asi před rokem začal používat také ten horní schovávací panel a nemůžu si ho navychválit. DOPORUČUJI


ja mam radeji cim mene ikonek na plose, tim lepe. takze kdyz compl vyuzivam jen ja sam, obycejne je na plose jen jedna ikona > kos :D
ty nejdulezitejci veci mam v panelu rychleho spusteni a ostatni podstatne prave v ToolBaru. ostatni vetsinou hledam a spoustim prez MyComp.
  • 0

#3 sHpy00n

sHpy00n

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 313 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2009 - 13:17

abakus napsal/a:
Já používám spoustu klávesových zkratek, takže asi těžko něco klikacího přkoná Win+E :)
Jako vyskakovací Toolbar jsem používal StarDock, ale od té doby, co mám w7 mi přijde mnohem pohodlnější a hlavně přehlednější používat přichycené programy v hlavním panelu. Kdo nezkusil, neuvěří :) Nutno ale vyzkoušet ve spojení s aero, což ve virtuálu nelze.


jasne. Klavesovy zkratky jsou asi nej, ale kdo si tu spoustu zkratek ma pamatovat. Ja jsem trochu vice mysoidni takze pouziju mys. Na MyComp staci kliknout jen jednou a pak uz jen velmi rychle prochazis. Troufam si tvrdit, ze na vyhledani a spusteni aplikace budu rychlejsi nez pomoci Win+E a pruzkumnika. Mne ale oknowskej pruzkumnik hrube nevyhovuje, tak se k nemu uchyluju jen v nouzi nejvyssi. Jsem zkratka od Amigy z FileMastera a Directory Opusu odkojenej dvoupanelovym filemanagerem a uz se mnou nic nehne. Task pouzivam temer vyhradne TotalCommandera. Nekomu zase vyhovuje jedine pruzkumnik a jestli ano, nevymlouvam mu to.
Jejda co uz na tohle temy bylo flames.. :D :D
  • 0

#4 Kvety

Kvety

    Lezec

  • Members
  • PipPipPip
  • 358 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2009 - 15:21

SHPY: No to těch ikon asi moc nemáš, mám ikonama narvaný Start, schovávací lištu o které jsem mluvil a na ploše taky seřazené ve skupinách. Také pořád používám zkratky ale nějak nemůžu přijít na zkratku "vytvořit novou složku". Nevíte jak je?
  • 0

#5 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2009 - 16:18

Hlásím se k vyznavačům zkratek, moje nejoblíbenější je Win+R a pak notepad, calc, excel, winword, firefox ...
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#6 Wolf_BL

Wolf_BL

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2009 - 16:30

OT Koho napadlo vypínat počítač přes tlačítko Start? :D /OT
  • 0
Bohemia Legion SaD je pro děti, dospělí hrají SaL. GPS: Garmin Rino 110

#7 Kvety

Kvety

    Lezec

  • Members
  • PipPipPip
  • 358 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2009 - 16:53

Wolf_BL napsal/a:
OT

Koho napadlo vypínat počítač přes tlačítko Start? :D

/OT


Ajo, vypínání by mělo být v Cíl :D
  • 0

#8 Kvety

Kvety

    Lezec

  • Members
  • PipPipPip
  • 358 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2009 - 16:56

LudekV napsal/a:
Hlásím se k vyznavačům zkratek, moje nejoblíbenější je Win+R a pak notepad, calc, excel, winword, firefox ...


Když jsme u těch nejoblíbenějších, má je asi WIN+D a WIN+E...
  • 0

#9 Brunoos

Brunoos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 304 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2009 - 17:40

Ja se hlasim k odpurcum win oken a pruzkumniku - nechapu jak nekdo s tim muže efektivne pracovat. Na ploše mam dvě ikony, Koš někde v rohu a Total Commander, který se navic automaticky spouši při startu win. V totalu mam řadu spouštěcich ikonek a pro hledani souboru (adresařu) použivam ikonu oblibene.
  • 0

"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného."
"Před otevřením úst zapni mozek."
"Nehledej duvody, hledej zpusoby."


#10 Kvety

Kvety

    Lezec

  • Members
  • PipPipPip
  • 358 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2009 - 19:09

Brunoos napsal/a:
Ja se hlasim k odpurcum win oken a pruzkumniku - nechapu jak nekdo s tim muže efektivne pracovat.
Na ploše mam dvě ikony, Koš někde v rohu a Total Commander, který se navic automaticky spouši při startu win.
V totalu mam řadu spouštěcich ikonek a pro hledani souboru (adresařu) použivam ikonu oblibene.


Nejspíš to bude o zvyku, protože to samí povídají Linuxáci: jak někdo může dělat s WIN... Asi takhle bych to chápal. V TC ale zase je zkratka na novou složku :D

Už někdo víte tu zkratku na novou složku ve win?
  • 0

#11 mauricie

mauricie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 316 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2009 - 19:14

Mám na ploše asi 20 ikon, potřebovala bych jich tam tak 2x tolik a tak mě toto téma zaujalo. Existuje někde nějaký "polopatický a blbuvdorný" návod, jak ten vyskakovací panel vytvořit. A může jich být víc, nebo jen jeden? Z toho úvodního textu jsem to nepochopila. PS: už pár dní jsem zvažovala sloučit tematicky stejné ikonky do pár složek, ale tohle se mi zdá elegantnější.
  • 0
Dobrá nálada nevyřeší problémy, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si ji udržet.

#12 Kvety

Kvety

    Lezec

  • Members
  • PipPipPip
  • 358 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2009 - 19:35

mauricie napsal/a:
Mám na ploše asi 20 ikon, potřebovala bych jich tam tak 2x tolik a tak mě toto téma zaujalo. Existuje někde nějaký "polopatický a blbuvdorný" návod, jak ten vyskakovací panel vytvořit. A může jich být víc, nebo jen jeden? Z toho úvodního textu jsem to nepochopila.

PS: už pár dní jsem zvažovala sloučit tematicky stejné ikonky do pár složek, ale tohle se mi zdá elegantnější.


Nevím jak moc PC rozumíš, tak se nediv, když něco budu vysvětlovat hódně podrobně. Panelů může být kolik chceš, schovávací jenom tři - nahoře obrazovky, vlevo a vpravo.

1. "Schovávací" panel o kterém je řeč je v podstatě složka někde v PC. Takže si vytvoř složku někde na disku libovolně pojmenovanou. Příklad jak to mám já přímo na céčku, aby jinde nepřekážela: C:/panel


2. Nyní klikni na lištu kde se nachází Start (ale ne na start) pravým tlačítkem, vyber Panely nástrojů (to je ta schovávací lišta) a v tom Nový panel nástrojů. Vyběhne ti průzkumník, ve kterém zvol nově vytvořenou složku Panel a potvrď OK.

3. Teď ti přibyla na liště start nová lišta s názvem Panel. Když jí uchytíš myší, lze přetáhnout na Plochu. (Pozor: nejde-li ti to, musíš kliknout na panel Start pravým tlačítkem a zrušit volbu Uzamknout hlavní panel).

4. Když máš lištu na ploše, lze stejným způsobem přetáhnout k hornímu okraji obrazovky (nebo k pravému atd.) a sám se ukotví přes celou šířku obrazovky (popř: výšku).

5. Když to máš, můžeš si vyz. první obrázky klinout na lištu a zvolit Automaticky schovávat, popřípadě další volby, jak ti to bude vyhovovat.

Klidně se ptej, rád poradím. Já mám jeden nahoře a druhý vpravo a musím jedině chválit. Ale když si sedne k PC někdo cizí, někdy jim to leze na nervy. Ovšem možná je to o zvyku (jako všechno).

Takže snad vše pochopitelné.
  • 0

#13 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2009 - 20:32

Brunoos napsal/a:
Ja se hlasim k odpurcum win oken a pruzkumniku - nechapu jak nekdo s tim muže efektivne pracovat.


Ve chvíli, kdy děláš support pro x uživatelů s různým vybavením a různými znalostmi, ti nic jiného nezbyde, než se naučit efektivně pracovat s defaultními aplikacemi :|
  • 0

#14 sHpy00n

sHpy00n

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 313 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2009 - 20:38

abakus napsal/a:
Ve chvíli, kdy děláš support pro x uživatelů s různým vybavením a různými znalostmi, ti nic jiného nezbyde, než se naučit efektivně pracovat s defaultními aplikacemi :|


clovece a vis ze tohle rika muj kamos co dela na helpdesku taky? ste se snad smluvili, ne?
  • 0

#15 maruki

maruki

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2009 - 21:26

Bohužel, schovávací panel jsem rád používal, než jsem upgradoval na Sedmičky.. Tam se mi ho obvyklým postupem vytvořit nepodařilo.:| Máte ňáký tipy? ;)
  • 0
SE K750i, GPS modul Nokia LD-4W; GeoGet, Trekbuddy, Handy Geocaching Arcao Edition

#16 Wolf_BL

Wolf_BL

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2009 - 22:51

abakus napsal/a:

Brunoos napsal/a:
Ja se hlasim k odpurcum win oken a pruzkumniku - nechapu jak nekdo s tim muže efektivne pracovat.


Ve chvíli, kdy děláš support pro x uživatelů s různým vybavením a různými znalostmi, ti nic jiného nezbyde, než se naučit efektivně pracovat s defaultními aplikacemi :|


:D Občas se mě taky někdo na něco ptá a já nechápu, že to myslí vážně. Věčinou to jsou triviální věci.
  • 0
Bohemia Legion SaD je pro děti, dospělí hrají SaL. GPS: Garmin Rino 110

#17 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 301 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2009 - 0:24

abakus napsal/a:

Brunoos napsal/a:
Ja se hlasim k odpurcum win oken a pruzkumniku - nechapu jak nekdo s tim muže efektivne pracovat.


Ve chvíli, kdy děláš support pro x uživatelů s různým vybavením a různými znalostmi, ti nic jiného nezbyde, než se naučit efektivně pracovat s defaultními aplikacemi :|


Docela to chápu. Ale znám to i z druhé strany. Když komunikuju s nějakým helpdeskem, tak se někdy divím jak složitě mi vysvětluje nějakou primitivní operaci. Například - při komunikaci s helpdeskem TomTom mi nějaký ukrajinec vysvětloval, jak mám přes připojený TomTom formátovat flešku. Přitom si myslím, že mnohem jednodušší a snad stejně funkční by bylo ji rovnou strčit do čtečky karet v počítači. Prostě helpdesk má naučený postup, který tam kdokoliv lámanou češtinou přečte. Do jisté míry srandovní bylo, že já jsem nedokázal postup helpdesku aplikovat. Dokázal to ale člověk, který na podobné pozici pracuje = trvalo mu pár minut než navigaci zprovoznil podle toho návodu (ani já a dokonce ani pracovnice servisní firmy jsme neuspěli).

Bohužel většinou nedokáží reagovat na jiné problémové stavy než mají v šablonách. Pak jen bezmocně opakují určité postupy nebo odkazují na jiná pracoviště, často na ta, která odkázala právě na ně....
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#18 RouLovci

RouLovci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 111 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2009 - 1:31

Kvety napsal/a:
Už někdo víte tu zkratku na novou složku ve win?


ve W7 je to ctrl+shift+n
  • 0

#19 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2009 - 1:49

Arne1: To jo, ale na helpdescích často sedí lidi, kteří vůbec nerozumí tomu, na co se jich člověk ptá, protože (a proto) používají nějaké postupy uvedené v manuálech. Jenže když ti volá člověk, který si umí zapnout počítač a Word, neumí ani zkopírovat soubor nebo něco stáhnout z netu a neví, co je kliknout myší a používá čistě geometrickou terminologii (on na obrazovce vidí obdélníčky, okno má jen do ulice), tak pak potřbuju vědět naprosto přesně co a jak udělat. Nemůžu mu říct, že sorry, ale já používam TotalCommander a protože ty ho nemáš, tak ti neumím pomoct. btw: nepracuju na ždným helpdesku (na to bych neměl nervy, asi bych půlku volajících brzo poslal do prde*e), ale kromě jiného občas poskytuju uživatelskou podporu zejména známým, co si u nás něco koupili a jsou líní absolvovat nějaký kurz počítačové gramotnosti :( Abych tady jen tak neplácal. Zjistil jsem, že málokdo ví o vychytávce ve formě ctrl+shift+esc - často používám hlavně pro managování procesů. Funguje to minimálně v XPčkách a novějších, mám pocit, že i we w2k a w98
  • 0

#20 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2009 - 1:52

maruki napsal/a:
Bohužel, schovávací panel jsem rád používal, než jsem upgradoval na Sedmičky.. Tam se mi ho obvyklým postupem vytvořit nepodařilo.:|

Máte ňáký tipy? ;)


Zkus ObjectDock, jestli to není to, co hledáš. Já jsem spokojeně používal free verzi.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama